Casa & Gradina

Care sunt avantajele aparatelor electrice de incalzit

Vrei sa afli care sunt avantajele aparatelor de incalzit electrice si ce optiuni ai? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla de ce este bine sa dispui de un aparat electric de incalzit si ce fel de aparate exista pe piata in momentul de fata!

Ti-a fost frig iarna trecuta si nu ai reusit sa obtii temperatura dorita in casa? Probabil ca ai nevoie de un aparat de incalzire electric pentru a te asigura ca vei avea o temperatura confortabila si placuta in casa. Oricine poate cumpara un aparat electric de incalzire, dar cel mai bine este sa cumperi unul care va raspunde cat mai bine nevoilor tale.

Motivele pentru care sa alegi un aparat electric de incalzit sunt foarte multe. Din pacate, cel mai adesea avem nevoie de un astfel de aparat pentru ca frigul se instaleaza iar caldura furnizata de agentul termic de care apartinem nu este livrata. Indiferent care sunt motivele pentru care nu avem caldura (legislatia in viguare, ca sunt reparatii sau lucrari tehnice, zona in care stam nu mai este racordata la agentul termic), sau pur si simplu mai avem nevoie de o sursa independenta de caldura, aparatul electric pentru incalzit este solutia ideala.

TOP 3 aparate electrice de incalzit

Avantajele aparatelor electrice de incalzit

Un aparat de incalzire electric este de nelipsit in orice camin deoarece este eficient energetic si nu necesita combustibil suplimentar. Este mic, nu ocupa mult spatiu, este usor de depozitat si poate fi ales si utilizat in functie de nevoiele tale. Poti alege un aparat de incalzit independent, pe care sa-l strangi atunci cand nu ai nevoie de el sau un aparat pe care sa-l montezi pe perete sau sa-l incastrezi in perete.

Un astfel de aparat furnizeaza caldura aproape instant, tot ce-i trebuie este o priza. De asemenea, este practic si poti sa-l folosesti numai atunci cand vrei – fara sa depinzi de furnizorul de agent termic, sau de o alta sursa de caldura, si in ce camera doresti tu. Este eficient, simplu de folosit si nu face mizerie (fara lemne, gaz etc).

Pe langa avantajele legate de functionalitate (consum redus, eficienta mare, usor de depozitat), multe dintre aceste aparate mai au un avantaj, si anume cel al aspectului. Unele dintre aparatele electrice furnizeaza si un plus de eleganta si design camerei in care stau. Printre acestea enumeram semineul electric si panourile radiante tip tablou.

Functii si criterii esentiale

Atunci cand cumperi un aparat electric pentru incalzire trebuie sa te gandesti in primul rand la siguranta. Asigura-te ca aparatul ales are protectie la rasturnare prin intermediul uni senzor care opreste alimentarea cu energie in cazul in care acesta este daramat. Acest lucru previne suprancalzirea aparatului si reduce riscul de accidente si incendii.

Un termostat este o functie extrem de utila care te va ajuta sa economisesti energie electrica. Acesta opreste functionarea aparatului atunci cand in incapere s-a atins temperatura dorita si il reporneste atunci cand temepratura scade.

Un aparat electric pentru incalzire de calitate este echipat cu setari pentru controlul temperaturii care iti vor permite reglarea exacta a temperaturii dorite cu ajutorul uni ecran. In majoritatea cazurilor, reglarea temperaturii se realizeaza prin intermediul unei telecomanzi.

Puterea aparatului de incalzit este un alt element important pe care trebuie sa-l ai in vedere. Alege un aparat suficient de puternic pentru a incalzi camera in care este folosit. Cele mai multe aparate au mentionat in specificatiile produsului suprafata care poate fi incalzita cu ajutorul acestuia. In cazul in care nu gasesti o astfel de informatie, poti alege un aparat cu o putere de minimum 1700 W, astfel incat sa stai linistit (cel putin 30W/mp).

Tipuri de aparate electrice pentru incalzit

Mai jos va prezentam cateva dintrte tipurile de aparate de incazit electrice pe care le puteti utiliza cu succes in casa. Fiecare alege tipul si modelul in functie de nevoie si preferinte.

1. Semineele electrice

Semineele electrice sunt la mare moda pentru ca au dubla functionalitate. Pe langa faptul ca ofera caldura de care ai nevoie, sunt si excelente elemente de decor care aduc o mare eleganta si distinctie intr-o camera. Cand ne gandim la seminee, poate primul instinct este sa ne gandim la ceva greu de folosit. Insa nu e asa. Semineele de astazi sunt practice, usor de folosit si nu fac mizerie, tot ce ai nevoie este o priza.

In functie de modalitatea de aplasare/ montaj, exista mai multe tipuri de seminee electrice. Poti opta pentru un semineu electric independent, un semineu electric de colt, un semineu electric incorporabil sau un semineu electric cu fixare pe perete.

2. Convectoarele electrice

Convectoarele electrice reprezinta o alta varianta excelenta care te poate ajuta sa-ti ofere cadura de care ai nevoie. Convectoarele electrice sunt practice, usor de folosit, elegante si nu consuma mult. Principiul de functionare este simplu: aerul rece este incalzit de o rezistenta, urmand sa se ridice prin cutia din metal. Prin urmare, aerul cald pe care il produce convectorul se ridica singur spre tavan.

In functie de montare, convectoarele electrice sunt de doua feluri. Exista convectoare electrice de podea, pe care le poti muta foarte simplu dintr-o camera in alta,  sau convectoare electrice de perete, care nu ocupa spatiu util din camera.

3. Caloriferele electrice cu ulei

Caloriferele electrice cu ulei functioneaza prin incingerea uleiului prezent in elementii acestora. Astfel temperatura uleiului este transmisa elementilor de incalzire si aerului care circula printre acestia. Acestea au o suprafata mare de transfer de cladura su asigura o incalzire rapida a cemerei.

Caloriferele cu ulei sunt foarte utile pentru ca pot functiona pentru perioade indelungate si pot fi lasate sa functioneze fara supraveghere. De asemenea, calorifele electrice cu ulei sunt potrivite pentru persoanele cu probleme respiratorii si alergii la praf, deoarece nu sufla aerul in timpul functionarii.

4. Panourile radiante

Panourile radiante functioneaza pe curent electric, folosesc radiatii cu infrarosu pentru a incalzi corpurile din jurul nostru, inclusiv peretii care pastreaza caldura si o emana la randul lor pentru a ne da senzatia de cald.Deci, principala distinctie a acestora aparate de incalzit este ca acestea nu incalzeste aerul din camera si corpurile, peretii mobilierul etc.

Exista panouri radiante de podea, panouri radiante care se monteaza pe tavan si panouri radiante care se monteaza pe perete. Panourile radiante se gasesc sub diferite aspecte, similare tablourilor, astfel, atunci cand le montezi pe perete vei beneficia si de un plus de design.

Recomandari aparate electrice pentru incalzit

Pentru a iti facilita munca, am pregatit o selectie de mai multe aparate electrice pentru incalzit din care poti alege. Aparatele selectionate acopera o gama larga de nevoi si bugete. De asemenea, modelele selectate au recenzii bune din partea utilizatorilor. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi tipul potrivit pentru tine.

A. Seminee electrice

1. Studio 5 –  semineu electric

Pentru o caldura placuta in sezonul de toamna si de iarna, va punem la dispozitie un incalzitor cu aer cald cu doua puteri: 900 W sau 1800 W. Unitatea electrica de comanda Klarstein Studio 5 poate fi actionata direct pe unitate sau prin telecomanda. Astfel, puteti sa va mentineti in confortul canapelei si sa modificati de la distanta setarile dispozitivului. Simularea flacarii cu led-uri este complet independenta de ventilatorul de aer cald, astfel incat sa-l puteti porni in liniste in timpul noptilor de vara.

Vezi detalii si pret

2. Semineu electric ClassicFlame Newcastle

Semineu electric ClassicFlame Newcastle de colt/perete, cu sunet, cu focar 23″. Tehnologia LED 3D incorporata in focarul electric foloseste doar 11.2 Watt, reducand consumul de energie electrica. Termostat digital cu afisare numerica a temperaturii. Spre deosebire de incalzitoarele traditionale, incalzitoarele cu infrarosu incalzesc obiectele dintr-o camera, nu doar aerul. Oprire automata de la 30 de minute pana la 9 ore.

Vezi detalii si pret

B. Convectoare electrice

1. Bornholm Curved Ambient convector

Sistemul de incalzire cu convectie Klarstein Bornholm Curved Ambient asigura o crestere uniforma a temperaturii si distributia aerului de incalzire in incaperi de pana la o suprafata de 40 m2. Caldura placuta: doua setari de caldura cu putere de 1000 sau 2000 de wati. Functii sofisticate: programare inteligenta cu afisaj tactil, temporizator saptamanal si reglabil cu termostat. Utilizare flexibila: utilizati ca unitate fixa de perete sau mobil. Cu 2 niveluri de incalzire de 1000 sau 2000 de wati, incalzeste incaperi de pana la 45° C.

Vezi detalii si pret

2. Convector electric Trotec Design TCH 26 E

Incalzitorul rapid si compact TCH 26 E face o figura placuta prin design-ul sau universal si prin culorile sale moderne si este utilizabil in aproape orice mediu privat. Caldura se simte deja imediat dupa ce se starteaza convectorul, fiind o caldura curata, fara miros si fara zgomot. Pentru incalzire mai rapida, convectorul detine o suflanta conectabila. Aerul este amestecat mai rapid, in regim turbo, si imprastiat uniform in incapere. Convectorul se poate utiliza si in incaperile in care este necesara linistea, datorita functionarii silentioase.

Vezi detalii si pret

3. Convector de perete Tesy CN03200EIS

Noua gama de convectoare de perete seria CN 03: design slim care duce la o convective si mai puternica si rapida a aerului cald; element de incalzire tubular cu lamela din aluminiu; termostat reglabil electronic foarte precis cu o deviatie maxima de +-0.1° C; pornire sau oprire intarziata cu pana la 24 H; afisaj cu led al temperaturii din camera; functie anti-inghet: temperatura se fixeaza automat la 5 °C; termostat reglabil electronic.

Vezi detalii si pret

C. Panouri radiante

1. Wonderwall Air Art 60 incalzitor cu infrarosu

Cea mai recenta tehnologie pentru a crea caldura: incalzitorul cu infrarosu Klarstein Wonderwall Air Art 60 aduce caldura in fiecare camera intr-un mod foarte eficient, economiseste spatiu, aducand in acelasi timp luciu si culoare camerei, cu suprafata sa de design grafic. Poza cu pictura pe plaja poate fi atarnata in portret si peisaj. Eficienta energetica: Tehnologia CarbonCrystal Infrared permite transformarea a 98% din energie in caldura. Caldura rapida: incalzire cu infrarosu cu IR ComfortHeat la 600 W. Incalzitorul este potrivit pentru a fi utilizat si in baie, avand protectie IP54.

Vezi detalii si pret

2. Panou infrarosu Ensa P750T

Panoul electric P750T utilizeaza doua tipuri de transfer de caldura – convectie si infrarosu, cu o capacitate de 750 de wati. Acest model este echipat cu termostat incorporat, care va permite sa ajustati dispozitivul pentru nevoi specifice. Ele pot fi folosite ca un sistem de incalzire primara sau auxiliara, de asemenea, pentru a crea un sistem de incalzire complet. Termostatul incorporat va permite sa controlati temperatura camerei, setati temperatura dorita si va porni automat / off, in functie de modificarea temperaturii.

Vezi detalii si pret

3. Panou Radiant 2 in 1 cu Unde Infrarosii Juskys

Panoul de incalzire cu unde infrarosii HeatRay, din material ceramic cu strat de cristal de carbon, fabricat conform celor mai inalte standarde germane, include cea mai recenta tehnologie pentru o incalzire eficienta si economica a incaperilor. Acest produs functioneaza diferit de incalzitoarele conventionale, care emit aer cald. Ofera doua functii inovative de incalzire: prin convectie si prin unde infrarosii. Mai economic cu pana la 50% fata de alte sisteme de incalzire.

Vezi detalii si pret

D. Calorifere electrice

1. Calorifer electric Supra Oleo 1800 W

Calorifer electric Supra Oleo 1800 WPentru incaperi de pana la 36 m2. Produce caldura fara a usca aerul din incapere. Programarea timpului de functionare pana la 24 de ore. Are 3 trepte de putere: 800/1000/1800 W, display digital, termostat, este anti-inghet, maner si roti pentru transport si stocare a cablului. Date tehnice: putere: 1800 W, latime : 406 mm, inaltime: 627 mm, adancime: 235 mm. Caloriferul are capacitatea de a compensa pierderile de caldura, astfel incat sa iti asigure confortul termic de care ai nevoie.

Vezi detalii si pret

 

2. Calorifer electric cu ulei Heinner HCU-S13

Cei 13 elementi au un rol important in producerea caldurii placute si constante, asigurand confortul termic sporit de care ai nevoie. Ai la dispozitie 3 trepte de temperatura, astfel incat sa poti seta nivelul optim de caldura pentru casa ta, in orice moment. Astfel, ai confort si economisire de energie, in special atunci cand temperatura mediului este ridicata si functionarea caloriferului la putere maxima nu este neaparat necesara.

Vezi detalii si pret

 

 

Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago