Aspiratoare

Cum alegi cel mai bun aspirator vertical fara fir

Cum alegi cel mai bun aspirator vertical fara fir (stick)? Citeste ghidul nostru de cumparaturi pentru a face cea mai buna alegere pentru tine si casa ta!

Aspiratorul, indiferent de tipul acestuia, este un dispozitiv ale carui argumente conving asupra utilitatii sale. De la inventarea primului tip de aspirator, la vremea respectiva numit „maturator”, acest dispozitiv creat initial de catre Daniel Hess in 1860, a fost modernizat continuu, ajungand azi sa asigure performante, candva imposibil de imaginat.

De altfel, multitudinea tipurilor de aspiratoare si varietatea caracteristicilor pe care le detin, fac dificila achizitia acestuia. Paradoxal, insa asa se intampla. Iti vei dori sa alegi cel mai bun aspirator vertical fara fir, de exemplu, si te vei trezi in situatia in care nu stii sigur ce sa alegi dintre o varietate de produse.

Articolul pe care tocmai ce il citesti este gandit si structurat sa te ajute. Iti vom raspunde la cele mai importante intrebari, astfel incat decizia de achizitie sa nu ti se mai para atat de complicata. Cu ajutoarul informatiilor prezentate mai jos vei putea sa alegi cel mai bun aspirator vertical fara fir, denumit si aspirator stick.

TOP 3 aspiratoare verticale fara fir

De ce sa alegi un aspirator vertical fara fir?

La intrebarea asta iti poti raspunde singur, noi putem doar sa intuim motivele in care te ragasesti:

  • pentru o manevrabilitate usoara, fara sa te mai simti incurcat de fire, oferind mai mult confort de folosire;
  • pentru ca detii animale de companie si este necesar sa utilizezi aspiratorul chiar si de mai multe ori pe zi pentru a elimina parul lasat de acestea, iar in acest context un aspirator vertical fara fir este fiabil si poate fi utilizat si de copiii din familie, care nu vor trebui sa puna aspiratorul in priza;
  • pentru ca detine o baterie cu autonomie mare si iti este foarte usor sa-l folosesti;
  • pentru ca avand un design special conceput, poate patrunde in orice colt al casei tale;
  • pentru ca-l poti utiliza pe mai multe suprafete si este all in 1 (aspirator podea, aspirator de mana, mop etc).

In mod evident, exemplele pot continua, argumentele aduse de noi nefiind exhaustive.

Cum alegi cel  mai bun aspirator vertical fara fir

Care sunt criteriile de alegere care fac diferenta dintre un aspirator fara fir bun si unul de o calitate indoielnica? Mai jos iti prezentam principalele caracteristici de avut in vedere daca vrei sa alegi cel mai bun aspirator vertical fara fir.

Va trebui sa tii cont de tipul aspiratorului vertical fara fir

Cand in discutie intra tipul acestui model de aspirator este evident ca nu luam in calcul alimentarea electrica, ci doar alimentarea prin acumulatori. Chiar si asa, vei fi pus in situatia de a alege intre:

  • aspirator de tip stik – un model simplu de aspirator vertical fara fir, dar cu care poti curata suprafete diferite;
  • aspirator vertical cu dubla utilizare (2 in 1) – in ideea in care partea in care se afla motorul dispozitivului se poate detasa pentru a putea fi utilizata separat ca si aspirator de mana util pentru diferite zone din casa sau masina (canapele, tapiterie masina, scaune, masa etc);
  • aspirator vertical 3 in 1 – este aspiratorul stick la care se adauga aspiratorul de mana si un mop integrat.

Ai in vedere tipul suprafetelor necesar de curatat

Presupunand ca ai ales deja tipul de aspirator pe care ti-l doresti, nu trece superficial peste accesoriile cu care acesta iti va fi livrat. Va trebui sa ai in vedere tipul suprafetelor pentru care il vei utiliza si, in consecinta, accesoriile trebuie sa fie utile pentru acest proces.

Pentru o alegere mult simplificata, te poti opri la un aspirator vertical fara fir a carei perie de calitate poate fi utilizata pentru mai multe tipuri de suprafete: covoare, parchet, gresie, marmura, de exemplu.

Accesorizarea aspiratorului cu mop iti va fi foarte utila pentru curatarea suprafetelor dure. Exista astfel de aspiratoare prevazute cu un sistem de curatare umeda, foarte potrivit pentru curatarea parchetului, podelelor dure si a gresiei.

Mai mult de atat, achizitionand un aspirator vertical fara fir a carei unitate motorizata este detasabila, il vei putea utiliza ca un aspirator de mana si vei putea curata diferite zone din casa sau masina (masa, canapele, tapiterie masina etc).

Autonomia pe care o ofera acumulatorul

Orienteaza-te catre un dispozitiv care dispune de un acumulator cu autonomie mare. Nu iti doresti sa se descarce in timp ce faci curatenie si sa pierzi timp pretios (poate fi vorba chiar si de 16 ore) asteptand sa se incarce. Presupunand ca spatiul locuibil are dimensiuni reduse (o garsoniera, de exemplu, sau un birou cochet si mic), 15 minute de autotonomie vor fi suficiente pentru a aspira pardoseala.

Ce faci cand locuiesti intr-o vila? Simplu! Achizitionezi un model a carei autonomie este de 60 de minute. Bineinteles, ai posibilitatea sa alegi si alte variante in ceea ce priveste autonomia acumulatorului si, tinand cont de suprafata care necesita curatata, vei putea alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Greutatea dispozitivului este deosebit de importanta

Imagineaza-ti ca trebuie sa utilizezi un aspirator greu pentru a curata o suprafata extinsa. Nu te vei simti confortabil! Vei obosi si vei evita sa utilizezi dispozitivul de fiecare data cand vei considera ca este necesar. Nu astfel se va intampla in situatia in care vei utiliza un aspirator vertical fara fir a carei greutate nu este mai mare de 3 kg. Tehnologia iti permite sa faci alegeri confortabile, care sa nu-ti produca rau fizic.

De asemenea, trebuie sa ai in vedere si nevoile tale si tipul de aspirator pe care il alegi. Daca te orientezi catre un aspirator vertical all in 1 (aspirator podea, aspirator de mana etc), atunci trebuie sa te orientezi catre un model putin mai greu, insa destul de confortabil

Informeaza-te cu privire la sistemul de filtrare

Din acest punct de vedere, ai de ales intre un dispozitiv care dispune de un filtru clasic si unul care utilizeaza tehnologie ciclonica. Specialistii sustin ca filtrul HEPA este cea mai buna alegere. Verifica daca filtrul este lavabil sau permanent – in cea de a doua varianta il poti spala, cel putin o data pe luna, prin clatire cu apa, ulterior va trebui sa il lasi la uscat.

Te vei intreba, probabil, de ce un aspirator cu filtru HEPA este o alegere optima. Raspunsul este legat de faptul ca elimina eficient contaminantii si impuritatile din aer – cu aproximatie, 99,9% particule de praf, poluanti, polen, mai mari de 0,3 microni. Prin urmare, cu atat mai mult persoanele afectate de astm pot face o astfel de alegere, pentru a respira aer pur.

Puterea motorului de care dispune aspiratorul

De regula, in prezentarea unui aspirator este mentionata puterea standardizata pe care o are motorul. Ai in vedere ca puterea reala de absorbtie nu este acelasi lucru. Cu toate acestea, chiar si asa poti sa deduci ca daca puterea standardizata este mare, in consecinta, si cea de absorbtie va fi ridicata.

Poti intui ca o viteza mai mare asigura si o eficienta mai buna a aspiratorului. O viteza de 500 Watti este optima, de exemplu. Pe de alta parte, ai posibilitatea sa alegi un aspirator a carei putere poate fi controlata si ajustata in functie de suprafata care necesita curatare. Nivelul de suctiune se regleaza in functie de suprafetele care vor fi curatate. Pentru perdele, de exemplu, nivelul de suctiune este mic, insa pentru suprafete solide, acesta trebuie sa fie reglat astfel incat sa poate asigura o aspiratie intensa.

Nu uita de nivelul de zgomot

Cu atat mai mult daca locuiesti intr-un imobil in care ai vecini, ar trebui sa alegi dispozitive al caror zgomot sa nu ii deranjeze. Mai mult de atat, nici membrii familiei nu ar trebui sa fie deranjati in timpul in care se aspira. Un aspirator sub 70 dB poate fi cea mai buna solutie. Bineinteles ca zomot va face, insa suportabil.

Designul si ergonomia aspiratorului vertical

Ergonomia unui aspirator presupune ca acesta se poate adapta anatomic pentru a putea fi utilizat optim. De exemplu, un aspirator prevazut cu un maner cu grip din cauciuc pentru a putea fi prins de utilizator facil. Mai mult de atat, cu un astfel de dispozitiv ergonomic se poate aspira si prin cel mai greu accesibile colturi.

Nu in ultimul rand, conteaza si brandul

Cunoasteti zicala populara „sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine”. Se poate aplica si cand in discutie intra un aspirator vertical fara fir. Brandurile de top din industrie vand astfel de produse la preturi mai mari, in comparatie cu brandurile despre care putini au auzit.

Preturile cresc exponential cu tehnologia oferita si calitatea pe care o asigura. Sa faci rabat la calitate presupune posibilitatea de a utiliza produsul timp limitat, ori, in cazul unui aspirator nu este cazul.

Recomandari aspiratoare verticale fara fir

Pentru a-ti veni in ajutor am pregatit o selectie de mai multe aspiratoare verticale fara fir din care poti alege. Modelele alese au un bun raport calitate/pret, acopera o gama larga de nevoi si bugete si au recenzii foarte bune de la clientii care au utilizat deja aspiratoarele respective. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul pentru tine!

1. Aspirator vertical Philips FC6725/01, 2 în 1

Cap de aspirare la 180° pentru aspirarea puternica si precisa a murdariei. LED-urile din capul de aspirare scot la iveala praful si murdaria ascunse. Doua setari de viteza pentru a se potrivi diferitelor pardoseli si tipuri de murdarie. Unitate portabila, accesoriu pentru spatii inguste si perie integrate. Design unic al compartimentului de praf, care se goleste fara nori de praf. Filtrul lavabil asigura o viteza ridicata a aerului mai mult timp. Pana la 40 min. de putere de curatare cu baterii Li-ion de 21,6 V.

Vezi detalii si pret

2. Aspirator vertical Bosch Athlet BCH625LTD

Aspirator vertical Bosch Athlet BCH625LTD, 0.9 l, 25.2 V, Li-Ion, Sensor Bagless Technology, Autonomie pana la 60 min. Motor LongLife pentru performante ridicate si durata indelungata de viata. Tehnologia litiu-ion de la Bosch: acumulatori reincarcabili, durabili si puternici, durata de functionare prelungita si timp de incarcare redus. Rezultate excelente de curatare in profunzime a tuturor tipurilor de pardoseli. Control pe baza de senzori: controlul performantei pe baza de senzori pentru un efort minim de curatare.

Vezi detalii si pret

3. Klarstein TurboHybrid aspirator

Klarstein turbohybrid, aspiratorul fara fir elibereaza nu numai podeaua de praf si murdarie: datorita functiei sale ca un aspirator de mana, dispozitivul poate fi folosit extrem de versatil si poate merge oriunde acolo unde este nevoie. Datorita bateriei integrate de 25,2 V Li-Ion si a 2 nivele de aspiratie, puteti aspira cu usurinta pana la 50 de minute fara cabluri. Sistemul de filtrare ciclonica este foarte eficient si nu necesita o punga. Containerul poate fi usor separat manual dupa utilizare si golit. Pachetul de accesorii face ca restul sa fie pregatit pentru toate lucrarile de aspirare: puteti atasa, atat duza cu tapiterie cat si duza cu creuzet.

Vezi detalii si pret

4. Aspirator vertical Rowenta RH6756WO

Curata orice suprafata intr-un timp scurt! Bucura-te de o experieta unica de curatat datorita aspiratorului vertical Rowenta Dual Force 2 in 1. Acesta poate fi utilizat si ca aspirator de mana pentru confort sporit si pentru a economi timp atunci cand trebuie sa faci curat in casa. Peria dispine de lumini LED pentru a oferi vizibilitate maxima si curatare usoara pentru zonele cu luminozitate scazuta sau sub mobilier. Maner pliabil pentru o depozitare usoara. Baterie de inalta performanta Litiu-Ion de 21.6 V garanteaza o autonomie pana la 45 de min. Peria motorizata ofera performante optime pentru toate tipurile de suprafete.

Vezi detalii si pret

5. OneConcept CleanFree aspirator fara fir

Cu o performanta puternica a bateriei, sistemul Cyclone si un filtru HEPA de clasa 10, curata toate suprafetele in mod temeinic si fiabil. Datorita tehnologiei de filtrare HEPA de clasa 10, curata aerul si, prin urmare, este de asemenea potrivit pentru cei care sufera de alergii, fara a pierde puterea de aspirare. Acesta din urma este sustinut in principal de sistemul Cyclone, care curata aerul poluat in sistemul integrat de ciclon si permite o curatare deosebit de importanta. Aspiratorul fara fir unConcept cleanFree este extrem de silentios are o perie electrica rotativa cu lumina LED, care ajuta la detectarea reziduurilor de praf.

Vezi detalii si pret

6. Aspirator 3 in 1, Conga ErgoPower 5044

Aspirator vertical ciclonic 3 in 1 fara cabluri si fara saci: aspirator vertical, aspirator de mana si aspirator matura. Baterie de Ion-Litiu: 25,9 V (echivalenta unei puteri de aspirare de 2400 W). Autonomie: 45 minute. Brat articulat: Ajunge in locuri cu acces complicat. Moduri Turbo si Eco: Maximizeaza puterea economisind energie. 3 moduri de functionare: Mod Turbo: maximizeaza puterea de aspirare; Mod ECO: prelungeste autonomia bateriei si economiseste energie; Mod perie motorizata OFF. Perie motorizata rotativa detasabila: Indeparteaza cea mai dificila murdarie incrustata de pe mochete si covoare.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

3 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago