Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule? Citește acest ghid de cumpărături și află criteriile ce stau la baza unei astfel de achiziții, și, în plus, vei afla de ce să cumperi un espressor de cafea cu capsule!

Băutorii de cafea cu siguranță știu cât de plăcut și util este să îți începi dimineața cu o cafea aromată care să-ți dea energie pentru întreaga zi. Indiferent că preferi un espresso scurt, un cappuccino, sau un alt preparat pe baza de cafea, un espressor de cafea la tine acasă este soluția ideală.

Achiziția acestuia poate fi dificilă, dacă nu ai analizat înainte gama de produse existente pe piață. Ca să te ajutăm am făcut noi acest lucru pentru tine și îți prezentăm în ghid principalele criterii de selecție, așa că citește-l în întregime.

TOP 3 espressoare de cafea cu capsule

De ce să achiziționezi un espressor cu capsule

Chiar dacă pentru achiziția unui astfel de produs trebuie să aloci un buget mai mult sau mai puțin generos (asta în funcție de preferințele tale), un espressor de cafea iți va oferi o experiență mult mai plăcută, mai ieftină și confortabilă decât dacă, de exemplu, ai prepara zilnic cafeaua la ibric (consum de timp) sau cafetieră (gust amar), sau dacă ai cumpăra zilnic din oraș (foarte scumpă). Prin urmare, un espressor de cafea cu capsule te ajută să faci economie de bani, să ai experiențe mai plăcute și aromate si să iți prepari ce tip de cafea preferi, într-un timp mult mai rapid și mult mai ușor.

Aceste espressoare sunt ușor de manevrat, deci atunci când e nevoie le poți muta cu ușurință, pentru ca au dimensiuni reduse. Din acest motiv, nu ocupă mult loc în bucătărie sau pe birou, astfel vei putea găsi fără probleme spațiu unde să le amplasezi, chiar și atunci când bucătăria este mică. Pe lângă faptul că uneori trebuie să faci o decalcifiere a dispozitivului, acesta nu are nevoie de multe lucrări de mentenanță, de aceea îl poți întreține ușor, deci te vei bucura de o cafea bună mult timp după achiziție, fără a face prea mult efort.

Un alt motiv pentru care îți recomandăm un espressor de cafea cu capsule este pentru diversitatea de băuturi pe baza de cafea pe care le poți prepara. De la espresso scurt, cappuccino, latte macchiato, până la cafea fără cofeină.

De ce un espressor cu capsule și nu un alt espressor automat

Nu spunem că un espressor cu capsule este mai bun decât un alt tip de espressor automat, cum ar fi un espressor de cafea cu râșniță sau un espressor cu cafea măcinată, pentru că nu este așa. Toate aceste variante sunt alegeri bune, însă alegerea este în funcție de nevoile, preferințele și bugetul utilizatorului.

Un espressor de cafea cu capsule este accesibil pentru orice buzunar, deoarece are un preț de achiziție mai redus decât cel al modelelor ce folosesc cafea boabe sau cafea măcinată. Există și espressoare de cafea cu capsule performante cu prețuri ridicate, însă, în general, prețul acestora este mult mai mic decât al espressoarelor automate de cafea.

De asemenea, sunt puțin mai simplu de utilizat decât celelalte. Pentru a prepara o cafea trebuie să pui apă în rezervor, capsula în orificiu și să apeși pe un buton. Modul de folosire este unul simplu și nu vei fi nevoit să setezi diferiți parametri de funcționare, de aceea este o variantă optimă pentru cei care nu sunt prieteni prea buni cu tehnologia.

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule

Dacă vrei să achiziționezi un espressor cu capsule care să corespundă dorințelor tale, trebuie să te documentezi în prealabil. Acest lucru îți poate lua mult timp, de aceea noi am selectat principalele criterii de selecție și ți le prezentăm în rândurile ce urmează. Citind acest ghid de cumpărături te vei informa, iar după aceea achiziția va fi mult mai simplă.

După tipul de capsule folosit

pods de cafea pentru espressoareAșa cum menționează încă din titlu, ghidul prezintă doar espressoarele cu capsule, dar și acestea pot fi de două tipuri: stil pods sau stil pahar, în funcție de preferințele producătorului.

Nu putem spune că este o diferență notabilă în ceea ce privește gustul sau sortimentul oferit; este vorba mai mult despre designul capsulelor de cafea.

Capsulele stil pods sunt puțin mai compacte, deoarece se aseamănă cu plicurile de ceai sau cu niște bănuți puțin mai mari și umpluți la mijloc. Acestea pot fi folosite la aparatele special destinate (sunt produse de același brand), dar, uneori, sunt compatibile și la unele espressoare manuale pentru prepararea cafelei. Aceste capsule diferă în dimensiuni, de aceea compatibilitatea este limitată și trebuie sa verifici specificațiile înainte să le cumperi (pentru a verifica cu ce aparate sunt compatibile).

Ca si la capsulele tip pahar, există un sortiment diversificat de sortimente de cafea oferită (strong, mild, caramel, fără cofeină etc), iar tipurile de băuturi preparate diferă în funcție de tipul de aparat cumpărat și de complexitatea lui.

capsule de cafea pentru espressorCapsulele tip pahar sunt mai des întâlnite pe piață, astfel ca le poți achiziționa foarte ușor. Au dimensiuni puțin mai mari decât cele prezentate anterior, iar ca să le poți depozita, este util să cumperi și un suport conceput special pentru păstrarea cafelei (dar le poți ține și în cutia lor).

Capsulele pun la dispoziția consumatorilor de cafea o gamă variată de amestecuri, de aceea ai de unde alege, indiferent dacă preferi o cafea slabă, una intensă sau una fără cofeină. Dacă preferi un cappuccino, trebuie să te asiguri că achiziționezi un espressor de cafea cu recipient pentru lapte sau pentru spumarea laptelui.

După dimensiunile și designul espressorului

În general dimensiunile espressorului de cafea sunt în funcție de complexitatea aparatului. Un espressor de cafea cu capsule cu mai multe funcții si care oferă o gama largă de băuturi și reglaje (presiune etc) o să aibă dimensiuni mai mari comparativ cu un espressor simplu. Prin urmare, atunci când analizezi dimensiunile trebuie sa analizezi la pachet cu ceea ce face aparatul și cu ceea ce oferă.

Dacă ai nevoie de un espressor simplu, care să îți ofere o cafea simplă, dar bună, te poți orienta către un espressor de mici dimensiuni, în schimb, daca vrei un aparat complex, care să îți ofere mai multe opțiuni, poate chiar să faci doua cafele în același timp, trebuie sa te orientezi către un aparat mai voluminos.

În ceea ce privește culoarea ai la dispoziție o gamă variată de opțiuni. Cel mai bine ar fi să alegi o nuanță ce se potrivește cu mobila de bucătărie. Produsele au de obicei carcasa din plastic, pentru a avea o greutate cât mai mică, însă poți găsi și modele făcute din inox. Acestea din urmă sunt mai durabile și au un aspect elegant, de aceea se potrivesc cel mai bine la birou.

După nivelul presiunii pompei (bari)

Ca să poți obține o băutură cât mai aromată este important să acorzi atenție presiunii maxime cu care aparatul poate prepara cafeaua. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât cafeaua va fi mai intensă și aromată.

Pe piață găsești modele ce au o presiune de doar 3 bari, dar și variante ce pot atinge 15 bari. Potrivit specialiștilor, unul dintre cele mai bune espressoare, cu capsule, este acela care are cel puțin 12 bari. Bineînțeles că, preferințele în ceea ce privește intensitatea cafelei pot fi diferite, de aceea alegerea se face ținând cont de propriile gusturi.

După capacitatea rezervorului și numărul duzelor

numarul duzelor espressorului de cafeaDacă în familie sunt mai multe persoane care îndrăgesc cafeaua, este indicat să alegi un espressor cu un rezervor de peste 1.5l, deoarece așa nu vei mai fi nevoită să umpli recipientul de mai multe ori pe zi. Modelele ce au rezervorul de 0.7l sunt potrivite pentru cei care intenționează să folosească aparatul doar ocazional, atunci când vor să se răsfețe cu o cafea ca cea din oraș.

Un alt criteriu de selecție este după numărul de cafele preparate concomitent. Dacă obișnuiești să chemi prietenii la masă și majoritatea dintre ei sunt iubitori de cafea sau dacă in casă sunt mai mulți băutori de cafea, atunci alege un aparat cu capsule ce poate prepara două cafele în același timp. În acest fel vei reduce timpul de preparare al cafelelor, iar cei dragi nu vor aștepta prea mult pentru o cafea aromată.

După tipurile de cafea preparată

Preferințele în ceea ce privește cafeaua pot fi variate, unii preferă o băutură intensă, așa cum este și espresso scurt, iar alții le îndrăgesc pe cele care conțin lapte. Ca să poți acoperi toate aceste preferințe, ar fi indicat să alegi un aparat care poate prepara mai multe tipuri de băuturi pe bază de cofeină.

Bineînțeles că prețul unui aparat care prepară un singur tip de băutură este mai mic decât al celui care poate face automat mai multe tipuri de cafele, deci alegerea depinde și de bugetul pe care îl ai la dispoziție dar și de nevoile și preferințele tale legate.

După funcțiile pe care aparatul le are

Funcția de spumare a laptelui sau recipientul pentru lapte este ceva ce trebuie sa aibă espressorul de cafea cu capsule. Espressoarele mai complexe au atașat de aparatul pentru prepararea cafelei și un recipient pentru lapte (spumare automată) sau un dispozitiv de spumare manuală a laptelui. Acesta îți poate fi de folos atunci când vrei să faci o băutură cu spumă densă, cum ar fi: latte macchiato sau cappuccino.

Ca să poți folosi mai multe tipuri de căni, aparatul trebuie să permită ajustarea canalului de scurgere. Asta înseamnă că suprafața pe care așezi paharul poate fi mutată mai sus sau mai jos, în funcție de înălțimea recipientului în care vrei să pui cafeaua.

Dacă aparatul ales permite ajustarea nivelului de apă, înseamnă că poți modifica intensitatea cafelei. Modificarea temperaturii de preparare influențează aroma cafelei obținute, de aceea un aparat ce îți permite să faci acest lucru va fi foarte util celor care obișnuiesc să își personalizeze băutura obținută.

Ca să poți face economie de energie electrică, alege un model ce se oprește automat (Auto Oprire) după ce a finalizat prepararea cafelei sau în cazul în care nu a mai primit comenzi de o perioadă de timp.

Pentru o igienizare rapidă, ar fi indicat ca produsul să fie dotat cu funcția de autocurățare. Aceasta folosește aburi sub presiune pentru a îndepărta impuritățile acumulate în timpul folosirii, iar elementele detașabile care intră în contact cu cafeaua sunt făcute dintr-un material ce poate fi curățat ușor folosind detergent de vase.

Având în vedere că apa pe care o folosești pentru prepararea cafelei poate fi dură, aparatele au un sistem anticalcar. Acesta împiedică calcifierea elementelor componente prin care trece apa, tocmai pentru a asigura o funcționare optimă cât mai mult timp.

După accesoriile și elementele incluse în pachet

accesoriile aparatului de cafea cu capsuleRecipientul sau tava detașabilă pentru colectare a ambalajelor de capsule deja folosite este un alt accesoriu practic. Astfel că nu va trebui să arunci de fiecare dată resturile, ci poți goli sertarul după câteva folosiri.

Tava de picurare detașabilă și rezervorul detașabil de apă sunt alte două elemente care ți-ar fi de mare utilitate. Faptul ca le poți scoate/ detașa de aparat îți ușurează foarte mult mulca atunci când vrei să le golești, respectiv umpli.

Poți avea printre accesorii și un suport pentru depozitarea capsulelor neîncepute. Folosindu-l, vei avea mai ușor acces la ele, deoarece nu va trebui să o le ții în cutie, dar ofera și un aspct mai plăcut decât dacă le-ai ține în cutii.

Pentru a te bucura din plin de savoarea unei cafele preparate într-un mod profesional, odată cu aparatul poți primi și un număr limitat de capsule. Deci nu va mai trebui să verifici compatibilitatea dintre espressor și tipul de cafea folosit, dar în același timp vei putea să guști mai multe sortimente de băuturi, pentru a-l identifica pe cel potrivit ție.

Unii producători includ în prețul de achiziție și soluție pentru decalcifiere ce se folosește pentru curățarea aparatului. Când trebuie să faci acest proces, aparatul te atenționează cu ajutorul unei avertizări luminoase, iar în cartea tehnică pașii pe care trebuie să îi faci pentru curațare.

După portabilitatea aparatului de cafea

Majoritatea espressoarelor cu capsule pot fi folosite doar atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică (priză).

espressor de cafea cu capsul portabilAvând în vedere că pofta de cafea poate să apară și atunci când ești în drum spre serviciu, producătorii au dezvoltat gama de espressoare portabile. Un astfel de produs are forma unui termos și o greutate în jur de 350 g, deci poate fi pus în geantă.

Are o ceașcă încorporată, astfel că vei putea savura băutura obținută chiar și pe o bancă în parc. Pentru a-l putea folosi, trebuie să umpli rezervorul cu apă, să introduci capsula și să apeși pe un buton. Pistonul sparge ambalajul capsulei, iar apoi conținutul se amestecă cu apa din recipient. Produsele din această categorie pot avea în pachetul de achiziție o husă cu fermoar ce poate fi folosită pentru transport și depozitare, astfel că nu există riscul ca restul de conținut rămas în interior să se verse în geantă.

Aceste aparate portabile sunt mai mult ca un kit de urgență și nu oferă toate beneficiile unui espressor de cafea normal, însă pentru drum sunt ideale.

Datorită faptului că acum știi ce aspecte să analizezi la gama de produse existente pe piață, îți va fi mult mai ușor să alegi, iar la final vei fi încântată de produsul ales și nu vei avea impresia că ai dat banii degeaba.

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule

Recomandări espressoare de cafea cu capsule

Pentru a-ți ușura căutarile și munca, am pregătit pentru tine o selecție de espressoare de cafea cu capsule din care poți alege. Recomandările noastre acoperă o plajă largă de nevoi, au diferite funcții și beneficii, sunt pe o paletă largă de prețuri și au un bun raport calitate/ pret. De asemenea, te poți orienta și in funcție de recenziile și review-urile celorlați clienți care au utilizat produsele respective.

1. Espressor Tchibo Cafissimo Latte

Espressor Tchibo Cafissimo LatteTchibo Cafissimo LATTE poate prepara orice varietate de cafea: printr-o simpla apasare de buton, laptele se transforma in spuma de lapte, pentru cappuccino sau latte macchiato. De asemenea, aparatul poate prepara un delicios espresso, caffè crema sau o cafea clasica la filtru. Sistem de presiune pe 3 nivele pentru un gust perfect de espresso, caffè crema, cafea filtru si ceai. Recipient de lapte de 0,5l, pe care il poti pastra in frigider pentru o spuma perfecta din lapte proaspat. Recipient integrat de colectare capsule, cu capacitate de aproximativ 10 capsule. Eliminare automata a capsulelor dupa folosire.

Vezi detalii si pret

2. Espressor manual Breville Prima Latte VCF045X-01

Espressor manual Breville Prima Latte VCF045X-01Breville PrimaLATTE va ofera o cafea gustoasa si aromata, prin simpla atingere a unui buton, fie ca folositi capsule sau cafea macinata. Puteti folosi orice fel de lapte, in functie de preferinte. Oricare ar fi alegerile, datorita pompei cu presiune de 15 bari, PrimaLATTE  va rasfata de fiecare data cu o cafea cu spuma bogata si densa. Cele 3 filtre incluse ofera posibilitatea prepararii cafelei in cantitate simpla sau dubla,  iar cu filtrul  Open Filter System se pot folosi pad-uri dozate de 45 mm. Fiind detasabil si usor de depozitat in frigider, rezervorul de lapte proaspat este un accesoriu versatil pentru retetele de Latte sau Capuccino.

Vezi detalii si pret

3. Espressor Nespresso EN-500.B-RO Lattissima One

Espressor Nespresso EN-500.B-RO Lattissima OneNespresso este un brand de lux, recunoscut in intreaga lume. Sistemul creat de Nespresso a redefinit si revolutionat felul in care milioane de oameni se bucura de cafea in zilele noastre. Espressorul Nespresso Lattissima One va ofera placerea incomparabila a unui cappuccino sau latte macchiato realizat cu spuma de lapte proaspat, aidoma celor preparate de cei mai iscusiti barista, dar cu minimum de efort. Capsulele de cafea Nespresso, contin cafea prajita si macinata obtinuta din cele mai bune boabe de cafea din lume, iar toate espressoarele Nespresso extrag cafeaua sub presiune de 19 bari.

Vezi detalii si pret

4. Espressor Nespresso Creatista Plus J520-EU-ME-NE

Espressor Nespresso Creatista Plus J520-EU-ME-NE

Datorita expertizei Nespresso combinata cu tehnologia avansata a sistemului automat pentru spumarea laptelui, cu espressor-ul Nespresso obtineti de fiecare data o cafea exceptionala cu textura si temperatura dorite. Aparatul este robust, compact, cu un design premium deosebit de elegant si finisaje din otel inoxidabil. Odata cu aparatul primiti si o latiera barista, necesara pentru a realiza creatiile Latte Art ca un profesionist. De asemenea fiecare espressor contine un set cadou cu o selectie de 14 capsule de cafea pentru a descoperi profilul aromatic unic al cafelelor Nespresso imediat ce ati achizitionat aparatul.

Vezi detalii si pret

5. Espressor manual De’Longhi EC221.R

Espressor manual De'Longhi EC221.R

Crema filter holder 2 in 1: Port-filtru crema potrivit pentru cafea macinata si pods – sistem E.S.E. Rezervor de apa detasabil. “Cappuccino System”: mixeaza abur, aer si lapte producand o spuma cremoasa, bogata, pentru un cappuccino veritabil. Functie ECO. Functie de oprire automata dupa 20 minute de nefunctionare. Boiler din otel inoxidabil. Sistem “Self-priming” – masina este intotdeauna gata de functionare. Buton selector unic pentru: on/off, espresso si cappuccino, cu leduri indicatoare. Aparatul poate fi folosit cu cafea macinata sau cu pods –sistem E.S.E: “Easy Serving Espresso”. Emisie de aburi reglabila. Rezervor de apa 1 l.

Vezi detalii si pret

6. Espressor Bosch Tassimo Suny TAS 3203

Espressor Bosch Tassimo Suny TAS 3203Aparatele Tassimo prepara bauturi complet automat, cu o atingere de buton, gratie tehnologiei  Intellibrew™. Fiecare T-DISC are un cod de bare care contine informatii cu privire la cantitatea de apa, timpul de fierbere si temperatura exacta de care este nevoie pentru o bautura savuroasa. Aparatul scaneaza codul de bare de pe T-DISC si pregateste fiecare ceasca perfect, de fiecare data. Inaltimea suportului pentru ceasca poate fi reglata pentru cesti mici, medii si mari. Revine automat in modul stand-by dupa fiecare ciclu de fierbere pentru a economisi energie.

Vezi detalii si pret

7. Espressor Krups Nescafe Dolce Gusto Lumio KP13013

Espressor Krups Nescafe Dolce Gusto Lumio KP13013Espressorul automat cu capsule NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio combina perfect un design minimalist cu posibilitatea obtinerii unei game variate de bauturi savuroase. Datorita tehnologiei integrate, rezervorului de apa de 1 L si functiei pentru bauturi de dimensiuni XL, Lumio iti pune la dispozitie multiple bauturi delicioase chiar daca este un un aparat de cafea compact. Serveste bauturi de calitate si perfect obtinute datorita sistemului de inalta presiune de pana la 15 bari. Capsulele inchise ermetic pastreaza prospetimea cafelei pentru ca tu sa te bucuri de bauturi aromate si savuroase de fiecare data.

Vezi detalii si pret

8. Aparat portabil de cafea capsule, Wacaco Minipresso NS

Aparat portabil de cafea capsule, Wacaco Minipresso NSMinipresso NS foloseste capsule NS* pentru a prepara espresso. De asemenea, este mai convenabil, fara mizerie si mai usor de curatat dupa utilizare. Minipresso NS este cea mai buna alegere pentru a va bucura rapid de pana la 45 ml de espresso delicios acasa, la birou si din mers. Minipresso NS este foarte simplu si intuitiv pentru a opera. Adaugati orice capsule compatibile in capul de evacuare. Adaugati apa calda in rezervorul de apa. Deblocati pistonul din pozitia de deplasare si pompati cateva lovituri pentru a presuriza si extrage espresso delicios cu crema generoasa.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo