Cum alegi cel mai bun calorifer electric cu ulei

Cum alegi cel mai bun calorifer electric cu ulei? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla caracteristicile necesare pentru a avea un calorifer eficient si util!

Numai gandul la iarna, implicit temperaturile reci, te sperie si te determina sa iei masuri, in ideea in care nu iti doresti sa tremuri in casa sau la birou. Daca spatiul de birou sau locuinta sunt dotate cu centrale termice, greu de crezut ca te vei mai gandi la alta varianta de incalzire, in caz contrar, sigur o vei face. Sa ajungi acasa si sa constati ca e frig si nici nu ai cu ce sa incalzesti pana cand cei de la RADET nu o vor face, nu e o placere. Frigul nu doar ca nu e confortabil, dar iti ia pofta de a mai face altceva decat sa stai sub o pilota groasa.

Ai decis ca ai nevoie de un corp electric pentru incalzire. Ce vei alege? Ai variante numeroase la dispozitie. O aeroterma, un convector, un panou radiant sau un calorifer electric cu ulei? Sa presupunem ca alegi ultima varianta, desi toate dispozitivele enumerate sunt bune, transformand eficient energia electrica in caldura.

Principiul de functionare al unui calorifer cu ulei este simplu de inteles. Uleiul pe care il contine se incalzeste si, chiar si dupa ce scoti aparatul din priza, ramane cald o perioada de timp, datorita inertiei termice mari. Am spus deja primul avantaj al unui calorifer pe ulei… Pentru acuratete, sa fim mai specifici.

TOP 3 calorifere pe ulei

De ce sa cumperi un calorifer electric pe ulei?

Pe langa intertia termica mare, care presupune ca dupa ce incalzesti incaperea poti sa scoti caloriferul din priza, pentru ca va ramane cald o vreme, exista si alte avantaje care ii sustin eficienta. Pe un astfel de calorifer poti usca articole mici de imbracaminte. Nu produce zgomot in timpul functionarii.

Nu imprastie caldura in incapere asa cum face o aeroterma sau un convector, fiind o sursa punctuala pentru incalzire – il poti plasa langa locul in care te afli (langa o canapea sau un scaun, in camera in care usuci haine pe timpul iernii etc), dar bineinteles ca va incalzi intreaga camera.

Cum cumperi cel mai bun calorifer electric pe ulei

Similar cazului in care achizitionezi orice alt dispozitiv electric, va trebui sa tii cont de anumite caracteristici care fac diferenta intre o alegere buna si alta neinspirata.

Dimensiunea camerei si numarul de elementi

Numarul de elementi ai caloriferului se aleg in functie de dimensiunile incaperii in care va fi amplasat. De exemplu, un calorifer cu opt elementi este potrivit pentru o camera de cel mult 20 mp, iar unul cu 12 elementi este potrivit pentru o camera cu dimensiuni de 30-40 mp. La modul general, un numar mai mare de noua elementi pot sa incalzeasca foarte eficient o incapere. Prin urmare, cu cat mai multi elementi are un calorifer, cu atat va fi mai eficient.

Consumul de energie si puterea calculatorului

Puterea caloriferului si numarul de ore in care caloriferul functioneaza se materializeaza in consumul de energie al acestuia. In cazul caloriferului pe ulei nu poate fi vorba despre clase de eficienta energetica, ceea ce inseamna ca la momentul achizitiei nu trebuie sa cauti un astfel de reper pentru ca nu exista.

Consumul de energie electrica al modelelor de calorifere pe ulei se inregistreaza in intervalul 800-2500 watti, acesta putand fi controlat daca te orientezi catre un dispozitiv prevazut cu trepte de putere. Cumparand un calorifer electric pe ulei cu cel putin trei trepte de putere – 2500/1500/1000 – vei putea sa te bucuri de o atmosfera calda la propriu in locuinta, intr-un mod controlat.

Presupunand ca achizitionezi un calorifer cu o putere de 2500 W, consumul intr-o ora este de 2,5 kW. Utilizat 10 de ore/zi, caloriferul va consuma 25 KW, respectiv, 750 KW/luna. Ceea ce inseamna ca vei plati aproximativ 450 lei/luna.

Dimensiuni si greutate

Pentru a fi usor de transportat, caloriferul trebuie sa aiba o greutate mai mica. Pe de alta parte, daca este foarte usor, poate fi daramat accidental la o simpla alegere. Incearca sa alegi un model cu o greutate care sa nu iti impuna probleme atunci cand il muti dintr-o camera in alta, insa nici foarte usor – 10 kg poate fi o varianta buna. Cu cat sunt mai multi elementi, cu atat mai mare si mai greu va fi.

Functii si accesorii utile

Functiile unui calorifer cu ulei ii asigura performantele si o utilizare eficienta. In aceasta idee, va trebui sa cauti un calorifer prevazut cu:

–  termostat – prezenta termostatului iti va permite sa stabilesti o anumita temperatura si sa o mentii in incapere. Mai mult decat atat, utilizand termostatul pentru a seta o temperatura mai mica vei putea sa economisesti si energie pentru ca aparatul se opreste la puterea respectiva atunci cand o atinge si, in consecinta, factura va fi si ea mai mica;

–  timer – nu este necesarar ca aparatul sa functioneze in mod continuu, iar un timer poate sa ii limiteze functionarea in anumite intervale de timp. De exemplu, il poti programa sa se opreasca la ora 22 si sa intre in functiune de la 6 dimineata;

–  functia anti-inghet – daca stii ca depozitezi aparatul intr-un loc in care este foarte frig si il aduci in camera chiar in momentul in care urmeaza sa il pui in priza, ia in calcul si o astfel de functie. In esenta, la un calorifer cu funtia anti-inghet, uleiul este amestecat cu o solutie care contine antigel, prin urmare se elimina riscul de a ingheta;

–  protectia la supraincalzire – pana la urma, caloriferul este un aparat de incalzit care functioneaza in priza, ceea ce inseamna ca pot exista si riscuri, minore ce este drept, de a genera pericole pentru utilizator. O astfel de functie asigura oprirea functionarii in cazul supraincalzirii sau scaderea intensitatii temperaturii pana ce ajunge la o valoare sigura;

–  functia de umidificare a aerului – nu este o functie sofisticata, fiind asigurata de un rezervor de apa atasat de aparat, dar este cu mult mai estetica decat vasul cu apa pe care il poti pune tu pe calorifer cu acelasi scop;

–  panou de comanda – este prezent la caloriferele cu ulei mai sofisticate, dar isi dovedeste utilitatea practica. Butoanele sunt mari si etichetarea foarte vizibila. Ai si varianta de a cumpara un calorifer cu display de comanda, dar aceasta este insotitia de doua dezavantaje: (1) un astfel de calorifer este mai scump si (2) un display electronic nu prea face un tandem eficient cu o sursa de caldura foarte apropiata;

–  indicator de functionare – acel LED mic care cand este aprins iti arata ca aparatul functioneaza, fara sa mai fie necesar ca tu sa il atingi sa vezi daca este cald;

–  sistem de stocare a cablului – la caloriferele foarte ieftine nu il vei gasi, ceea ce inseamna ca nu exista control al cablului care, din neatentie, poate fi lasat peste elementi. Camasa cablului arsa in timp poate fi extrem de periculoasa in momentul in care il pui in priza. Un sistem de stocare situat intr-o zona sigura a aparatului preintampina insa un eveniment nefericit;

–  telecomanda – prezenta acesteia face posibil controlul caloriferului de la distanta, un accesoriu foarte util daca stii ca esti mai comod;

–  manevrabilitate – usurinta cu care este manevrat este asigurata de prezenta rotilor si a manerelor.

Designul caloriferului cu ulei

Din acest punct de vedere vei avea de ales intre un calorifer clasic, al carui design arata similar caloriferelor cu elementi montate pe pereti, sau un calorifer cu aspect mai futurist. Modelul potrivit tie este cel care se incadreaza optim intre celelalte elemente din locuinta si care iti place tie. Oricum, tinand cont ca nu este un obiect de decor, recomandarea noastra este sa alegi un calorifer simplu, in culoare uni, alb sau negru.

Garantia oferita de producator

Cea mai mica garantie pentru care trebuie sa optezi este de doi ani. Cu toate acestea, investitia fiind una pe termen lung, poti avea in vedere si extinderea acesteia. Caloriferul electric cu ulei se poate defecta in timp si este recomandat sa te asiguri ca nu vei plati sume considerabile in lipsa garantiei.

In concluzie, cel mai bun calorifer cu ulei este o achizitie eficienta pentru locuinta, atat timp cat vei tine cont de recomandarile anterioare. Nu te grabi si analizeaza bine oferta online, pentru a fi sigur ca alegi un dispozitiv care sa iti ofere confort termic timp indelungat.

Recomandari calorifere electrice cu ulei

Mai jos am pregatit pentru tine o selectie de modele de calorifere electrice cu ulei din care poti alege. Selectia a fost facuta astfel incat produsele sa ofere un bun raport calitate/pret, sa acopere o gama larga de preferinte si nevoie sa fie fabricate de producatori cunoscuti astfel incat sa garanteze pentru calitatea lor. De asemenea, produsele recomandate are recenzii foarte bune din partea clientilor care deja au folosit produsele respective, ceea te iti ofera o alta garantie a calitatii lor.

1. Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BKCalorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK, 2500 W, 13 elementi, ventilator 400W, protectie supraincalzire, termostat reglabil.

Ai la dispozitie 3 setari de temperatura, astfel incat poti seta nivelul optim de caldura pentru casa ta. Datorita acestei optiuni beneficiezi de confort termic, dar si de economie a energiei. Caloriferul este dotat cu 13 elementi, dimensiuni 12,5 x 58 cm, suficient cat sa incalzeasca locuinta. Ventilatorul produce circularea aerului cald in incapere, astfel distribuirea caldurii se face uniform.

Vezi detalii si pret

2. Calorifer electric cu ulei 13 elementi ZR 13 F

Calorifer electric cu ulei 13 elementi ZR 13 FCalorifer electric cu ulei 13 elementi ZR 13 F, trei trepte de putere (1000 / 2000 / 3000W), termostat reglabil, protectie la supraincalzire.

Specificatii: 13 elementi, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Indicator luminos de functionare, Protectie la supraincalzire, Suport cablu, Maner si rotite pentru o deplasare facila. PROTECTIE SUPRAINCALZIRE – pentru siguranta in utilizare, protectia la supraincalzire va determina oprirea automata a caloriferului in cazurile in care temperatura depaseste pragul admis.

Vezi detalii si pret

3. Calorifer TESY CC 2510 E05 R-10 ELEM

Calorifer TESY CC 2510 E05 RCalorifer TESY CC 2510 E05 R, 2500 W, 10 elementi, 3 trepte putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Protectie anti-inghet.

Incalzire cu pana la 65% mai rapida si mai eficienta a incaperii. Temperatura la atingere sigura pentru copii si animale. Designul unic al elementilor caloriferului cu ulei CC, ajuta la cresterea circulatiei aerului cald generand “Efectul de semineu” asigurand o incalzire uniforma si rapida a incaperii. Caloriferul asigura cel mai ridicat nivel de siguranta datorita temperaturii scazute de la suprafata aparatului.

Vezi detalii si pret

4. Calorifer electric Star-Light YOH11G

Calorifer electric Star-Light YOH11GCalorifer electric Star-Light YOH11G, 2500 W, 11 elementi, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Protectie supra-incalzire, Protectie anti-inghet, Indicator.

Puterea sa de 2500W este suficient de mare pentru a incalzi cu succes orice camera (cu usa inchisa) din cadrul unui apartament de bloc. Termostatul te va ajuta sa setezi temperatura dorita pentru incalzirea incaperii si crearea unui mediu cu un risc de imbolnavire scazut. Fiind dotat cu roti si manere, modelul YOH11G este usor de mutat dintr-o parte in alta.

Vezi detalii si pret

5. Mini Calorifer electric cu ulei Victronic MC7 Mini

Mini Calorifer electric cu ulei Victronic MC7 MiniMini Calorifer electric cu ulei Victronic MC7 Mini, 700 W, 7 elementi.

Perfect pentru salon, sufragerie, bucatarie. Usor de utilizat si caldura de lunga durata. Perfect pentru casa sau birou. Printre caracteristici se numara termostatul reglabil, dimensiunea miniaturala, picioarele din plastic pentru podea si un comutator pornit / oprit. Acest model are 7 elementi. Caracteristici: Comutator pornire / oprire , Termostat reglabil, 7 elementi radiatoare,  Dimensiune miniatura: 41 x 13 x 37 cm.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo