Cum alegi cel mai bun uscator de rufe electric

Nu ai suficient spatiu pentru uscarea rufelor sau te-ai saturat sa ai rufe la uscat prin toata casa? Noi te ajutam! Afla din ghidul de cumparaturi de mai jos cum alegi cel mai bun uscator de rufe electric!

Pana nu demult uscatorul de rufe electric nu se bucura de foarte multa popularitate in casele romanilor, insa, in ultima perioda tot mai multi oameni sunt interesati sa-si cumpere un astfel de aparat. De ce sa-ti cumperi un uscator de rufe electric? Raspunsul este simplu! Timpul tau si spatiul din casa sunt limitate, iar un uscator de rufe te va ajuta sa realizezi aceasta treaba casnica mai repede si cu mai putin consum de energie si fara a fi nevoita sa mai insiri prin toata casa rufele umede.

Uscatorul de rufe este folosit pentru a usca rapid orice tip de material, astfel ca nu va mai fi necesar sa pui rufele pe un uscator clasic si sa stai cu grija lor. Aparatul iti va fi util mai ales in situatiile in care iti doresti sa porti anumite articole vestimentare si nu vrei sa astepti ore in sir pana cand se usuca in mod natural.

Daca locuiesti la casa, probabil ti s-a intamplat ca ploaia sa-ti prinda hainele puse la uscat si sa fie nevoie sa le mai speli inca o data sau soarele sa-ti fi decolorat una din piesele vestimentare preferate. Uita de toate aceste probleme! Pe internet vei gasi un model de uscator electricpotrivit nevoilor tale, care sa se incadreze in buget si sa-ti faca treburile casnice mai usoare.

TOP 3 uscatoare de rufe electrice

Avantajele si dezavantajele uscatorului de rufe electric

In cazul in care nu stii toate avantajele si dezavantajele care vin cu un uscator de rufe, mai le prezentam pe scurt, astfel incat sa iti fie mai usor sa te dezici.

Avantajele uscatorului de rufe electric

    • uscare imediata – nu mai e nevoie sa astepti o zi sau cateva zile (iarna) pentru ca rufele sa se usuce natural,
    • castigi spatiu in casa – nu mai e nevoie sa le usuci pe balcon sau prin alte camere,
    • castigi timp – nu mai este nevoie sa intinzi si sa strangi rufele pe un uscator clasic,
    • poti purta hainele imediat – nu mai e nevoie sa calci rufele dupa spalare/scare,
    • reduci umiditatea din casa – reduci umiditatea si mirosul de detergent si balsam din casa,
    • cresti viata hainelor – nu le mai expui la soare si astfel pastrezi tesatura intacta mai mult timp,
    • consum redus de energie – sunt economice ceea ce inseamna costuri mici,
    • uscare rapida – indiferent de material, rufele sunt uscate imediat,
    • usor de folosit – se foloseste si se intretine foarte usor.

Dezavantajele uscatorului de rufe electric

    • ai nevoie de un spatiu dedicat – dimensiuni comparabile cu o masina de spalat rufe,
    • necesita atentie la montare – nu este complicat, dar necesita un montaj adecvat.

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe electric

Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi un uscator de rufe, la prima vedere o sa ai senzatia ca toate modelele se aseamana foarte mult si ca nu trebuie sa decat sa optezi pentru unul dintre ele. Cu toate ca uscatoarele fac, in fond, acelasi lucru, exista o diferenta semnificativa intre modele, diferenta resimtindu-se mai ales in gradul de confort al utilizatorului. Prin urmare, nu te grabi atunci cand iti alegi uscatorul de rufe, citeste cu atentie ghidul de mai jos si fa o alegere inteleapta.

Tipul de uscare este primul criteriu

In functie de acest prim criteriu, trebuie sa stii ca uscatoarele electrice se impart in doua mari categorii: cu evacuare sau cu condensare. Aici exista un paradox, deoarece uscatoarele de rufe cu evacuare sunt mai eficiente, insa cele prin condensare sunt mai populare. Exista insa o posibila explicatie.

Uscatoarele de rufe cu evacuare implica montare ceva mai incomoda, deoarece este dotat cu un burlan pentru evacuare aerului umed si este nevoie ca si acesta sa fie montat corespunzator de catre un specialist. Trebuie sa stii ca acest tip de uscator mai are inca un avantaj care-i sporeste eficienta: consuma mai putin curent electic.

De cealalta parte, uscatoarele cu condensare se instaleaza foarte usor si sunt foarte simplu de utilizat. Practic, il poti pune in folosinta imediat ce l-ai cumparat, fara a mai fi necesara o instalare a unui furtun pentru evacuare.

Tipul de alimentare

Alimentarea este un alt criteriu dupa care se clasifica uscatoarele. Mai exact, iti vei putea cumpara un model pe baza de gaz sau pe curent electric. Cele mai populare sunt cele care se conecteaza la curent electric, insa e important sa stii ca performantele sunt aceleasi indiferent de model.

Capacitatea de uscare este importanta

Aici este vorba, practic, de volumul total al uscatorului, iar acesta variaza de la un model la altul. Informatiile cu privire la capacitatea de uscare le vei regasi in fisa tehnica a aparatului. Trebuie sa alegi capacitatea uscatorului in functie de cat de numeroasa este familia ta, deorece, fireste, un uscator de capacitate mare va putea usca o cantitate mai mare de haine intr-un singur ciclu de uscare. Specialistii recomanda persoanelor interesate sa opteze pentru un uscator cu o capacitate mai mare decat cea a masinii de spalat rufe.

Legat de capacitatea de uscare este senzorul de incarcare. Aceasta functie este extrem de utila, deoarece te va avertiza atunci cand pui mai multe haine in uscator decat capacitatea acestuia. Nu te gandi insa ca in lipsa acestui senzor va trebui sa stai intotdeauna sa cantaresti hainele. Chiar daca pui o cantitate mai mare de haine la uscat decat este cazul, aparatul tot va functiona, singura problema fiind data de faptul ca este posibil ca unele haine sa nu se usuce bine. Totusi, pe termen lung acesta practica nu este incurajata, deoarece poate duce la defectarea aparatului.

Consumul de energie electrica

Uscatorul de rufe consuma ceva mai multa energie decat o masina de spalat, asa ca acest criteriu este unul pe care nu trebuie sa-l neglijezi. Daca nu vrei sa ai o  modificare substantiala la factura energetica, opteaza pentru un model care sa se incadreze cel putin in clasa A, pe cat posibil in A+, A++ sau A+++, chiar daca acest lucru implica o investitie initiala mai mare. Pe termen lung, iti vei recupera inzecit banii, scutindu-i de la factura lunara la energie

Senzor de umiditate pentru protectia hainelor

Daca iti doresti un uscator care intr-adevar sa-ti fie de ajutor, alege un model dotat cu senzor de umiditate. Iti explicam imediat de ce aceasta functie este asa de importanta. Senzorul de umiditate este cel care va opri aparatul atunci cand hainele sunt complet uscate. Astfel, uscatorul nu va functiona mai mult decat este cazul si nu va consuma inutil curentul electric. In plus, hainele tale nu vor avea de suferit din cauza expunerii prelungite la caldura. Din acest motiv, cel mai indicat ar fi, pe cat posibil, sa pui in uscator haine cu timp similar de uscare la fiecare ciclu.

Daca te-ai uitat deja de uscator prin magazine, probabil ai vazut ca multe din modelele existente pe piata au termostat, si nu senzor de umiditate. Termostatul insa nu este la fel de bun in a-ti feri hainele de caldura excesiva. Opteaza pentru un model dotat cu senzor de umiditate, chiar daca esti nevoit sa mai scoti niste bani in plus din portofel. Vei fi recunoscator pe viitor pentru ca ai ales cel mai bun uscator de rufe pentru tine.

Fii atent la nivelul de zgomot

Daca planuiesti sa pui uscatorul in apropierea livingului sau a dormitoarelor, va trebui sa fii atent si la nivelul de zgomot, deoarece acest electrocasnic poate fi destul de zgomotos. Prin urmare, asigura-te ca verifici si nivelul decibelilor inainte de a lua decizia finala de cumparare. Un uscator electric cu 60-70 decibeli (dB) nu ar trebui sa ridice mari probleme din pricina zgomotului, asa ca e indicat sa te orientezi catre un model cu nivelul de zgomot in jurul acestor valori.

Alte functii si programe necesare

La acest capitol trebuie sa fii foarte atent, intrucat programele si functiile uscatorului te vor ajuta sa ai o experienta placuta atunci cand il folosesti si sa ajungi rapid la concluzia ca ai achizitionat un electrocasnic care iti este cu adevarat util.

    • primele functii necesare sunt cele despre care deja am vorbit anterior, senzorul de incarcare si cel de umiditate,
    • unele aparate sunt dotate si cu sistem de abur, care face ca mirosurile neplacute sa fie eliminate. Mai mult, aburul netezeste cutele, astfel ca hainele sunt apoi mai usor de calcat,
    • pentru a putea seta modul de functionare al aparatului dupa preferinte, iti va fi util panoul de control. Poti opta pentru un panou de control mai simplu, cu utilizare intuitiva sau unul mai complex, care sa iti poata chiar memora preferintele, pentru mai multa rapiditat,
    • exista uscatoare de ultima generatie care permit accesul de la distanta prin telecomanda sau chiar printr-o aplicatie pe mobil,
    • in plus, va trebui sa optezi pentru un uscator electric care sa-ti permita uscarea a mai multor tipuri de tesaturi, prin programe precum cele pentru uscare delicata, pentru articole sport, pentru jeans, pentru lana,
    • o alta dotare utila este filtrul anti-scame. Tine cont de faptul ca va trebui sa-l cureti perioadic, pentru a nu duce in timp la defectiuni, asa ca cel mai bine ar fi sa iti alegi un uscator de rufe cu filtru de scame pozitionat la exterior si nu in interiorul cuvei.

Garantie extinsa, pentru un plus de siguranta

Majoritatea electrocasnicelor ofera, in medie, doi ani garantie, insa platind un cost suplimentar la momentul achizitiei poti prelungi aceasta garantie. Este de preferat sa faci acest lucru, intrucat vei fi acoperit de eventuale costuri de reparatie o perioada mai indelungata.

Concluzia este ca pentru un uscator electric de calitate va fi nevoie sa ai un buget destul de consistent. Uscatoarele bune nu sunt deloc ieftine, insa utilitatea lor si gradul de confort pe care ti-l ofera fac toti banii sa merite. Nu va mai fi nevoie sa utilizezi uscatoarele clasice, care ocupa mult spatiu si, in plus, nu vei mai avea grija conditiilor atmosferice.

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Recomandari uscatoare de rufe electrice

Pentru a te ajuta in alegerea ta, am pregatit o lista cu cateva modele selectate de noi in baza mai multor criterii. Modelele selectate au un bun raport calitate/pret, au performante bune cat si recenzii bune din partea utilizatorilor.

1. Uscator de rufe Bosch WTW85550BY

Uscator de rufe Bosch WTW85550BYEficienta acum si totdeauna: uscator cu pompa de caldura si condesator cu autocuratare ce iti protejeaza hainele
Sensitive Drying System: uscare delicata si uniforma
Extrem de silentios si economie: doar 65 dB si clasa A++
SelfCleaning Condenser™: fara necesitatea curatarii manuale a condensatorului
AllergyPlus: special dezvoltat pentru nevoile persoanelor care sufera de alergii si au pielea sensibila
Confort: panou digita, 14 programe, incarcare 9 Kg

Vezi detalii si pret

2. Uscator de rufe Beko DPY8506GXB1

Uscator de rufe cu pompa de caldura Beko DPY8506GXB1

SMART DRY – HEAT PUMP Tehnologia uscatoarelor de rufe Beko prevazute cu pompa de caldura te ajuta sa economisesti energie
Extrem de silentios si economie: doar 64 dB si clasa A
Confort: panou digita, 16 programe, incarcare 8 Kg
Functii: Anti sifonare, Timer, Indicator terminare program, Indicator curatare filtru, Iluminare Cuva, Siguranta pentru copii, Indicator sertar colector apa, Reglare nivel uscare, Indicator curatare condensator
Functii speciale: Programare temporizata

Vezi detalii si pret

3. Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458BTehnologii: GentleCare – mai putina caldura pentru a proteja tesaturile; SensiCare – durata uscarii in functie de nivelul de umezeala din fiecare incarcatura; DelicateCare – regleaza temperatura si miscarea in functie de tesatura pentru a asigura tipul corect de ingrijire; SmartSense – detecteaza umiditatea fiecarui articol dintr-o incarcatura
Functii speciale: Programare intarziata, uscare rapida, bumbac
Extrem de silentios si economie: doar 66 dB si clasa A++
Confort: panou  Touch screen, 12 programe, incarcare 8 Kg

Vezi detalii si pret

4. Uscator de rufe Heinner HHPD-V804

Uscator de rufe cu pompa de caldura Heinner HHPD-V804

Tehnologie de uscare cu ajutorul pompei de cadura – economie maxima a energei si protectia mediului inconjurator.
Actiune delicata pentru mai putine cute –  O solutie eficienta si delicata pentru uscarea hainelor, uscatorul HEINNER este prevazut cu un tambur special “Pearl Drum”, care nu permite incurcarea hainelor si previne sifonarea acestora.
Confort: panou digital, 15 programe, incarcare 8 Kg
Extrem de silentios si economie: doar 66 dB si clasa A++

Vezi detalii si pret

5. Uscator de rufe Beko DU7133GA0

Uscator de rufe cu condensare Beko DU7133GA0

Functia anti-sifonare a uscatorului de rufe Beko DU7133GA0 incheie in mod automat ciclul de uscare.
Baby Protect ® Senzorii de temperatura si umiditate permit un control atent al climatului din interiorul cuvei.
Jeans – Uscare perfecta si omogena chiar si pentru tesaturile groase.
Optisense ® Tehnologia optimizeaza etapa de uscare, prin intermediul senzorilor de temperatura si umiditate, astfel poti alege nivelul de uscare al hainelor tale.
Confort: panou digital, 16 programe, incarcare 7 Kg

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo