Cum alegi cel mai bun încălzitor de terasă electric

Cum alegi cel mai bun încălzitor de terasă electric? Din conținutul ghidului nostru de cumpărături, vei afla de ce este necesar sa folosești un încălzitor de terasă, electric, cum funcționează acesta și de ce criterii de selecție trebuie să ții cont, pentru a face o achiziție reușită.

Folosind un încălzitor de terasă electric, asiguri căldura necesară la exterior și o temperatură plăcută, deci vei putea să stai afară împreună cu prietenii sau familia, chiar și în zilele răcoroase de toamnă. Încălzitorul electric de exterior te ajută să obții temperatura optimă, fără a avea nevoie de instalații complexe, deci poate fi amplasat în foișor, pe terasă sau chiar și pe balcon, de aceea este o investiție bună pentru casă, apartament, dar și pentru proprietarii de baruri și restaurante.

TOP 3 încălzitoare de terasă electrice

De ce să folosești un încălzitor de terasă electric?

Cum alegi cel mai bun încălzitor de terasă electricÎn restaurante trebuie să existe spații speciale pentru fumători. Mulți patroni aleg să amenajeze un astfel de loc pe terasă și folosesc încălzitoare de terasa, electrice, ca să asigure temperatura optimă.

Un astfel de dispozitiv se montează ușor și îți permite să folosești și spațiul exterior pe timpul iernii, astfel că poți extinde locul de primire al oaspeților. Acest lucru este un avantaj, deoarece poți asigura suficient spațiu și acum când regulile sunt mai stricte si este recomandată distanțarea socială.

Poate fi folosit ca sursa de căldură și pentru terasele caselor de vacanță, deci vei amenaja un loc confortabil pentru relaxare, în care să te bucuri de natură. Montajul se realizează mult mai ușor decât cel al încălzitoarelor de terasă care folosesc alte surse de alimentare (gaz sau lemne), de aceea nu va trebui să iei în calcul unei persoane specializate. Este suficient să ai o priză afara, în preajma locului în care intenționezi să așezi dispozitivul.

Un alt avantaj al produselor din această categorie îl reprezintă faptul că sursa de alimentare nu este nocivă pentru mediu, deci pot fi considerate o variantă ecologică. De asemenea, datorită faptului că în timpul funcționării nu apar emisii de dioxid de carbon, încălzitorul poate fi amplasat chiar și pe balconul unui apartament.

Un alt mare avantaj este faptul că se montează foarte ușor (chiar și cele pe perete) și că ai nevoie decât de o priza și ai căldură. Nu fac mizerie și nu ai nevoie de alte materiale, cum ar fi butelie pe gaz sau lemne.

Gama de produse este una variată, de aceea este indicat să analizez cu atenție caracteristicile și la final să faci o alegere reușită, ținând cont de propriile necesități.

Cum alegi un încălzitor de terasă electric?

Acum că ai aflat de ce ar fi bine să alegi un încălzitor de terasă electric, îți prezentăm caracteristicile și funcțiile acestuia, pentru ați da seama mai ușor care este alegerea potrivită pentru tine.

După modul de funcționare

Încălzitoare electrice pot fi de două feluri: cu convenție sau radiante.

Cele care funcționează cu convenție au în interior o rezistentă. Această transferă aerul direct spre exterior. Curenții de aer cald se ridică, din cauza faptului că au o densitate mai mică, iar cei reci coboară. Acest lucru este un avantaj, pentru că în acest fel temperatura va fi constantă, indiferent de locul în care stai.

Dispozitivele cu infraroșu au dimensiuni mai mici și oferă mai putină căldură  decât cele prezentate anterior, deci sunt potrivite pentru terasele care nu au o suprafață atât de mare. Rezistența se încălzește rapid, iar căldura nu este răspândită în aer, ci este absorbită de obiectele din jur, care ulterior o radiază în încăpere. Produsele cu acest mod de funcționare mai au avantajul că pot lumina difuz spațiul, deoarece lumina din interior este roșie, creând astfel o atmosferă intimă și liniștitoare.

După modul în care se realizează montajul

În funcție de acest aspect poți găsi două tipuri de încălzitoare pentru terasă electrice: mobile și fixe.

Cele mobile, așa cum le spune și numele, pot fi mutate dintr-un loc în altul și nu sunt prinse de o suprafață. Acestea pot fi amplasate direct pe masă, dacă au dimensiuni reduse și spațiul îți permite. Însă, pe piață poți găsi și variante mai înalte, ce au un suport și sunt puse pe podea. Ambele nu necesită montaj, ci le poți amplasa oriunde există o priză prin preajmă. Singurul dezavantaj este că îți va reduce din spațiul existent în încăpere.

Încălzitoarele fixe ce se montează pe tavan sau pe perete necesită câteva unelte pentru a le putea pune în funcțiune, deoarece trebuie prinse de zid. Acestea nu sunt o variantă bună pentru cei care nu au putină îndemânare, din cauza faptului că vor trebuie să apeleze la ajutor specializat. Totuși, având în vedere că le poți pune pe perete sau tavan, nu îți vor reduce din spațiul existent pe terasă sau balcon, deci sunt o opțiune foarte bună pentru încăperile mici.

După putere și eficiență energetică

Puterea este foarte importantă, deoarece cu cât este mai mare, cu atât dispozitivul poate oferi o temperatură optimă pentru o suprafață mai generoasă, astfel că între cele două aspecte există o legătură. Dacă ai de încălzit terasa unui restaurant, de exemplu, vei avea nevoie de un încălzitor puternic și profesional. De aceea, alege produsele care au o putere de cel puțin 8000 Watti (8kW). Bineînțeles că, nu îți va fi suficient un singur obiect ce răspândește căldură, ci vei avea nevoie de cel puțin două.

În schimb, pentru balcon sau terasa casei tale poți alege dispozitivele ce au o putere de maximum 6000 watti (6kW). Acestea îți vor oferi confortul de care ai nevoie, fără a crește prea mult factura de energie electrică. Dacă ai un foișor a cărui suprafață nu depășește 15mp, un produs cu puterea de 3000 sau 4000 watti (3-4kW) va face fata, iar în cazul încăperilor mai mici, poți opta chiar și pentru unul de 2000 watti, adică 2kW.

Având în vedere că un produs puternic consumă multă energie electrică, iar acest lucru duce la creșterea facturilor, cel mai bine ar fi să alegi un încălzitor electric, de exterior, care face parte din clasa energetică A+. Acesta îți oferă aceeași căldură, dar costurile cu energia sunt mai mici. Totuși, dacă optezi pentru o astfel de variantă, trebuie să ai un buget de achiziție mai generos, deoarece produsele sunt mai scumpe decât cele încadrate în celelalte clase de eficiența, dar costul se va amortiza în timp, datorită facturilor mai mici la energie.

După funcții și măsuri de siguranță

incalzitor bun pentru terasa si gradinaDacă alegi un încălzitor cu suport ce se amplasează pe podea, pentru al putea muta ușor ar fi indicat ca acesta să aibă roți. Folosindu-te de ele, poți duce dispozitivul în altă parte doar împingându-l. Funcția de oprire automată este foarte utilă mai ales atunci când dispozitivul se supraîncălzește.

Datorită termosului încorporat, în momentul în care obiectul a funcționat prea mult și există riscul ca circuitul electric să se deterioreze, se oprește automat, evitând astfel un incendiu. Sticla care se află în fată și carcasa sunt făcute dintr-un material ce se menține în permanentă rece, de aceea nu există riscul să te arzi dacă le atingi din neatenție, atunci când încălzitorul este în funcțiune.

Alege un produs ce îți permite reglarea temperaturii și a puterii, cu ajutorul unor butoane sau a telecomenzii, deoarece astfel vei putea personaliza modul de funcționare, ținând cont de necesități și vei face economie de energie electrică. Ca să poți controla încălzitorul de la distantă, alege un dispozitiv ce are inclusă și o telecomandă.

Funcția de rotire face ca elementul care radiază căldură să se poată mișca în timp ce se află în funcțiune, de aceea căldura va fi răspândită mai rapid. Unele produse electronice din această categorie sunt prevăzute și cu protecție pentru înclinare. Asta înseamnă că în cazul în care obiectul se răstoarnă, acesta se oprește automat.

Ținând cont de condițiile climatice din zonă

Având în vedere că vorbim de un încălzitor pentru terasă electric, trebuie să ții cont și de condițiile climatice ale zonei în care este amplasat spațiul exterior, deoarece influențează alegerea, chiar dacă la noi în țară nu există mari diferențe de temperatură.

Totuși, în zonă montană va fi puțin mai frig decât în zonele de șes sau la malul mării, de aceea este indicat să alegi un dispozitiv ceva mai puternic. În zonele în care rafalele de vânt au viteză mare, ca de exemplu malul mării, cele mai bune încălzitoare electrice, pentru terasă, sunt cele care au o bază stabilă și solidă, deoarece nu va exista riscul să se răstoarne în timp ce se află în funcțiune.

Pentru zonele de câmpie în care temperatura este mai ridicată Îți va fi suficient un dispozitiv clasic și nu unul profesional, pentru că seara nu va fi foarte frig. Dacă intenționezi să folosești produsul în balconul de la apartament, ia în calcul și gradul de izolație termică. Cu cât  spațiul este mai bine izolat, cu atât se va încălzi mai repede, deoarece aerul cald nu se pierde prin pereți.

Recomandări încălzitoare de terasă electrice

Acum știi ce trebuie să urmărești, de aceea alegerea nu îți va mai da bătăi de cap. Poți achiziționa un astfel de produs chiar de pe internet. Este suficient să te uiți la modelele recomandate de noi și vei găsi o mulțime de opțiuni, iar prețul poate fi mai avantajos decât în magazinele clasice și livrarea se face până la tine acasă.

1. Incalzitor Veito Remote

Incalzitor Veito RemoteCaldura degajata instant, raze infrarosii precum razele solare. Senzatie placuta de confort fara consum de oxigen. Ideale si pentru uz rezidential, extraordinar de eficiente. Sunt potrivite pentru apartamente, balcoane, case, cabane, vile. La interior incalzesc spatii mari ( 25-30mp) foarte repede cu un consum redus. La exterior sunt recomandate pentru terase inchise sau partial inchise, eficiente pentru 10-15mp. Fiind echipat cu Termostat, Timer, Telecomanda si Afisaj LED puteti seta puterea de incalzire, reglati temperatura sau setati cronometrul de oprire utilizand telecomanda.

Vezi detalii si pret

2. Incalzitor pentru terasa CECOTEC

Incalzitor pentru terasa,CECOTECIncalzitor cu halogen, 2000 W, pentru utilizare in aer liber. Puterea sa ii permite sa incalzeasca camere de pana la 15 mp. 2 niveluri de putere care permit selectarea puterii dorite in orice moment, in functie de conditiile termice si minimizarea consumului de energie electrica. Aceste niveluri sunt: ​​1000 W si 2000 W.
Telecomanda asigura confort si uzabilitate mare aparatului. Mai mult, functia de cronometrare permite setarea acesteia pana la 7 ore. Dupa ce trece timpul, dispozitivul se va opri automat. Inaltimea poate fi reglata de la 160 cm la 200 cm, adaptandu-l la fiecare situatie si camera.

Vezi detalii si pret

3. Incalzitor terasa Veito Blade S

Fiecare componenta a panoului BLADE S a fost atent conceputa pentru a oferi performante la standarde ridicate si de lunga durata completat de un design remarcabil. Carcasa din aluminiu extrudat, filament carbon testat pentru minim 10.000 ore de functionare, protectie la supraincalzire, gratar de protectie din otel inoxidabil 304 cu o lunga durata de viata. Caldura degajata instant, raze infrarosii precum razele solare
Senzatie placuta de confort fara consum de oxigen. Datorita designului frumos se pot monta si la interior, fiind o solutie foarte eficienta pentru incalzire.

Vezi detalii si pret

4. Masa din sticla cu incalzire H.Koenig WBT300

Masa din sticla pentru exterior cu incalzire, H.Koenig WBT300Aceasta masa din sticla pentru exterior cu incalzire moderna produsa de cei de la H.Koenig WBT300 este ideala in zilele recide de toamna, prmavara sau chiar iarna. Are telecomanda pentru reglarea temperaturii si un confort sporit. O putere de 1600 W astfel icat sa faca fata cerintelor si temperaturilor scazute. Picioarele si rotile adjustabile ofera o foarte buna manevrabilitate si flexibilitate in manipulare si amplasare. Partea de sus a masutei este din sticla pentru un design placut iar partea de jos este din metal pentru o rezistenta sporita. Are suport pentru picioare in partea de jos si grila de protectie la zona incalzita.

Vezi detalii si pret

5. Incalzitor de terasa cu infrarosu CALORE

Incalzitor de terasa electric cu raze infrarosii CALORE

Se recomanda pentru incalzire terase, restaurante, cafenele si alte spatii in aer liber. Incalzitorul cu raze infrarosii CL18CW CALORE este un echipament de incalzire de perete cu raze infrarosii care functioneaza cu alimentare de la o sursa de curent 230V. Echipat cu lampa din fibra de carbon cu raze infrarosii anti-scanteie, inregistrand o eficienta calorica ridicata. Gratie suportului de fixare pe perete, elementul radiant poate fi pozitionat la inaltimi cuprinse intre 1,5m si 2m, sporind astfel suprafata incalzita. Este suficienta conectarea stecherului cu cablu cu lungimea de 1,8m la reteaua electrica de 230V.

Vezi detalii si pret

6. Panou radiant DELEX IRH

Panou radiant DELEX IRH

Aceste panouri radiante in infrarosu sunt realizate folosind cele mai noi tehnologii. Panourile DELEX IRH sunt foarte economice, avand un randament ridicat, ele generand caldura in cateva secunde de la pornire. Este un model care se monteaza doar pe perete – suport fix, nu pe stative mobile. Este livrat cu suporti de fixare si are un aspect modern. Este dotat cu protectie la supra-incalzire, nu ocupa mult spatiu datorita design-ului sau, este adecvat pentru spatiile inguste. Comanda panoului se realizeaza cu ajutorul unui termostat manual, care detine un senzor de temperatura.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo