Cum alegi cele mai bune lampi solare de gradina

Cauti lampi solare pentru curtea ta? Afla din acest articol cum alegi cele mai bune lampi solare de gradina si tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti cumpara corpuri de iluminat pentru exterior!

Daca locuiesti la casa, probabil, stii deja ca gradina este un aspect cheie al locuintei tale. Frumos amenajata, aceasta devine locul preferat de relaxare in care familia se reuneste pentru a povesti intamplarile din timpul zile. In plus, curtea este un fel de carte de vizita a intregii locuinte. Este locul ce iti intampina musafirii si creeaza o prima impresie despre stilul tau.

Daca vrei sa iti amenajezi cat mai bine curtea, trebuie sa te gandesti sa achizitionezi si lampi solare de exterior. Acestea sunt un plus din punct de vedere estetic, raspandind o lumina placuta, relaxanta, insa, de asemenea, sunt si extrem de utile pe timp de noapte, asigurandu-ti lumina de care ai nevoie pentru a fi in siguranta. Lampile solare de exterior lumineaza toate punctele de interes ale curtii si sunt un real ajutor in pastrarea sigurantei locuintei, descurajand hotii.

TOP 3 lampi solare pentru gradina

Care sunt avantajele lampilor solare de exterior?

Daca te intrebi de ce sa alegi lampi solare pentru gradina ta in detrimetrul unui iluminat de exterior clasic inseamna ca nu stii care sunt avantajele lampilor solare. Corpurile de iuluminat clasice, cum ar fi felinarele de exterior, aplicele sau stalpii de iluminat, sunt foarte utile, insa nu au toate avantajele corpurilor solare. Iata cateva din principalele avantaje ale lampilor solare de gradina:

  • montaj rapid, chiar si pentru lampile solare tip aplica;
  • pret mai avantajos comparativ cu cele clasice;
  • faci economie la consumul de curet electric;
  • poti ilumina chiar si zone din curte greu de accesat;
  • le poti utiliza atat in scop decorativ cat si in scop functional;
  • gama larga de modele din care poti alege.

Cum alegi cele mai bune lampi solare de gradina

Lampile solare sunt o alternativa foarte practica a stilului traditional de iluminare, avantajele acestora fiind numeroase: economie, usurinta de montare, pastrarea securitatii locuintei. Astfel, lampile solare de exterior functioneaza fara sa fie nevoie de cabluri electrice inestetice si costisitoare. In plus, curtea ta va capata un aer foarte interesant si cochet.

In magazinele online de profil exista o gama variata de modele de lampi solare, in functie de locul in care te-ai gandit sa le amplasezi si performantele pe care ai vrea sa le aiba. Pentru a te orienta mai bine in alegerea modelelor perfecte pentru gradina ta, iti propunem sa iei in calcul urmatoarele criterii. Citeste informatiile de mai jos si afla cum alegi cele mai bune lampi solare pentru gradina ta!

Tipul lampii solare, primul aspect de care trebuie sa tii cont

lampi solare cu montaj in pamantTipul lampilor il vei alege in functie de locul in care te-ai gandit sa le amplasezi. Ai de ales intre modele care se monteaza pe pereti si modele mai usor de montat, pe care le poti infige direct in pamant sau pe care le poti agata de gard sau alt obiect din curte.

Astfel, iluminatul aleii se poate face foarte usor cu ajutorul lampilor solare care se infig direct in pamant. In schimb, zona terasei unde ai masa si mobilierul de gradina se poate ilumina cu ajutorul lampilor care se monteaza pe perete, deoarece acestea ofera un iluminat mai puternic. Iar daca vrei sa creezi o atmosfera placuta si sa iluminezi diferite zone din curte si gradina, cum ar fi brazii sau decoratiunile, poti opta pentru un sir de lumini sau ghirlanda luminoasa.

Intesitatea luminii, o caracteristica importanta a lampilor solare

Intensitatea luminii emise de lampa o vei alege tot in functie de locul in care o vei amplasa. Pentru conturarea aleilor cel mai probabil iti vei dori lampi solare care sa emita o lumina mai slaba, spre deosebire de alte puncte de interes din curtea ta.

De exemplu, piscina sau terasa vei dori sa fie iluminate ceva mai bine, asa ca vei opta pentru lampi cu mai multa intensitate. Intensitarea luminii se masoara in lumeni, acesta fiind aspectul pe care trebuie sa-l verifici atunci cand cumperi produsul. Un numar mai mare de lumeni, va asigura o putere mai mare a lampii.

Raza de actiune, un element important in alegerea ta

In functie de modelul pe care l-ai ales si de scopul tau, lampile solare pot ilumina de la cativa centimetri pana la 15 metri. Daca tu cauti lampi solare pentru securitate, alege modelele cu raza de actiune cat mai mare, care sa permita un iluminat corespunzator al curtii.

In schimb daca doresti crearea unei atmosfere intime si relaxate in gradina ta, modelele cu raza mica de actiune sunt ideale. Astfel, cu lampi solare mai mici, insa intr-un numar mai mare vei putea sa luminezi acele zone pe care le doresti astfel incat sa creezi o atmosfera placuta.

Materialele si gradul de protectie IP influenteaza durabilitatea

Majoritatea lampilor pentru exterior sunt din plastic, insa calitatea poate diferi foarte mult de la un model la altul. Daca nu vrei o lampa solara din plastic, vei gasi modele cu elemente din metal, dar si din ceramica, portelan sau sticla. Costul este, bineinteles, mai mare, dar daca iti doresti lampi solare cu un efect estetic deosebit te poti orienta catre aceste modele.

materialul lampilor solare de exteriorMaterialele din care sunt fabricate lampile solare de exterior sunt foarte importante pentru ca acestea trebuie sa reziste diferitilor factori de mediu (diferente de temperatura, ploi, ninsoare etc), fara sa rugineasca sau sa crape.

De asemenea, pe langa calitatea materialelor mai este importanta si etansarea lampilor. Protectia corpurilor de iluminat de exterior se abreviaza IP si reprezinta protectia impotriva patrunderii corpurilor straine sau lichidelor. Protectia IP este cel mai des indicata cu doua cifre – de exemplu IP25. Prima cifra indica protectia in fata obiectelor solide sau materialelor, iar a doua protectia impotriva lichidelor (apei).

Acumulatorul face diferenta

Atunci cand cauti lampi solare in magazine online, probabil ca nu intelegi de ce exista asemenea diferente de pret intre modele. Lampile solare functioneaza pe baza unor acumulatori, care pot fi de calitate diferita. Acumulatorul este cel care stocheaza energia solara din timpul zilei si o foloseste pentru a ilumina; astfel ca este esential in functionarea lampii solare de exterior.

Daca vei citit cu atentie descrierea specificatiilor, vei descoperi ca acumulatorul este cel care face diferenta la pret. Prin urmare, exista multe lampi solare ieftine in ofertele magazinelor, insa acumulatorul acestora nu poate fi inlocuit, ceea ce inseamna ca odata ce acumulatorul nu mai functioneaza va trebui sa cumperi o lampa noua.

La un pret ceva mai mare exista si modele de lampi solare ce permit schimbarea acumulatorilor, durata de viata a produsului prelungindu-se astfel. Chiar daca vei plati mai mult initial, ai avantajul ca vei folosi lampa solara mult mai multa vreme decat in cazul celor “de unica folosinta”, iar pe termen lung vei realiza ca astfel vei face mai multa economie.

Designul, primul impact al lampilor solare

cea mai buna chirlanda luminoasa solaraChiar daca iti cumperi lampile solare in primul rand pentru utilitatea lor, designul este un element pe care nu trebuie sa-l neglijezi. E important ca modelul de lampa solara pe care il alegi sa se incadreze perfect in gradina ta, alaturi de celelalte decoratiuni. Partea buna este ca pe internet sunt modele atat de variate, de diverse forme si marimi, incat cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau.

Atentie! Nu te lasa cucerit/a de formele si culorile impresionante ale lampilor solare! Inainte de a le pune in cos asigura-te ca sunt fabricate din materiale de calitate, au acumulatori buni si merita investitia. Degeaba sunt frumoase, daca sunt de calitate slaba si trebuie inlocuite imediat.

Caracteristicile suplimentare iti fac viata mai usoara

Multi oameni nu stiu ca exista lampi solare care permit si folosirea pe timpul zilei. Majoritatea modelelor existente pe piata nu pot fi folosite decat noaptea. Daca iti doresti lampi solare ceva mai performante, vei gasi chiar modele dotate cu senzor de miscare, ce pornesc doar cand cineva trece prin zona lor de actionare (raza de actiune este de regula de 10-15m).

In plus, o functie utila pentru lampile solare de gradina este senzorul de noapte. Acest senzor le permite lampilor solare sa porneasca automat, la lasarea intunericului, fara sa mai fie necesara interventia ta. Modelele cu led asigura o lumina mai intensa si au si durata mai mare de functionare.

Montarea lampii, esentiala mai ales pentru curtile mici

  • montare in pamant – modul in care se face montarea lampii solare este un alt aspect important pentru tine. Daca ai o curte mare, poti opta fara probleme pentru modele care se infig in sol ca un tarus. Acesta este, totodata, si modul cel mai simplu in care o lampa solara se poate monta.
  • montare pe perete – lampile solare pe perete sunt putin mai complicat de montat, insa nu chiar atat de greu. Vei avea nevoie de o bormasina, surubelnita, dibluri si putin timp disponibil pentru manopera (5-10 minute). Insa, odata montate, acestea iti ofera lumina de care ai nevoie pentru a-ti face curtea mai frumoasa si  mai sigura.
  • montare prin agatare/lipire – pe langa aceste modele principale, mai exista si lampi solare care se pot agata de scari, balustrade sau gard, dar si modele mai mici, care se lipesc cu autoadeziv. Cele din urma sunt modele noi si sunt folosite mai ales pentru evidentierea anumitor puncte de interes.
  • montaj independent – acestea sunt lampile solare tip felinare, care nu au nevoie de montaj. Sunt independente si nu necesita montaj, poti sa le muti dintr-un loc in altul.

Concluzii!! Acum ca ai aflat cum alegi cele mai bune lampi solare de gradina si stii ce tip de lampi solare sunt mai potrivite pentru curtea ta, cel mai bine ar fi sa cauti pe internet ofertele cele mai bune. Vei gasi mai multi producatori decat in magazinele fizice si o varietate impresionanta de modele. Chiar daca esti tentat sa-ti indrepti alegerea catre lampi solare ieftine, pe termen lung s-ar putea sa dai mai multi bani prin inlocuirea acestora de fiecare data cand acumulatorul nu mai are putere. In plus, daca alegi sa-ti cumperi modele de calitate mai buna, este posibil sa beneficiezi si de garantie de cel putin 12 luni, in cazul in care produsele vor avea probleme de functionare.

Cum alegi cele mai bune lampi solare de gradina

Recomandari lampi solare pentru gradina

Am cautat la mai multi comercianti de lampi solare si am pregatit o selectie din care tu sa poti alege modelul de care ai nevoie. Am ales modele care acopera o plaja larga de nevoi, care au un bun raport calitate/pret si care sunt apreciate de clienti. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul de care ai nevoie.

1. Proiector solar 25w, 42 LED SMD

Proiector 25w, 42 LED SMDTip: lampa (proiector) solara cu telecomanda
Montaj: pe perete

Proiectorul cu 42 LED SMD cu putere de 25W beneficiaza de un panou solar cu ajutorul caruia se incarca, fiind o alegere ideala pentru a fi folosit in locurile fara surse de energie electrica. Proiectorul cu 42 LED SMD de 25W este creat special pentru utilizarea in spatii exterioare si este rezistent la ploaie datorita gradului de protectie IP67.

Vezi detalii si pret

2. Lampa solara Eglo 48591 – LED

Eglo 48591 - LED Lampă solarăTip: lampa solara cu senzor
Montaj: pe perete

Lampa solara – Eglo 48591 – LED  SOLAR 4xLED/0,5W. Nu numai ca asigura suficienta lumina, dar datorita designului frumos, va si decora exteriorul casei tale. Acest corp de iluminat il oferim in varianta gri. Cumparandu-l vei avea un corp de iluminat frumos, care va aduce estetica curtii tale, dar si un corp de iluminat functional si eficient.

Vezi detalii si pret

3. Lustra solara LED, Eglo 48678

Eglo 48678 - Lustră LED Tip: lampa solara tip lustra
Montaj: atarnare

Eglo 48678 – Lustra LED pe cablu SOLAR 3xLED/0,06W/1,2V. Lustra solara eleganta si usor de montat, fabricata din ateriale rezistente (metal). Gradul de protectie este ridicat IP44, ceea ce ii confera durabilitate. La acest corp de iluminat se foloseste un bec cu soclu Modul LED integrat. Dimensiuni: 61 x 14 cm.

Vezi detalii si pret

4. Set 4 lampi solare Home MX 802/4

Set 4 lampi solare Home MX 802/4Tip: lampa solara tip faclie
Montaj: infigere in pamant

Sursa de lumina: 1 buc LED alb; cuplare si decuplare automata; baterie solara si incarcator acumulator integrat: ziua se incarca, noaptea lumineaza; constructie rezistenta la intemperii; partea de cap forma de cristal; acumulatorul (1,2 V/200 mAh) AAA NiMH poate fi schimbat; inaltime totala: 34.5 cm, diametru ∅ 5.

Vezi detalii si pret

5. Set 4 lampi solare – EGLO 90636

EGLO 90636 - SET 4x Lampa solara Tip: lampa solara tip faclie
Montaj: infigere in pamant

EGLO 90636 – SET 4x Lampa solara 1xLED/0,06Wl
La acest corp de iluminat se folosește un bec cu soclu Modul LED integrat. Gradul de protectie este ridicat IP44, ceea ce ii confera durabilitate. Materiale rezistente: metal si plastic special.

Vezi detalii si pret

6. Ghirlanda Luminoasa Solara 6.5 m

Ghirlanda Luminoasa Solara 6.5 mTip: lampa solara tip ghirlanda
Montaj: se agata

Aranjeaza cele 30 globuri in casa, in curte, pe gard, sub streasina, oriunde vrei. Cablul are 6.5 metri lungime. Poti lasa instalatia afara, este rezistenta la apa. Atentie doar la panoul solar, sa fie pus undeva sub razele soarelui. Globurile au led-uri in ele ceea ce inseamna ca vor consuma putina energie. Instalatia are 2 moduri din care poti alege: static sau flash.

Vezi detalii si pret

7. Ghirlanda luminoasa solara Eglo 48574 – LED

Eglo 48574 - LED Lampă solarăTip: lampa solara tip ghirlanda
Montaj: se agata

Lant decorativ cu 10 becuri LED colorate. Lungime: 2,8 m. Panoul solar este amplasat pe pinul de infingere in pamant. Alimentare: baterie 1xAA NiMH 600 mAh (inclusa in pachet). Datorita culorilor o sa creeze o atmosfera de sarbatoare, indiferent ca o amplasezi in copacii din curte, pe decoratiuni sau langa umbrela.

Vezi detalii si pret

8. Lampa solara Flink

Lampa solara FlinkTip: lampa solara tip felinar
Montaj: independent

Lampa solara Flink tip felinar este un model elegant ce poate fi amplasat oriunde pe terasa sau gradina. Echipat cu 1 led alb. Panou solar: 0.08W/2V.  Dimensiuni: 125x125x280. Acumulator reincarcabil 600mAh. Ideal pentru iluminat decorativ exterior: curte, gradina, alei.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo