Cum alegi cel mai bun semineu pentru acasa

Cum alegi cel mai bun semineu pentru acasa? Ce tip de semineu sa alegi si care sunt caracteristicile pe care un semineu bun le are? Afla toate aceste informatii din ghidul nostru de cumparaturi.

Nu exista o casa mai primitoare, o ambianta mai calduroasa, o poveste mai romantica sau o atmosfera mai mirifica decat aceea in care exista un semineu. Nu cred ca exista persoana ca nu s-a gandit macar o data in viata la cat de frumos ar fi daca ar instala un semineu in livingul sau.

Din fericire, datorita dezvoltarii tehnologiei, achizitionarea si instalarea unui semineu nu mai este o treaba dificila. Daca pana acum trebuia sa ai o casa mare si un buget considerabil pentru a avea un semineu, acum poti alege un semineu bun cu un buget rezonabil, indiferent de tipul de locuinta in care locuiesti.

TOP 3 seminee pentru casa

Ce trebuie sa stii despre seminee

  • semineul este un element ce cotribuie la design, cat si un sistem de incalzire,
  • exista mai multe tipuri in functie de sursa de energie (semineu pe lemne, semineu pe gaz, semineu electric, semineu cu bioetanol etc),
  • exista mai multe feluri in functie de constructie (zidite si gata facute). Este mult mai practic sa iei un semineu gata facut decat sa chemi un specialist sa iti zideasca unul de la  zero,
  • exista modele cu evacuare fum (cos fum, burlan etc) si modele fara. Trebuie sa studiezi inainte variantele si informatiile/ specificatiile de la producator,
  • focarul semineului este foarte important (zona unde  arde focul). El asigura frumusetea flacarilor, comoditatea folosirii, asigura incalzirea spatiului, el influenteaza si tipul de evacuare,
  • semineele cu focar inchis sunt mult mai practice si mai eficiente comparativ cu cele cu focar deschis. Elimina riscurile si asigura o incalzire mult mai eficienta,
  • fiecare tip de semineu necesita un anumit montaj (locatie, specialisti sau nu, elemente tehnice etc). Asigura un montajul adecvat pentru a elimina riscurile si pentru o functionare corespunzatoare.

De ce sa alegi un semineu pentru acasa

Cati dintre voi nu au urmarit filme de Craciun si nu si-au dorit atmosfera placuta si calduroasa, in care toti faceau schimb de cadouri langa semineu? Cati nu si-au dorit sa se stranga langa semineu cu familia sau cu prietenii, sa bea un vin fiert si sa se bucure de lumina si caldura semineului? Acum toate acestea sunt posibile si pentru tine, fara prea multe batai de cap.

Ambianta si efect

Decorul casei tale va avea de castigat prin prezenta unui semineu iar atmosfera din casa va fi una de poveste. Ambianta creata si efectul generat de un semineu sunt fara pereche. Nimic nu este mai mirific decat sa te bucuri de caldura si efectul unui semineu intr-o zi geroasa de iarna. Adultii se vor relaxa iar copii vor fi facinati de efectele semineului din livingul lor.

Familie si prieteni

Pe langa efectul pozitiv pe care il are asupra designului casei tale, un semineu va fi motiv de bucurie in casa ta. Iti va da un motiv sa te strangi alaturi de cei dragi si sa petreci momente fericite alaturi de ei in jurul semineului. Indiferent ca ascultati muzica, cititi o poveste de Craciun sau beti vin fiert, momentele petrecute cu acestia langa semineu vor fi memorabile si vor ajuta la consolidarea relatiilor dintre voi.

Sursa de caldura

Pe langa faptul ca un semineu creeaza o atmosfera placuta si contribuie pozitiv la designul casei tale, aceasta este si o sursa alternativa de caldura in zilele friguroase de toamna si iarna. Nu supun ca trebuie sa fie singura sursa de caldura din camera, dar poate fi o sursa in plus de caldura, sursa care sa inlocuiasca in unele cazuri incalzirea in pardoseala, incalzirea centrala sau radiatorul.

Cum alegi cel mai bun semineu

Cum alegi cel mai bun semineu pentru acasa

Indiferent ca ai o garsoniera, apartament sau o casa mare, poti alege un semineu care sa fie potrivit nevoilor si bugetului tau. Insa, pentru a alege cel mai bun semineu pentru tine, care sa raspunda nevoilor tale trebuie sa afli cateva informatii utile despre seminee.

In functie de sursa de energie

Odata cu dezvoltarea tehnologiilor s-au dezvoltat si surse alternative de energie pentru alimentarea semineelor de interior. Daca la inceput acestea functionau numai cu lemne, in timp au aparut si alte variante, astfel incat achizitia, utilizarea si intretinerea semineelor sa fie mult mai usoara.

  • Semineu electric

Semineul electric este considerat a fi cel mai practic si usor de folosit semineu. Este considerat cel mai bun semineu pentru ca se monteaza foarte usor, este foarte usor de utilizat, nu necesita o intretinere speciala, nu face fum, miros sau mizerie si se gaseste intr-o varietate mare de modele. Toate aceste avantaje contribuie la confortul tau si il fac unul dintre cele mai dorite modele.

Semineul electric functioneaza ca un sistem de incalzire conectat la priza, insa cu efectele si ambianta unui semineu clasic. Tot ce trebuie sa faci este sa bagi semineul electric in priza si sa setezi modul de functionare dorit. Efectul (flacarile, bustenii care ard etc) sunt de fapt o proiectie pe un ecran digital, iar sunetul de lemn care arde este redat dintr-un difuzor.

Un semineu electric bun vine cu diferite functii si posibilitati de reglare a caldurii, imaginii, sunetului etc. Toate aceste functii iti usureaza munca si contribuie la confortul tau. Faptul ca functioneaza la o priza normala de perete si ca nu necesita un montaj special il face potrivit pentru toate tipurile de locuinte.

  • Semineu cu lemne

Primul semineu existent a fost cel construit din piatra si alimentat cu lemne. Rolul acestuia era initial de preparare a hranei si de incalzire a locuintei. Cu timpul materialele din care se fac semineele au evoluat pentru ca semineul sa aiba un randament mai bun, insa sursa de alimentare pe lemne a ramas si pana astazi.

Semineele pe lemne genereaza o abianta de vis in incapere, datorita luminii enamate si zgomotului placut atunci cand lemnele ard. Pe cat de placut este sa stai langa un semineu pe lemne, pe atat de dificil este sa montezi si sa intretii unul. Semineul pe lemne necesita un montaj special, realizat de specialisti, necesita cos pentru fum si o intretinere atenta. De asemenea, ai nevoie de cateva elemente de protectie (vatrai, gard sau grilaj de protectie etc).

Pe langa modelele traditionale de seminee pe lemene, au aparut pe piata si alte modele, insa nu la fel de efect. Acestea seamana mai mult cu niste sobe decat cu niste seminee normale. Rolul lor fiind mai mult de incalzire si nu de element decorativ in camera.

  • Semineu pe peleti

Exista modele de seminee pe peleti, insa nu la fel de numeroase si populare precum celelalte surse de energie. Designul unui semineu pe peleti nu prea te indeamna sa alegi un astfel de model. In general sistemele care functioneaza pe peleti sunt eficiente, insa nu au si rolul de element decorativ precum un semineu normal.

Centralele termice si termosemineele pe peleti (un fel de sobe pentru incalzire) sunt sistemele de incalzire cele mai populare si intalnite si nu semineele pe peleti. Insa, daca vrei sa alegi un semineu pe peleti trebuie sa stii ca acesta va avea mai mult rol de sistem de incalzire si mai putin de element decorativ.

  • Semineu pe gaz

Semineul pe gaz poate fi instalat in orice tip de locuinta, de la garsoniera pana la o casa mare. Functionarea unui semineu pe gaz nu este la fel de facila precum a unui semineu electric sau cu bioetanol, insa nici atat de complicata precum a unui semineu pe lemne.

Exista multe modele de seminee pe gaz care nu necesita un cos de fum deasupra acoperisului, ci este suficienta o evacuare in afara locuintei, precum la centrala termica. Sistemul de evacuare a fumului depinde de la un model la altul si de marimea focarului. Semineul pe gaz este eficient, este usor de folosit si are flacara adevarata.

  • Semineu cu bioetanol

Ce este bioetanolul si cum functioneaza un semineu pe bioetanol? Bioetanolul este o sursa de energie 100% naturala, bio si regenerabila (alcool pur obtinut din fermentatia de fructe, legume, cereale etc). Semineele cu bioetanol se mai numesc si seminee bio, datorita faptului ca functioneaza cu combustibil natural si sunt blande cu mediul inconjurator.

Avantajele unui semineu cu bioetanolul este ca nu degaja emisii nocive, nu face fum si miros, flacara este adevarata, nu necesita cos de fum si se monteaza foarte usor. Inainte sa alegi un semineu cu bioetanol verifica daca acesta este numai un semineu decorativ, pentru efect sau are si functia de incalzire a camerei.

In functie de aspectele tehnice

Inainte sa alegi un semineu pentru casa ta, trebuie sa te intereseze toate aspctele tehnice legate de acesta. Montajul, functiile si facilitatile pe care le ofera, intretinerea semineului, usurinta cu care se foloseste sunt numai cateva dintre aceste aspecte tehnice. Respecta cu sfintenie instructiunile primite de la producator.

  • Montajul semineului

Cum se face montajul si ce il face? Montajul semineului este o treaba serioasa si fiecare tip de semineu are specificatiile sale. Daca unele seminee sunt usor de montat si de cele mai multe ori nu necesita interventia unui specialist (semineu electric, semineu cu bioetanol), altele sunt mai greu de montat, si necesita interventia unui un specialist (semineu pe gaz, semienu pe lemne etc). Inainte sa alegi un model anume, cantareste toate variantele si alege costient de implicatii.

  • Functiile si comoditatea

Unele seminee sunt usor de folosit, ofera un confort sporit utilizatorului si sunt usor de intretinut, fata de altele care nu au aceste avantaje. De exemplu, semineul cu lemne trebuie sa-l aprovizionezi in permanenta cu lemne si trebuie sa-i asiguri un cos de fum. La semineul pe gaz trebuie un montaj de catre un specialist, trebuie sa asiguri un burlan de evacuare sau un cos de fum.

Functiile semineelor difera de la un tip la altul, insa cel mai bun semineu iti ofera confort si ambianta. Reglarea temperaturii, treptele de putere, telecomanda, termostat programabil care poate porni si opri caldura in mod automat sunt printre cele mai utile, dar mai exista si alte functii care ofera un confort sporit. Toate aceste functii si facilitati depind de la un model la altul si cresc pretul produsul respectiv.

  • Puterea de incalzire

Pentru a fi eficient si sa indeplineasca si rolul de sistem de incalzire, semineul trebuie sa faca fata cu brio incaperii in care este montat. Pentru asta trebuie sa te asiguri ca alegi un model potrivit nevoilor tale si camerei in care este montat. Pentru o camera mare este necesar un semineu a carei putere este de peste 2000 watti, iar pentru o camera medie 1600-1800 watti.

In functie de design si aspect

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un semnineu este designul camerei tale, aranjarea camerei si spectul semineului in functie de acestea.

  • Designul semineului

Aspectul si designul semineului este foarte important, iar acesta trebuie sa fie in tema cu stilul camerei in care este montat. Pe langa faptul ca materialele utilizate trebuie sa fie de cea mai buna calitate, acestea trebuie sa se potrivesca cu culorile si stilul elementelor din camera in care este amplasat semineul.

Indiferent ca alegi un semineu din metal, negru sau alb, un semineu cu lemn natural alb, bej sau wenge, un semineu cu fateta din piatra naturala sau caramida sau un semineu din sticla, acesta trebuie sa se potriveasca cu stilul camerei in care este amplasat si cu celelate elemente din camera (mobilier living, canapea, covor, fotoliu etc).

  • Amplasarea semineului

Exista mai multe modele de seminee care pot fi amplasate in diferite moduri si in diverse parti ale camerei: semineu independent, semineu de colt, semineu de perete, semineu incorporabil etc. Fiecare semineu are frumusetea sa, iar alegerea unui model trebuie sa fie in functie de preferintele fiecaruia si de aspectul camerei in care este pus.

Semineul trebuie sa fie o piesa centrala in camera, din doua motive (sursa caldura si efect decorativ) si trebuie amplasat ca atare. Trebuie sa il pui cat mai aproape de canapea si fotolii, adica de zona cea mai locuita pentru a reda caldura dar si pentru a fi mai bine vizibil. In functie de modelul ales, il poti incorpora in mobilier, monta pe perete, il poti monta in colt sau il poti amplasa langa pisele de mobilier.

Cel mai bun semineu electric

Recomandari seminee de buna calitate

Am analizat mai multe tipuri si modele de seminee si am pregatit o lista cu cele mai bune seminee. Acestea au un raport bun calitate/ pret si au foarte multe pareri pozitive din partea utilizatorilor. Review-uri utilizatorilor iti pot da informatii suplimentare care sa te ghideze in alegerea pe care trebuie sa o faci.

1. Semineu Electric Studio 2 Klarstein

 Klarstein Studio-2 șemineu electric Prin Klarstein Studio 2 semineul electric, elegant vine in stil lounge. Fata lui de alb furniruit cu lemn MDF, cu linii simple si drepte complet, ofera un decor de lux. Asa ca toti ochii sunt indreptati spre izbitoarea realista flacara cu LED-uri. Putere pentru o suprafata de 40 m².

Tip: Semineu electric
Model: Semineu de perete, cu fata de sticla mare cu carcasa din lemn semineu MDF
Specificatii tehnice: 2000 watti, 2 trepte putere, senzor siguranta, telecomanda, intensitate luminozitate in trepte

Vezi detalii si pret

2. Semineu Fieldstone – 3D Dimplex Optiflame DF2608-EU

Semineu Fieldstone - cu focar electric 3D Dimplex Optiflame DF2608-EU cu sunetOptiflame, Opti-Myst, Opti-V sunt cele mai avansate tehnologii existente in acest moment pentru crearea focului virtual 3D si au fost dezvoltate de liderul mondial, Dimplex. Focarul de semineu are incorporat o aeroterma silentioasa cu doua trepte de incalzire si termostat. Beneficiaza de dispozitiv de sunet care reda atmosfera placuta a lemnelor care ard in foc.

Tip: Semineu electric
Model: Semineu de perete, cu fatele din piatra
Specificatii tehnice: 2000 watti, 2 trepte putere, sunet busteni cu 3 trepte volum, termostat, telecomanda

Vezi detalii si pret

3. Semineu colt Oxford electric 3D Dimplex Optiflame DF2608-EU

Semineu colt Oxford stejar - cu focar electric 3D Dimplex Optiflame DF2608-EU cu sunetSemineul colt Oxford beneficiaza de cele mai bune tehnologii in domeniu Optiflame, Opti-Myst, Opti-V. Atat calitatea semineului cat si efectele sale (flacara, busteni care ard, sunetul de lemne care ard) il recomanda pentru casa ta. Te poti bucura de magia flacarii 365 zile pe an cu sau fara caldura, pentru ca efectul de flacara este independent de modulul de caldura.

Tip: Semineu electric
Model: Semineu electric de colt, cu fatele din lemn
Specificatii tehnice: 2000 watti, 2 trepte putere, sunet busteni cu 3 trepte volum, termostat, telecomanda

Vezi detalii si pret

4. Semineu Lisabona electric 3D Dimplex Optiflame DF2010-EU sunet

Semineu Lisabona alb - cu focar electric 3D Dimplex Optiflame DF2010-EU cu sunet Optiflame, Opti-Myst, Opti-V sunt cele mai avansate tehnologii existente in acest moment pentru crearea focului virtual 3D si au fost dezvoltate de liderul mondial absolut in domeniul semineelor electrice: Dimplex. Dimplex Optiflame: efectul de flacara este produs cu ajutorul proiectiei luminii pe un suport fotosensibil si a unui sistem de proiectie 3D

Tip: Semineu electric
Model: Semineu de perete/ de sine statator, cu fatele din lemn alb
Specificatii tehnice: 1600 watti, sunet, termostat, telecomanda, afisaj electronic, control sunet si afisaj, modul pentru montaj pe colt, ecologic

Vezi detalii si pret

5. Semineu electric incorporabil 3D Dimplex Optiflame DF2010-EU

Focar semineu electric incorporabil 3D Dimplex Optiflame DF2010-EU cu sunet

Aspectul flacarii 3D Optiflame Multifire de la renumitul producator Dimplex este de neegalat prin realismul pe care il aduce. Nu are cos de fum si nu necesita ventilare sau aerisire. Din momentul in care este asezat in locul ales, se poate folosi ca orice alt aparat electric. In cateva secunde se poate obtine practic, efectul dorit de semineu si /sau caldura constanta.

Tip: Semineu electric
Model: incorporabil
Specificatii tehnice: 1600 watti, sunet, termostat, telecomanda, control sunet, tehnologie OptiFlame, RealLogs si Multifire, functii de siguranta

Vezi detalii si pret

6. Semineu Synergy – tehnologie 3D Dimplex Optiflame cu sunet

Semineu Synergy - tehnologie 3D Dimplex Optiflame cu sunetSemineul electric este un produs ecologic,creat cu responsabilitate pentru mediul inconjurator care nu produce fum sau alta emisie in incapere sau in atmosfera. Folosirea semineului electric in apartamente, locuinte si spatii publice se realizeaza in deplina siguranta atat pentru adulti cat si pentru copii sau animale de companie.

Tip: Semineu electric
Model: semineu de perete
Specificatii tehnice: termostat de siguranta, aeroterma incorporata, telecomanda

Vezi detalii si pret

7. Semineu HTM METAL BOARD

Semineu HTM METAL BOARD Semineele de la HTM sunt destinate pentru incalzirea spatiilor de viata si colective cu folosirea de combustibil solid. Se poate folosi cu lemne naturale netratate chimic, precum si brichete de lemn fara clei de legatura. Trebuie repsctate instructiunile de montaj

Tip: Semineu cu lemne sau brichete de lemn
Model: independent
Specificatii tehnice: 8 watti, elementele de legatura (rozeta si burlane) trebuie sa fie montate etans si trainic, cu cos de fum

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo