Cum alegi cel mai bun uscator de rufe mecanic

Cauti un uscator de rufe clasic?  Noi te ajutam sa faci cea mai buna alegere. Inainte sa pleci la cumparaturi, citeste acest ghid de cumparaturi si afla tot ce trebuie sa stii despre cum alegi cel mai bun uscator de rufe mecanic!

Uscarea rufelor este o adevarata corvoada, mai ales daca locuiesti intr-un apartament, la bloc, dar nici pentru cei care stau la casa nu este foarte placut si usor. Daca hainele nu sunt uscate cum trebuie, vor prinde un miros neplacut sau se vor sifona foarte rau si iti va fi dificil sa le calci, asa ca este un carusel din care din greu mai scapi daca nu iei decizii inspirate.

De ajutor ar fi sa-ti cumperi un uscator de rufe bun, pe care sa-l poti muta oriunde ai nevoie, indiferent de sezon. Multi oameni aleg sa-si usuce hainele pe balcon, dar daca, de exemplu, vara patrunde foarte mult soare in balconul tau, hainele se vor decolora si tesaturile vor avea de suferit din cauza expunerii prelungite la soare. In aceasta situatie iti va fi de ajutor un uscator pe care sa-l poti pune unde iti doresti.

TOP 3 uscatoare clasice

De ce sa alegi un uscator de rufe clasic?

Multi oameni sunt mai incantati de ideea de a cumpara un uscator de rufe electric sau o masina de spalat cu functie de usucator decat un uscator clasic. Desi sunt variante mai rapide pentru uscarea hainelor, sunt si achizitii destul de costisitoare prin comparatie cu un uscator clasic.

Pentru a te ajuta in alegerea ta, iti vom prezenta avantajele si dezavantajele fiecarui model.

<strong>Uscator de rufe clasic</strong>

PRO: poti usca rufele indiferent de anotimp; este util indiferent ca stai la casa sau la bloc; are un pret mult mai mic comparativ cu cel electric; il poti muta usor; se strange si se depoziteaza usor; nu ocupa mult spatiu dupa ce-l strangi; nu face zgomot; nu necesita intretinere speciala.
CONTRA: nu usuca rufele la fel de rapid ca cel electric; daca usuci rufele in casa, trebuie sa ai un colt unde sa-l intinzi; trebuie sa aerisesti casa cand ai rufele la uscat.

<strong>Uscator de rufe electric</strong>

PRO: rufele sunt uscate foarte rapid; cele mai multe rufe nu mai necesita calcare dupa uscare, sunt gata de purtat; este mai confortabil, nu mai trebuie sa intinzi si sa strangi rufele de pe sarme; nu trebuie sa te chinui cu rufele prin casa si nu trebuie sa aerisesti casa special pentru a usca rufele.
CONTRA: are un pret de achizitie mai mare decat cel clasic; are consum de electricitate (nu mare), necesita un montaj de catre specialist.

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe mecanic

Initial, ai fi tentat sa crezi ca nu prea ai ce alege cand vine vorba despre uscatoare de rufe clasic si ca, pur si simplu, cumperi unul si gata. La o simpla cautare pe internet te vei convinge ca nu e chiar asa, exista o gama foarte mare de modele de uscatoare de rufe clasice, dar si o gama variata de preturi. Prin urmare, iti va fi util sa citesti in continuare si sa afli principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un uscator de rufe clasic.

uscator de rufe verical

Uscatorul de rufe in functie de montare

In functie de acest criteriu, vei gasi in magazinele online uscator tip atarnator, uscator ce se monteaza pe perete sau tavan, uscatoar de podea si uscator de gradina.

  • uscatorul de podea – este cel mai popular. Acesta poate fi strans cu usurinta in momentul in care hainele s-au uscat si poate fi instalat absolut oriunde este spatiu suficient. In plus, este si foarte incapator, permitandu-ti sa usuci simultan o cantitate foarte mare de haine.
  • uscatoarele montabile pe perete – se folosesc cu precadere in balcon, fiind retractabile si permitand plierea sau strangerea in momentul in care nu se folosesc. In schimb, uscatoarele de rufe montabile in tavan se folosesc in baie si sunt destul de practice, insa nu sunt foarte incapatoare.
  • uscatorul tip atarnator – este prevazut cu doua carlige pentru a putea fi montat pe calorifer sau de balustrade balconului. Dezavantajul acestui tip de uscator este ca nu permite uscarea prea multor rufe in acelasi timp.
  • uscatorul de gradina – este foarte practic daca ai o gradina. Acesta permite uscarea multor rufe simultan si se manipuleaza foarte usor. In cazul in care nu-l folosesti sau pe perioada iernii, il poti strange usor si rapid.

Uscatorul de rufe in functie de forma

In functie de design si orientare, uscatoarele mecanice de rufe pot fi dezvoltate pe orizonata sau pe verticala.

  • uscatoarele verticale pentru rufe – avantajul lor este ca ocupa mai putin spatiu si, paradoxal, multe modele sunt chiar mai incapatoare. Poti alege intre uscatoare simple sau uscatoare modulare, care au o capacitate foarte mare.
  • uscatoarele orizontale pentru rufe – acestea ocupa mai mult spatiu atunci cand sunt utilizate si de aceea trebuie sa te asiguri ca ai unde sa le montezi. Avantajul lor este ca au o constructie mai simpla si sunt putin mai usor de folosit.
  • uscatoarele atipice pentru rufe – pe langa modelele clasice (vericala sau orizontala), mai exista si uscatoare de rufe cu o constructie atipica sau combinata intre cele doua. In general, acestea sunt modelele care au montaj pe perete sau in tavan.

Alege un uscator de rufe rezistent

Rufele umede sunt destul de greme, mai ales daca alegi un uscator de rufe mare pe care poti usca o cantitate mare de rufe. Este foarte important ca uscatorul de rufe sa aiba o constructie solida si sa fie realizat din materiale rezistente. Cel mai indicat este sa alegi un model fabricat din metal, cu cat mai putin plastic. De asemenea, si calitatea plasticului folosit trebuie sa fie una superioara, sa nu crape si sa nu se exfolieze usor.

Capacitatea de uscare este importanta

Capacitatea de uscare este exprimata in metri liniari sau in numar de masini de spalat, si este o informatie care te ajuta foarte mult sa-ti dai seama cat de util va fi produsul pentru tine, mai ales daca obisnuiesti sa speli des sau ai o familie mare.

Daca bugetul iti permite, opteaza pentru un uscator de rufe cu o capacitate cat mai mare de uscare, nu se stie cand vei avea nevoie de mai mult spatiu de uscare, asa ca e bine sa ai o rezerva. Nu trebuie sa crezi ca un uscator foarte mare iti va permite neaparat sa usuci mult mai multe haine decat unul care are dimensiuni reduse, important este numarul de brate si cat de ingenios este construit modelul respectiv. Exista uscatoare de rufe care ocupa destul de putin spatiu si au o capacitate de uscare surprinzatoare.

Dimensiunile uscatorului cand este intins

Va trebui sa te asiguri ca ai suficient loc incat uscatorul sa incapa fara probleme atunci cand este deschis, mai ales daca ai un balcon mic sau nu ai prea mult spatiu liber in casa. In general, uscatoarele pot ocupa foarte mult spatiu, si de aceea trebuie sa te documentezi inainte sa alegi un model, ce suprafata ocupa atunci cand este folosit.

Din fericire, pe piata exista o plaja foarte mare de modele din care poti alege, iar unele dintre ele au o constructie ingenioasa care iti permit sa usuci multe rufe, insa fara sa ocupe mult spatiu. De aceea, este bine sa alegi un model cat mai compact, dar care sa aiba si o capacitate de uscare buna.

Accesoriile cresc utilitatea

Cu cat este dotat cu tot felul de accesorii si posibilitati, cu atat uscatorul te va multumi mai mult. Asadar, alege un model cu orificii pentru umerase, pentru a putea usca pe umeras hainele mai delicate sau camasile. In plus, un cos pentru carlige este, de asemenea, foarte practic, deoarece ai tot timpul carligele la indemana atunci cand ai nevoie. Daca vei muta uscatorul prin casa sau de pe un balcon pe altul, iti va trebui un model cu protectii pentru podea, pentru a evita zgarieturile.

In cazul uscatoarelor de rufe cu greutate mare si capacitate crescuta de uscare, rotile de transport iti vor fi de ajutor. Rotile se pot bloca, astfel incat sa poti fixa uscatorul exact acolo unde doresti.

Usor de manipulat si depozitat

Uscatoarele de rufe clasice sunt foarte practice pentru ca sunt usor de manipulat si de depozitat. De aceea trebuie sa te asiguri ca modelul ales este pliabil, nu ocupa mult spatiu dupa ce-l strangi si ca se poate depozita usor. Cu cat se strang mai mult, cu atat mai bine. Este un avantaj foarte mare ca dupa ucarea rufelor poti sa folosesti altfel spatiul respectiv. In plus, pliat, uscatorul este mai usor de depozitat si intretinut, astfel ca si durabilitatea lui va fi mai mare.

Verifica greutatea uscatorului

Multi dintre cei care achizitioneaza un uscator de rufe mecanic omit sa verifice si greutatea acestuia, deoarece presupun din start ca nu este foarte greu. In principiu, asa este, insa exista si modele de uscatoare destul de grele, cantarind mai mult de 8-9 kilograme. Daca ai de gand sa-l manipulezi frecvent, greutatea uscatorului este un aspect pe care nu trebuie sa-l pierzi din vedere, nu va fi foarte confortabil sa muti un uscator de 10 kilograme tot timpul.

Utilizarea uscatorului (exterior/ interior)

Daca vei pune uscatorul pe un balcon unde mai toata ziua bate soarele, alege un uscator de rufe vopsit cu vopsea rezistenta UV. Astfel, acesta isi va pastra rezistenta o perioada indelungata, iar designul sau nu va avea de suferit. De asemenea, uscatorul de rufe trebuie sa fie finisat corespunzator si nu trebuie sa rugineasca in timp, chiar daca il folosesti afara. Este recomandat sa alegi un uscator de rufe care are un strat anti-coroziv.

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe mecanic

Uscatoare de rufe recomandate

Daca te-ai hotarat deja ce model e mai potrivit pe tine, iti mai dam un pont: cumpara-l de pe internet. Vei gasi oferte mai bune decat in magazinele fizice, dar si o varietate mai mare de modele.

Mai jos am pregatit o selectie de uscatoare de rufe care indeplinesc mai multe criterii esentiale. Modelele alese au un bun raport calitate/pret, au recenzii bune din partea utilizatorilor si satisfac o plaja larga de nevoi.

1. Uscator de rufe Leifheit Pegasus 200 DeLuxe

Uscator de rufe Leifheit Pegasus 200 DeLuxeTip: uscator de rufe orizontal
Montare: de podea
Materiale: metal, plastic
Utilizare: interior/ exterior
Capacitate de uscare: 20 m
Dimensiuni: 95 x 66.5 cm
Functii: pliere, roti

Vezi detalii si pret

2. Uscator de rufe Vileda King

Uscator de rufe Vileda King

Tip: uscator de rufe orizontal
Montare: de podea
Materiale: otel, aluminiu, plastic
Utilizare: interior/ exterior
Capacitate de uscare: 20 m
Dimensiuni: 106 x 57 cm
Functii: pliere

Vezi detalii si pret

3. Uscator rufe Leifheit Pegasus Tower 190

Uscator rufe Leifheit Pegasus Tower 190

Tip: uscator de rufe verical
Montare: de podea
Materiale: metal, plastic
Utilizare: interior/ exterior
Capacitate de uscare: 19 m
Dimensiuni: H150 x L66 x l61 cm.
Functii: pliere

Vezi detalii si pret

4. Uscator de rufe Vileda Mixer 3

Uscator de rufe Vileda Mixer 3

Tip: uscator de rufe verical
Montare: de podea
Materiale: metal, plastic
Utilizare: interior
Capacitate de uscare: 30 m
Dimensiuni: H133 x L71 x l71 cm.
Functii: piabil, ajustabil, retractabil

Vezi detalii si pret

5. Uscator de rufe de gradina Leifheit Linopus 400

Uscator de rufe de gradina Leifheit Linopus 400

Tip: uscator de rufe de gradina
Montare: suport montare in gradina (in ciment)
Materiale: metal, plastic
Utilizare: exterior
Capacitate de uscare: 40 m
Dimensiuni: H168-129 cm.
Functii: piabil, ajustabil

Vezi detalii si pret

6. Uscator rufe Gimi Lift 160

Uscator rufe Gimi Lift 160

Tip: uscator de rufe de perete
Montare: perete sau tavan
Materiale: metal, plastic
Utilizare: interior
Capacitate de uscare: 9.5 m
Dimensiuni: H168-129 cm.
Functii: ajustabil

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo