Cum alegi cel mai bun incalzitor pentru terasa

Cum alegi cel mai bun incalzitor pentru terasa? De ce tip de incalzitor ai nevoie si care sunt criteriile de selectie? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla toate aceste informatii utile.

Incalzitorul de terasa este solutia perfecta indiferent ca vrei sa incalzesti spatiul terasei exterioare, foisorului, balconului sau unei terase de restaurant. Aceste sisteme de incalzire profesionale te vor ajuta sa te bucuri de momente frumoase in aer liber, chiar si atunci cand zilele de vara au trecut. Incalzitoarele de terasa ofera caldura si ambianta terasei tale si ii prelungesc utilizarea.

Incalzitorul de terasa este perfect pentru cei care au balcoane si vor sa se bucure de ele si iarna, pentru cei care stau la casa si mai vor sa faca un gratar sau sa se bucure de o zi linistita in balansoar, chiar daca soarele nu mai este asa puternic sau pentru cei care au restaurante si vor sa prelungeasca viata terasei si pe timpul iernii. Faptul ca afara s-a racorit nu inseamna ca activitatile care iti plac trebuie sa inceteze.

TOP 3 incalzitoare pentru terasa

Ce sa stii inainte sa alegi un incalzitor pentru terasa

Inainte sa iti spunem ce caracteristici au cele mai bune incalzitoare pentru terasa, trebuie sa iti dam cateva sfaturi si informatii utile care sa te ghideze in cautarile tale si sa stii ce sa cauti. Trebuie sa afli avantajele si dezavantajele fiecarui tip de sistem de incalzire inainte de alegerea finala.

Ce suprafata ai de incalzit?

Inainte sa te orientezi catre un model anume de incalzitor de terasa trebuie sa stii dinainte cat de mare este suprafata care trebuie incalzita. In functie de marimea suprafetei vei alege un sistem de incalzire terase care sa fie suficient de puternic si sa faca fata acestei solicitari. Informatiile legate de putere si suprafata incalzita le vei afla din specificatiile produsului.

De asemenea, in functie de zona unde vei utiliza incalzitorul (balcon, foisor, terasa in gradina, restaurant etc) te vei orienta catre un anumit tip de incalzitor, care sa fie potrivit nevoilor si specificatiilor tale. Indiferent ca alegi un incalzitor de terasa electric, un incalzitor de terasa pe gaz sau un incalzitor de terasa pe lemne trebuie sa fii sigur ca acesta face fata cerintelor tale.

Care sunt conditiile meteo in zona ta?

Cu toate ca la noi in tara diferentele nu sunt atat de mari, totusi exista cateva particularitati care genereaza diferente de la o zona la alta. La munte este cu cateva grade mai frig, in zona marii vantul este mai puternic, anumite zone din vest sunt mai ploioase etc. De aceea, inainte sa alegi un anumit tip sau model de incalzitor de terasa trebuie sa stii ce conditii predomina in zona ta.

De exemplu, daca este cu mult mai frig recomandam mai multe incalzitoare puternice pentru a face fata. In zone cu vant puternic este bine sa alegi incalzitoare de terasa electrice, stabile si cu baza solida, si nu incalzitoare de terasa care au flacara deschisa (lemne, gaz). Pentru zonele ploioase recomandam incalzitoare de terasa care nu ruginesc, cu copertina sau acoperis.

Cat de des vei muta incalzitorul?

Foarte important este sa stii si daca vrei sa muti des incalzitorul si cat de usor acesta se manevreaza. In conditiile in care vrei sa folosesti numai in anumite conditii sau sa muti foarte des incalzitorul de terasa, cel mai bine este sa iei unul usor de manipulat (cu roti, nu foarte greu insa stabil, independent ca sursa de energie etc).

De aceea, atunci cand alegi dimensiunile si modul de functionare (cu fie electric, cu butelie de gaz etc) trebuie sa ai in vedere si frecventa cu care il vei muta si cat de usor vrei sa iti fie atunci cand il vei muta dintr-un loc in altul. Incalzitoarele de terasa electrice sunt dependente de o sursa de energie iar cele mai multe modelele cu butelie de gaz sunt grele, iar daca vrei sa le muti e recomandat un model cu roti.

Ce sisteme de siguranta ai nevoie?

Incalzitoarele electrice sunt printre cele mai sigure din moment ce nu functioneaza cu flacara deschisa, alaturi de cele cu infrarosu. Producatorii s-au gandit si la siguranta utilizatorilor si in mod special a copiilor, si au incercat sa faca si celelalte tipuri de incalzitoare mai sigure. Ei au montat pe multe modele de incalzitoare pentru terasa diverse sisteme de protectie.

Cauta in specificatiile produsului daca modelul ales are diverse sisteme de protectie pentru copii, dar si alte sisteme care sa-l faca mai sigur la utilizare. Sistemul de oprire automata in caz ca-l uiti pornit sau in caz ca se intampla ceva cu sursa de energie (gaz sau electica), grilaje sau protectie de sticla pentru a nu intra in contact direct cu sursa de caldura sunt numai cateva exemple de sisteme de siguranta.

Cum alegi cel mai bun incalzitor pentru terasa

Cum alegi cel mai bun incalzitor pentru terasa

Acum ca ai aflat aceste informatii foarte importante, iti mai oferim cateva repere dupa care sa te ghidezi daca vrei sa alegi cel mai bun sistem de incalzire pentru terasa. Aceste caracteristici si specificatii sunt esentiale si trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa alegi un incalzitor pentru terasa potrivit nevoilor tale.

In functie de sursa de energie

Exista mai multe tipuri de incalzitoare de gradina in functe de sursa de energie. Fiecare tip de incalzitor are avantajele si dezavantajele sale si se adreseaza anumitor tipuri de nevoi. Inainte sa faci alegerea finala trebuie sa ai informatii despre fiecare tip de incalzitor de terasa pentru exterior.

 • Incalzitoare de terasa pe gaz

Existata mai multe tipuri de gaz care este utilizat pentru a alimenta incalzitoarele pentru terasa. In specificatiile produsului este specificat tipul de gaz cu care acesta functioneaza. Exista si multe modele care functioneaza cu mai multe tipuri de gaz.

Incalzitoarele pentru terasa cu propan, butan si cu GPL sunt printre cele mai intalnite. Incalzitoarele cu butelii de gaz sunt practice pentru ca pot fi mutate dintr-un loc in altul (sunt independente ca sursa de energie), insa trebuie sa fii constient de faptul ca trebuie sa schimbi butelia cand aceasta se va termina.

Incalzitoarele pentru terasa pe gaz sunt destul de eficiente, pot face fata si temperaturilor destul de reci (pot functiona si la -15 grade C) si au o raza de actiune destul de decenta, de pana la 4-6 m, in functie de model. Tinand cont ca un incalzitor cu gaz consuma oxigen in timpul arderii, este bine sa alegi un model prevazut cu tehnologia Eco Plus, pentru a reduce cu pana la 30% emisiile de CO2.

 • Incalzitoare de terasa electrice

Incalzitoarele electrice se gasesc in doua modele: incalzitoare electrice cu quartz sau cu halogen. Incalzitoarele pentru terasa electrice sunt printre cele mai practice si usor de folosit, insa dependente de o sursa de curent (priza). Paleta de modele este mare, de la modelele mari si centrale, pana la cele de mici dimensiuni si cu montaj pe perete sau tavan.

Incalzitoarele de terasa electrice se gasesc in foarte multe modele, dimensiuni si puteri de incalzire, astfel incat sa acopere o gama larga de nevoi. Incalzitoarele electrice sunt destul de eficiente, actionand pe o raza de pana la 6 m (difera in functie de model si putere).

Nefiind cu foc deschis (precum cele pe gaz sau lemne), acestea sunt si printre cele mai sigure la utilizare, alaturi de cele cu radiatie infrarosie. Un alt avantaj al incalzitoarelor electrice este faptul ca nu produc emisii de CO2 precum cele pe gaz. Dimensiunile si faptul ca nu are emisii face ca incalzitorul electric sa fie potrivit si pentru a incalzii balcoanele apartamentelor.

 • Incalzitoare de terasa cu infrarosu

Nu exista foarte modele de incalzitoare pentru terasa cu infrarosu, cel putin nu de dimensiuni foarte mari. In general incalzitoarele cu infrarosu sunt de mici dimensiuni si se monteaza pe perete sau tavan. Timpul de incalzire este aprope instant, insa acestea incalzesc obiectele din raza de actiune si nu aerul din incapere.

Incalzitoarele de terasa cu infrarosu sunt eficiente, in sensul ca transforma aproximativ 90% din energia electrica in caldura, au o raza de actiune decenta, insa nu sunt foarte potrivite pentru terase exterioare foarte mari. Incalzitoarele de terasa cu infrarosu sunt mult mai potrivite pentru balcoane si terase semi acoperite sau mici.

 • Incalzitor de terasa pe lemne

Ce-i drept, incalzitoarele pentru terasa pe lemne nu sunt foarte intalnite la noi (exceptand cateva situatii de la munte sau mare). Acestea sunt mai putin practice decat cele pe gaz si electrice insa ofera o ambianta mult mai placuta si intime. Multe modele au si alte functii, precum cea a gratarului pentru gradina.

Utilizarea lui este simpla. Sistemul de incalzire pe lemne presupune existenta lemnelor si a recipientului in care acestea sunt puse si ard. Suportul pentru lemne este fabricat din metal si are diferite forme (bol etc). Faptul ca trebuie sa pui mereu lemne sa arda si ca temperatura nu este constanta, face ca acest sistem sa nu fie prea popular.

cel mai bun incalzitor pentru terasa pe lemne

In functie de aspect si utilizare

In functie de zona unde se amplaseaza, modalitatea de amplasare si de dimensiuni sunt mai multe tipuri de incalzitoare de exterior. Fiecare tip de incalzitor este potrivit unei anumite zone si utilizari si are avantajele sale.

 • Incalzitoare de exterior independente

Cand ma refer la incalzitoare de exterior independente ma refer la faptul ca acestea sunt “stand alone”, de sine statatoare si nu necesita montaj pe ceva. Acestea se pot muta dintr-un loc in altul (cu conditia sa fie priza in apropiere daca sunt electrice) si nu necesita un montaj special. Acestea sunt de obicei de dimensiuni mari si se potrivesc in spatii mari sau spatii deschise.

 • Incalzitoare cu montaj pe perete

Cu cateva exceptii, incalzitoarele cu montaj pe perete sunt de mici dimensiuni (nu neaparat si putere mica). Incalzitoarele cu montaj sunt recomandate pentru balcoane, foisor, dar si pentru terase de restaurat, daca sunt instalate mai multe pe un perete. Exista si cateva modele de incalzitoare pentru perete si tavan de dimensiuni foarte mari, insa sunt destinate in mod special teraselor de restaurante.

In functie de puterea sistemul de incalzire

Puterea incalzitorului pentru terasa, puterea de incalzire si suprafata incalzita sunt alte caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa alegi cel mai bun incalzitor pentru gradina. Toate aceste informatii le vei gasii in specificatiile produsului.

De exemplu, daca vrei sa incalzesti terasa unui restaurant, vei avea nevoie de un incalzitor pentru terasa profesional si puternic. In functie de marimea terasei, vei avea nevoie unul sau doua incalzitoare cu o putere de peste 8 kW (8000 Watti) fiecare.

In schimb, pentru terasa casei tale, de o marime medie, poti opta pentru un incalzitor electric cu o putere intre 5 -8 kW (5000 – 8000 watti), pentru un foisor de 15 mp poti opta pentru un incalzitor cu o putere de 2 kW (2000 watti) iar pentru un balcon mic, un incalzitor cu o putere sub 2 kW (2000 watti) face fata.

Recomandari incalzitoare pentru terasa

Avand in vedere toate informatiile prezentate mai sus, am analizat mai multe tipuri si modele de incalzitoare pentru terase si am pregatit o lista cu cateva modele de top. Modelele de incalzitoare pentru terasa prezentate mai jos acopera o gama larga de nevoie si cerinte, astfel incat fiecare sa isi poata alege produsul de care are nevoie.

1. Incalzitor de terasa Landmann HeatStar inox 12010

Incalzitor de terasa Landmann HeatStar inox 12010 Incalzitor de terasa Landmann HeatStar inox 12010 este ideal pentru terase in gradini, terasele restaurantelor sau spatii inchise de mari dimensiuni. Acesta este solid si stabil, este fabricat din inox iar arzatorul este inclus in tub de sticla, protectie impotriva vantului si pentru a elimina orice risc si are si role.

Tip: Incalzitor pentru terase cu gaz
Putere nominala: 10.5 kW (10500 watti)
Suprafata incalzita: 15 m²
Functii: Oprire de siguranta, rezistent la vant, protectie atingere flacara

Vezi detalii si pret

2. Incalzitor terasa Zobo H1501A 11,2 kW

Incalzitor terasa Zobo H1501A 11,2 kW Incalzitorul de terasa Zobo H1501A functioneaza cu butelie de gaz (propan, butan sau amestec (LPG), are un consum de max 815g/ora, are aprindere electrica cu baterie AAA inclusa, are reglaj de inclinare si dispozitiv de protectie lipsa gaz. Cadru de aluminiu inoxat, doua tuburi de cuart cu imbinare de sticla borosilicata sau plasa de inox.

Tip: Incalzitor pentru terase cu gaz
Putere nominala: 11.2 kW (11200 watti)
Suprafata incalzita: 12 m²
Functii: Oprire de siguranta, rezistent la vant, protectie atingere flacara

Vezi detalii si pret

3. Incalzitor de terasa vertical Scientec cu fibra de carbon

Incalzitor de terasa vertical Scientec cu elemente din fibra de carbonIncalzitor de terasa Scientec este recomandat pentru gradina, terasa deschisa sau inchisa, bar, restaurant, camera de zi, baie. Carcasa este din aluminiu eloxat si are elemente de incalzire din fibra de carbon cu eficienta ridicata. Are capac baza din otel inoxidabil cu diametru de 40cm ce ii ofera protectie, are o inaltime de 40 cm.

Tip: Incalzitor pentru terase electric
Putere nominala: 2 kW (2o00 watti)
Functii: 2 trepte de putere, oprire de siguranta, rezistent la vant, flexibilitate 180 grade, protectie termica la atingere

Vezi detalii si pret

4. Incalzitor terasa Zobo H1107

Incalzitor terasa Zobo H1107Incalzitorul pentru terasa Zobo H1107 functioneaza cu butelie de gaz (propan, butan sau amestec (LPG), are o putere de incalzire intre 11.2-13.5kW si un consum de 786-960 g/ora. Include reglaj de inclinare si dispozitiv de protectie lipsa gaz proiectat pentru durata de functionare indelungata si usa cu balamale pentru inlocuirea cu usurinta a buteliei.

Tip: Incalzitor pentru terase cu gaz
Putere nominala: 13.5 kW (13500 watti)
Suprafata incalzita: 6-7  m in cerc
Functii: Oprire de siguranta, rezistent la vant

Vezi detalii si pret

5. Masa de terasa Scientec cu incalzire, cu fibra de carbon si lumina led

Masa de terasa Scientec cu incalzire, cu elemente din fibra de carbon si lumina led

Incalzitorul pentru terasa Scientic este solutia perfecta daca vrei sa stai sa bei ceva in zilele friguroase de iarna. Este atat un incalzitor cat si o masa. Recomandat pentru gradina, terasa deschisa sau inchisa, bar, restaurant. Este fabricat din aluminiu eloxat si are o inaltime de 65 cm. Masa este din sticla securizata cu diametrul de 50cm. Are comutator cu rotire 360 grade.

Tip: Incalzitor pentru terase electric
Putere nominala: 1.2 kW (1200 watti)
Functii: Functie de masa, oprire de siguranta, rezistent la vant, iluminare cu led

Vezi detalii si pret

6. Panou radiant VEITO CH2500RW, 2500W, Fibra de Carbon

Panou radiant VEITO CH2500RW, 2500W, Fibra de CarbonAceste panouri radiante in infrarosu sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii cu fibra de carbon. Sunt robuste, rezistente la uzura si au o lunga durata de functionare a elementului incalzitor. Nu ocupa mult spatiu si sunt comandate prin telecomanda. Panourile VEITO sunt foarte economice, cu un randament de 99.9% generand caldura in cateva secunde de la pornire.

Tip: Incalzitor pentru terase electric cu infrarosu
Putere nominala: 2 kW (2500 watti)
Suprafata incalzita: 25 m²
Functii: 4 trepte putere, oprire de siguranta, rezistent la vant, telecomanda

Vezi detalii si pret

7. Landmann 25282 Barrone Fire Pit with Weatherproof Cover

Landmann 25282 Barrone Fire Pit with Weatherproof Cover Incalzitorul pentru terasa cu lemne Landmann 25282 Barrone iti va oferi caldura si abianta in serile reci. Poti sta in jurul focului si sa te bucuri de o seara linistita la un pahar de vin cu familia sau prietenii. Recipientul este incapator, cu incinta mare si permite sa incarcati cu usurinta recipientul cu mai multe lemne, reducand astfel cantitatea de munca necesara atunci cand trebuie sa realimentati. Comerciant: Amazon

Tip: Incalzitor pentru terase cu lemne sau inlocuitor de lemne
Contine: Recipient lemne de 66 cm, aparatoare metalica contra scateielor, copertina protectie contra intemperiilor, vatrai

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

   Lasa un mesaj

   SuperGhid.ro
   Logo