Cum alegi cea mai buna incalzire electrica in pardoseala
Cum alegi cea mai buna incalzire electrica in pardoseala? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla care sunt caracteristicile, avantajele si costurile unui astfel de sistem de incalzire.
Incalzirea in pardoseala poate fi aleasa atat ca sursa principala de caldura, cat si ca sursa suplimentara, sursa care poate fi utilizata numai in anumite perioade sau zone din casa. Incalzirea electrica in pardoseala se numara printre sistemele de incalzire eficiente, usor de montat si mult mai elegante decat vechile metode de incalzire cu calorifere.
Confortul pe care il ofera incalzirea in pardoseala este binevenit atat pentru tine cat si pentru familia ta. Cu incalzire electrica in pardoseala poti merge descult prin casa chiar si in cele mai geroase ierni. Chiar si suprafetele reci acoperite cu marmura sau gresie pot fi incalzite pentru ca tu sa stai descult pe ele. Indiferent cu ce materiale este acoperita pardoseala, cu o incalzirea electrica in pardoseala aduci vara in casa ta.
TOP 3 kit incalzire in pardoseala
Incalzire in pardoseala ECOFLOOR | Incalzire in pardoseala C&F Technics | Incalzire sub pardoseala Magnum Heating |
---|---|---|
Vezi detalii si pret | Vezi detalii si pret | Vezi detalii si pret |
Despre incalzirea electrica in pardoseala
Nu stiu daca sunt foarte multi cei care cunosc acest tip de sistem de incalzire in pardoseala, insa cei care au ales aceasta varianta vorbesc foarte mult despre avantajele lui. Inainte sa te decizi asupra unui sistem de incazire este bine sa te documentezi despre fiecare tip in parte.
Nevoia oamenilor de incazire nu s-a schimbat, insa au crescut pretentiile lor in legatura cu aspectul casei si confortul resimtit. Din aceste motive, sistemele de incalzire au cunoscut transformari si imbunatatiri. De la sistemele traditionale de incalzire cu calorifere s-a ajuns la sisteme discrete de incalzire in pardoseala, prin sistem de tevi prin care circula apa calda apa sau prin covor electric.
Ce este incalzirea electrica in pardoseala
Sistemul de incalzire electrica in pardoseala este unul din cele doua modalitati de incalzire prin pardoseala, alaturi de incalzirea in pardoseala prin sistem de tevi prin care circula apa calda. Incalzirea electrica in pardoseala este un covor de fire electrice care este montat sub podea (parchet, gresie, marmura etc), si care prin incalzire transforma intreaga podea intr-un mare calorifer.
Pe masura ce temperatura pardoselii creste, caldura din aceasta este degajata in mod uniform pe toata suprafata sa, generand o atmosfera placuta si confortabila in toata camera, fara diferente de temperatura de la o parte a camerei la alta.
Costurile si montajul unui covor electric
In ceea ce privesc costurile si montajul unui covor electric trebuie sa stii ca exista atat argumente pro cat si argumente contra. Insa, daca tragi linie, se pare ca argumentele pro si avantajele unei incalziri in pardoseala cu covor electric castiga.
Costurile unui kit de incalzire electrica in pardoseala nu sunt foarte mari, insa vor depinde de suprafata pe care doresti sa o incalzesti (mp sau ml) si de performantele si dotarile kitului ales de tine. Preturile unui kit compet de incalzire electrica in pardoseala incep de la 70 lei/ mp si pot ajunge la 200 lei/ mp pentru un kit foarte performant.
Montajul unui sistem de incalzire electrica in pardoseala se face mult mai rapid si usor comparativ cu un sistem de incalzire in pardioseala cu sistem de tevi sau a unui sistem de incalzire traditional cu calorifere. Montajul covorului electric poate fi facut chiar de proprietar, fara a fi nevoit sa apeleze la un specialist. Tot ce are nevoie este de un kit complet, o foarfeca sau cutter, aparat de masura si ruleta.
Componenta kitului difera in functie de pret si brand, insa un kit performant este format din cablu electric, plasa suport pe care este montat cablul electric, tuburi de protectie, doza de instalare, cablu de alimentare, senzori de pardoseala si termostat. Modelele simple nu au senzori in pardoseala si termostat, controlul temperaturii fiind facut manual.
Avantajele si dezavantajele incalzirii electrice in pardoseala
Ca orice alegere in viata, si alegerea unui sistem de incalzire electrica in pardoseala are avantajele si dezavantajele sale. Insa, cum nevoile si preferintele difera de la un om la altul, fiecare trebuie sa puna in balanta ceea ce conteaza mai mult pentru el si sa faca alegerea potrivita.
Avantajele unui sistem de incalzire electrica in pardoseala:
- mult mai eficient datorita suprafetei generoasa de incalzire,
- are un randament mult mai mare,
- genereaza o incalzire uniforma, fara indiferente de temperatura in camera,
- poti alege sa incalzesti numai anumite zone din camera,
- se monteaza mult mai usor, fara mizerie si sapaturi,
- nu genereaza curenti de aer in camera si nu ridica praful,
- aerul din camera nu este uscat,
- investitia initiala este mai scazuta comparativ cu alte sisteme de incalzire.
Dezavantajele unui sistem de incalzire electrica in pardoseala:
- necesita atentie atunci cand amplasezi mobila sau covoare,
- recomandat sa nu se acopere pardoseala incalzita,
- alegerea covorului electric trebuie sa tina cont de tipul de pardoseala (parchet, lemn, gresie, marmura etc),
- pe termen lung costul este putin mai ridicat, mai ales daca il alegi ca sistem principal in toata casa.
Cum aleg cea mai buna incalzire electrica in pardoseala
Daca vrei sa alegi acest tip de sistem de incalzire, este recomandat sa urmaresti inainte cateva puncte care te vor ajuta sa alegi cea mai buna incalzire electrica in pardoseala.
Alege un kit de incalzire complet
Pentru a te bucura de usurinta cu care se instaleaza un covor electric pentru incalzire in pardoseala este recomandat sa alegi un kit complet, gata asamblat. De asemenea, pe langa faptul ca trebuie sa fie asamblat, kitul trebuie sa fie si complet daca vrei ca acesta sa fie performant. Asa cum am mentionat si mai sus, un kit complet, care sa fie si performant contine si senzori pentru pardoseala si termostat de control.
Alegand un kit complet si gata asamblat esti sigur ca beneficiezi de un set performant, care o sa te ajute sa treci peste zilele friguroase de iarna. Tot ce trebuie sa faci este sa intinzi covorul electric pe suprafata pe care doresti sa o incalzesti si sa faci ajustarile si potrivirile necesare.
Calculeaza suprafata care trebuie incalzita
Inainte sa alegi un covor electric pentru incalzire in pardoseala este recomandat sa studiezi zona unde vrei sa montezi sistemul de incalzire si sa calculezi suprafata respectiva (in mp sau ml). Baia si bucataria sunt zonele unde sistemul electric de incalzire in pardoseala se preteaza cel mai bine. Insa, pe langa acestea doua, poti alege sa pui un astfel de sistem de incalzire si in alte camere, sau numai in anumite zone din camere (zona TV, zona unde este masa de dining etc).
Masoara zona sau camera respectiva si cumpara covor electric atat cat ai nevoie (mp sau ml). Recomandat este sa calculezi suprafata necesara fara a lua in calcul zonele unde este amplasat mobilierul, sau daca vrei sa pui si sub mobilier, este bine sa ai un mobilier cu picior pentru a nu obtura degajarea caldurii.
Alege in functie de tipul de pardoseala
Nu toate sistemele de incalzire electrica in pardoseala sunt facute sa functioneze cu toate tipurile se pardoseala. De aceea, inainte sa alegi un covor electric este recomandat sa vezi daca acesta este compatibil cu tipul de pardoseala pe care il ai montat in camera sau zona respectiva.
Cea mai buna incalzire electrica in pardoseala este compatibila cu toate tipurile de pardoseala, indiferent ca este parchet laminat, lemn masiv, gresie sau marmura. Daca alegi un astfel de sistem de incalzire nu vei avea batai de cap, daca nu, alege in functie de pardoseala pe care o ai.
Calculeaza puterea de care ai nevoie
Imagineaza-ti cum ar fi sa beneficiezi de confortul zilelor calduroase chiar si iarna. Ce confort ar fi sa iesi din cada sau din cabina de dus si sa pasesti pe o gresie calda, cum ar fi ca cei mici sa se joace pe o podea calda sau sa stai la chiuveta din bucatarie sa speli vasele fara sa iti inghete picioarele.
Toate acestea si multe altele sunt posibile daca stii cum sa alegi cea mai buna incalzire electrica in pardoseala in functie de dimensiunile si zona unde va fi montata. Fiecare camera are specificatiile sale si din acest motiv sunt recomandate sisteme cu o anumita putere pentru a fi eficiente.
Puteri recomandate (w) – pentru living (camera de zi) e nevoie de o putere intre 70-120 w/mp, pentru bucatarie o putere intre 80-100 w/mp, pentru baie e nevoie de o putere intre 120-160 w/mp, pentru hol 100-120 w/mp iar pentru birou 90-110 w/mp.
De exemplu, daca baia ta are 10 mp, din care 2 mp sunt acoperiti de mobila de baie, trebuie sa alegi un covor electric pentru 8 mp. Puterea lui totala se calculeaza astfel: 8 mp x 120 w/ mp (minim pentru baie) = 960 w.
Recomandari covorase electrice pentru incalzire in pardoseala
Avand in vedere informatiile de mai sus, am analizat mai multe modele de covorase electrice pentru pardoseala si am pregatit pentru tine o selectie dintre cele mai bune, cu review-uri bune de la clienti. In functie preferinte, tipul de podea pe care o ai, de dimensiunile camerei etc, alege kitul de care ai nevoie si care raspunde cel mai bine nevoilor tale.
1. Covor incalzire sub pardoseala – 9m² / 1350 Watt
Covor electric incalzire sub gresie, usor de instalat si control termostat digital. Covorul de incalzire sub gresie este aprobat VDE*. VDE este una dintre cele mai mari organizatii de inspectie tehnica si stiintifica in Europa. Este ideal pentru bai si bucatarii acoperite cu gresie.
Componenta: 1 x covor incalzire (500mm x 18m), 1 x 10mm teava conduit, 1 x termostat digital
Dimensiuni: 9 mp
Putere: 1350 w
Tip pardoseala: gresie
2. Kit covor incalzire in pardoseala 9 m² – 900 W
Covorasul auto-adeziv de incalzire electrica prin pardoseala reprezinta solutia ideala pentru a incalzi orice camera din orice proprietate!
Este recomandat in special pentru piatra ceramica, piatra naturala sau lemn. Covorasul poate fi pur si simplu rulat pe podea, economisind timp pretios.
Componenta: kit covor incalzire, termostat digital, senzor pardoseala
Dimensiuni: 9 mp
Putere: 900 w
Tip pardoseala: piatra ceramica, piatra naturala sau lemn
3. Covoras electric incalzire in pardoseala ECOFLOOR, 1408 W, 8.8 mp
Covorasul ECOFLOOR LDTS, este recomandat pentru incalzirea electrica sub pardoseli ceramice (gresie, marmura etc.) si este instalat direct in adezivul (flexibil) de fixare al acestora. Ideal pentru sali de baie (IP67), bucatarii sau alte incaperi cu pardoseli reci (ceramica).
Componenta: kit covor incalzire
Dimensiuni: 8,8 mp
Putere: 160 w/ mp (1408 w)
Tip pardoseala: pardoseli ceramice (gresie, marmura etc.)
4. Kit covor incalzire in pardoseala 2 m² – 300 W
Usor de instalat, covorul de incalzire pentru gresie este prevazut cu termostat analogic si are garantie pe viata.Cablul de incalzire nu poate fi taiat, insa plasa pe care este montat poate fi taiata si modelata in asa fel incat sa se potriveasca perfect pe suprafata montata.
Componenta: kit covor incalzire, termostat analogic, senzor pardoseala
Dimensiuni: 2 mp
Putere: 300 w/ mp
Tip pardoseala: pardoseli ceramice (gresie)