Cum alegi cel mai bun ventilator

Atunci cand caldura verii loveste ai nevoie de cel mai bun ventilator pentru a te racorii. Cum piata este invadata de diverse modele de ventilatoare, trebuie sa stii cum alegi cel mai bun ventilator pentru tine, astfel incat sa fie eficient si folositor.

Piata este inundata de o varietate de modele de ventilatoare: ventilatoare de birou, ventilatoare de podea, ventilatoare de tavan, ventilatoare cu apa, ventilatoare de gradina, ventilatoare mari de camera, etc. Tot ce trebuie sa faci este sa iti identifici nevoile si sa alegi cel mai bun ventilator pentru tine.

Ce sa alegi: ventilator de camera sau aparat de aer conditionat?

cel mai bun ventilator de cameraAvantajul unui ventilator de calitate este ca este mult mai accesibil financiar comparativ cu un aparat de aer conditionat, consuma mult mai putina energie electrica, exista suficiente modele incat sa satisfaca nevoi diferite si este mult mai usor de montat si utilizat.

Insa, spre deosebire de un aparat de aer conditionat, ventilatorul de camera este mai putin eficient, nu este la fel de puternic, nu are functii diverse care sa iti usureze utilizarea si sa ridice calitatea aerul din camera si nu poate fi utilizat pentru a incalzi camera in zilele racoroase.

Existenta unui ventilator de calitate nu elimina existenta unui aparat de aer conditionat. Aceste doua aparate de racit pot exista intr-o casa, fara sa iti faci griji ca unul dintre ele este in plus.

Un ventilator de camera este un aparat de racit comod, practic, un aparat care te poate scoate din incurcatura in zilele calduroase de vara, insa existenta lui nu este suficienta. Un aparat de racit precum un ventilator de camera nu are avea capacitatea sa raceasca asa de bine cum o face un aer conditionat, insa iti permite sa racoresti aerul destul de rapid, fara mari batai de cap si cu costuri reduse.

Un ventilator de camera este flexibil si iti permite sa il amplasezi in locurile in care ai nevoie, fie ele si cele mai incomode. Flexibilitatea si costul redus sunt principalele atuuri ale unui ventilator de camera bun.

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi un ventilator?

Unde il vei folosi?

ventilatoare pentru exteriorInterior sau exterior? Aceasta trebuie sa fie prima intrebare pe care sa ti-o pui atunci cand pleci la drum sa alegi cel mai bun ventilator pentru tine.

In cazul in care iti doresti un ventilator care sa iti racesca aerul din casa, poti opta pentru un ventilator de camera, cu un design care sa iti placa si cu caracteristicile tehnice care sa il faca performant. Insa, daca in exterior este locul noului ventilator, trebuie sa alegi un ventilator de exterior, special pentru gradina sau terasa.

Diferenta intre un ventilator de camera si unul de gradina o face in primul rand puterea ventilatorului. Un ventilator de exterior trebuie sa fie mult mai puternic comparativ cu unul de camera (daca vrei ca noul ventilator sa fie eficient si folositor).

Alte caracteristici distincte ale ventilatoarelor de exterior sunt: constitutia robusta, izolatia, dimensiunile mari si functiile particulare. Printre cele mai intalnite ventilatoare de exterior gasim sistemul de racire cu ceata si ventilatorul cu pulverizare de apa.

Sistemul de racire cu ceata este des intalnit la terase si baruri si mai putin pe terasele oamenilor. Cei mai multi prefera in locul unui sistem de racire cu ceata un ventilator cu apa pentru ca este mult mai usor de instalat si mai eficient.

Ai copii sau animale?

Atunci cand ai copii sau animale in casa trebuie sa te gandesti sa alegi un ventilator cu suficiente sisteme de protectie astfel incat sa elimini posibile accidente. Grilajul de protectie a paletelor, inaltimea ventilatorului, greutatea ventilatorului, buton pornire-oprire protejat sunt numai cateva sisteme la care trebuie sa te gandesti daca iti doresti ca alegerea ta sa fie una sigura.

Grilajul de protectie trebuie sa fie suficient de des astfel incat degetele micutilor sa nu incapa prin el, ventilatorul trebuie sa aiba o inaltime si o greutate corespunzatoare pentru a evita lovirea lui de catre copii si animale iar butonul de pornire nu trebuie sa fie usor de accesat.

Il vei muta prin mai multe camere?

In cazul in care stii ca ventilatorul tau va fi destul de des mutat in diverse camera si locuri din casa trebuie sa te gandesti sa alegi un model destul de usor de mutat. Daca vrei ca noul tau ventilator sa fie flexibil si usor de mutat nu trebuie sa alegi un model fragil, care risca sa se dezmembreze la cea mai mica mutare si nici unul foarte robust si greu pentru ca va fi foarte greu de manipulat.

Cum alegi cel mai bun ventilator pentru tine?

Modelul ventilatorului

Modelul ventilatoruluiModelul ventilatorului este ales in functie de nevoile si gusturile utilizatorului, iar plaja de modele de ventilatoare este destul de mare incat sa impace multe gusturi si nevoi.

Ventilatoare de exterior – gama este destul de larga, insa in general cei mai multi clienti de ventilatoare de exterior sunt cei care au baruri in aer liber. Insa, nu sunt putini cei care opteaza pentru un ventilator cu pulverizare de apa (ventilator cu apa) sau un sistem de racire cu ceata pentru a le instala in gradinile sau terasele private.

Ventilatoarele de camera – sunt mult mai intalnite si mai cunoscute printre utilizatori. Din aceasta categorie poti alege intre o multitudine modele, astfel incat sa se potriveasca nevoilor tale. Poti alege intre ventilatoare de birou, ventilatoare de pardoseala, ventilatoare de tavan, ventilatoare cu picior sau ventilatoare cu apa, totul in functie de nevoile tale.

Ventilatorul cu apa sau ventilatorul cu pulverizare apa poate fi o alegere atat pentru exterior cat si pentru interior, totul in functie de dimensiuni, debitul de apa, marimea picaturilor de apa si puterea de racire. Daca ai o camera foarte mare si nu foarte mobilata, poti opta pentru un ventilator cu apa mai putin puternic care sa iti racoreasca zona respectiva.

Ventilatoarele cu apa sunt de doua feluri: cu racordare la reteaua de apa sau independente, cu recipient pentru apa ce trebuie umplut atunci cand se termina apa.

Materiale utilizate

Materialele ventilatoruluiTrebuie sa alegi ventiloatoare de calitate, rezistente si fabricate din materiale de prima mana. Este foarte neplacut ca noul tau ventilator sa se strice numai dupa cateva utilizari sau ca elementele componente sa se dezbine. Sunt destul de intalnite cazurile in care ventilatoarele se intorc in service sau la comercianti numai dupa cateva utilizari pentru ca sunt fabricate din materiale de proasta calitate.

In general ventilatoarele foarte ieftine si ventilatoarele fabricate de producatori de care nu s-a auzit nimic sunt cele mai primejdioase si fabricate din materiale si componente slab calitative.

Puterea de racire

Volumul de aer rece pe care ventilatorul il genereaza trebuie sa fie adecvat dimensiunii camerei si spatiului in care este amplasat, astfel incat sa genereze suficient flux de aer pentru a racorii camera.

Puterea de racire se masoara in metri cubi (mc) pe ora (mc/h). Cu cat puterea de racire (mc/h) este mai mare cu atat ventilatorul este mai eficient si va reusi sa schimbe temperatura in camera mai repede.

Functiile ventilatorului

Functiile ventilatoruluiFunctiile ventilatorului sunt foarte importante pentru ca ii cresc utilitatea, eficienta si iti poate usura utilizarea. Alege un ventilator cat mai performant, cu multe functii utile si cu panou de control usor de folosit.

Functii precum timer, viteze reglabile in trepte, functionare silentioasa, functia ionizare, functia pulverizare cu apa, telecomanda, panou de control electronic si o raza de actiune mare (oscilatie/ rotatie mare/ putere jet aer) sunt numai cateva din functiile care iti vor fi de mare folos.

Un ventilator eficient este acela care are o rotatie in jurul lui cat mai mare, astfel generand un flux mare de aer rece. De asemenea, unghiul si marimea rotatie trebuie sa fie usor de controlat, astfel incat sa iti permita sa le blochezi atunci cand doresti.

Nivelul de zgomot

Daca vrei sa ai un ventilator puternic si care raceste repede incaperea nu te poti astepta sa fie si foarte silentios. Nivelul de zgomot are legatura si cu marimea paletelor si cu puterea ventilatorului. Cu cat puterea si eficienta este mai mare cu atat ventilatorul o sa fie mai zgomotos.

Alege un ventilator de calitate, puternic si eficient, potrivit nevoilor tale, cu un nivel de zgomot care se incadreaza in parametri normali (sub 60  – 65 dB)

Garantia ventilatorului

Recomandat este sa achizitionezi un ventilator cu garantie de la producator si astfel este asigurat in cazul unor erori de productie. Cei mai mult producatori ofera o garantie de 2 ani produselor lor, insa exista si garantii mai mari.

Recomandari ventilatoare de calitate

Pentru a va facilita cautarile, am facut o selectie de ventilatoare de calitate, care indeplinesc conditiile de mai sus si care au un raport calitate/pret foarte bun.

In cazul in care recomandarile noastre nu acopera nevoile tale, poti opta pentru alte modele comercializate de magazinele online recomandate.

1. Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02, 90W

Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02, 90WVentilator cu pulverizare apa.

Putere: 90W. Diametrul paletelor 40 cm, 3 viteze, miscare oscilatorie la 70°. Atomizor apa. Debit aer : 3640 mc/h. Functii: ventilare, racire prin pulverizarea apei si ionizare aer,sistem antiitantari (nu contine pastile), 3 moduri de functionare: normal, natural si somn. Timer 12h, ecran tactil cu afisaj LCD. Difuzor de parfum, Rezervor apa 3,1L, Autonomia de racire cu apa dintr-un rezervor 14 ore.

Vezi detalii si pret

2. Ventilator cu picior Fakir Prestige VC Rotating 360

Ventilator cu picior Fakir Prestige VC Ventilator cu picior.

Fakir Hausgeräte a fost desemnata The Brand of the Century 2016 (Marke des Jahrhunderts 2016), intrand astfel in elita marcilor germane cu traditie si continuitate in fabricarea de produse inovative si de o calitate renumita.

Ventilatorul cu picior Fakir Prestige VC Rotating 360° se potriveste in orice incapere datorita designului sau elegant si improspateaza aerul rapid in zilele toride (55W). Rotatie orizontala la 360° si inclinatie verticala la 35°.

Vezi detalii si pret

3. Ventilator turn, Beper, VE.300, 180°

Ventilator turn, Beper, VE.300, 180°, 3 viteze, timer Ventilator elegant de podea.

Caracteristici principale: 3 viteze, moduri de operare: normal si natural Display LED, Timer 120 min, miscare oscilatorie la 180º, comenzi atat pe aparat cat si pe telecomanda, silentios., inaltime:84 cm, telecomanda, Culoare: alb, putere: 40W

Vezi detalii si pret

4. Ventilator de birou Fakir Prestige VL 30 G

Ventilator de birou Fakir Prestige VL 30 G

Inca din 1933, Fakir Hausgeraete GmbH s-a aflat in avangarda echipamentelor de curatare cu inovatiile sale, designul aparte al produselor sale si constructia de calitate

Ventilatorul de birou Fakir Prestige VL 30 G asigura o temperatura confortabila, fie ca va aflati acasa sau la birou: performanta maxima (45W) cu ajutorul tehnologiei inovative. Operare usoara si confort maxim. In acelasi timp, este silentios si flexibil.

Vezi detalii si pret

5. Ventilator birou Taurus Boreal 12 Elegance

Ventilator birou Taurus Boreal 12 EleganceVentilator elegant de birou sau podea.

Caracteristici principale: putere: 40 w, diametru elice 30 cm., 3 viteze, 5 palete, sistem oscilatie, unghi de inclinare reglabil, usor de curatat, gratar protectie detasabil, maner pentru transport, baza rotunda, silentios, volum de aer vehiculat : 48,3 m ³ /min, Dimensiuni (D x H x W) (mm): 420 × 500 × 130

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo