Cum alegi cel mai bun lampadar de interior

Cum alegi cel mai bun lampadar de interior astfel incat sa imbini utilul cu placutul? Iata ce iti sugeram sa ai in vedere inainte de a lua o decizie in aceasta privinta.

Un corp de iluminat poate face diferenta intr-o incapere, iar atunci cand vorbim despre a adauga un plus de lumina unui spatiu, nicio alegere nu poate fi mai avantajoasa decat un lampadar. Lampadarele pot fi plasate oriunde intr-o camera (langa sau in spatele unui fotoliu, unei canapele, unei mese, unui pat etc), iar multe dintre aceste corpuri de iluminat vin si cu optiunea de a directiona lumina exact catre locul dorit. Pentru ca lampadarele nu ocupa mult spatiu, nici mutarea dintr-un loc in altul, in functie de nevoi, nu este un lucru greu de facut.

Avand in vedere ca oferta este generoasa, gasirea celui mai bun lampadar nu o sa dureze prea mult. Indiferent de materialul din care este fabricat, modelul, culoarea sau stilul pe care le ai in minte, exista cu siguranta unul potrivit pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa te familiarizezi cu cateva criterii pe care sa le ai in vedere in alegerea celui mai bun lampadar.

Cum alegi cel mai bun lampadar de interior

Cum alegi cel mai bun lampadar de interior

Cum lampadarul este un obiect absolut esential pentru completarea designului unei incaperi, este bine sa cunosti unele aspecte importante atunci cand decizi sa cumperi unul. Desi alegerea celui mai bun lampadar se bazeaza in mare pe preferinte de ordin estetic, functionalitatea este un alt factor definitoriu.

Daca nu stii cum sa alegi cel mai bun lampadar, care sa constituie un plus in incaperea in care il vei amplasa, iti prezentam un scurt ghid care te va ajuta sa iei cea mai buna decizie in cel mai scurt timp posibil.

Materialele trebuie sa fie versatile si rezistente

Materialele din care este confectionat lampadarul sunt foarte importante pentru ca in functie de acestea depind rezistenta, durabilitatea si aspectul lampadarului. Dintre cele mai populare materiale folosite pentru fabrica cadrul si baza lampadarului amintim lemnul si metalul, iar pentru abajururi materialele textile si sticla.

Lampadarele cu baza din metal sau lemn sunt cele mai practice, versatile si elegante, fiind intalnite in multe variante si modele. La capitolul finisaje metalul iese usor castigator, oferind o variante larga de aspecte (bronz, efect antique, crom mat, auriu si argintiu stralucitor).

In privinta materialelor din care sunt confectionate abajururile sau ramele, exista foarte multe optiuni, insa cele mai intalnite sunt materialele textile si sticla. Pe langa aceste materiale comune, mai poti alege si lampadare cu abajururi din materiale mai putin intalnite, cum ar fi cartonul sau plasticul reciclat.

Indiferent de gusturile tale, alege un lampadar de calitate, cu o structura rezistenta. Ai in vedere ca rama sau abajurul pot fi schimbate odata cu trecerea timpului, insa atata vreme cat cadrul este unul rezistent si cu finisaje de calitate, lampadarul poate fi mutat si integrat in alta incapere, reconditionat si refolosit, iar partea buna este ca nu va arata invechit niciodata.

Ai in vedere tipul de lumina de care ai nevoie

Functionalitatea lampadarului este poate cel mai important factor care ar trebui luat in considerare, deoarece va avea un impact decisiv asupra frecventei cu care vei folosi lampadarul dupa ce il vei achizitiona.

In primul rand, trebuie sa stii care este motivul pentru care ai nevoie de un lampadar pentru o anumita camera din casa ta. Un lampadar poate fi folosit atat pentru iluminarea mai buna a unui spatiu in care intreprinzi o activitate, cat si pentru lumina ambientala. Astfel, daca decizi care este prioritatea ta din acest punct de vedere, iti va fi mai usor sa alegi cel mai bun lampadar pentru nevoile tale.

Daca esti in cautare de lumina puternica si clara, care poate fi indreptata in orice directie, alege un lampadar cu mai multe surse de iluminat (mai multe becuri) si cu o rama sau un cap flexibil. Astfel, cu un cap flexibil, poti indrepta lumina catre directia si zona dorita.

In cazul in care doresti sa amplasezi lampadarul langa o canapea sau un fotoliu, cu scopul de a folosi lumina pentru citit, atunci marginea de jos a ramei sau abajurului lampadarului trebuie sa fie la nivelul ochilor. De asemenea, un lampadar cu mai multe trepte de intensitate a luminii este foarte util. Astfel, poti seta intensitatea luminii in functie de necesitate.

Nuanta abajurului sau a ramei este si ea importanta, pentru ca influenteaza culoarea si intensitatea luminii. Ai nevoie sa iluminezi intreaga camera sau vrei doar o lumina suficient de puternica pentru a o folosi cand citesti? O rama semi-transparenta este ideala pentru o lumina calda, ambientala, insa daca doresti ca lumina sa puna in evidenta peretele sau tavanul, va trebui sa optezi pentru o rama opaca, aceasta fiind cea mai buna alegere pentru lumina decorativa.

Cel mai bun lampadar din lemn

Designul lampadarului este important

Odata ce ai decis care va fi functionalitatea lampadarului, trebuie sa iei in considerare stilul care se potriveste cel mai bine cu camera in care il vei amplasa. Partea cea mai buna este ca in magazinele online exista lampadare in forme, marimi si stiluri diferite, si poti alege linistit din gama larga de modele.

Este recomandata alegerea unui stil care se imbina armonios cu incaperea si cu restul mobilei din spatiul in care vei amplasa lampadarul. Un lampadar in stil Baroc nu va arata niciodata bine langa o piesa de mobilier in stil minimalist sau modern. Pe de alta parte, pentru un spatiu neutru poti folosi lampadare din lemn, care vor conferi un plus de caldura si un sentiment de confort incaperii.

Alege lampadarul in functie de camera

Daca lampadarul va fi amplasat in camera de zi, trebuie sa iei in considerare faptul ca va fi in vazul tuturor oaspetilor tai, asadar poti sa optezi pentru o varianta decorativa, care sa ofere si lumina ambientala. In cazul in care ai opere de arta sau fotografii pe peretii camerei de zi, alege un lampadar care sa indrepte lumina pe zonele respective si sa puna accent pe ele.

Daca in camera de zi mai ai si alte corpuri de i

luminat (veioze, aplice etc), nu trebuie neaparat ca lampadarul sa se potriveasca perfect cu acestea, culori diferite vor adauga un plus de personalitate incaperii tale. In plus, poti folosi corpurile de iluminat in combinatii diferite, in functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi sau in functie de situatie.

In cazul dormitorului poti folosi doua lampadare, de o parte si de cealalta a patului, care sa ofere incaperii o lumina calda, relaxanta. Alege culori care sa complimenteze restul nuantelor din dormitor. Astfel vei crea un spatiu atractiv si relaxant in care sa te relaxezi.

Pentru biroul amenajat acasa vei avea nevoie de un lampadar cu o lumina care sa te ajute sa te concentrezi. Pentru ca nimic din jur nu ar trebui sa iti atraga atentia atunci cand lucrezi, stilul lampadarului trebuie sa fie cat mai simplu. Lampadarele care se integreaza perfect in decorul biroului nu iti vor distrage atentia si vor conferi spatiului tau de lucru un plus de productivitate.

Vrei sa alegi un lampadar pentru camera copilului tau? Trebuie sa ai in vedere ca, la fel ca majoritatea obiectelor din aceasta camera, lampadarul ales va fi de dimensiuni mai mici si mult mai colorat decat versiunea pentru adulti. Incearca sa alegi un lampadar intr-o nuanta care sa se potriveasca cu accentele de culoare din camera si care sa fie pe placul celui mic.

In concluzie, daca in camera copiilor tematica este una colorata si vesela, cu siguranta lampadarul trebuie sa se plieze pe acelasi stil, in timp ce camera unui adult, biroul de acasa si colturile amenajate pentru citit vor necesita un lampadar mai sofisticat cu finisaje rafinate si rame sau abajururi contemporane.

cel mai bun lampadar din metal

Alege un lampadar de dimensiuni potrivite

Inaltimea este factor important in alegerea unui lampadar. Un lampadar cu o inaltime mica nu va arata bine intr-o camera mare cu tavan inalt, iar o lampa foarte mare nu va complimenta un spatiu de dimensiuni mici. Prin urmare, in alegerea unui lampadar, trebuie luata in considerare marimea incaperii in care va fi amplasat.

De asemenea, atunci cand alegi dimensiunile, in mod special inaltimea lampadarului, trebuie sa ai in vedere si intrebuintarea pe care o sa o aiba. Trebuie sa stii daca vrei sa il utilizezi pentru a lumina zona unde citesti, daca vrei sa luminezi un anumit perete sau zona etc.

Alege un lampadar in functie de bugetul de care dispui

Cand vine vorba de decorarea unei incaperi, bugetul este un factor important. Daca stii cat esti dispus sa platesti pentru un lampadar, optiunile tale vor putea fi restranse mai usor. Vestea buna este ca lampadarele sunt disponibile in mai multe variante de preturi, pentru toate buzunarele.

Daca ai un buget limitat sarcina ta va fi mult mai dificila pentru ca este destul greu sa gasesti un lampadar cu un aspect placut, de calitate buna si la preturi mici. Cei care dispun de un buget mai mare pot alege piese sofisticate care vor pune cu siguranta in valoare incaperea in care vor fi amplasate.

Asadar, ia in considerare cat esti dispus sa cheltuiesti pentru un lampadar, insa fii sigur ca alegi un model care va pune in valoare camera, va fi util si va rezista mult timp. Uneori varianta ieftina nu inseamna neaparat ca economisesti bani.

cel mai bun lampadar cu brat

Lampadare de interior pe care le recomandam

La fel ca alegerea mobilei pentru o camera, alegerea celui mai bun lampadar va depinde de ceea ce iti place cel mai mult si de nevoile tale. Materiale, culori, design, finisaje si preturi – optiunile sunt nenumarate, insa cel mai bun lampadar este acela in stilul care ti se potriveste si care te face sa te simti confortabil cu alegerea facuta.

Pentru a te ajuta in alegerea ta, am pregatit o lista de lampadare pentru interior cu un raport bun calitate/ pret. Acestea sunt in diverse stiluri si intrebuintari pentru a acoperi o gama larga de nevoi.

1. Lampadar Missouri PT1 Argento

Lampadar Missouri PT1 ArgentoLampadarul Missouri este modul perfect pentru a imbogati designul casei cu un corp de iluminat realizat din linii originale si materiale de exceptie. Este un corp de iluminat  cat se poate de elegant si stilat.

Materiale: metal, material textil
Dimensiuni: 156 x 41,5 x 24 cm
Numar becuri: 1 (soclu E27)
Putere: 1 x 60 W

Vezi detalii si pret

2. Lampadar Ingrid

Lampadar Ingrid Iluminatul camerei trebuie sa raspunda unor functiuni multiple, sa asigure nivelul optim de iluminare, sa produca suficienta lumina fara sa orbeasca sau sa oboseasca ochiul. In acelasi timp trebuie sa infrumuseteze interiorul, sa-i dea viata, caldura si personalitate. Lampadarul Ingrid este combinatia perfecta intre aceste calitati.

Materiale: metal, material textil
Dimensiuni: 135 x 52 cm
Numar becuri: 1 (soclu E27)

Vezi detalii si pret

3. Lampadar Daddy PT1

Lampadar Daddy PT1Corpurile de iluminat sunt accesorii de design, care pe langa functionalitatea lor, aceea de a lumina incaperile, aduc un plus de stil si finete incaperii prin designul pe care-l au. LampadarulDaddy PT1 este modern si util in orice camera.

Materiale: metal, material textil
Dimensiuni: 197 x 118 x 140 cm
Numar becuri: 1 (soclu E27)
Putere: 1 x 60 W

Vezi detalii si pret

4. Lampadar ESL Bruno

Lampadar ESL Bruno, 1x60W, E27, Lemn/Textil, Maro/BejLampadarul ESL Bruna are baza din lemn vopsit in culoarea wenge si abajurul din material textil de forma hexagonala, de culoare crem. Acest lampadar este util si practic si aduce un plus de eleganta in camera dvs. Poate fi asezat in orice camera doriti, fiind foarte versatil.

Materiale: lemn, material textil
Dimensiuni: 140 x 65 cm
Numar becuri: 1 (soclu E27)
Putere: 1 x 60 W

Vezi detalii si pret

 

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo