Cum alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter

Este important sa te documentezi si sa stii cum alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter, astfel incat sa beneficiezi de un aparat de calitate, performant, eficient si economic. Alegerea unui aer conditionat cu inverter de calitate, care sa merite investitia facuta presupune o documentare strasnica. Insa, nu te ingrijora, cu ajutorul acestui ghid de cumparaturi vei afla tot ceea ce trebuie sa stii despre alegerea celui mai bun aer conditionat cu inverter.

De ce sa alegi un aparat de aer conditionat cu inverter?

De ce sa alegi un aer conditionat cu inverter in schimbul unui aer conditionat normal? Pentru ca astfel vei face economie serioasa de curent electric, ceea ce inseamna facturi mai mici de platit. Nu numai ca aerul conditionat cu inverter consuma cu 30 % mai putin curent electric, insa este si mai eficient si performant decat unul normal.

Aparatele de aer conditionat cu inverter folosesc o tehnologie noua ce le permite sa isi regleze automat si in mod continuu capacitatea la care sa functioneze in functie de anumite conditii. Astfel, in functie de necesarul de racire sau incalzire pe care utilizatorul o seteaza, aerul conditionat cu inverter va functiona numai atat cat este nevoie pentru a ajunge si pentru a pastra temperatura setata.

La un aer conditionat cu inverter, atunci cand temperatura din camera a ajuns la temperatura setata de utilizator, unitatea electronica de control va regla si micsora progresiv turatia ventilatoarelor si capacitatea compresoarelor, astfel incat aerul conditionat sa functioneze la o capacitate foarte mica, numai cat sa mentina acea temperatura.

TOP 3 aere conditionate cu inverter

Aerul conditionat cu inverter este mult mai eficient si are o durata de viata mult mai mare comparativ cu un aer consitionat normal. Faptul ca tehnologia inverter ii permite sa se autoregleze si sa functioneze numai atunci cand este nevoie si nu in mod continuu ca la un aparat de aer conditionat normal, ii permite acestuia sa fie mai eficient, durabil si economic.

De asemenea, aerul conditionat cu inverter este mult mai eficace pentru ca ofera o temperatura constanta, fara fluctuatii de temperatura.  Astfel, daca alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter, nu numai ca vei avea facturi mai mici la curent, va rezista mult mai mult in timp dar vei beneficia se de o temperatura optima, constanta, fara fluctuatii deranjante de temperatura. Un aer conditionat cu inverter ofera un randament maxim.

Aer conditionat cu tehnologie cu inverter

Cum alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter?

Daca nu stii cum sa alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter pentru tine si care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un aer conditionat de calitate, este momentul sa descoperi toate acestea.

Daca vrei sa alegi un aer conditionat cu inverter care sa aiba un randament maxim, trebuie sa ai in vedere criteriile de mai jos.

Capacitatea de racire (BTU)

Capacitatea de racire aer conditionat cu inverterCapacitatea de racire la un aer conditionat cu inverter este printre cele mai importante criterii (daca nu chiar cel mai important criteriu) pe care trebuie sa il ai in vedere. Daca vrei sa alegi cel mai bun aer conditionat cu inverter trebuie sa alegi capacitatea de racire potrivita nevoilor tale.

Capacitatea de racire (BTU) aleasa va influenta performantele si eficienta aerului conditionat. Astfel, daca alegi un aer conditionat cu inverter cu o capacitate de racire nepotrivita nevoilor tale, achizitia este inutila si vei arunca banii pe geam.

Capacitatea de racire (BTU) a aerului conditionat trebuie aleasa in functie de marimea camerei, pozitionarea camerelor fata de soare, suprafata vitrata, etc. Cu cat camera si casa este mai mare cu atat capacitatea de racire a aerului conditionat cu inverter trebuie sa fie mai mare. De ce? Pentru ca aerul conditionat va avea nevoie de o putere de racire cat mai mare pentru a avea capacitatea si puterea sa raceasca sau sa incalzeasca acea camera.

Ca si recomandari de cum sa alegi capacitatea de racire a aerului conditionat cu inverter in functie de marimea camerei avem:

 • pentru o camera pana in 25 mp, cu geamuri normale si care nu este in permanenta sub razele soarelui, este recomandat un aer conditionat cu inverter cu capacitate de racire de 9000 BTU,
 • pentru o camera pana in 35 mp este recomandat un aer conditionat cu inverter cu capacitate de racire de 12000 BTU,
 • pentru o camera intre 35 – 50 mp, este bun un aer conditionat cu inverter cu capacitate de racire de 18000 BTU iar o camera mare,
 • pentru incaperi cu suprafata intre 50 – 70 mp se recomanda un aer conditionat cu inverter cu capacitate de racire de 24000 BTU.

Numarul de splitere

Aer conditionat cu inverter multispliterFoarte putini sunt cei care acorda atentie acestui criteriu, insa este foarte important sa stii sa alegi numarul de splitere in functie de configuratia casei tale. De cele mai multe ori, cumparatorii acorda importanta numai capacitatii de racire a aerului conditionat cu inverter si nu si numarui de splitere.

Asa cum la calarifere, avem unul pentru fiecare camera, iar in camerele foarte mari sau open space avem doua sau mai multe calorifere, asa trebuie sa procedam si la aparatele de aer conditionat.

In cazul in care camera ta este foarte mare si cu o configuratie deosebita (open space living si bucatarie sau open space living si hol, etc), este recomandat sa achizitionezi un aparat de aer conditionat multispliter.

Ce inseamna un aparat de aer conditionat cu inverter multispliter? Aparatul de aer conditionat cu inverter multispliter este un aparat de aer conditionat format dintr-o unitate exterioara la care se conecteaza mai multe unitati interioare (intre 1 si 4) pe care le pozitionezi in locuri diferite din casa si pe care le folosesti sa faci setarile dorite si care iti furnizeaza aerul rece sau cald (dupa nevoi).

Astfel, zona de open space  sau camerele mari vei amplasa 2 splitere sau chiar mai multe pentru un maxim de eficienta. De exemplu, intr-un living mare, open space este recomandat sa instalezi un aer conditionat cu inverter cu 2 splitere cu o capacitate de racire de 12000 BTU fiecare, in schimbul unui singur aer conditionat cu inverter cu capacitate de 24000 BTU.

La fel si intr-un apartament, este mult mai eficient sa instalezi un aer conditionat cu inverter cu 2 splitere sau chiar mai multe, pozitionate in camere diferite, decat sa instalezi un singur aer conditionat cu inverter care sa raceasca toata casa, chiar daca in total ai aceeasi capacitate de racire. Multi instaleza un aparat de aer conditionat pe hol si se asteapta ca acesta sa fie eficient si sa raceasca toata casa.

Calitatea filtrelor

Filtrele aerului conditionat cu inverterCalitatea filtrelor aerului conditionat sunt foarte importante pentru ca imbunatatesc foarte mult calitatea aerului din camera. Filtrele la un aer conditionat cu inverter de calitate ajuta la mentinerea unui aer curat, proaspat si fara bacterii.

Printre cele mai bune filtre gasim: filtrul electrostatic, recomandat persoanelor cu alergii, filtrul de ionizare care retine praful si microbii din aer si filtrul anti-fungus care neutralizeaza bacteriile daunatoare ce se pot forma pe circuitele de scurgere ale aparatului.

Functiile aerului conditionat

Functiile aerului conditionat cu inverter sunt foarte importante pentru ca faciliteaza utilizarea aerului conditionat. Printre cele mai utile functii pe care un aer conditionat cu inverter bun trebuie sa le aiba, mentionam: timer – pentru a controla pornirile si opririle, functia sleep, functia incalzire – pentru a utiliza aparatul si pe timpul iernii, functia dezumidificare – pentru a spori confortul in camera, functia turbo si functia curatare automata.

Clasa energetica

Atunci cand alegi un aer conditionat cu inverter trebuie sa alegi unul din clasa energetica A. Tot ce este de la A in sus (A, A++, A+++, etc) are un consum de energie mult mai mic fata de celelalte (B, C, D, etc) si astfel vei plati facturi mult mai mici la curet.

Forma aerului conditionat cu inverter

Acest aspect tine foarte mult de designul casei si de gusturile fiecarei persoane. Insa, indiferent ca alegi un aer conditionat cu inverter cu montaj pe perete, un aer conditionat mobil cu inverter, un aer conditionat de diferite forme (rotund, patrat, etc) sau un aer conditionat tip consola, trebuie sa ai in vedere celelalte caracteristici care il fac un aparat eficient si de calitate (capacitate BTU, functii, clasa de nergetica, montajul, etc).

Montajul aerului conditionat

Montajul aerului conditionat cu inverterInstalarea corecta a aerului conditionat este cruciala pentru a asigura o functionare corespunzatoare a aerului conditionat. Montajul aerului conditionat va influenta calitatile, eficienta si durabilitatea aerului conditionat.

Un aer conditionat cu inverter monat gresit va determina o slaba eficienta a acestuia si cel mai probabil deteriorarea lui. Montajul aerului conditionat presupune instalarea unitatii exterioare, unitatii interioare si pozitionarea corecta a traseului/ conductelor de frig.

Instalarea unui aer conditionat trebuie facuta la o inaltime corespunzatoare in camera, astfel incat sa incalzesca sau sa raceasca optim. De asemenea, pozitionarea aerului conditionat in camera este foarte importanta pentru ca va influenta directia jetului de aer, iar o pozitionare proasta va insemna un aer conditionat care va sufla aer rece direct pe pat, canapea, etc.

Acestea sunt numai cateva informatii legate de importanta realizarii unui montaj corespunzator. De aceea, recomandat este ca atunci cand achizitionezi un aparat de aer conditionat cu inverter sa soliciti si montajul lui. Astfel, daca alegi un aer conditionat cu inverter cu montaj (inclus in pret sau contra cost) esti asigurat ca instalarea lui este realizata de specialisti, si astfel elimini riscuri inutile.

Garantia

Nu cred ca mai este necesar sa mentionam importanta garantiei oferite de producator. Alege un aer conditionat cu inverter cu garantie cat mai mare si astfel vei sta linistit in cazul in care apar situatii neprevazute datorate unor erori de productie.

Cei mai mult producatori ofera o garantie de 2 ani, insa sunt si producatori care ofera o garantie extinsa (gratis sau contracost).

Aere conditionate cu inverter recomandate

Mai jos am facut o selectie de aparate de aer conditionat cu inverter de calitate, care indeplinesc conditiile de mai sus si care au un raport calitate/pret foarte bun.

In cazul in care recomandarile noastre nu acopera nevoile tale, poti opta pentru alte modele comercializate de magazinele online recomandate.

1. Aer Conditionat Gree Bora Inverter (R32) 12.000btu GRS-121EI/JBR1-N3

Aer Conditionat Gree Bora Inverter (R32) 12.000btu GRS-121EI/JBR1-N3 Blue Strip

Recunoscute pentru fiabilitatea ridicata, aparatele Gree Bora sunt acum fabricate cu noul refrigerant ecologic R-32, acesta fiind singurul acceptat in anii ce vor urma in C.E. Gree Bora R-32 este construit cu tehnologia G10 Inverter proprietara Gree, fiind WiFi ready si avand incorporat purificator de aer Cold Plasma. WiFi ready – Incadrandu-se in tendintele actuale de a conecta si controla echipamentele electrocasnice de la distanta prin internet.

Vezi detalii si pret

2. Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++

Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A++

Raceste camerele rapid, dintr-un colt in altul, astfel incat sa te simti intotdeauna confortabil. Tehnologia Digital Inverter Boost raceste aerul cu 43% mai rapid. Designul sau avansat include, de asemenea, un ventilator cu 15% mai mare, o intrare cu 18% mai lata si o lamela mai lata cu 31%. Prin urmare, aerul rece este dispersat mai departe si mai cuprinzator, atingand pana la 15 metri.

Vezi detalii si pret

3. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Clasa A++

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter

6th Sense Power Saver – Controlata de un microprocesor prezent in interiorul AC, 6 Sense® Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer in consecinta. 6th Sense Air Flow – AC selecteaza automat un mod adecvat de operare (racire, ventilator, uscat), in functie de temperatura din interiorul camerei.

Vezi detalii si pret

4. Aparat de aer conditionat LG Standard Wi-Fi 12000 BTU, Clasa A++

Aparat de aer conditionat LG Standard Wi-Fi 12000 BTU, Clasa A++

Tehnologia Inverter Compressor regleaza continuu viteza unui compresor, pentru a mentine nivelurile dorite de temperatura. Mai mult, tehnologia Smart Inverter de la LG cu frecventa pe gama de lucru cu economie de curent economiseste mai multa energie decat compresorul conventional. Aparatul de aer conditionat LG incepe rapid racirea aerului, utilizand gama de racire la viteza mare cu tehnologie Smart Inverter de la LG, astfel ca sufla aerul pe distante mai mari.

Vezi detalii si pret

5. Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC, 12000 BTU, Clasa A++

Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC, 12000 BTU, Clasa A++

Procesul de curatare fara efort – Aceasta functie activeaza un proces in 3 etape: in timpul racirii apa condensata colecteaza praful de pe fante. Unitatea interioara este apoi uscata prin incalzire si in cele din urma, modul ventilator indeparteaza umezeala ramasa, mentinand unitatea uscata si impiedicand reproducerea bacteriilor. Un senzor de temperatura incorporat in telecomanda determina aparatul de aer conditionat sa regleze automat programul de functionare.

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

   Lasa un mesaj

   SuperGhid.ro
   Logo