Camera de zi

Cum alegi cel mai bun coltar pentru living

Cum alegi cel mai bun coltar pentru living? Care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a alege un coltar bun si util? Citeste ghidul nostru de cumparaturi pentru a alege coltarul de care ai nevoie.

Coltarele sunt piese de mobilier extrem de utile si practice intr-o casa. Acestea sunt varianta mai complexa si sofisticata a canapelelor. Acest lucru nu se datoreaza numai constructiei mult mai masive, ci si a faptului ca au o utilitate si o functionalitate mult mai diversificata decat canapelele.

Alegerea unui coltar pentru living trebuie sa se bazeze in primul rand pe calitatile coltarului si ulterior pe aspect. Rezistenta si durabiltatea coltarului trebuie sa faca pereche cu aspectul si designul dorit de tine. Insa, sa alegi un coltar numai pe baza aspectului nu este o decizie atat de inteleapta.

De ce sa alegi pentru living un coltar si nu o canapea?

In cazul in care alegi produse de calitate buna, ambele variante sunt ok, numai ca exista anumite “consecinte” in urma alegerii tale. Consecintele nu sunt grave, sunt de ordin estetic si practic.

Un coltar mare este suficient de spatios  si confortabil pentru mai multe persoane, si cel mai probabil nu vei avea nevoie de o alta piesa de stat jos. De asemenea, confortul resimtit intr-un coltar este mult mai mare fata de o canapea, pentru ca iti permite sa il folosesti atat in pozitie normala, in sezut, cat si pe post de pat. Datorita faptului ca are o latura mai lunga, tip sezlong, iti permite sa ai o pozitie mai confortabila, ca intr-un pat, chiar fara sa-l extinzi.

In schimb, daca alegi o canapea cu 3 locuri sau cu 2 locuri este foarte probabil sa mai ai nevoie si de alte piese pentru a avea suficiente locuri de stat sau pentru a sta confortabil, ca de exemplu, un fotoliu sau un taburet.

Daca nu stii ce sa faci cu cele doua piese de mobilier, sau cum le-ai putea aseza in living, iti oferim mai jos doua ideei de amenajare. Pentru a avea o zona confortabila si utila in living, va recomandam doua variante de amenajare cu ajutorul unui coltar si unor canapele.

  • amenajare cu coltar –  utilizeaza un coltar mare, in forma de “L” sau “U”, in fata caruia sa asezi o masuta de cafea. Daca vrei sau crezi ca este necesar, poti sa asezi langa coltar o bancheta mica,
  • amenajare cu canapea –  amplaseaza in fata televizorului o canapea cu 3 locuri, iar in stanga si in dreapta ei sa pui o canapea cu 2 locuri si un fotoliu. O masuta de cafea trebuie sa completeze aceasta amenajare pentru a creste si mai mult confortul.

Sfat! In ambele variante de amenajare este indicat sa asezi langa canapele sau coltare si alte obiecte care iti sunt utile atunci cand stai si te relaxezi in zona creata de tine. Pe langa masuta de cafea care este indispensabila, mai poti aseza un lampadar sau un taburet pe care sa iti intinzi picioarele.

Cum alegi cel mai bun coltar pentru living

Un coltar pentru living trebuie sa indeplineasca obligatoriu cateva cerinte pentru a fi catalogat un coltar bun. Un coltar pentru living trebuie sa fie rezistent, confortabil, practic si util. Pentru a beneficia de un astfel de coltar in livingul tau, atunci cand alegi un coltar trebuie sa tii cont de aspectele prezentate mai jos.

Alege un coltar din materiale rezistente

Materialele din care este fabricat coltarul pentru living trebuie sa fie una din prioritatile tale. Materialele utilizate fac diferenta intre un coltar care rezista doi ani si un coltar care rezista zece ani. Cu cat materialele mai bune, cu atat coltarul este mai rezistent si confortabil.

  • cadrul coltarului – este piesa de temelie a coltarului. In cazul in care cadrul coltarului este de proasta calitate, coltarul nu va rezista prea mult. Cele mai bune coltare sunt cele care au cadrul din lemn masiv,
  • sezutul coltarului – sezutul trebuie sa fie in egala masura rezistent si confortabil. Exista sezut din arcuri, sezut din burete sau din perne (cu puf sintetic sau pene naturale). Este recomandat sa alegi un coltar care are sezutul si spatarul confortabile, nu prea tari pentru ca nu o sa stai comod. Cele mai confortabile canapele sunt cele cu perne din puf si pene de gasca,
  • tapiteria coltarului – trebuie sa fie rezistenta si placuta la atingere. Materialul exterior trebuie sa reziste la uzura, la pete etc si trebuie sa fie prietenos cu pielea (sa nu zgarie, sa nu transpire etc). Materialele sintetice se curata usor, in schimb cele naturale sunt mai placute.

Alege tipul de coltar de care ai nevoie

Daca vrei sa alegi un coltar util si practic trebuie sa te gandesti si la forma acestuia. In functie de nevoile tale trebuie sa alegi intre un coltar fix si un coltar extensibil pentru living.

  • coltar fix – spre deosebire de coltarul extensibil pentru living, coltarul fix poate fi utilizat pe post de pat numai pe latura sau laturile acestuia. Acesta nu are sistem de extindere pentru a-l transforma intr-un pat generos, atunci cand ai musafiri peste noapte,
  • coltar extensibil – iti da posibilitatea ca la nevoie sa-l transformi si sa-l utilizezi pe post de pat. Pentru multi utilizatori, capacitatea de a se extinde este cea mai importanta functie. Coltarul extensibil ofera o solutie atunci cand ai un apartament sau un living mic, si ai nevoie de un pat in plus. Coltarul extensibil este 2 in 1, o canapea normala, cat si un pat.

Alege forma coltarului care iti place

Forma coltarului este foarte importanta pentru ca influenteaza gradul de confort pe care il resimt utilizatorii si modul cum vei amenaja living-ul. Poti sa alegi intre un coltar in L (simplu sau reversibil), coltar in U, coltar modular sau un coltar reclinat. Toate aceste forme vin in varianta fixa sau extensibila.

  • coltar in L – este cel mai intalnit model. Acesta are in dreapta sau in stanga canapelei o latura mai lunga, tip sezlong. Astfel, poti sta confortabil, lungit ca intr-un pat. Daca vrei sa fie practic si sa-l asezi cum vrei tu in living, alege un coltar in L cu latura reversibila. Coltarul reversibil iti permite sa muti “sezlongul” coltarului in stanga sau in dreapta, in functie de nevoi,
  • coltar in U – este foarte confortabil pentru ca are extensie atat pe dreapta cat si pe stanga. Faptul ca are ambele laturi disponibile pentru a fi utilizate pe post de pat, il face preferatul familiilor, pentru ca pot sta ambii parteneri confortabil, in timp ce copii stau la mijloc,
  • coltar modular – este foarte practic pentru ca iti permite sa organizezi si sa aranjezi coltarul dupa bun plac si in functie de nevoi. Coltarul modular este format din mai multe parti, care se pot schimba intre ele. Coltarele modulare pentru living sunt costisitoare si de obicei destul de mari, fiind potrivite pentru un living spatios,
  • coltar reclinat – unele coltare includ o sectiune care se poate reclina. Insa, indiferent cat de placut este sa poti sta ca la cinema, aceasta functie este destul de scumpa si nu este practica pentru toti. Coltarul reclinat presupune existenta unor sectiuni, de fapt a unor scaune in coltar, ale caror spatare se dau pe spate, iar scaunele se muta usor spre inainte (un fel de sezlong).

Alege un coltar cu dimensiuni potrivite

Pentru a determina dimensiunile coltarului pentru living trebuie sa ai in vedere dimensiunile living-ului si numarul de persoane care vor sta pe coltar in acelasi timp. Pentru a fi eficient si util, coltarul trebuie sa se incadreze perfect in living-ul tau si sa fie suficient de incapator.

Canapelele pentru living se gasesc intr-o varietate mare de dimensiuni si pot acomoda lejer de la 2 pana la 5 persoane. Exista si coltare care pot acomoda pana la 8 persoane, insa sunt destul de costisitoare si mari, fiind potrivite pentru un living foarte generos.

Cele mai intalnite coltare pentru living sunt coltarele de 3 persoane si coltarele de 4 persoane. Acestea sunt suficient de incapatoare si au dimensiuni cat sa incapa intr-un living de dimensiuni normale.

Alege un coltar potrivit stilului din living

Ai in vedere ca materialele, culorile si stilul coltarului pentru living trebuie sa se potriveasca cu schema de culori si decorul living-ului tau. Stilul canapelei trebuie sa fie in armonie cu stilul living-ului si pieselor de mobilier deja existente in camera (mobila de living, fotoliile, covorul, obiectele de decor etc).

Canapele pentru living moderne, cu linii simple, insa elegante sunt cele mai intalnite pentru ca majoritatea persoanelor si-au decorat living-ul intr-un stil modern. Insa, se gasesc canapele pentru living si pentru iubitorii stilului clasic sau vintaje.

Recomandari coltare pentru living

Am analizat mai multe modele de coltare pentru living si am selectat cateva modele care au un aspect deosebit si un raport bun calitate/ pret. Unele din coltarele selectate au review-uri pozitive din partea clientilor, ceea ce atesta calitatea si aspectul lor.

1. Coltar extensibil Divano Angolo, reversibil

Coltar extensibil Divano Angolo este extensibil, versatil datorita sezlongului interschimbabil ce poate fi montat pe stanga sau pe dreapta si a lazii de depozitare sub sezlong. Coltarul vine insotit de 3 perne decorative foarte elegante. Extensia se realizeaza integral din plasa de arcuri relaxa.

Tip: coltar extensibil, cu sezlong interschimbabil
Materiale: lemn, stofa, arcuri relaxa, spuma poliuretanica
Dimensiuni: 250 x 170 x 90 cm

Vezi detalii si pret

2. Coltar Extensibil Royal, reversibil

Coltarul Royal imbina armonios stilul clasic caracterizat prin simplitatea si claritatea formelor cu stilul modern prin detalii deosebite. Coltarul este extensibil, cu spatiu mare de dormit, are sezutul confectionat din arcuri cu burete, dispune de doua lazi pentru depozitare, peretar si 3 perne decorative.

Tip: coltar extensibil, reversibil
Materiale: lemn, PAL, stofa, arcuri, burete
Dimensiuni: 253 x 145 x 100 cm

Vezi detalii si pret

3. Coltar tapitat extensibil Napoli Giallo

Sezutul coltarului Napoli este elastic si nedeformabil datorita constructiei pe structura cu arc continuu inchis in spuma poliuretanica, confortul fiind asigurat. Coltarul Napoli imbina stilul cu practicul (se extinde, are lada pentru depozitare) si este ideal pentru utilizarea zilnica.

Tip: coltar extensibil
Materiale: lemn, MDF, extensie din metal, stofa, piele ecologica, arcuri
Dimensiuni: 281 x 180 x 97 cm

Vezi detalii si pret

4. Coltar Extensibil Gordon cu Tabureti

Coltar Extensibil Gordon imbina perfect estetica cu functionalul. Coltarul este spatios, extensibil, prevazut cu lada pentru depozitare si tabureti. Se extinde prin ridicarea si translatarea sezutului spre inainte (mecanism de tip lift-up), concomitent cu rabatarea spatarului.

Tip: coltar extensibil
Materiale: PAL, stofa, spuma poliuretanica, arcuri tip Bonell
Dimensiuni: 269 x 190 x 85 cm

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago