Cum alegi cel mai bun convector electric de podea

Cum alegi cel mai bun convector electric de podea astfel incat sa fie eficient si sa nu dai o avere pe el? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla ce caracteristici trebuie sa aiba un convector pentru a fi util!

Azi vom lua in discutie convectorul electric de podea, un dispozitiv util care iti poate incalzi dormitorul, bucataria, de fapt, orice camera din locuinta, sau biroul, rapid si eficient. O singura mentiune avem de facut din acest punct de vedere: evita sa pui un convector in baie, in cazul in care acesta nu este proiectat si certificat pentru mediul umed. Partea buna este ca exista convectoare electrice si pentru baie, de obicei sunt convectoare de perete.

Vei lua in calcul o astfel de achizitie, cel mai probabil, in situatia in care nu dispui de o centrala termica sau in timpul perioadei de tranzitie toamna -iarna, cand in blocul in care locuiesti nu ai inca incalzirea pornita. Uneori un convector electric este util chiar si atunci cand ai centrala termica, iar camera este foarte mare si caloriferele existente nu fac fata.

Procesul de functionare al unui  convector electric de podea consta in faptul ca aerul rece care intra in dispozitiv de la nivelul podelei este incalzit de o rezistenta, urmand sa se ridice prin niste guri de evacuare dispuse in partea de sus. Din acest motiv, intuiesti ca nu trebuie sa acoperi gurile de evacuare, in ideea in care iti doresti sa usuci ceva.

TOP 3 convectoare electrice de podea

De ce sa cumperi cel mai bun convector de podea

Consideram ca exista doua motive deosebit de importante. In primul rand, pentru ca iti poate asigura confortul termic de care ai nevoie. Acesta recircula incet aerul prin incapere si ofera un confort termic dorit, in functie de nevoile voastre.

In al doilea rand, mentionam manevrabilitatea, pentru ca este un dispozitiv pe care il poti muta dintr-o camera in alta, singura conditie fiind existenta unei prize. Convectorul electric are dimensiuni mici si o greutate mica, astfel incat nu ocupa mult spatiu si nici nu este greu de mutat dintr-un loc in altul, in functie de nevoile familie tale.

Alte beneficii pe care le poti avea este confortul si flexibilitatea. Te poti bucura de caldura atunci cand ai nevoie! Datorita temporizatorului, poti programa convectorul sa inceapa incalzirea la orice ora doresti, iar treptele de putere (de obicei 3), iti permit sa setezi nivelul de caldura atat cat doresti.

Ultimul beneficiu pe care dorim sa-l mentionam, dar unul dintre cele mai importante este aspectul financiar. Datorita faptului ca aceste dispozitive au termostat, ai un consum redus de energie. Termostatului ajustabil, opreste functionarea aparatului cand nivelul de incalzire setat este atins.

Important de stiut
In cazul in care nu stii ce aparat de incalzit sa alegi si nu cunosti diferentele intre convector electric de perete si podea, calorifer cu ulei, panouri radiante, seminee etc, iti recomandam sa citesti si articolul “Care sunt avantajele aparatelor electrice de incalzit“!

Cum alegi cel mai bun convector electric de podea

Asemenea altor dispozitive cu rol similar, convectoarele de podea nu se aleg fara sa te informezi corect inainte de a face achizitia. Va trebui sa tii cont de caracteristici care fac diferenta intre un produs eficient si altul mai putin util. Pentru a alege cel mai bun convector electric de podea este important sa cunosti care sunt caracteristicile care il fac util si eficient. Mai joi iti prezentam cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

Consumul convectorul de podea

Fiind un dispozitiv a carui functionare este conditionata de energia electrica, este important sa stii ce consum are. La modul general, stii si tu ca acesta se calculeaza in raport cu numarul de ore in care functioneaza si cu puterea. Ca reper, poti tine cont ca un astfel de dispozitiv termic a carui putere este de 1000 W, consuma 1 kw/ora.

In momentul actual, pretul pentru 1kw consumat este cuprins intre 0,63 si 0,72 lei, dar valorile fluctueaza de la o regiune la alta, de la un distribuitor la altul. Sa presupunem ca platesti 0,7 lei/1kw, tinand in priza toata ziua convectorul, vei consuma 24 kw si vei plati 16,8 lei/zi. Pe luna vei plati aproximativ 500 lei, insa este putin probabil si chiar nejustificat sa il tii in priza tot timpul.

Insa, daca vei achizitiona un convector cu mai multe trepte de putere, si cu termostat, factura lunara va fi semnificativ mai mica, pentru ca vei regla puterea astfel incat dispozitivul sa consume mai putin, iar atunci cand atinge temperatura dorita, acesta se opreste.

Puterea convectorului

La modul general, puterea unui dispozitiv electric isi pune amprenta pe eficienta acestuia si consumul sau. Prin urmare, cu cat puterea convectorului este mai mare, cu atat va fi mai eficient, dar va avea si un consum de electricitate mai ridicat.

Vei avea de ales intre convectoare de podea cu o putere intre 500 W si 3000 W. Pentru camere mici/medii iti este suficient un dispozitiv cu puterea de 1500W, pentru o camera mai mare vei avea nevoie de cel putin 2000W. De asemenea, daca alegi un convector are trepte de putere, poti folosi puterea acestuia in functie de nevoile tale.

Tipul de convectie

Din acest punct de vedere ai de ales intre modele care functioneaza cu convectie naturala si modele care functioneaza cu convectie asistata.

– Convectoare cu convectie naturala –  sunt mai ieftine si sunt optim de utilizat in spatii mici si medii. Nefiind prevazute cu ventilatoare, aerul cald iese natural, fara sa fie fortat. Foarte adevarat, pana se incalzeste camera, dureaza mai mult, insa efectul va rezista pentru ca in tot acest timp se incalzesc si celelalte elemente din incapere – mobilier etc.

– Convectoarele cu convectie asistata  – dispun de ventilator, care forteaza aerul incalzit sa iasa din dispozitiv. Avantajul acestora consta in faptul ca incalzesc rapid chiar si o camera generoasa. Dezavantajele tin de faptul ca produc zgomot mai mare in comparatie cu prima varianta si caldura furnizata de ele nu rezista, in conditiile in care, incalzind rapid camera, celelalte elemente din incapere nu au timp sa se incalzeasca.

Dimensiunile convectorului

convector electric de podea

Cel mai probabil, ti-ai propus sa cumperi un convector de podea pentru ca iti doresti sa il poti muta dintr-o incapere in alta. Prin urmare, nu trebuie sa aiba nici greutate foarte mare si nici dimensiune care sa ii afecteze portabilitatea. Desi cea mai buna idee este sa achizitionezi un convector pe roti, ai in vedere sa alegi un dispozitiv cu o greutate aproximativa de 5 kg. O buna portabilitate este asigurata si de prezenta rotilor si unui maner.

De asemenea, dimeniunile convectorului influenteaza si eficienta acestuia. Cu cat convectorul electric are dimensiuni mai mare, cu atat acesta o sa incalzeasca o camera mai mare si intr-un timp mai scurt (asta daca si puterea lui este mare).

Functiile convectorului de podea

Dupa cum intuiesti, cu cat mai multe functii, cu atat mai bine. Prezenta unor functii asigura performanta aparatului. Cele mai importante, in cazul unui convector de podea, constau in:

  • Reglarea treptelor de putere

Este o functie care iti permite sa reglezi puterea de functionarea in raport optim cu camera in care amplasezi convectorul. De fapt, in raport cu dimensiunile incaperii. Intr-o camera cu dimensiuni mici, vei putea selecta o putere de functionare mai redusa, in mod similar, alegi o putere mai mare pentru a incalzi o incapere mai generoasa. Un convector de podea cu doua sau trei trepte de putere iti va permite sa gestionezi optim incalzirea locuintei si sa platesti facturi mai mici la electricitate.

  • Oprirea automata a convectorului

Este  o functie care impiedica convectorul sa functioneze inutil. Un aparat de incalzit prevazut cu un termostat impiedica consumul nejustificat de energie electrica, oprindu-se in momentul in care ajunge la temperatura setata de tine. Prin urmare, vei beneficia de o temperatura constanta, raportata la nevoile tale, si de valori mai mici la plata energiei electrice.

Pe de alta parte, orice dispozitiv utilizat pentru incalzire poate impune si anumite riscuri de functionare, de aceea e nevoie de o protectie la supraincalzire. Nici convectorul electric de podea nu face exceptie din acest punct de vedere. Presupunand ca il vei utiliza fara intrerupere, se poate supraincalzi. De astfel, se poate supraincalzi si din cauza unei defectiuni pe care nu ai cum sa o sesizezi chiar in momentul in care se produce. Astfel, atunci cand exista riscul ca aparatul sa se supraincalzeasca, functia de oprire automata sisteaza functionarea aparatului.

  • Functia anti-inghet

Convectorul de podea este un dispozitiv optim pentru a fi utilizat si in alte locuri, decat cele in care locuiesti. Il poti pune intr-un garaj, de exemplu, pentru a-l utiliza in timpul in care mesteresti ceva pe la autovehicul, sau il poti pune in mica ghereta in care vinzi fructe si legume in timpul iernii. In conditiile in care stii ca il vei utiliza si in astfel de conditii, asigura-te ca dispune de functie anti-inghet.

  • Elemente de siguranta

In mod evident iti doresti un aparat de incalzit sigur. Prin urmare, va trebui sa ai in vedere cateva aspecte legate de elementele de siguranta, cu atat mai mult daca ai copii sau animale de companie:

–  stabilitatea picioarelor de care dispune un convector de podea face posibil ca acesta sa nu cada la o simpla atingere. Nu se pune problema ca in cazul in care un copil sau un animal de companie atinge convectorul in timp ce functioneaza, sa se arda, pentru ca exteriorul sau nu este fierbinte, insa in timpul caderii se poate deteriora;

–  faptul ca dispune de un grilaj optim realizat care ii acopera rezistenta, elimina riscul de atingere a acesteia. Prin urmare, nu se pune problema ca un copil sau un batran mai putin atent sa se arda.

Pretul convectorului

Am spus anterior ca prezenta unor functii asigura performanta aparatului de incalzit. Aceste functii au si un cost suplimentar. Pe de alta parte, producatorii bine cotati pe piata de profil practica si preturi mai mari in comparatie cu producatorii no name. Cele mai ieftine convectoare de podea au un cost de aproximativ 100 lei, insa cele mai bune ajung la aproximativ 1000 lei.

Garantia oferita de producator

De regula, garantia de 2 ani este inclusa in pretul aparatului, insa pentru o suma modica de bani, aceasta se poate extinde. O idee buna, cu atat mai mult daca vei achizitiona un convector mai scump. Durata de viata a unui astfel de dispozitiv nu este mica, ceea ce inseamna ca trebuie sa iei in calcul ca, in conditiile in care apar defectiuni la trei ani dupa achizitie, garantia extinsa va asigura service gratuit.

In concluzie, convectorul de podea iti poate asigura o serie de avantaje, cel mai important fiind materializat in confortul termic. Achizitia sa nu este asemenea unei ecuatii cu necunoscute in conditiile in care o faci informat. In mediul online vei gasi o oferta generoasa din care vei putea alege cele mai bune convectoare de podea. Bineinteles ca achizitia trebuie sa se raporteze la nevoile tale. Prin urmare, iti ramane sa stabilesti ce cauti si sa actionezi!

Cum alegi cel mai bun convector electric de podea

Rrecomandari convectoare electrice de podea

Pentru ca iti doresti sa alegi cel mai bun convector electric de podea pentru familia ta, am pregatit pentru tine o selectie de modele de convectoare electrice din care poti alege. Selectia a fost facuta astfel incat produsele sa ofere un bun raport calitate/pret, sa acopere o gama larga de preferinte si nevoie, sa fie fabricate de producatori cunoscuti, astfel incat sa garanteze pentru calitatea lor. De asemenea, produsele recomandate are recenzii foarte bune din partea clientilor care deja au folosit produsele respective, ceea te iti ofera o alta garantie a calitatii lor.

1. Convector de perete sau pardoseala Vigo EPK 2500 W

Convector de perete sau pardoseala Vigo EPK 2500 WConvector de podea si perete

Convector digital cu montaj pe perete sau pe podea VIGO EPK DIGITAL 2500 watt, ambele tipuri de suporti sunt incluse, maner pentru transport. Consum de energie redus, timer electronic, blocare de securitate pentru copii, indicator de temperature ambientala, indicator consum de energie, temperatura redusa a suprafetelor de contact. Convectoarele elctrice Ivigo sunt produse pentru a aduce confort, eficienta si siguranta.

Vezi detalii si pret

2. Convector de podea si perete Trotec Design TCH 26 E 2000 W

Convector electric Trotec Design TCH 26 ECaldura se simte deja imediat dupa ce se starteaza convectorul, fiind o caldura curata, fara miros si fara zgomot. Pentru incalzire mai rapida, convectorul detine o suflanta conectabila.Convectorul se poate utiliza in orice camera, chiar si in bai. Caldura exacta la minut: datorita timerului integrat, perioadele zilnice de incalzire pot fi programate de la 15 minute pana la 24 de ore. TCH 26 E convinge prin trei trepte de putere, cu un consum imbucurator de mic de energie. Se poate seta caldura dorita, cu ajutorul modului automat, cu comanda prin termostat.

Vezi detalii si pret

3. Convector de podea TESY HEATECO CN03100MISF 1000W

TESY LTD este o companie infiintata in anul 1990 si face parte din holding-ul Ficosota. Compania are cinci fabrici – trei in Shumen si doua in Smiyadovo. In ultimii zece ani, TESY a avut o dezvoltare rapida si a prezentat pe piata internationala o gama larga de produse de inalta tehnologie si solutii patentate.

Specificatii: Termostat reglabil, Protectie la umiditate IP24, Buton cu capac de protectie, Produs in Uniunea Europeana, Indicator luminos de functionare, Protectie anti -inghet.

Vezi detalii si pret

4. Convector electric podea sau perete Zass ZKH 02, 2000 W

Convector electric Zass ZKH 02, 2000 W

onvector electric Zass ZKH 02, 2000 W, 3 trepte de putere, Termostat reglabil

Convector electric Zass ZKH 02, cu o putere de 2000W, cu 3 trepte de putere 750W/1250W/2000W ceea ce permite reglarea temperaturii in functie de marimea camerei sau de confortul termic dorit. Termostatul reglabil permite gestionare cu precizie a temperaturii si totodata a consumului electric. Grilajul permite directionarea aerului cald dar este si o masura de protectie. Are avantajul ca poate fi amplasat atat pe perete cat si pe podea.Tensiune de alimentare: 230 V, 50 Hz.

Vezi detalii si pret

5. Convector de perete sau podea Trotec TCH 22 E 2000W

Convector Trotec TCH 22 ECu ajutorul celor 3 trepte de incalzire (750 W, 1.250 W si 2.000 W), incaperea poate fi incalzita comod, silentios si fara mirosuri. Protectia integrata la supraincalzire garanteaza o utilizare sigura, avand in vedere faptul ca acest convector TCH 22 E se va deconecta imediat, daca se supraincalzeste. Convectoarele seriei TCH de la Trotec au o functie integrata de supraveghere inghet. Incalzitorul va fi activat automat printr-un termostat, pentru a pastra incaperile lipsite de inghet sau pentru a impiedica o racire puternica.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo