Electrocasnice

Cum alegi cel mai bun convector electric de perete

Cum alegi cel mai bun convector electric de perete? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla toate informatii de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere pentru tine!

Convectorul electric de perete face parte din categoria produselor pe care iti propui sa le achizitionezi cand se apropie sezonul rece. Putin probabil ca in mijlocul verii sa te gandesti la o astfel de achizitie, insa, cum timpul nu sta pe loc, iata ca a venit si momentul acela cand investia nu mai suporta amanare. Temperaturile sunt in descrestere rapida, afara se face frig si este rece si in propria locuinta daca nu dispui de un dispozitiv care sa iti ofere o temperatura optima.

In unele situatii este indicat sa detii un convector electric, chiar daca dispui de o alta sursa de incalzit, cum ar fi semineu sau centrala. In unele situatii este util sa ai o alta sursa de caldura pe care sa o folosesti independent, in functie de nevoile familie tale sau de situatia care o impune.

TOP 3 convectoare electrice de perete

Ce este si cum functioneaza un convector electric?

Inainte de a afla de ce ai putea sa achizitionezi un convector si in functie de ce criterii ai putea sa te bucuri de o investitie buna, trebuie sa intelegi ce este si cum functioneaza un astfel de dispozitiv.

Asadar, vorbim despre un aparat de climatizare cu functiuni care asigura conditionarea aerului prin circulatie fortata. Structura sa include baterie de incalzire, baterie de racire, filtru de aer si ventilator. Extrapoland, nu gresim sa spunem ca un convector reprezinta o metoda conventionala si eficienta, optima pentru incalzirea spatiilor in care nu exista o centrala termica sau alte surse pentru incalzire (cum ar fi semineu, aer conditionat etc).

Acum ca stii ce este un convector electric esti, cu siguranta, interesat si de modul in care functioneaza. Principiul nu este complicat: aerul rece este incalzit de o rezistenta, urmand sa se ridice prin cutia din metal. Prin urmare, aerul cald pe care il produce convectorul se ridica singur spre tavan.

La momentul achizitiei vei putea sa decizi intre un convector de perete si un convector de podea. Subiectul nostru de astazi este prima varianta mentionata, prin urmare despre aceasta vom vorbi in cele ce urmeaza.

De ce sa cumperi un convector de perete?

Intrebarea este absolut justificata, avand in vedere ca ai putea sa iti indrepti atentia catre un dispozitiv cu functiuni similare. Desi in acest articol nu o sa-ti oferim o comparatie intre un convector electric de perete si un calorifer electric, o aeroterma, un radiator electric sau un panou radiant, este absolut necesar sa cunosti avantajele achizitionarii sale:

  • in primul rand, un convector electric de perete recircula aerul prin incapere, insa incet;
  • in al doilea rand, este un dispozitiv care nu deranjeaza prin zgomot;
  • in al treilea rand, are o forma subtire si nu ocupa un spatiu considerabil;
  • nu putem omite nici faptul ca se instaleaza intr-un mod simplu si nu consuma mult.

Convectoarele de perete dispun de canale si au o putere mai mare in comparatie cu aceea a convectoarelor de podea. Inaltimea pe care o au face posibila accelerarea schimbului de caldura al aerului, creandu-se un efect de tractiune al elementului de incalzire. Convectia fiind mai usoara, un astfel de dispozitiv functioneaza cu un transfer de caldura mai mare.

Cum se monteaza un convector electric de perete?

Am spus anterior ca montarea acestui tip de convector nu pune probleme. Lucrurile chiar asa stau. Orice convector de perete dispune de un sistem de prindere foarte asemanator cu cel al caloriferelor din tabla.

Tot ce trebuie sa faci este sa fixezi doua dibluri in gaurile pe care le faci in perete, acolo unde iti doresti sa asezi convectorul. Fixezi dispozitivul si il conectezi la reteaua de electricitate. Pastreaza 4-5 cm distanta intre perete si dispozitiv, iar, daca structura de perete pe care ai achizitionat-o dispune de un kit de prindere, utilizeaza-l pe acela.

Cum alegi cel mai bun convector electric de perete?

Este momentul in care trebuie sa afli in functie de ce criterii vei putea sa alegi cel mai bun convector eletric de perete. Mai jos iti prezentam principalele caracteristici care ajuta la alegerea unui convector de perete bun.

Ai in vedere puterea convectorului

Fiind atent la puterea pe care o are dispozitivul vei intelege, de fapt, ce randament de incalzire ofera si ce consum de energie are. In functie de putere, poti sa alegi convectoare incepand de la 500 W si pana la 3000 de W. Presupunand ca locuiesti intr-un apartament mic, poti alege un dispozitiv cu o putere de 1500 W – te vei bucura de eficienta sa si de faptul ca nu va genera un consum mare de electricitate. Pe de alta parte, cu o putere de 3000 de W vei putea sa incalzesti optim 60 mp.

Si daca tot vorbim despre puterea convectorului, ai in vedere si:

Suprafata incaperii pe care o va incalzi: ai nevoie sa stii suprafata camerei pe care urmeaza sa o incalzesti cu un convector electric de perete. La modul general, calculezi 30-70 W pentru un metru patrat – un interval apreciabil, care te poate incurca daca nu ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • pentru o camera izolata termic vei avea nevoie de un numar mai mic de W/mp;
  • pentru o camera cu mai multi pereti externi vei avea nevoie de un numar mai mare de W/mp.

Treptele de putere: treptele de putere de care un convector electric de perete poate sa dispuna te ajuta sa incalzesti incaperea in functie de necesitati si sa economisesti electricitate. Cand nu esti acasa, de exemplu, poti lasa convectorul pe cea mai mica treapta, prin urmare consumul va fi si el mic. Nu este recomandat sa il opresti, pentru ca, in momentul in care revii acasa, vei fi tentat sa utilizezi puterea maxima, ceea ce inseamna ca va creste consumul de electricitate. De altfel, prezenta unui termostat este deosebit de utila.

Termostatul: termostatul face posibil ca, la temperatura pe care o setezi, convectorul sa treaca pe modulul de mentinere a temperaturii. Concret, aerul este incalzit pana la temperatura dorita, iar faptul ca, ulterior, convectorul doar va mentine temperatura respectiva are ca efect un consum mai mic de electricitate.

Tine cont de tipul de convectie

In principiu, ai de ales intre convectie naturala si convectie asistata. Alegi prima varianta cand urmaresti sa incalzesti o camera cu dimensiuni medii si cand consideri ca nu te va deranja ca procesul de incalzire sa fie mai lent. Un convector electric cu convectie naturala functioneaza precum un sistem incorporabil de incalzire – nu sufla aerul, ci il lasa sa treaca prin elementi.

Pe de alta parte, alegi un sistem cu convectie asistata atunci cand urmaresti sa incalzesti rapid o camera. Convectia asistata este realizata de un ventilator de care dispune convectorul. Desi la un astfel de dispozitiv avantajele sunt majore, din momentul in care va fi deconectat de la sursa de electricitate, nu va dura mult pana ce camera sa se raceasca. Acest aspect, pe care il putem trece la dezavantaje, este un efect al ritmului nenatural de emanare a caldurii si al faptului ca suprafetele si obiectele nu se incalzesc in timpul functionarii convectorului.

Sistemul de siguranta de care dispune convectorul

In mod evident, iti va fi necesar un dispozitiv sigur. Pentru a fi sigur ca alegi un produs optim si din acest punct de vedere, trebuie sa alegi unul care sa dispuna de protectie la supra-incalzire si de protectie anti-inghet.

Protectia pentru supra-incalzire nu va permite supra-incalzirea motorului, pentru ca dispozitivul nu va depasi o anumita temperatura prag. Supra-incalzirea motorului poate genera un scurtcircuit – este simplu sa-ti imaginezi ce urmari poate avea. Este bine sa stii ca un convector de perete bun dispune de un sistem auto-oprire, care are rolul de a-l opri automat in cazul unor astfel de probleme.

In ceea ce priveste protectia anti-inghet, aceasta este deosebit de importanta pentru situatia in care achizitionezi un convector pe care iti doresti sa il amplasezi in spatii in care temperatura este sub 0 grade Celsius.

Nu in ultimul rand, ai in vedere garantia

Bineinteles ca trebuie sa alegi un dispozitiv cu o garantie extinsa. Orice produs electric se poate confrunta la un moment dat cu defectiuni, in mod similar si un convector. Urmareste o garantie de cel putin doi ani si vei avea service inclus in pretul de achizitie pentru toata aceasta perioada.

Acum ca stii ce caracterististici te pot asigura ca vei cumpara cel mai bun convector electric de perete, poti sa verifici oferta din mediul online, stiind ce cauti. Recomandam oferta online, avand in vedere dimensiunea generoasa a acesteia. De asemenea, faptul ca poti compara mai multe produse si ca poti vedea si parerile celorlati utiliztori o sa iti fie de mare ajutor.

Recomandari convectoare electrice de perete

Am pregatit o lista cu mai multe modele de convectoare electrice de perete din care poti alege. Acestea acopera o gama larga de nevoi (putere, bugete etc), au un raport bun calitate/ pret si sunt sunt de achizitionat. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cel mai bun convector electric de perete pentru tine si familia ta.

1. Hot Spot Slimcurve incalzitor

Caldura puternica: doua niveluri de incalzire cu 1000 sau 2000 de wati. Incalzirea in baie: rezistenta la umiditate datorita protectiei impotriva stropirii IP24. Programare Cleverheat: termostat cu protectie impotriva supraincalzirii la temperaturi cuprinse intre 5 si 40 ° C. Intotdeauna datorita programarii Cleverheat, termostatul integrat poate fi setat la temperaturi intre 5 si 40 ° C si detecteaza automat cand este necesara o putere de incalzire ridicata sau scazuta pentru a aduce temperatura camerei la nivelul dorit. Un cronometru saptamanal, permite programarea dorita a timpilor de incalzire pentru fiecare zi a saptamanii.

Vezi detalii si pret

2. Convector de perete Tesy CN03250EIS

Noua gama de convectoare de perete seria CN 03: design slim care duce la o convective si mai puternica si rapida a aerului cald; element de incalzire tubular cu lamela din aluminiu; termostat reglabil electronic foarte precis cu o deviatie maxima de +-0.1° C; pornire sau oprire intarziata cu pana la 24 H; afisaj cu led al temperaturii din camera; functie anti-inghet: temperatura se fixeaza automat la 5 °C; termostat reglabil electronic : se poate seta temperatura dorita  in intervalul 15 – 30 °C; functie sleep mode.

Vezi detalii si pret

3. Convector de perete Applimo Euro D+

Convectorul Applimo Euro D+ are un aspect elegant, pretabil pentru toate destinatiile, avand un consum electric redus. Caracteristici: carcasa este confectionata din otel, protejat cu vopsea epoxidica; clasa protectie – IP24 IK08 Clasa II; afisaj LCD pentru temperatura; reglare electronica digitala a temperaturii; programabil prin fir pilot – 6 comenzi: Confort, Confort -1 gr C, Confort -2 gr C, Eco, Anti inghet, Incalzire rapida; performanta electrica NF, categorie CE; rezistenta mono bloc din aliaj de aluminiu plurinervurat monometal Schwarz CV; cordon de alimentare cu 3 fire (nul, faza, fir pilot); selectare mod de functionare

Vezi detalii si pret

4. Convector electric norvegian ADAX, VPS 906 KT

Aceste convectoare electrice au izolatie dubla sunt recomandate pentru bucatarii si camere de bai, cu protectie impotriva umezelii. Este un panou ideal de incalzire si in incaperile celor mici cu temperatura maxima la suprafata: 60°C . Toate convectoarele electrice Adax au protectie impotriva supraincalzirii. Termostatul mecanic este simplu, care se aprinde facand un singur clic.El are rotita cu descrieri de minim, maxim si comfort.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago