Cum alegi cea mai buna masina de spalat rufe

Cum alegi cea mai buna masina de spalat rufe? Masina automata de spalat rufe trebuie inlocuita si cauti una noua? Noi te ajutam sa faci alegerea cea mai buna pentru tine! Citeste in continuare pentru a afla cele mai importante criterii de selectie!

Masina de spalat rufe este unul dintre electrocasnicele fara de care viata ta n-ar mai fi la fel! Te-ai obisnuit, pur si simplu, sa o folosesti si sa-ti faca viata mai usoara, incat, daca te-ai trezi intr-o zi cu masina de spalat defecta si cu un munte de rufe murdare, ti s-ar parea o adevarata catastrofa. Cu o masina de spalat rufe obtii rezultate mai bune si economisesti timp, resurseapa, detergent si efort!

Nimeni nu-si mai inchipuie asemenea scenarii, mai ales in ziua de azi, cand tehnologia ne asigura o viata confortabila, fara multe dintre treburile casnice pe care trebuiau sa le faca mamele sau bunicile noastre. O masina de spalat buna este o adevarata comoara, prin urmare, daca vrei sa-ti cumperi o masina de spalat automata noua, nu ar trebui sa faci o alegere la intamplare.

TOP 3 masini de spalat rufe

Cum alegi cea mai buna masina de spalat rufe

Fiind un aparat electrocasnic foarte popular, oferta este pe masura, asa ca nu trebuie sa te mire cand vei gasi in magazinele online foarte, foarte multe modele. Desi ai fi tentat sa crezi ca, in esenta, orice masina de spalat rufe indeplineste aceeasi functie, lucrurile nu stau chiar asa. E important sa spele bine, insa e ideal daca o face cu un consum minim de electricitate si apa, nu?

Multe modele au caracteristici care iti pot fi de un real ajutor, mai ales daca nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru treburile casnice. Citeste in continuare si vei afla tot ce trebuie sa stii pentru a alege cea mai buna masina de spalat rufe pentru tine si familia ta!

Tipul de incarcare al rufelor

In functie de modul in care sunt introduse rufele, exista doua tipuri de masini de spalat: masini de splat rufe cu incarcare frontala si masini de splat rufe cu incarcare verticala.

Performantele sunt similare intre cele doua modele (vorbim despre modele compatibile financiar, tehnologic etc), diferentele fiind la  modul cum se manipuleaza rufele, cum se face incarcarea/descarcarea rufelor si dimensiuni.

  • Masinile de splat rufe cu incarcare frontala – acestea sunt printre cele mai intalnite si folosite modele. Masinile cu incarcare frontala au o cuva care se deschide in fata pentru a introduce si scoate rufele si ofera posibilitatea de a vedea inautru in timpul ciclului de spalare (prin geamul usii).
  • Masinile de splat rufe cu incarcare verticala – au un capac in partea de sus, prin care se face accesul pentru manipularea rufelor. La cele mai multe modele u incarcare verticala nu exista posibilitatea de a privi inauntru in timpul functionarii (exista cetva modele cu geam in partea de sus). Masinile cu incarcare verticala sunt la inguste si mai inalte decat cele cu incarcare frontala, prin urmare ocupa mai putin loc (din suprafata utila).

Tipul de montaj al masinii de spalat rufe

In functie de modul in care se montenteaza masina automata de splat rufe putem distinge doua tipuri de masini de splat rufe: clasice si incorporabile. Trebuie sa stii ca fiecare model are avantajele si dezavantajele lui.

  • Masina de spalat rufe clasica – acest model este cel mai popular si intalnit. Poate fi montata oriunde exista loc, instalatie de apa si priza pentru curent electric si nu depinde de locul in care ai plasat-o initial. In schimb, este complet vizibila, iar din punctul de vedere al designului, este posibil sa nu se potriveasca perfect cu stilul locuintei.
  • Masina de spalat rufe incorporabila – rezolva problema designului, aceasta fiind montata in mobilierul din bucatarie, baie, sau zonei unde este instalata. Ca si masina de splat rufe clasica, si masina de splat rufe incorporabila este dependenta de sursa de apa si curect. Este foarte important sa masori bine spatiul de sub mobila unde vei instala masina si sa te asiguri ca usa dulapului este de dimensiuni corespunzatoare.

Tipul de spalare al masinii de splat rufe

In functie de tipul de spalare distingem 3 tipuri de masini de splat rufe: standar, cu uscator incorporat si semi-automata. Alegerea masinii de splat rufe trebuie facuta avand in vedere nevoile tale, bugetul stabilit si confortul si rezultatele pe care le doresti.

  • Masina automata de splat rufe standard – nu este cazul sa mai detaliem acest model pentru ca este modelul cu caracteristicile prezentate mai sus si mai jos in acest articol;
  • Masina automata de spalat rufe cu uscator – este o masina de splat rufe clasica cu uscator incorporat. Prin urmare, la o masina de splat rufe cu uscator, pe langa functiile unei masini de apalat standard vei gasi si frunctiile si programele unui uscator de rufe. Este un model foarte util, mai ales pentru cei care vor o uscare rapida a rufelor sau cei care nu au loc unde sa usuce rufele splate. Insa, acest beneficiu costa, pretul acestor modele fiind mai mare;
  • Masina de splat rufe semi-automata – este o masina de splat rufe cu performante mult mai reduse decat modelele automate, insa, au preturi mult mai mici, acesta fiind principalul motiv pentru care multi cumpara acest model. Un alt avantaj (dar pe alta parte disconfort) este ca nu sunt dependente de racordaj la sursa de apa (apa este pusa de tine). Exista diferite modele de masini semi-automate, la preturi diferite. De exemplu, exista modele care incalzesc apa introdusa si modele la care trebuie sa pui tu apa calda. Sau, exista modele cu o singura cuva (cea pentru spalare) si cu doua cuve (una pentru spalarea hainelor, alta pentru stoarcere).

Capacitatea de incarcare (kg)

Este exprimata in kilograme (kg) si este o informatie foarte importanta, pentru ca iti arata ce cantitate de rufe poti introduce pentru o spalare. Este bine sa ai in vedereatunci cand alegi  capacitatea de incarcare si marimea familiei tale. Cu cat numarul de membrii este mai mare cu atat este bine sa ai o masin ade spalat rufe mai incapatoare.

Pe piata exista multe variante, de la masini de splat rufe cu o capacitate de 5 kg, pana la masini de splat rufe cu o apacitate de 9 kg. Pentru o familie de 4 persoane, o masina de splat rufe cu o capacitate de 6-7 kg este suficienta. Daca alegi o masina de splat cu uscator incorporat trebuie sa ai in vedere faptul ca capacitatea de spalare este diferita de capacitatea de uscare. Aceste informatii le vei gasi in Specificatiile tehnice ale masinii.

Eficienta energetica (clasa energetica)

Trebuie sa analizezi mai atent consumul energetic decat cel de apa, intrucat costurile sunt mai mari la energia electrica decat la apa. Prin urmare, trebuie sa vezi in ce clasa energetica se incadreaza masina de spalat pe care o doresti. Clasele energetice se noteaza cu litere de la A la G, in functie de eficienta energetica, cea mai buna fiind clasa A. Exista insa si variante imbunatatite de consum chiar si la clasa A, iar aici este bine sa te incadrezi intr-o clasa cu cat mai multe plusuri: A+, A++, A+++.

Programele de spalare

Aproape toate masinile de spalat automate au mai multe programe de spalare. Prin urmare, pe langa numarul programelor trebuie sa te intereseze si utilitatea lor si usurinta in folosire. Opteaza pentru un model cu panou de control intuitiv, care sa-ti ofere o experienta placuta de fiecare data cand vrei sa speli rufele la un anumit program.

<strong>Programe masina de splat rufe:</strong>
  • Program rapid – care sa curete rapid hainele putin murdare;
  • Program prespalare – pentru rufele foarte murdare;
  • Program Eco – pentru economie de energie, apa, timp;
  • Program rufe delicate – pentru articole foarte delicate;
  • Programe diferite materiale – programe pentru diferite tipuri de tesaturi: bumbac, matase, lana etc;
  • Program baby care – pentru a spala rufele bebelusului;
  • Program lenjerii – este un program mai lung destinat spalarii lenjeriilor de pat;
  • Program usor de calcat – dupa spalare, rufele sunt usor de calcat;
  • Program clatire intensiva – pentru rufe sau situatii cand doresti sa fie clatite mai intens;
  • Program spalare manuala – pentru rufele care necesita un astfel de program (vezi eticheta);
  • Program uscare delicata – pentru masinile care au si uscator incorporat.

Viteza de centrifugare (RPM)

Acest indice se refera la numarul de rotatii pe minut pe care cuva le face la ciclul de stoarcere. Cu cat numarul de rotatii selectat este mai mare, cu atat rufele vor fi mai bine stoarse atunci cand ciclul de spalare este finalizat. Daca iti doresti o masina performanta din acest punct de vedere, alege un model care are cel putin 1200 de rotatii pe minut (RPM).

Insa, ceea ce trebuie sa te asiguri este ca masina de splat rufe automata sa iti ofere posibilitatea sa poti selecta manual numarul de RPM, astfel, in situatiile in care ai rufe sensibile sa poti selecta o centrifugare mai mica pentru a evita distrugerea sau sifonarea rufelor.

Functii speciale si utile

In linii mari, masinile de spalat de ultima generatie se aseamana, insa functiile speciale sunt cele care fac diferenta.

<strong>Functii masina de splat rufe:</strong>
  • Functii pentru confort – functie anti-sifonare, programare intarziata;
  • Functii pentru eficienta – detectare automata a cantitatii, functie Eco, selector manual centrifugare,  anularea centrifugarii pe timp de noapte, clatire suplimentara;
  • Functii de siguranta – blocare acces interfata, semnalizare finalizare program, intrerupere program.

Zgomotul (numarul de dB)

Masina de spalat rufe este printre cele mai importante electrocasnice din casa si o vei folosi de cateva ori pe saptamana. In plus, tine cont de faptul ca nu intotdeauna vei spala la programul de spalare rapida si ca multe dintre programele normale dureaza peste o ora jumatate sau chiar peste doua ore, asa ca este bine sa ai o masina cat mai silentioasa.

Astfel, e necesar sa iei in calcul si zgomotul pe care masina il emite atunci cand spala si centrifugheaza. O masina de spalat rufe silentioasa are sub 60 dB la spalare si sub 75 dB la centrifugare. Verifica acesta informatie in specificatiile tehnice ale masinii.

Recomandari cele mai bune masini de spalat rufe

Acum ca stii cum sa alegi cea mai buna masina de splat rufe in conformitate cu nevoile tale, iti prezentam o selectie de cateva modele din care poti alege. Modelele au fost atent alese pentru a acopri mai multe tipuri de nevoi (automate, semi-automate, incarvare veritcala, incarcare frontala, cu si fara uscator), caracteristici (capacitate incarcare, functii etc) si bugete.

Toate modelele au recenzii din partea clientilor care deja au cumparat si utilizat acel model. Review-urile clientilor sunt folositoare ca te pot ajuta in alegerea ta si iti ofera informat pretioase despre produs.

1. Masina de spalat rufe cu uscator LG F4J6TGOW

Masina de spalat rufe cu uscator LG F4J6TGOWDatorita design-ului unic LG, 6 Motion Direct Drive poate realiza miscari variate ale cuvei sau o combinatie de miscari diferite in functie de programul de spalare ales. Aceasta functie, impreuna cu viteza de rotire controlata si cu abilitatea cuvei de a se roti atat spre stanga, cat si spre dreapta, contribuie la imbunatatirea semnificativa a performantelor de spalare.

Tip: masina de spalat automata cu uscator, montare clasica, incarcare frontala
Specificatii: clasa energetica A, 1400 RPM, 55 dB spalare, capacitate incarcare 8 kg spalare si 5 kg uscare, 14 programe

Vezi detalii si pret

2. Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8733XS0Motorul ProSmartInverter este partenerul tau de nadejde atunci cand ai nevoie de liniste. Acesta este echipat cu un set de avantaje sesizabile chiar de la prima utilizare: 10 ani garantie, eficienta energetica pe care o poti observa pe factura ta de energie electrica.

Tip: masina de spalat automata cu uscator, montare clasica, incarcare frontala
Specificatii: clasa energetica A, 1400 RPM, 77/57 dB spalare/centrifugare, capacitate incarcare 8 kg spalare si 5 kg uscare, 16 programe

Vezi detalii si pret

3. Masina de spalat rufe Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

Masina de spalat rufe Samsung Add-Wash WW70K44305W/LEMotorul cu invertor digital asigura o eficienta energetica superioara, reducerea la minim a zgomotului si performanta de durata. Foloseste magneti puternici, pentru o performanta mai silentioasa si mai puternica, insa consuma mai putina energie.

Tip: masina de spalat automata, montare clasica, incarcare frontala
Specificatii: clasa energetica A+++, 1400 RPM, 74/54 dB centrifugare/spalare, capacitate incarcare 7 kg, 15 programe

Vezi detalii si pret

4. Masina de spalat rufe Bosch WAN24160BY

Masina de spalat rufe Bosch WAN24160BYActiveWater™: consum de apa redus si economie de bani datorita sistemului de detectare automata a incarcaturii in 2 trepte. VarioPerfect™: mai rapid cu pana la 65% sau mai eficient energetic cu pana la 50% cu optiunile SpeedPerfect sau EcoPerfect.

Tip: masina de spalat automata, montare clasica, incarcare frontala
Specificatii: clasa energetica A+++, 1200 RPM, 74/54 dB centrifugare/spalare, capacitate incarcare 7 kg, 6 programe

Vezi detalii si pret

5. Masina de spalat rufe incorporabila Beko WITV8712X0W

Masina de spalat rufe incorporabila Beko WITV8712X0WHainele tale vor arata ca noi dupa fiecare spalare cu ajutorul tehnologiei Aquawave si a unui design special al cuvei, ceea ce face ca masina de spalat rufe Beko WITV8712X0W sa fie unica in delicatetea si eficienta spalarii tesaturilor.

Tip: masina de spalat automata, montare incorporata, incarcare frontala
Specificatii: clasa energetica A+++, 1400 RPM, 70/54 dB centrifugare/spalare, capacitate incarcare 8 kg, 15 programe

Vezi detalii si pret

6. Masina de spalat rufe incarcare verticala Whirlpool TDLR 65210

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Whirlpool TDLR 65210, 6th Sense6th Sense – Senzorii speciali monitorizeaza in permanenta procesul spalarii hainelor, regland presiunea, consumul de apa si timpul de spalare. Masina va spala atata timp cat hainele sunt murdare si se va opri atunci cand rezultatul spalarii este unul perfect.

Tip: masina de spalat automata, montare clasica, incarcare verticala
Specificatii: clasa energetica A+++, 1200 RPM, 76/59 dB centrifugare/spalare, capacitate incarcare 6.5 kg, 8 programe

Vezi detalii si pret

7. Masina de spalat rufe incarcare verticala Electrolux EWT1264ILW

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EWT1264ILWAsigurati-va ca spalatul rufelor se va face conform programului dvs. Cu TimeManager® puteti modifica durata ciclului, iar rufele dumneavoastra vor fi gata exact la momentul dorit. Este prevazuta cu usi cu deschidere lenta, proiectate cu atentie.

Tip: masina de spalat automata, montare clasica, incarcare verticala
Specificatii: clasa energetica A+++, 1200 RPM, 74/57 dB centrifugare/spalare, capacitate incarcare 6 kg, 14 programe

Vezi detalii si pret

8. Masina de spalat rufe semi-automata Heinner HSWM-84WH

Masina de spalat rufe semiautomata Heinner HSWM-84WH

Una dintre cele mai vandute modele de masini semi-automate, cu recenzii bune din partea clientilor. Acestia au declarat ca sunt foarte multumiti. Masina este foarte incapatoare, spala foarte bine, stoarce la fel de bine si nu necesita racordare la apa.

Tip: masina de spalat semi-automata, montare clasica, incarcare verticala
Specificatii: 2 cuve (spalare, stoarcere), capacitate incarcare 8 kg si 4.6 kg, 1320 RPM, filtru auto-curatare, semnalizare finalizare program, program rapid 15 min

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo