Hol

Cum alegi cel mai bun mobilier pentru hol

Nu stii ce mobila pentru hol sa alegi, astfel incat sa folosesti la maximum acest spatiu mic din casa ta? Citeste mai departe pentru a afla informatii utile pentru a afla cum alegi cel mai bun mobilier pentru hol.

Holul este o incapere careia ar trebui sa ii acorzi aceeasi importanta pe care o oferi si celorlalte camere din restul casei tale. Multi oameni amana alegerea mobilierului pentru hol, chiar daca acesta este punctul de intrare in casa, preferand sa se concentreze pe incaperile principale.

Alegerea mobilierului pentru hol depinde foarte mult de anumite aspecte: holul poate fi lung, de dimensiuni mai mici, mai ingust sau mai lat. Din acest articol vei afla cum sa alegi cel mai bun mobilier pentru hol, astfel incat sa imbini utilul cu placutul: vei reusi sa transformi holul intr-un spatiu cald si practic in acelasi timp.

Cum alegi cel mai bun mobilier pentru hol

Prima impresie conteaza, iar atunci cand oaspetii iti trec pragul casei, holul este primul lucru pe care il vor vedea. Asadar, este important sa ii acorzi atentie si sa achizitionezi piese de mobilier bine alese. Cum holul tinde sa fie un spatiu ingust in majoritatea caselor, poate sa se aglomereze cu usurinta cu incaltaminte, genti si alte lucruri. Iata cum poti sa alegi cel mai bun mobilier pentru hol, astfel incat sa transformi spatiul intr-unul practic.

Ce piese de mobilier ar trebui sa pui in hol

Este drept ca vei fi limitat in alegerea de mobila pentru hol, din cauza dimensiunii acestei incaperi. Cu toate acestea, sunt unele piese de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din holul tau: un pantofar, un cuier si un dulap.

In plus fata de obiectele de mobilier amintite mai sus si care sunt considerate esentiale, mai poti adauga si altele, in functie de spatiul de care dispui si de cat de lung sau lat este coridorul casei tale. Iti sugeram sa te gandesti la o masa tip consola sau chiar la un scaun deosebit.

Indiferent de mobila pentru hol pe care te gandesti sa o alegi, exista doua aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont si de la care trebuie sa pornesti in alegerea ta: dimensiunea holului si stilul pe care doresti sa il implementezi in aceasta incapere.

  • Cum alegi cel mai bun pantofar

Niciodata nu putem avea prea multe perechi de pantofi, asa ca este nevoie si de un spatiu adecvat pentru depozitarea lor. Chiar daca ai un dressing prevazut cu spatii de depozitare pentru pantofi, un pantofar amplasat pe hol este necesar pentru incaltamintea pe care tu si membrii familiei o purtati in mod uzual.

Un pantofar elimina riscul de a aglomera inutil holul cu incaltaminte si este o modalitate buna de a organiza perechile de pantofi. Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un pantofar pentru hol:

Tipul de pantofi – gandeste-te ce fel de pantofi vrei sa depozitezi in pantofarul din hol. Diverse tipuri de incaltaminte necesita un anumit tip de pantofar. Balerinii si tenisii pot fi depozitati in spatii mici, pe cand pantofii cu toc sau cizmele necesita mai mult spatiu. Cea mai buna solutie este sa optezi pentru un pantofar cu spatii care pot fi ajustate.

Capacitatea –  ia in considerare capacitatea de stocare a pantofarului. Ai o colectie impresionanta de pantofi sau ai o familie numeroasa? Atunci alege un pantofar de dimensiuni ceva mai mari, daca spatiul din hol iti permite. Inainte de a alege pantofarul arunca o privire asupra colectiei de pantofi. S-ar putea sa constati ca nu mai porti unele perechi si ca poti alege un pantofar mai mic.

Intretinerea pantofilor – este important sa ai grija de incaltaminte daca vrei sa o pastrezi vreme indelungata. Unele materiale din care sunt confectionati pantofii, precum pielea lacuita sau pielea intoarsa, pot fi zgariate cu usurinta sau isi pot strica forma. Un pantofar cu rafturi va preveni aceasta problema. Oricare ar fi tipul de pantofar ales, asigura-te ca materialul din care este confectionat permite incaltamintei sa respire.

  • Cum alegi cel mai bun cuier

Cuierul este un obiect de mobilier functional, dar in acelasi timp poate fi si un accesoriu care transforma spatiul din holul tau. Ai de ales intre diverse stiluri, de la cel modern si pana la cel clasic sau rustic, insa orice ai alege, asigura-te ca optezi pentru o varianta practica.

Vei avea de ales dintr-o varietate de materiale cand vine vorba de cuier: de la plastic si pana la fier forjat sau de la pal laminat si pana la lemn masiv. Alegerea finala depinde de bugetul pe care il ai. Un cuier din lemn va fi cu siguranta mai scump decat unul din pal, insa si calitatea este diferita. Materialele recomandate raman lemnul si metalul – solutii practice si versatile care pot fi integrate in orice tip de interior. Un cuier mai deosebit va avea integrata si o oglinda sau insertii de piele, fiind incadrat de o rama din lemn masiv.

Un cuier de perete este solutia cea mai compacta si practica daca ai un hol mic, pentru ca nu va ocupa deloc spatiu in partea de jos. Alege un cuier de perete din metal, cu aspect vintage si care vine prevazut cu o polita in partea superioara, deasupra carligelor, pentru spatiu in plus de depozitare a umbrelelor sau palariilor.

Cuierul de tip tripod, asezat pe podea, necesita putin mai mult spatiu in hol, insa daca esti adeptul stilului clasic, aceasta ar putea fi o alegere potrivita. Un astfel de cuier poate avea doar carlige pentru haine sau poate fi prevazut si cu carlige pentru umbrele si genti in partea de jos.

In functie de nevoi sau de spatiu, poti alege un un cuier care face parte dintr-un ansamblu complex. Pentru a bifa mai multe aspecte, alege un cuier cu spatiu pentru depozitarea pantofilor in partea de jos. Materialele folosite pentru acest model sunt lemnul si palul. Daca holul este mic, un astfel de ansamblu in care regasesti un cuier, un pantofar si o polita pentru genti este ideal.

  • Cum alegi masa pentru hol

Cu totii ne dorim un spatiu pe care sa asezam cheile sau alte obiecte de dimensiuni mici atunci cand ajungem acasa. De aceea, daca spatiul ramas liber in hol ne permite, o masuta ar putea fi piesa de mobilier care sa intregeasca decorul din aceasta incapere.

Masa tip consola este o masa ingusta, special conceputa pentru a umple un spatiu liber de-a lungul unui perete, in special intr-un hol, unde spatiul este mic. Pentru a sparge monotonia si a adauga un plus de stil holului tau, masa tip consola poate fi o alegere buna.

Asigura-te ca masa are dimensiunile potrivite si ofera un echilibru vizual. Pentru a te asigura ca masa nu este prea lunga sau prea mica pentru lungimea holului, masoara peretele pe care planuiesti sa o asezi. Apoi, calculeaza 60% din lungimea respectiva si vei afla care este, cu aproximatie, dimensiunea ideala a mesei consola.

In ceea ce priveste stilul, preferintele personale joaca un rol important. Cu toate acestea, sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le eviti. Daca locuinta ta este decorata cu mobila clasica, ar fi bine sa eviti o masa extrem de moderna pentru hol, acoperita cu sticla. Poti, in schimb, sa imbini unele stiluri complementare sau sa integrezi o masa din acelasi tip de lemn ca si pantofarul, de exemplu.

Dimensiunea holului

Inainte de a alege un pantofar, o masa, un dulap pentru hol sau un corp compact pcare sa le contina pe toate, asigura-te ca ai masurat spatiul pe care il ai la dispozitie pentru acestea. Chiar daca in general sunt piese de mobilier cu aspect compact, este bine sa stii ce lungime, latime si inaltime trebuie sa aiba. Altfel, risti sa ajungi acasa cu un obiect de mobilier prea lat sau prea inalt pentru spatiul alocat in hol.

Daca nu ai un spatiu prea generos, gandeste-te de ce piesa de mobila pentru hol ai mai mare nevoie si aloca pentru aceasta un spatiu mai mare. Daca, dimpotriva, spatiul este suficient, opteaza pentru un dulap mai mare, cu spatii de depozitare atat pentru haine, cat si pentru pantofi si genti.

Stilul holului

Ia in considerare materialul din care sunt confectionate si design-ul pieselor de mobilier pe care vrei sa le amplasezi in hol. Acestea trebuie sa complimenteze aspectul general al camerei si sa ofere oaspetilor o idee despre cum arata restul casei tale. Holul este ca o introducere in ceea ce priveste stilul casei tale, este un spatiu in care invitatii incep sa te cunoasca.

De exemplu, daca doresti ca holul sa aiba un aspect clasic, atunci poti alege un mobilier pentru hol  confectionat din lemn masiv, cu accente si detalii care sa anunte acel stil. In chimb, daca ai un hol modern, alege un mobilier pentru hol cu accente moderne (usi din MDF lucios, oglinzi, bari din crom etc). Daca nu iti doresti sa lasi hainele sau incaltamintea la vedere si esti adeptul stilului compact, alege un dulap pentru haine si pantofi cu usi si sertare in locul unui cuier traditional.

Recomandari mobilier pentru hol

Avand in vedere gama larga de solutii si design-uri disponibile pe piata, nu iti va fi greu sa stii cum sa alegi cel mai bun mobilier pentru hol daca ai in vedere sugestiile oferite anterior. Aminteste-ti ca mobila pentru hol trebuie sa fie functionala, practica si durabila. Deci, preferintele tale ar trebui sa incline spre piese de calitate de la producatori de incredere si nu alege un design ciudat doar pentru ca pare interesant.

Pentru a-ti facilita cautarile, am pregatit o selectrie de piese de mobilier pentru hol compus piese diferite astfel incat sa acoperim o gama mai larga de nevoi. Piesele selectate au un design deosebit si acopera mai multe stiluri (modern, clasic, minimalist sau elegant).

1. Cuier FDRR 2261, Sonoma/Alb

Cuierul FDRR 2261 este de fapt un set de mobilier pentru hol format din 4 corpuri: Oglinda, comoda cu sertare, dulap cu rafturi si usa si cuier. Setul FDRR este realizat din PAL melaminat si este potrivit intr-un hol modern. Finisajele sunt realizate cu atentie la detalii, iar combinatia de culori (bej stejar/alb), ii permite sa fie asezat intr-un hol cu o o varietate larga de culori.

Dimensiuni corp stanga: 500/325/1830 mm; Dimensiuni comoda: 800/350/995 mm; Dimensiuni raft dreapta: 520/302/1830 mm; Dimensiuni oglinda: 720/25/590 mm.

Vezi detalii si pret

2. Cuier FDRR 2251, Astra/Gri

Cuierul FDRR 2251 este un mobilier pentru col compact, format din mai multe zone de interes, zone ce au o intrebuinare diferita. Chiar daca nu are corpruri separate, acest mobilier este format din cuier, dulap cu oglinda si pantofar. Este un mobilier pentru hol complet, util si realizat din materiale de calitate (PAL melaminat) si cu un aspect placut, intr-o combinatie de doua culori (bej/ gri).

Dimensiuni corp compact: 1300/335/1855 mm.

Vezi detalii si pret

3. Cuier Albano

Cuierul Albano este un mobilier pentru hol compact, cu 4 zone de utilizare (dulap cu oglinda, rafturi de depozitare, pantofar si cuier cu 6 agatatori). Setul Albano este ideal pentru un hol generos, care permite amplasarea unui corp cu aceste dimensiuni. Setul Albano este potrivit pentru un hol intr-un stil clasic, cu usoare accente moderne. Culorile deschise, si usor vesele o sa lumineze holul si o sa-l deschida, dand impresia ca este mult mai mare decat este in realitate.

Dimensiuni corp compact: 1560/370/1830 mm.

Vezi detalii si pret

4. Cuier hol FDRR 2241, alb/negru

Mobilier modern, intr-o combinatie perfecta de alb si negru, cuierul compact FDRR 2241 este solutia perfecta atunci cand ai nevoie de un mobilier complet pentru hol, insa nu ai prea mult spatiu disponibil. Forma deosebita si futurista ii confera un aspect deosebit ce o sa puna in valoare orice hol. Mobilierul FDRR 2241 are mai multe zone de utilizare, printre care: dulap haine, pantofar, cuier cu agatarori si mai multe rafturi pentru a depozita diverse obiecte (chei, reviste, vaze cu flori, boluri etc).

Dimensiuni corp compact: 1250/340/1910 mm

Vezi detalii si pret

5. Cuier Domino

Cuierul Domino este util si practic si poate fi utilizat cu succes in holurile cu dimensiuni reduse. Acest corp complet pentru hol ofera solutii de depozitare pentru mai multe categorii de articole (haine, incaltaminte, obiecte mici etc). Cuierul Domino este format dintr-un dulap pentru haine (geci, sacouri etc), un cuier cu 6 agatatori, un pantofar si o oglinda. De asemenea, blatul pantofarului il poti utilizat pentru a depozita geanta sau alte obiecte sau pe post de bancheta. Cuierul este realizat din PAL melaminat, in combinatie de doua culori (wenge si bej).

Dimensiuni corp compact: 1280/400/1980 mm

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago