Casa & Gradina

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege informat unul din produsele recomandate de noi, produse care sunt deja testate si recomandate cu incredere si de alti clienti!

Compresorul auto nu trebuie sa lipseasca din masina niciunui sofer. Anumite accesorii pentru masina sunt utile, pe cand altele sunt esentiale, asa cum este si compresorul pentru masina. Acesta este un accesoriu esential pentru ca este foarte folositor atat in situatiile de urgenta, cum ar fi pene nedorite, cat si pentru a-ti mentine starea cauciucurilor tale in bune conditii pentru o viata mai lunga.

Pentru o viata lunga si eficienta a cauciucurilor este necesar ca acestea sa ruleze la o presiune optima recomandata de producator, iar rularea lor in conditii mai putin favorabile, cum ar fi o presiune mica, ce conduce la cauciucuri dezumflate, va duce la deterioararea acestora. Prin urmare, este esential sa gasesti cel mai bun compresor auto in functie de nevoile tale si a masinii pe care o conduci.

TOP 3 COMPRESOARE AUTO

De ce sa cumperi un compresor auto bun?

Un compresor auto este necesar pentru orice autoturism. Are functii esentiale, de mare ajutor tuturor soferilor in cazul in care apare o pana sau din alte motive cauciucurile masinii tale pierd presiune.  In plus, acest accesoriu indispensabil ofera confort utilizatorului, pentru ca nu mai este nevoie apasarea continua cu piciorul a unei pompe pentru umflarea rotilor, ci doar apasarea unui buton care va porni compresorul si un altul care ii va intrerupe actiunea.

Un alt avantaj al compresorului auto, pe langa cel de a avea la indemana un dispozitiv care te ajuta sa umflii rotile masinii oriunde te-ai afla sau sau de a solutiona o pana urgenta (compresor auto cu kit pentru pana), este faptul ca il poti utiliza si la alte lucruri, la umflarea rotilor unei biciclete, de exemplu.

Cum sa alegi cel mai bun compresor auto?

Pe piata de specialitate exista numeroase modele de compresoare pentru masina, motiv pentru care iti venim in ajutor cu un articol dedicat alegerii pe care urmeaza sa o faci, pentru a beneficia de produsul perfect pentru tine si masina ta. In acest sens, este esential sa tii cont de anumite caracteristici tehnice.

Din dorinta ca tu sa alegi cel mai bun compresor auto pentru tine, iti recomandam sa te informezi in continuare cu privire la principalele caracteristici de care sa tii cont atunci cand alegi un compresor auto.

Modelul compresorului auto

Modelul standard este cel preferat, in general, de consumatori. Acest tip de compresor auto ofera accesoriile necesare unei masini ce parcurge un drum lung, respectiv cablul de alimentare care se conecteaza la priza de care autoturismul dispune, dar si o pompa electrica. Exista, insa si modele complexe, care nu necesita conectarea la priza din interiorul masinii, dispunand de sisteme de reincarcare.

Asadar, pe piata de specialitate se gasesc doua tipuri de compresoare: cel simplu si cel de tip 2 in 1.

  • Compresor simplu – vrei sa economisesti mai multi bani si sa nu te complici atat de mult in cautarea unui model standard dotat doar cu functia de compresie si pompare aer? Analizeaza cu atentie ofertele online in asa fel incat produsul sa fie util pentru tine. Pe piata sunt o diversitate de modele alaturi de preturi avantajoase. Acest model dotat doar cu functia de compresie si pompare aer, prezinta urmatoarele componente: cablul de alimentare, indicatorul care iti prezinta valorile de presiune atunci cand umfli un anumit obicet si pompa electrica. Poti alimenta la priza brichetei din masina care de obicei este adaptata pentru 12V.

 

  • Compresor 2 in 1 – te gandesti la un dispozitiv care sa dispuna de functia de reincarcare pentru bateria autoturismului? Iti recomandam achizitionarea unui robot de pornire cu compresor si anume un redresor auto care, prezinta si functia cu comprimare de aer. Ai in vedere ca aceste versiuni pot fi ceva mai scumpe, iar daca vrei sa fii multumit de produsul achizionat, alege cu atentie redresorul potrivit pentru masina ta si astfel vei beneficia in totalitate de functiile dispozitivului ales.

Dimensiunea conteaza

Iti vei dori un compresor pe care sa il depozitezi cu usurinta in portbagajul masinii, fara a ocupa foarte mult spatiu. Cu cat dimensiunea este redusa, dispozitivul va fi mai usor de manevrat, fapt ce va usura si munca ta, in momentul in care autoturismul sufera o pana. Un compresor auto mic este mai portabil, insa tine cont de faptul ca are si o utilizare mai restransa si performante mai reduse. Totusi, daca ai nevoie de un compresor auto profesional, mai ales daca faci des drumuri lungi si cu care poti face mai mult decat sa umflii roata masinii tale, alege unul cu performante mai bune, care se va gasi la dimensiuni ceva mai mari, insa va fi mult mai util. Un astfel de exemplu este compresorul auto cu kit pentru pana.

Lungimea cablului de alimentare este un alt criteriu de care sa tii cont. Este important ca acesta sa ajunga cu usurinta la rotile masinii tale. Cea ideala este, in medie, de 3 metri, astfel ca munca ta va fi simplificata semnificativ si nu va mai fi nevoie sa apelezi la un prelungitor. Anumite tipuri de compresoare dispun de spatiu de depozitare al cablului de alimentare.

Puterea compresorului auto

Presiunea poate fi citita in interiorul produselor umflate si poate fi intre 7 si 20bar. Iti recomandam alegerea unei valori mari pentru presiunea maxima, pentru a beneficia de libertatea de achizitionare si de cateva indicatii cat mai sigure. Respecta presiunea corecta si potrivita pentru anvelopele autoturismului tau. Cartea masinii tale cuprinde aceste instructiuni de care trebuie sa tii cont atunci cand iti umfli anvelopele. Atunci cand temperaturile sunt diferite, presiunea se micsoreaza. Asadar, ai nevoie de un compresor cu manometru.

Ai in vedere faptul ca pneurile umflate prea putin se deterioreaza mult mai repede. Astfel va creste si consumul de carburant, iar distanta de franare va fi mai mare. Timpul de umflare a anvelopelor variaza in functie de puterea compresorului, dar si de nivelul de deteriorare al rotilor.

Capacitatea de functionare

Timpul este pretios, mai ales pentru soferi. In momentul in care masina sufera o pana, este de dorit ca timpul in care o vei repara sa fie cat mai scurt. Astfel ca este esentiala documentarea cu privire la durata de umflare a pneurilor, care variaza in functie de puterea compresorului. Un compresor cu alimentare la 12 V iti va umfla roata intr-un timp relativ scurt, de pana la 20 de minute. Presiunea la care functioneaza este, de asemenea, o caracteristica importanta. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat compresorul va functiona mai bine, dar si timpul de umflare va fi mai scurt.

Portabilitatea compresorului auto

Portabilitatea este un aspect principal in functie de care sa te ghidezi in scopul alegerii unui compresor auto. Pe piata exista tipul de compresor portabil si modelul profesional. Diferentele dintre aceste doua tipuri sunt evidente, iar alegerea ta va fi facuta din acest punct de vedere, tinand cont de destinatia compresorului. In cazul in care il achizitionezi in scop personal, cel portabil este ideal. In schimb, cel profesional, de dimensiuni mai mari, acoperind o gama larga de autoturisme, este recomandat in cazul in care detii un service auto sau o spalatorie.

Compresorul auto portabil are dimensiuni mici si este folosit pe post de pompa auto. Pentru ca drumul tau sa fie cat mai sigur si lipsit de surprize neplacute, iti recomandam acest produs dotat doar cu functia de umflare a anvelopelor autoturismului tau. Ai posibilitatea sa depozitezi in portbagaj compresorul, acesta avand o greutatea destul de mica. Poti umfla rotile de la bicicleta cu ajutorul compresorului doar daca dispune de un adaptor special.

Un component al acestei subcategorii este kitul anti-pana, care cuprinde un mini-compresor usor de utilizat si un adeziv util pentru posibilele perforatii. Trebuie sa ai in vedere faptul ca pentru aceste kituri, solutia este folosita doar in cazul unor fisuri de dimensiuni mici.

Compresorul auto-profesional este achizitionat de obicei pentru service-uri auto, benzinarii si alte firme similare. Orice fel de cauciuc poate fi umflat cu ajutorul acestui compresor, cum ar fi: autoturisme, pneuri de vehicule 4X4, camionete, camioane si motociclete. Costurile compresorului auto-profesional sunt asemanatoare cu cele ale unui redresor 2 in 1.

Sunt recomandate modelele mai puternice, care sa includa cat mai multe accesorii, cu ajutorul carora sa fie compatibile cu oricare tip de pneu.

Accesoriile unui compresor auto

Desi initial iti pot parea inutile, nedorindu-ti sa investesti in plus pentru anumite caracteristici, vei observa cu siguranta utilitatea acestora. Accesoriile constau intr-o lanterna, care iti va fi de mare folos in cazul in care pana are loc noaptea, un instrument numit manometru, care masoara presiunea pneurilor si un ecran, care iti indica presiunea cu care functioneaza dispozitivul si alti indici de baza. Este folositor si un adaptor pentru 230V, in situatia in care nu poti apela la priza masinii (bricheta) si dispui in apropiere de o priza din locuinta sau din garaj.

Furnizorul compresorului auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Pe langa alte aspecte, acorda atentie si producatorului. Exista cateva companii pe care ti le recomandam pentru achizitionarea unui redresor, cum ar fi: Mannesmann si Black&Decker. Foarte important este sa alegi dupa ce ai analizat mai multe opinii despre compania respectiva. Nu opta pentru o marca obscura daca doresti sa iti cumperi un compresor auto la 12V la un pret accesibil.

Costul compresorului auto

Similar oricarei alte achizitii si in acest caz, costul ocupa un rol important in alegerea pe care o vei face. Preturile variaza in functie de furnizor, dar si de caracteristicile si capacitatea de care dispune compresorul. Analizeaza cu atentie ofertele online, in asa fel incat produsul sa fie util pentru tine si la un pret bun. Recomandam achizitionarea online, deoarece veti gasi o diversitate de modele, alaturi de preturi avantajoase

Speram ca am reusit iti oferim toate caracteristicile necesare, in functie de care tu sa faci cea mai buna alegere pentru masina. Te sfatuim sa cercetezi piata si online, cu atentie, deoarece pe Internet vei gasi numeroase modele disponibile, din care sa alegi cel mai bun compresor auto. Spor la cumparaturi!

Compresoare auto recomandate

Pentru a iti facilita cautarile am pregatit pentru tine o selectie de compresoare auto din care sa alegi. Acestea au fost deja testate si de alti clienti si au recenzii pozitive din partea acestora. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi compresorul auto cel mai potrivit pentru tine si masina ta.

1. Compresor Auto Xiaomi 70Mai Midrive TP01

Pistonul PTFE german importat, combinat cu cilindrul de aer din aliaj de aluminiu Anode, poate creste usor presiunea pana la 7 bar, debitul atmosferic este de pana la 32L / min la umflare. Gazul complet umplut cu o anvelopa goala cu 3 minute, dureaza doar 6 minute pentru o anvelopa goala SUV. Motor cu magnet permanent, echipat cu nucleu de cupru pur, poate realiza o inflatie continua de 24 de ore, fara a fi nevoie sa va faceti griji pentru calatoria lunga. Sunetul de lucru este sub 72dB. Multifunctional: Pneuri gonflabile ale masinilor, bicicletelor, sedanului si SUV-ului mijlociu;

Vezi detalii si pret

2. Compresor auto Black & Decker ASI200, 8,27 bar, adaptor 12V DC

Compresor auto Black & Decker ASI200, 8,27 bar, adaptor 12V DC are multiple intrebuintari si functii foarte utile si practice.
– Functie de preselectare a presiunii si oprirea automata a functionarii in momentul atingerii presiunii selectate
– Functie oprire automata si functie preselectare presiune
– Functioneaza si fara utilizarea funtiei de preselectare a presiunii
– Umfla anvelopele autovehiculelor / bicicletelor / motocicletelor, mingi de fotbal.

Vezi detalii si pret

3. Compresor auto 12V, 10 bar – Mannesmann 01790

Minicompresor auto 12V Mannesmann 01790, cu alimentare 12V. Este ideal pentru umflarea pneurilor pentru autoturisme, dar si pentru masini mai mari, cum ar fi camioane. Are o presiune maxima 10bari, ceea ce este mai mult decat suficient, si un consum de aer max 35l/min. De asemenea, este rezistent la apa, ceea ce-l face util chiar si pe ploaie si are Kit adaptoare pentru umflat cat si geanta pentru transport. Minicompresor auto 12V Mannesmann 01790 nu trebuie sa lipseasca din kitul de accesorii necesare masinii dvs. Acesta este util si practic si va ajuta sa circulati in siguranta.

Vezi detalii si pret

4. Compresor auto Xiaomi Mi Portable Electric , 2000 mAh, microUSB

Optiuni prestabilite. Compresorul aer digital portabil Xiaomi vine cu o serie de optiuni prestabilite. Doar selectezi obiectul pe care vrei sa-l umfli-minge, roti masina, roti bicicleta etc. si Compresorul aer digital portabil Xiaomi va umfla automat, oprindu-se  la valoarea presetata. Display digital. Compresorul aer digital portabil Xiaomi are afisaj digital pentru a-ti permite sa selectezi optiunile prestabilite si sa verifici in timp real stadiul umplerii cu aer. Masurarea digitala a presiunii anvelopelor. Poti folosi Compresorul aer digital portabil Xiaomi pentru a verifica presiunea anvelopelor tale. Valorile vor fi afisate pe displayul digital.

Vezi detalii si pret

5. Compresor Non Stop “3 in 1” 12V

Compresor cu alimentare la priza 12V, presiune 21 bar/300 psi, manometru de inalta precizie, 4 adaptoare speciale. Compresorul are iluminare tip lanterna si flash-uri pentru situatii de urgenta.

Timpul de umflare pentru o anvelopa 205 70R15 este de aproximativ 9 minute. Este ideal pentru autoturisme, biciclete, camping, etc. Prevazut cu spatiu de depozitare pentru furtun, adaptoare, cablu.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

3 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule? Citește acest ghid de cumpărături…

4 ani ago