Cum alegi cel mai bun parchet laminat

Cum alegi cel mai bun parchet laminat? Vrei sa alegi cel mai bun parchet laminat, insa iti e greu sa alegi din varietatea de modele existente? Afla care sunt principalii factori care trebuie sa iti influenteze alegerea

Parchetul laminat este fabricat din resturi de rumegus sau lemn, presate cu diversi compusi chimici. Mai concret, parchetul laminat este compus din patru straturi: rumegus/lemn presat, oxid de aluminiu, stratul de uzura (melanina) si folia protectoare. In cazul in care ai un buget redus si nu poti pune parchet din lemn natural in casa ta, trebuie sa stii ca parchetul laminat de calitate reproduce perfect aspectul lemnului, iar pretul este cu mult mai mic. Avantajul, pe langa pretul parchetului laminat, este faptul ca se gaseste in diverse variante si modele.

Pentru a alege cel mai bun parchet laminat trebuie in primul rand sa te indrepti catre producatori cunoscuti, deoarece pe piata exista discrepante in ceea ce priveste calitatea. Iti recomandam sa alegi parchet Egger sau parchet Kaindl daca vrei sa ai parte de o podea cat mai rezistenta si durabila, la preturi rezonabile si accesibile pentru mai multe buzunare. Pe langa rezistenta, parchetul trebuie sa aiba si un aspect placut care sa se incadreze armonios in casa ta si sa se potrivesca cu mobila pe care o ai.

TOP 3 produse recomandate

Cum alegi cel mai bun parchet laminat

Parchetul laminat este una dintre inovatiile aparute in ultimele decenii in materie de amenajari interioare. Costurile pentru achizitionare nu sunt mari, este o alternativa durabila pentru podea si ajunge la utilizator deja finisat. Il poti monta cu usurinta chiar singur daca ai abilitati minime, pentru ca unele dintre modele ofera posibilitatea montarii prin simpla imbinare a placilor, fara adeziv.

Parchetul laminat este o alternativa mai ieftina a parchetului de lemn, la o calitate mai scazuta, insa, daca alegi cu grija poti beneficia de un parchet bun la un raport corect calitate/pret. Citeste in continuare si afla informatii detaliate despre cum alegi cel mai bun parchet laminat.

Cum alegi cel mai bun parchet laminat

Tipuri de parchet laminat in functie de trafic

Vei avea de ales intre mai multe tipuri de parchet laminat si trebuie sa stii caracteristicile fiecaruia si caror incaperi din casa se potrivesc mai bine, in functie de gradul de rezistenta la uzura (clasa de trafic) si grosime, care variaza de la 6 mm si pana la 12 mm. Indiferent de tipul de parchet laminat pe care il vei achizitiona, iti recomandam sa studiezi cu atentie piata si sa tii cont de recomandarile in care ai incredere, pentru a fi sigur ca in alegerea ta primeaza calitatea.

Exista doua categorii marii de clase de trafic, in functie de zona de instalare si de traficul la care este supus parchetul.

Trafic rezistential – in aceasta categorie intra locuintele personale, cu un flux de persoane moderat. Zona rezidentiala este divizata in 3 subcategorii: 21 – rezidential redus, 22 – rezidential mediu, 23 – rezidential intens.

Trafic comercial – in aceasta categorie intra birourile, institutiile sau toate cladirile care sunt supuse unui fulx mare de persoane. Zona comerciala este divizata in 3 subcategorii: 31 – comercial redus, 32 – comercial mediu, 33 – comercial intens.

Clasa de trafic se mai numeste si rezistenta la abraziune si se noteaza cu AC (ABRASION CLASS). Pe langa numerele 21, 22, 23 / 31, 32, 33, clasele se mai noteaza si cu cifre de la 3 la 5 sau prin simboluri grafice care contin o casa sau o cladire si un anumit numar de oameni (de la 1 la 3) In functie de rezistenta parchetului, fiecare subclasa a celor doua categorii este portivita pentru o anumita utilizare:

 • Parchet laminat pentru trafic redus AC3 (AC21 si AC31)

Parchetul laminat pentru trafic redus pentru zone rezidentiale si zone comerciale este potrivit pentru zone domestice (rezidentiale) cu un trafic usor. Chiar daca teoretic este si pentru zone comerciale, acesta este mai potrivit pentru locuinte personale in care traficul este lejer. Poate fi montat in incaperile din casa in care nu petreci foarte mult timp uzand podeaua. Cel mai potrivit loc pentru parchetul laminat pentru trafic redus este camera de oaspeti deoarece este folosita foarte rar.

Avand in vedere traficul la care este supus, poti opta pentru o grosime mai mica fata de cele recomandate pentru celelalte camere. Poti sa alegi un parchet cu o grosime de 6 – 7 mm, insa acesta trebuie sa aiba o calitate superioara, astfel incat sa fie rezistent si sa aiba un aspect ferm si compact.

 • Parchet laminat pentru trafic mediu AC4 (AC22 si AC32)

Parchetul laminat pentru trafic mediu rezidential sau comercial este potrivit pentru uz rezidential general, cu un trafic mediu spre ridicat. Acesta se preteaza pentru holuri sau dormitoare mai utilizate. Pentru living si dormitorul copiilor poti utiliza parchet pentru trafic mediu, insa este bine sa pui din clasa comerciala (AC32), pentru a asigura o rezistenta mai buna.

Livingul este camera folosita de toti membrii familiei si podeaua trebuie sa aiba o rezistenta buna, iar camera copilului poate fi folosita si pentru activitati de joaca ce necesita o podea care sa nu se zgarie usor din cauza jucariilor sau altor obiecte pe care cel mic le scapa pe podea. In cazul parchetului pentru trafic mediu, grosimea parchetului este de 8-10 mm, care sa fie rezistent la utilizari mai frecvente.

 • Parchet laminat pentru trafic intens AC5 (AC23 si AC33)

Parchetul laminat pentru trafic intens pentru zone rezidentiale si comerciale, este potrivit pentru incaperile pe care le folosesti foarte des sau care sunt predispuse la conditii de umiditate. Pentru zonele comerciale, acest parchet este bun pentru institutii sau spatii cu birouri iar pentru zona rezidentiala, este indicat pentru holul de intrare in casa sau hol intens circulat, camera de zi si bucatarie.

Grosimea parchetului pentru un trafic intrens trebuie sa fie intre 10 – 12 mm, pentru a asigura o rezistenta sporita. In cazul in care vrei sa alegi un producator cunoscut, trebuie sa stii ca parchetul Egger are incorporata tehnologia Aqua, ceea ce il face extrem de rezistent la conditii de umiditate.

Daca toate informatiile de mai sus iti par complicate si greoaie, iti dam o solutie simpla, astfel incat sa ai parte de calitate si rezistenta, indiferent de camera in care montezi parchetul. Recomandarea noastra este sa alegi un singur tip de parchet pentru toata casa, unul care sa reziste mult, indiferent la ce este supus. Alege un parchet pentru trafic rezidential intens (AC23) sau comercial redus (AC31), pentru a acoperi toate zonele, indiferent de tipul de trafic. Toate produsele din casa 31 (comercial redus) se preteaza foarte bine pentru suprafetele de locuit, iar cele din clasele 32 si 33 asigura o rezistenta in timp crescuta.

Montajul parchetului laminat si accesoriile necesare

Toate tipurile de parchet laminat, in afara acelora care au un strat suplimentar incorporat, trebuie montate pe o folie subtire din spuma. Este bine sa cumperi acesta folie din spuma de la acelasi producator de la care achizitionezi si parchetul, pentru a te asigura ca cele doua suprafete sunt 100% compatibile.

Rolul acestui strat din spuma (folie) este de a preveni aparitia zgomotelor atunci cand calci pe parchet, dar si de a face instalarea mai usoara. Vei gasi solutii sustenabile (accesorii) pentru montarea parchetului laminat la producatorii cu reputatie in domeniu, care ofera atat placile de parchet, cat si toate accesoriile pentru montaj.

Pe langa folia din spuma necesara pentru montaj, care ajuta si la diminuarea zgomotelor si in unele cazuri pentru a mentine o temperatura constatanta sau pentru incalzire pardoseala, mai este necesar sa achizitionati si plinta si clipsuri fixare plinta. Toate acestea le puteti achizitiona odata cu parchetul, de la acelasi producator.

Designul si aspectul parchetului laminat

Parchetul laminat este de mai multe feluri, cu texturi si finisaje diferite. Daca esti genul de persoana care nu primeste foarte multe vizite si pentru care casa este oaza de liniste, perfect ordonata si aranjata intotdeauna, poti alege orice design pentru parchetul laminat, in functie de gusturile tale, chiar si cele deschise la culoare (parchet alb, parchet gri deschis sau parchet bej).

In caz contrar, daca primesti des musafiri, daca ai multi copii care se joaca in casa sau daca ai animale de companie, trebuie sa iei in considerare si alte aspecte, precum usurinta cu care se intretine si curata, eventuale pete, zgarieturi etc. Un parchet laminat cu model mai incarcat si nu prea lucios se va mentine mai bine decat unul intr-o culoare uni si cu patina foarte lucioasa. De asemenea, parchetele mai inchide la culoare pot ascunde eventuale pete si murdarii (parchet wenge, parchet gri antracit etc).

Culorile si aspectul parchetului trebuie alese si in functie de camera in care este montat. Pe langa faptul ca acesta trebuie sa se armonizeze cu stilul si culorile elementelor din camera (canapea, fotolii, comode etc), parchetul trebuie sa complementeze marimea camerei. De exemplu, daca ai o camera de mici dimensiuni, indicat este sa alegi un parchet deschis la culoare, astfel incat sa lumineze camera si sa creeze impresia ca aceasta este mai mare.

cel mai bun parchet laminat pentru acasa

Recomandari parchet laminat de buna calitate

Parchetul laminat este o alternativa foarte buna la cel din lemn deoarece iti ofera un aspect frumos, insa la un pret mult mai redus. Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa iei in considerare cateva elemente de baza, cum ar fi grosimea placilor de parchet, rezistenta la uzura (ratingul AC) si producatorul. Aminteste-ti ca durabilitatea creste direct proportional cu clasa de uzura din care face parte parchetul ales.

1. Parchet laminat 14 mm , Kronoswiss Sunshine

Parchet laminat 14 mm , Kronoswiss SunshineAcesta gama de parchet laminat este atat de aproape ca asemanare de parchetul masiv incat si cei mai mari experti cu greu isi pot da seama daca este lemn natural sau parchet laminat. Intr-un format gigant cu o placa de 2025 mm x 244 mm gama Origin este poate cea mai spectaculoasa gama de parchet care a fost fabricata pana in ziua de azi!

Trafic: comercial intens (AC33)
Grosime: 14 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,48 mp
Culoare: gri inchis, mat

Vezi detalii si pret

2. Parchet Laminat Stejar La Mancha af- H1004/33 Egger

Parchet Laminat Stejar La Mancha afSpecificatia „Made in Germany“ demonstreaza calitatea inalta a produsului, procese de productie certificate si durabilitate. Produs certificat PEFC, certificarea confirma utilizarea in productie doar a lemnului provenit din silvicultura sustenabila. Parchet cu caracteristica antistatica ce reduce acumularea sarcinilor electrostatice.

Trafic: comercial intens (AC33)
Grosime: 11 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,9933 mp.
Culoare: stejar inchis, mat

Vezi detalii si pret

3. Parchet laminat Kaindl Natural Touch, Hickory Valley 34029 SQ

Parchet laminat Kaindl Natural Touch, 10 mm, Hickory Valley 34029 SQAcest tip de parchet are textura lemnului natural. Se monteaza flotant (nu necesita adeziv) prin sistem dubluclick. Grosimea de 10 mm si densitatea materialului ii confera stabilitate in timp si o rezistenta foarte buna la trafic, avand clasa de trafic 23.

Trafic: Rezidential intens (AC23)
Grosime: 10 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,28 mp.
Culoare: maro, mat

Vezi detalii si pret

4. Parchet laminat, Balterio, culoare HienaOak

Parchet laminat ,Balterio , culoare HienaOakIdeal pentru orice spatiu: apartament, casa, vila, birou, magazin, scoala, sala de dans, sala de sport, spatii tehnice, laboratare, hoteluri, moteluri, casa de vacanta sau chiar in restaurante sau cafenele. Cu o garantie pe viata in spatiu rezidential si una de 15 ani in spatiu comercial acest parchet laminat este unul dintre cele mai bune la acesta ora din piata!

Trafic: Comercial intens (AC33)
Grosime: 12 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,44 mp.
Culoare: maro deschis si inchis, mat

Vezi detalii si pret

5. Parchet Laminat Stejar Alberta polar- H1083/33 Egger

Parchet Laminat Stejar Alberta polarSpecificatia „Made in Germany“ demonstreaza calitatea inalta a produsului, procese de productie certificate si durabilitate. Produs certificat PEFC, certificarea confirma utilizarea in productie doar a lemnului provenit din silvicultura sustenabila. Parchet cu caracteristica antistatica ce reduce acumularea sarcinilor electrostatice.

Trafic: comercial si rezidential intens (AC33 si AC23)
Grosime: 11 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,495 mp.
Culoare: stejar deschis, refectii gri, mat

Vezi detalii si pret

6. Parchet laminat Kaindl LOC, Stejar 3713 AH

Parchetul laminat Kaindl LOC are textura lemnului natural. Se monteaza flotant (nu necesita adeziv) prin sistem dubluclick, recomandabil peste un strat izolator (folie PEE sau placi de polistiren extrudat cu grosimea de 3-6 mm). Densitatea materialului ii confera stabilitate in timp si o rezistenta foarte buna la trafic.

Trafic: rezidential intens (AC23)
Grosime: 8 mm
Tip montare: Click Lock
Suprafata acoperire/cutie: 1,4 mp.
Culoare: stejar deschis, maro deschis, mat

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

   Lasa un mesaj

   SuperGhid.ro
   Logo