Mama & Copilul

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă sistemul de monitorizare bebe pentru a fi bun și eficient? Citește ghidul nostru de cumpărături pentru a alege produsul cel mai potrivit pentru tine și familia ta.

Siguranța copilului este unul dintre cele mai importante lucruri pentru un părinte. Să îi asiguri toate lucrurile care îi sunt necesare pentru o creștere armonioasă și în siguranță nu este simplu, mai ales dacă nu știi cum să le alegi și care sunt caracteristicile care fac diferența de calitate. Pe lângă obiecte precum carucior, sistem de sterilizat biberoane, hainuțe, patuț, balansoar, obiecte de divertisment si dezvoltare (salteluță interactivă, centru de activități), pentru o creștere în siguranță a bebelușului și o relaxare a părinților, este nevoie și de un sistem de monitorizare bun.

Alegerea unui sistem de monitorizare pentru bebeluși nu este o sarcină tocmai ușoară, deoarece pe piață ai o gamă variată de modele. Pentru ca acest proces să fie mai simplu, înainte de a alege un produs este bine să te informezi, ca să cunoști particularitățile produsului. Din conținutul ghidului vei afla principalele criterii de selecție, iar acest lucru te va ajuta să faci procesul de achiziție mai ușor și să identifici într-un timp mai scurt sistemul de monitorizare bebeluși care este cel mai bun pentru tine.

TOP 3 sisteme de monitorizare bebeluși

De ce să alegi un sistem de monitorizare pentru bebeluși?

În primele luni de viață ale bebelușului, chiar până la vârsta de 2 ani, bebelușul este dependent de părinți și de aceea unul din părinți trebuie să stea în permanență cu cel mic, ceea ce face ca activitățile casnice (sau de oricare altă natură) să fie mai greu de făcut, iar acest lucru poate deveni frustrant și obositor.

Dacă achiziționezi un sistem de monitorizare pentru bebeluși, îl poți supraveghea de la distanță pe cel mic, atunci când doarme sau se joacă liniștit în pătuț și astfel ai câteva momente libere pentru a face alte treburi, dar si garanția și eliberarea sufletească că cel mic este sub observația ta și nu-l neglijezi.

Acesta este foarte util și atunci când copilul a crescut puțin mai mare și învață să doarmă singur. Știind că tu îl poți vedea sau auzi din camera alăturată, prin intermediul sistemului, se va simți mai în siguranță și va avea încredere să rămână singur în încăpere peste noapte.

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare pentru bebe?

Dacă după ce ai citit începutul ghidului, ai aflat care sunt avantajele unui astfel de produs și te-ai decis să îl cumperi, cu siguranță în mintea ta apare întrebarea ”După ce criterii aleg sistemul de monitorizare bebe?”

Răspunsul la aceasta întrebare îl vei afla în rândurile de mai jos, așa că citește acest ghid de cumpărături mai departe pentru a fi informat, iar la final să alegi cel mai bun sistem de monitorizare pentru bebeluși.

După tipul de sistem de monitorizare

Sistemele de monitorizare pentru bebeluși existente pe piață se împart în două mari categorii: cele audio și cele video.

  • Sistem monitorizare audio – un produs de monitorizare audio transmite doar sunetele din camera copilului nu și imagini, de aceea, uneori, vei simți că este o monitorizare parțială a micuțului. Marele avantaj al sistemului de monitorizare audio este că are un preț de achiziție mai redus, comparativ cu cel al produselor din a doua categorie, și anume cele care oferă și o redare video.
  • Sistem monitorizare video – un dispozitiv de monitorizare video pentru bebeluși are inclus și un ecran de dimensiuni mici pe care tu poți vedea ce se întâmplă în camera celui mic. Acesta are avantajul că redă atât sunetul, cât și imaginea, deci nu trebuie să faci atât de multe drumuri în cameră și te vei simți și mai liniștită, chiar dacă nu ești lângă cel mic.

După tipul transmisiei și frecvența folosită

Chiar dacă pare un aspect pe care îl poți neglija, lucrurile nu stau chiar așa, deoarece modalitatea prin care se face transmisia poate influența siguranța.

  • unele modele transmit conținutul video și audio analog. Asta înseamnă că semnalul poate fi interceptat de o persoană din exterior cu ajutorul unui receptor, ceea ce nu este indicat.
  • modelele ce transmit informația în mod digital sunt criptate. Astfel, nimeni nu poate recepționa conținutul pe care tu îl vezi sau îl auzi, deci cel mic va fi mai protejat.
  • ca să nu ai aceste probleme, ar fi indicat să alegi un produs făcut după standardul DECT (Digital Enhanced Cordless Technology), care folosește o frecvență diferită față de celelalte obiecte electronice și electrocasnice din locuință.

După raza de acțiune

Raza de acțiune este importantă, deoarece indică distanța maximă la care poți recepționa conținutul audio sau video transmis din camera copilului tău. De regulă, dispozitivele de supraveghere audio au o rază de acțiune mai mare decât cele video.

Cele mai multe modele video existente pe piață nu permit recepționarea conținutului la o distanță mai mare de 200m. Aceasta este suficientă, având în vedere că folosești dispozitivul în interiorul locuinței. Modelele video mai performante pot ajunge la o rază de acțiune de maximum 300 m, în schimb cele audio pot depăși lejer această distanță.

După senzori și sistem de atenționare

De obicei, folosești un sistem de monitorizare pentru bebeluşi atunci când vrei să știi ce face copilul în timp ce tu te afli în camera alăturată cu treburi. Având în vedere că nu stai mereu cu ochii pe monitor, pentru ca dispozitivul să fie eficient, ar trebui să fie dotat cu un sistem complex de senzori.

În cazul în care aparatul recepționează zgomot sau mișcări venite din camera copilului, emite o atenționare sonoră. Aceasta este foarte utilă, mai ales atunci când tu te afli într-o încăpere în care nu este liniște şi nu eşti foarte atentă la monitor.

Pe lângă avertizarea sonoră emisă, dispozitivul poate emite vibrații sau poate avea semnale luminoase, când copilul are nevoie de atenţia ta. Acestea nu se opresc decât atunci când apeşi pe buton, semn că ai recepţionat informaţia.

Senzorul de respiraţie este nou apărut. Acesta monitorizează modul în care cel mic suflă, iar atunci când detectează oprirea respiraţiei pentru o perioadă mai lungă decât cea setată de către producător, aparatul te atenţionează. Acest detector este util, deoarece ştii când copilul se află în pericol de sufocare, din cauza obiectelor textile ce se află în pat sau când cel mic are dificultăţi de respiraţie, pentru că este răcit.

Senzorul care măsoară temperatura te poate ajuta să menţii confortul termic în încăpere, deoarece vei şti în permanenţă câte grade sunt şi când trebuie sa ajustezi sistemul de încălzire, astfel încat cel mic să se simtă confortabil. Dacă sistemul de supraveghere are termometru nu vei mai fi nevoită să cumperi separat un instrument de măsurare a temperaturii ambientale.

Senzorul de umiditate este asemănător cu cel de măsurare a temperaturii, dar acesta indică gradul de umiditate din încăperea în care sta bebelușul și în funcție de informațiile afișate știi cum să reglezi dezumidificatorul sau umidificatorul.

Pe lângă toate acestea, dispozitivul te poate atenționa și atunci când a ieșit din aria de acoperire sau când acumulatorul este aproape de epuizare, astfel că vei ști când sistemul de monitorizare nu mai funcționează adecvat sau trebuie să îl conectezi la priză.

După caracteristicile ecranului

Criteriul trebuie analizat când alegi un sistem de monitorizare video, deoarece doar acesta are un ecran pe care este redată imaginea. Orice produs de supraveghere a bebelușilor este format din două unități. Una care se poziționează în camera celui mic, în preajma pătuțului sau a locului în care este pus copilul și alta care se ia în camera alăturată unde se află adultul.

Cea de-a doua poate avea ecran, pentru a reda conținutul video. Ca să vezi bine informația transmisă, dar în același timp să nu ocupi mult spațiu în jurul tău, ar fi indicat ca displayul să nu depășească diagonala de 8cm.

De asemenea, imaginile color sunt mai frumoase și mai clare decât cele alb negru. Pentru ca informația afișată să fie clară, rezoluția ecranului trebuie să fie de minimum 640×480 pixeli. Dacă vrei să observi toate detaliile și ai un buget de achiziție generos, poți alege și ecrane ce redau imaginea în format HD.

În funcție de conectivitate

Având în vedere că vorbim despre un dispozitiv electronic, producătorii încearcă să dezvolte tot mai mult această gamă, astfel încât să ofere multiple beneficii.

Modelele performante de monitorizare a bebelușilor se pot conecta prin wireless (WI-FI) și astfel poți vedea conținutul transmis direct pe tabletă sau telefon, indiferent de locul în care te afli. Acesta este o caracteristică foarte utilă și importantă pe care un sistem bun de monitorizare bebe trebuie să o aibă.

După funcții și caracteristici suplimentare

Cu cât obiectul are mai multe funcții, cu atât este mai util și mai simplu de folosit. Posibilitatea de rotire a camerei, modificarea unghiului de filmare și mărirea imaginii sunt funcții care te ajută să vezi detaliile din preajma bebelușului sau să faci poze de aproape, astfel încât să vezi toate trăsăturile feței.

Funcția care îți permite să comunici în ambele sensuri este foarte utilă atunci când nu ai posibilitatea să te deplasezi imediat în camera celui mic și copilul a început să plângă. Vorbindu-i, vei putea să îl consolezi și astfel mai poți amâna pentru câteva minute deplasarea. Pentru a putea face acest lucru, unitatea folosită de părinți trebuie să aibă un microfon inclus, iar cea care este poziționată în camera celui mic să fie dotată cu difuzor.

Copiii, în general, nu dorm cu lumina aprinsă, de aceea sistemul ales ar fi bine să aibă un senzor ce îți oferă posibilitatea să ai vedere pe timp de noapte (imagine nocturnă). Asta înseamnă că tu vezi pe ecran imagini cu copilul tău, chiar dacă în încăpere luminozitatea este redusă sau aproape de zero.

Sistemele de monitorizare a bebelușilor mai performante sunt dotate și cu un mod de calmare (melodii). Ele au memorate câteva melodii de leagăn, ce pot fi ascultate de către cel mic înainte să adoarmă. Pe unitatea transmițătoare, ce se poziționează în camera copilului, mai poți avea câteva leduri. Acestea folosesc ca lampă de veghe și pot fi pornite sau oprite de pe ecranul de recepție.

Dacă vrei să ai câteva imagini sau filmări unice cu copilul tău în timp ce doarme, alege un produs dotat cu funcția de înregistrare. Filmulețele sunt memorate pe un card de memorie sau stick, dacă are port USB , dar aceste dispozitive de stocare trebuie achiziționate individual, deoarece nu sunt incluse în pachetul de achiziție.

Ca să poți pune unitatea de transmitere oriunde, sistemul de monitorizare ales ar fi bine să aibă și un suport de perete. Acesta poate fi prins de zid, deasupra pătuțului și astfel ai un unghi de filmare mai amplu și cel mic nu poate da peste dispozitiv, atunci când are un somn mai agitat.

După modul de alimentare

Pe piață vei găsi sisteme de monitorizare ce trebuie conectate la priză pentru a le putea folosi. Acestea au o mobilitate redusă, dar energia nu este limitată, de aceea pot fi folosite în permanență și nu trebuie să stai cu grijă că trebuie puse la încărcat.

Variantele cu baterie reîncărcabilă îți permit să le așezi oriunde și nu ești condiționată de existența prizei, de aceea au o mobilitate mai mare decât cele prezentate anterior, dar trebuie să fii mereu atentă când acumulatorul nu mai are energie, pentru a-l pune la încărcat.

Dacă alegi un astfel de model, trebuie să fii atentă la autonomie. Funcțiile complexe și senzorii multipli vor consuma multă energie, deci trebuie să alegi un produs cu o durată de viață a bateriei cât mai lungă. Mai poți găsi modele hibrid ce au acumulator reîncărcabil sau pot fi conectate la priză, dar permit și folosirea bateriilor clasice.

Știind toate aceste criterii de selecție îți va fi mult mai ușor să alegi produsul pe care ți-l dorești. Acesta poate fi cumpărat din magazinele cu produse pentru bebeluși, dar și de pe internet. În ghidul nostru vei găsi câteva variante de buna calitate și care acoperă o gamă largă de nevoi și preferințe, ce se comercializează online. Aruncă o privire s-ar putea să vezi ceva ce îți place.

Recomandări sisteme de monitorizare bebe

Pentru a-ți ușura căutarile și munca, am pregătit pentru tine o selecție de sisteme de monitorizare bebeluși din care poți alege. Recomandările noastre acoperă o plajă largă de nevoi, au diferite funcții și beneficii, sunt pe o paletă largă de prețuri și au un bun raport calitate/ pret. De asemenea, te poți orienta și in funcție de recenziile și review-urile celorlați clienți care au utilizat produsele respective.

1. Video monitor Babyline 8.1 Lionelo

Datorita comunicarii in doua sensuri, parintii nu numai ca pot auzi copilul, dar pot sa ii si vorbeasca atunci cand acesta are nevoie de cuvinte/sunete linistitoare. Unghiul larg al ecranului ofera o zona extinsa de supraveghere, ceea ce face ca aceasta camera sa fie functionabila si cand copilul este activ. Modul de noapte avansat ofera imagini de calitate chiar si in lumina slaba. Functioneaza pana la 50 m in interior si 300 m in exterior/camp deschis. Mod de noapte avansat. Conectarea de pana la 4 camere cu posibilitate de monitorizare din camere diferite. 4 cantece linistitoare. Termometru, sistem de alarma si notificari.

Vezi detalii si pret

2. Video monitor Chipolino Polaris

Chipolino Polaris ofera parintilor posibilitatea de a controla camera copilului de la departare. Multumita acestui produs, parintii se pot ocupa si de treburile casei sau pot sa se odihneasca in timp ce pot avea grija si de copil. Caracteristici: frecventa: 2,4 GHz; distanta de functionare in camp deschis de 260 m; ecran TFT LCD 3.2 inch; rezolutie 320 x 240 pixeli, 20 fps; activare vocala (VOX); redare muzica; comunicare pe doua cai; senzor temperatura; vedere nocturna; alarma; volum reglabil; meniu disponibil in 8 limbi. Pachetul include: 1 x unitate parinte, 1 x unitate bebe, 2 x adaptoare DC, 1 x baterie unitatea parinte.

Vezi detalii si pret

3. Sistem monitorizare Baby Safety 63

Sistem Monitorizare Video si Audio pentru siguranta bebelusului, Baby Safety 63, Wireless, Night Vision, Posibilitatea de a vorbi cu copilul, Senzor Temperatura, Ecran foarte mare 3.2 inch,Talk back, Cantece de leagan + Suzeta copii Cadou!  Functii cheie: frecventa 2.4 Ghz Digital, portabilitate unitate parinte; talk back, monitorizare temperatura, 8 cantece de leagan, night-vision, eco mode. Parametrii tehnici: raza semnalului neobstructionat: 50 m indoor, 260 m outdoor, spectru imprastiere: AFH & TDMA, ulatie: GFSK, temperatura de operare:  -10/+45 Grade Celsius.

Vezi detalii si pret

4. Video Monitor Digital Motorola MBP483

Acest nou Video Monitor supravegheaza de la distanta bebelusul cand doarme sau cand e treaz, pe timp de zi sau timp de noapte. Ecranul LCD color cu display de 2.8″ monitorizeaza atat sunetul cat si imaginea, atat ziua cat si noaptea. Criptarea datelor aduce un plus de securitate. Motorola MBP483 are o impresionanta raza de actiune de 300 metri* cu avertizare sonora in cazul in care aceasta distanta este depasita si se pierde comunicarea intre unitati. Sistemul transmite 25 FPS video, putand astfel vedea si auzi in timp real tot ceea ce se intampla cu bebe. Sistemul are 8 trepte de reglare pentru volumul si luminozitate.

Vezi detalii si pret

5. Audio monitor digital Motorola MBP24

Monitor este bidirectional, adica puteti comunica in sistem walkie-talkie intre unitati, fie cu partenerul dvs. sau cu bebelusul (de exemplu pentru a-l linisti daca a inceput sa planga). Audio Monitorul Digital MBP24 foloseste tehnologia moderna DECT, care nu interfereaza cu frecventa Wi-Fi de acasa. Este dotat cu un microfon extrem de sensibil, datorita caruia puteti auzi fiecare sunet al copilului. Raza de actiune este de pana la 300 de metri in camp deschis si un semnal de avertizare sonora va anunta daca receptia este slaba. Controlul volumului. Senzor de zgomot. Monitorizarea temperaturii din incapere.

Vezi detalii si pret

6. Sistem DECT de monitorizare Philips-AVENT SCD506/52

Sistemele noastre de monitorizare pentru copii Avent DECT iti ofera siguranta de a te simti aproape de bebelusul tau, chiar si atunci cand nu esti in aceeasi incapere. Cea mai fiabila conexiune, sunet imbunatatit extrem de clar, lumina de veghe linistitoare si cantece de leagan. Mica unitate pentru parinte reincarcabila iti ofera libertatea de miscare fara fir timp de pana la 24 de ore inainte de a fi necesara reincarcarea. Raza de actiune de pana la 50 de metri in interiorul locuintei. Raza de actiune de pana la 330 de metri in exteriorul locuintei.

Vezi detalii si pret

7. Baby monitor wireless Pinguin

Interfonul LORELLI “CARE & CALM” pentru monitorizarea copiilor oferă o rază buna de acoperire iar comenzile sunt simple, pentru a oferi o eficienţă sporită ȋn utilizarea sa zilnică. Cu ajutorul sistemului de supraveghere a copiilor, parinţii au libertate de mişcare ȋn aer liber pe o distanţă de până la 300 metri. Ecran LCD (dim. 25mm – 20mm) cu indicarea temperaturii camerei copilului, a gradului de ȋncarcare a bateriei, a volumului sunetului. INTERCOM – comunicare bilaterală.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

3 ani ago

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule? Citește acest ghid de cumpărături…

4 ani ago