Cum amenajezi o baie frumoasa cu bani putini
Sa amenajezi o baie astfel incat sa arate spectaculos, dar in acelasi timp sa nu cheltui o avere pe mobilier si pe obiectele sanitare nu este deloc usor. In plus, pe langa faptul ca baia trebuie sa arate foarte frumos, aceasta trebuie sa fie practica si utila, iar spatiul trebuie utilizat corespunzator.
Solutia cea mai simpla ar fi sa apelezi la serviciile unui specialist in amenajari interioare, insa pentru ca vorbim de un cost suplimentar, cei mai multi prefera sa isi amenajeze singuri baia, iar banii respectivi sa ii investeasca in mobilier sau in obiectele sanitare.
Cum amenajezi o baie frumoasa cu bani putini? Aceasta este dilema cu care multi se confrunta atunci cand doresc sa amenajeze baia. Alegerea mobilierului si obiectelor sanitare, utilizarea spatiului din baie astfel incat sa fie suficient loc pentru depozitare sau materialele indicate pentru a fi utilizate in bai sunt numai cateva din grijile pe care orice persoana le are inainte de a incepe amenajarea baii.
TOP 3 obiecte si corpuri pentru baie
Set Mobilier pentru baie, 6 piese, Piano | Baia Kolo Idol - elemente suspendate | Plafoniera Led Aries SPIN SPN7507A FI425 |
---|---|---|
Vezi detalii si pret | Vezi detalii si pret | Vezi detalii si pret |
Cum amenajezi o baie frumoasa cu bani putini?
Fiecare persoana se confrunta cu diverse probleme sau piedici atunci cand incepe sa isi amenajeze baia. Indiferent ca vorbim de probleme legate de lipsa ideilor de decorare, lipsa spatiului din baie sau probleme legate de buget, toate acestea pot fi rezolvate daca ai putina rabdare si dispui de informatiile necesare care sa te ajute in solutionarea lor.
1. Mobilierul si obiectele sanitare
Stim ca atunci cand te uiti in revistele de specialitate toate piesele de mobilier si obiectele sanitare din baie iti dau impresia ca s-a utilizat un buget ridicat pentru decorarea baii respective. Problema este ca tu trebuie sa alegi piese de mobilier si obiecte sanitare de calitate si cu gust fara a cheltui o avere si fara a depasi bugetul stabilit de tine.
Insa, chiar daca nu dispui de bugete foarte mari, poti alege pentru baia ta piese de mobilier si obiecte sanitare de calitate si frumoase, fara sa cheltui o avere. Acorda atentie detaliilor si calitatii materialelor din care sunt facute acestea si opteaza pentru mobilier si obiecte sanitare care au un bun raport calitate/ pret. Nu neglija calitatea acestora si nici atentia la finisaje si detalii.
Stabileste un stil si alege elementele componente ale baii in spiritul acelui stil. Daca nu stii in ce stil sa iti amenajezi baia sau daca nu ai preferinte, cel mai indicat este sa alegi piese de mobilier simple, insa practice si utile. De asemenea, opteaza pentru obiecte sanitare simple, albe, de preferat din acelasi set, pentru a evita riscul ca acestea sa aiba nuante diferite de alb.
2. Corpurile de iluminat
Corpurile de iluminat sunt parti importante in amenajarea unei bai, si nu numai. Poti opta pentru diverse corpuri de iluminat de calitate, fara a cheltui foarte multi bani pe ele. Insa, evita sa platesti un pret prea mic pe corpurile de iluminat pentru ca exista riscul ca acestea sa se strice.
Utilizeaza mai multe corpuri de iluminat pentru a lumina fiecare zona individual in functie de necesitate si pentru a crea impresia de spatiu mai mare, de baie spatioasa. Lumina creeaza iluzia de spatiu, mai ales daca o pozitionezi strategic si in zone in care se reflecta in oglinda.
Opteaza pentru un iluminat separat in zona chiuvetei plin montarea unui aplice deasupra oglinzii sau/ si iluminat in dulap. De asemenea, un iluminat separat de iluminatul central montat in zona dusului iti va fi de mare folos.
Lustrele, aplicele, lampadarele, plafonierele sunt cateva exemple de corpuri de iluminat pe care le poti utiliza pentru a da viata baii tale. Insa, nu uita ca toate corpurile de iluminat pe care le alegi trebuie sa fie cu utilizare in baie. Din cauza conditiilor mai putin prietenoase (umiditate etc), este nevoie de corpuri de iluminat concepute special pentru a rezista in astfel de conditii.
3. Cosurile pentru depozitare
Cosurile si cutiile pot fi o solutie practica si eficienta pentru a stoca diverse obiecte. Pe langa cosul de rufe, mai poti utiliza si alte diverse cosulete sau cutii pentru a depozita obiecte pe care nu le vrei la vedere (detergenti, cosmetice, prosoape etc).
Avantajul acestora este ca sunt foarte practice si te ajuta sa depozitezi diverse lucruri, fara a avea preturi exagerat de mari. Gasesti astfel de obiecte in diverse modele si fabricate din diferite materiale si la preturi destul de avantajoase.
In functie de zona in care vei aseza aceste cosuri si cutii trebuie sa alegi cu atentie materialele din care acestea sunt fabricate. Daca sunt asezate intr-o zona unde exista riscul sa se ude este indicat sa alegi cosuri din plastic, daca nu, opteaza pentru unele din rafie, bambus sau alt material natural.
4. Elementele decorative in baie
Elementele decorative pot imbunatatii semnificativ aspectul baii tale. In functie de stilul ales, opteaza pentru diverse accesorii care pot aduce un plus baii tale.
De la plante decorative, tablouri, ceasuri pana la diverse boluri in care sa pui sapunele de baie, toate sunt in egala masura practice cat si elemente decorative pretioase pentru baia ta.
Cum amenajezi o baie de dimensiuni mici?
Pe langa faptul ca nu este deloc usor sa amenajezi singur baia din lipsa de idei, cei mai multi se confrunta si cu probleme legate de spatiul insuficient din baie. Este dificil sa amenajezi singur o baie mica, si sa o transformi intr-o baie practica, functionala si eleganta in acelasi timp.
Insa nu te descuraja, chiar si baile mici pot fi transformate in bai elegante si perfect functionale, echipate cu tot ce ai nevoie. Cel mai important in amenajarea bailor mici este utilizarea inteligenta a spatiului disponibil.
1. Cabina dus sau paravan din sticla
Atunci cand spatiul din baie nu iti permite montarea unei cazi sau a unei cabine de dus mare este recomandat sa apelezi la un truc simplu care te va ajuta sa economisesti spatiu pretios.
In loc sa montezi o cada sau o cabina de dus traditionala, apeleaza la un paravan de sticla, montat direct pe pardoseala, care va separa zona de imbaiat de restul spatiului din baie. Eficient si elegant!
2. Dulapuri si etajere suspendate
De asemenea, daca spatiul iti ridica probleme in alegerea unui mobilier de baie complex, insa ai nevoie de spatii de depozitare, opteaza pentru diverse dulapuri si etajere suspendate pe care sa le folosesti in diverse spatii neocupate din baie.
O astfel de zona in care poti monta o etajera sau raft, care este deseori nefolosita, este zona de deasupra vasului de toaleta. In acest fel optimizezi spatiul disponibil si suplimentezi spatiile de depozitare.
Trucuri pentru a amenaja o baie ca-n reviste cu bani putini
Ce bine ar fi sa putem cu totii sa apelam la sfaturile unui specialist in decoratiuni interioare, insa din pacate aceste servicii vin insotite de o factura si nu multi isi permit. Insa, faptul ca nu apelam la un specialist nu inseamna ca totul va fi un dezastru si ca noi nu putem sa amenajam singuri baia intr-un mod placut si practic.
Putem si noi sa ne amenajam locuinta, numai sa avem putina rabdare, putina imaginatie si sa dispunem de cateva trucuri utile care sa ne ghideze intr-o directie buna.
1. Seturile dau o nota de eleganta
Care este primul lucru care iti iese in evidenta atunci cand privesti o baie dintr-o revista? Faptul ca obiectele sanitare si piesele de mobilier fac parte dintr-un set.
Primul sfat pe care il dam atunci cand vine vorba de amenajarea unei bai este sa alega pentru baie mobilier si obiecte sanitare astfel incat sa faca pate dint-un tot unitar, din acelasi tablou. Indiferent ca iti amenajezi baia de la 0 sau numai inlocuiesti anumite obiecte sanitare, sau piese de mobilier, acorda atentie maxima aspectului, liniilor si nuantelor componentelor.
Obiectele sanitare in baie
Cada de baie, chiuveta de baie, bideul si vasul de wc trebuie sa faca parte din acelasi set, aceeasi gama. Daca nu ai banii necesari sa cumperi obiecte sanitare din aceeasi gama, fii atent ca elementele cumparate separat sa se potrivesca intre ele, sa aiba aceeasi culoare si nuanta (pot aparea diferente chiar si la alb) si sa mearga pe aceleasi linii (rotund, oval, patrat etc).
Nimic nu este mai nepotrivit intr-o baie decat obiecte sanitare care sa fie in stiluri diferite sau cu linii total opuse. Daca vrei sa mergi intr-un stil cald, urmeaza linii rotunde si delicate pentru toate obiectele sanitare din baie, in schimb daca vrei ceva modern, mergi catre linii drepte pentru toate sanitarele din baie (dreptunghiul, patratul).
De asemenea, aplica aceeasi unitate si la tipul de montaj pe pe care il alegi. De exemplu, in cazul in care preferi o chiuveta de baie suspendata, recomandat este sa alegi ca si vasul de wc sa fie suspendat, si nu unul cu montaj pe pardoseala.
Seturile de mobilier in baie
Aceeasi regula a unitatii se aplica si in cazul pieselor de mobilier pentru baie. Alege sa montezi seturi de mobilier pentru baie pentru a crea o imagine eleganta, unitara, ca intr-un puzzle, fiecare piesa contribuie la conturarea tabloului final.
Nu incerca sa ocupi zonele libere din baie cu diverse piese de mobilier in stiluri diferite, piese care nu se integreaza in baia ta. Atunci cand doresti sa introduci in baie o piesa de mobilier diferita fata de restul mobilei, trebuie sa fii sigur ca dulapul respectiv sau piesa respectiva completeaza imaginea baii si nu o ruineaza.
Cele mai utilizate si recomandate seturi de mobilier pentru baie sunt cele formate din dulap masca pentru lavoar, dulap suspendat cu oglinda si dulap soldat. Acest tip de set de mobilier este cel mai utilizat pentru ca poate fi montat cu succes in orice tip de baie, indiferent de marime si ca ofera suficiente spatii de depozitare.
2. Nu incarca prea mult baia
O baie prea aglomerata va fi intotdeauna mai putin eleganta comparativ cu o baie aerisita. Acorda atentie dimensiunilor si numarului de piese pe care le introduci in baie, pentru ca prea mult inseamna mai putin spatiu de miscare, aspect neplacut si mai ales inseamna o baie greu de curatat si intretinut.
Incearca sa alegi numai atat cat ai nevoie si mai ales, incearca sa “cuplezi” anumite obiecte sanitare sau piese de mobilier. De exemplu, poti opta pentru un vas de wc care are si functie de bideu, decat sa mergi pe varianta bideu si vas de toaleta, mai ales in situatia in care ai o baie mica.
De asemenea, daca vrei mai mult spatiu de depozitare, alege o chiuveta de baie cu dulap, si astfel vei putea sa utilizezi si spatiul de sub chiuveta.
3. Iluminatul si oglinzile in baie
Putini stiu sa utilizeze aceste doua trucuri in baie pentru a crea senzatia de spatiu si luminozitate. Pe langa faptul ca dau o nota de eleganta, oglinzile si iluminatul in bai ajuta la “marirea” baii.
Cele mai multe bai au numai o singura oglinda in baie si anume aceea de la dulapul montat deasura lavoarului, insa nu ezita ca pe langa acesta oglinda sa mai imbogatesti baia cu inca una sau doua oglinzi. Oglinzile reflecta lumina si astfel creeaza senzatia ca baia este cu mult mai mare decat este ea in realitate.
De asemenea, iluminatul in baie ajuta la “marirea” baii. Opteaza pentru o baie cu mai multe zone luminate (cabina dus, dulapuri etc) pe langa iluminatul central din tavan si vei vedea cum baia ta se transforma intr-o baie luminoasa si spatioasa.
4. O pata de culoare da viata baii tale
Asa cum am spus deja, unitatea intr-o baie este foarte importanta, iar alegerea culorilor si nuantelor trebuie facuta astfel incat sa se potriveasca. Incearca sa mergi pe o linie de culori astfel incat baia sa aiba o imagine armonioasa si unitara, dar nu uita ca o pata de culoare va adauga un bonus la imaginea baii.
Alege o masuta pentru reviste intr-o culoare puternica, aseaza o planta verde intr-un colt, alege prosoape de baie colorate, un covor pentru baie colorat sau orice alt mic detaliu sau truc care va aduce o pata de culoare baii tale.
Pata de culoare trebuie aleasa in opozitie cu nuantele principale utilizate in baie. De exemplu, daca baia este in culori deschise si fade opteaza pentru o pata de culoare puternica astfel incat sa condimenteze baia, in schimb, daca baia ta este in culori puternice, alege o pata de culoare calda care sa indulceasca atmosfera.
Recomandari obiecte pentru baia ta
Pentru a iti facilita cautarile, am pregatit pentru tine recomandari de obiecte sanitare, piese de mobilier, obiecte de iluminat si decoratiuni, astfel incat sa poti alege in functie de preferinte si nevoile tale .
1. Piese de mobilier
Piesele de mobilier, alaturi de obiectele sanitare sunt printre cele mai importante intr-o baie. Acestea nu numai ca influenteaza aspectul baii, dar sunt cele care ii confera utilitate baii.
Set Mobilier pentru baie, 4 piese, Remik Riviera Oak
Mobileaza-ti baia cu cele mai noi si indraznete colectii, intr-o combinatie unica de nuante si stiluri. Setul Remik Riviera Oak se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Material: Pal / Ceramica / Oglinda
Pachetul de livrare contine: Baza lavoar, lavoar ceramica, dulap inalt, dulap cu oglinda
DAISY Dulap De Baie 100 CM
Setul de baie Daisy simplu, dar de efect este perfect pentru o baie simpla, dar eleganta. Spatiile de depozitare din dulapul cu oglinda si din dulapul bada pentru lavoar te vor ajuta sa pastrezi toate cele necesare intr-o baie (cosmetice, detergenti etc).
Material: MDF
Dimensiuni (L x W x H mm): 97x70x15, 95x80x32
Pachetul de livrare contine: Baza si lavoar, corp suspendat, oglinda
2. Obiectele sanitare
Poti opta sa achizitionezi setul complet format din lavoar, vas toaleta si eventual bideu, sau poti alege sa cumperi numai unele din aceste elemente. Indiferent cum doresti sa procedezi, ai grija ca acestea sa se potriveasca intre ele.
Set lavoar si vas de toaleta Pyramis MILITOS, ceramica
Detalii produse componente
Lavoar: Ceramica, 600 x 470mm, piedestal cu fixare pe perete, prevazut cu gaura pentru baterie si preaplin, adancime totala 200mm
Vas de toaleta: Ceramica, 690 x 350mm, fixare pe pardoseala, capacitate rezervor 8 litri, mecanism rezervor 3/8, evacuare Ø102mm, capac si rezervor inclus
Vezi detalii si pretBaia Kolo Idol – elemente suspendate
Setul de baie Kolo Idol este potrivit atat pentru baile mari si generoase, cat si pentru cele cu dimensiuni mici. Forma acestui set face posibila integrarea cu succes in baile foarte mici.
Pachetul “Baia KOLO Idol” cu elemente suspendate include: – Vas WC Idol suspendat – Lavoar Idol cu armatura, 50 cm / 55 cm (la alegere) – Semipiedestal Idol Material: ceramica
Vezi detalii si pretVas WC set complet cu capac duroplast Nano Cersanit
Vas WC set complet cu capac duroplast Nano Cersanit
Setul contine: vas WC din ceramica evacuare universala Nano, rezervor Nano, capac WC duroplast Nano
Date tehnice: Latime: 370 mm, Adancime: 570 mm, Greutate: 22,3 kg, Fixare cu ajutorul suruburilor, Alimentare apa inferioara, Evacuare universala ( laterala /verticala).
Vezi detalii si pretLavoar pe blat Caspia 44 RING Cersanit
O seria care inspira eleganta si modernism, aceasta este seria Caspia de la Cersanit. Forma rotunda denota o eleganta subtila in combinatie cu orice mobilier de baie.
Date tehnice: Latime: 440 mm, Inaltime: 145 mm, Greutate: 9 kg, Montare pe blat, 1 gaura baterie sanitara (nu este inclusa). Se recomanda a se monta baterie lavoar Cersanit
Vezi detalii si pret3. Corpuri de iluminat
Este recomandat sa optezi atat pentru plafoniere pentru un iluminat central cat si pentru diverse aplice pentru a ilumina diferite zone ale baii.
Plafoniera baie LED Eglo Fres2, 3×5.4W
Plafoniera baie LED Eglo Fres2, 3×5.4W, sticla satinata.
Plafoniera include contine 3 surse de iluminat tip LED. Plafoniera se poate monta pe tavane, are un design modern si este fabricata din metal si sticla satinata. Plafoniera LED poate inlocui o plafoniera clasica cu 3×5.4W. Se poate monta direct pe tavanele de gipscarton sau tencuite/beton.
Vezi detalii si pretAplica baie Eglo Palmera, E14, 2x40W, nichel mat, IP44
Aplica de baie Egla Palmera are un design frumos ce o face potrivita pentru mai multe tipuri de bai si mai multe stiluri.
Montajul se face pe perete, in diferite zone din baie. O poti monta in zona lavoarului pentru un iluminat mai puternic in zona respecctiva, sau poti opta pentru o alta zona din baie.
Vezi detalii si pret4. Covorasele de baie
Trecand de utilitatea covorului pentru baie, acesta poate fi si un element de decor sau un element ce da o pata de culoare baii tale.
Covor baie Ridder Bamboo 60x90cm, 100% bambus
Dimensiune: 60 x 90 cm. Material: 100% bambus cu strat protector rezistent la UV. Baza din latex , antiderapanta. Igienic, rezistent. Design unic, format din placute de bambus. 3 ani garantie.
Materialul natural din care este facut covorul de baie Ridder il recomanda atat pentru baile principale, cat si pentru baiele micutilor copii.
Vezi detalii si pretCovoras baie Grey Cage, 100% Bumbac, 90x60cm
Innoieste-ti caminul cu un covor chic! Covorasul de bumbac Grey Cage este ideal pentru un plus de caldura si confort.
Covorase de bumbac pentru un camin primitor! Material : 100% Bumbac, dimensiuni: lungime 90cm Χ latime 60cm.
Vezi detalii si pret5. Cutii si accesorii de baie
Cutie de Depozitare Curver Stockholm Bamboo, Plastic, 7 L
Cutiile pentru depozitare din material plastic de calitate superioara si au ca avantaje majore: varietatea de decoruri ce confera o nota stilata produsului, asigurand in acelasi timp intimitatea continutului; design ce permite atat stocarea (cutiile intra una in cealalta) cat si suprapozarea (asezarea cutiilor una deasupra capacului celeilalte).
Vezi detalii si pretTablou model baie
Acest tablou este potrivit pentru intr-o baie decorata intr-ul stil vintaje, simplu, calduros si in linii fine si delicate.
Tabloul este din print digital, fara rama si se va incadra perfect intr-o baie in culori calduroase. Alege sa iti pui in valoar baia cu acest tablou, la care ii poti asorta alte diverse obiecte de decor (ceas etc).
Vezi detalii si pretSet 4 suporturi pentru baie, bambus, B Smart
Set de patru suporturi pentru baie format din: suport pahar + pahar, suport betisoare urechi, suport pentru ziare, savoniera. Culoare: maro Material: bambus/metal Brand: B Smart
Dimensiuni (L x l x h): suport pahar cu pahar – 8 x 8 x 6 cm, suport betisoare urechi – 6.5 x 6.5 x 10 cm, savoniera – 12.5 x 10 x 6 cm, suport pentru ziare – 20 x 12.5 x 10 cm.
Vezi detalii si pret