Cum alegi cea mai bună perie de curățare facială

Cum alegi cea mai bună perie de curățare facială? Citește acest ghid de cumpărături și află ce caracteristici sunt importante la un astfel de dispozitiv, astfel încât să faci o alegere potrivită pentru tine.

Îngrijirea tenului este importantă pentru orice femeie, dar și pentru bărbați, deoarece un chip luminos și radiant te ajută să ai mai multă încredere în tine. Un ten îngrijit corespunzător nu înseamnă numai frumusețe, ci și sănătate și grijă față de propria persoană.

Curățarea pielii se poate face cu ajutorul unei perii special concepută pentru curățarea tenului. Acest produs nu este atât de cunoscut precum alte produse și aparate de înfrumusețare (epilatoare IPL, aparat de vacuum facial, etc), de aceea este destul de dificil să găsești modelul potrivit ție, dacă nu te informezi, înainte de a pleca la cumpărături. Ca să îți venim în ajutor, am redactat un ghid în care îți prezentăm principalele criterii de selecție și beneficiile pe care le ai în urma folosirii unui astfel de dispozitiv.

TOP 3 perii de curățare facială

De ce să folosești o perie de curățare facială

Pielea este cel mai mare organ al omului și, ca și celelalte organe ale noastre, și acesta are nevoie să fie îngrijit corespunzător.

Tenul este cel care suferă cel mai mult din cauza poluării și a factorilor de mediu, de aceea trebuie să îi oferi o îngrijire adecvată, dacă vrei să previi apariția ridurilor, a petelor de pigmentare sau a acneei. Pe lângă produsele cosmetice potrivite, pielea necesită o curățare și o îngrijire în profunzime.

Poți face acest lucru, folosind o perie de curățare facială. Aceasta va elimina impuritățile, prin urmare tenul va fi curat. În același timp îndepărtează celulele moarte și împiedică acumularea mizeriei și sebumului în interiorul porilor, prevenind astfel apariția acneei.

În timpul folosirii unei perii de curățare facială, tenul are parte de un masaj delicat. Datorită acestuia, circulația sangvină este stimulată, pielea este întinsă, lucru care ajută la estomparea ridurilor fine și împiedică apariția unora noi.

Având în vedere că peria oferă o curățare profundă a tenului, imperfecțiunile apărute nu vor mai fi atât de multe, de aceea nu va mai trebui să mergi atât de des la cosmetică pentru tratamente speciale. Rărind vizitele la salon, reușești să faci economie la bugetul familiei, iar cu ajutorul dispozitivului oferi pielii tale o îngrijire adecvată.

Așadar, dacă vei include o perie de curățare facială în trusa ta de îngrijire, tenul tău va arata mai tânăr, tegumentul va fi catifelat la atingere, nu vei mai avea nevoie de atâtea tratamente cosmetice și tu vei avea mai multă încredere în tine.

Cum alegi cea mai bună perie de curățare facială

Avantajele prezentate te-au convins să îți achiziționezi și tu o perie de curățare facială? Atunci citește ghidul nostru de cumpărături și află după ce caracteristici analizezi produsul, astfel încât să alegi cea mai bună perie de curățare facială.

După tipul periei de curățare facială

dispozitiv curatare facialaPeriile de curățare facială existente pe piață sunt de două feluri: manuale și electrice.

Periile de curățare facială manuale sunt mai rudimentare, nu sunt dotate cu funcții foarte complexe, iar pentru a curăța tenul, trebuie să efectuezi tu mișcări circulare, astfel încât să acoperi toata zona feței.

Avantajul lor este că sunt accesibile pentru orice buzunar, deoarece prețul de achiziție este mai mic decât cel al periilor faciale electrice. Însă, chiar dacă au avantajul prețului, acestea nu oferă toate beneficiile periilor electrice.

Peria facială electrică este un aparat mai complex, care de cele mai multe ori are cap detașabil. Acesta poate fi înlocuit atunci când pămătuful s-a umplut de bacterii sau s-a deteriorat.

Dispozitivul emite pulsații sau efectuează rotații, care te ajuta să cureți tenul în profunzime și să ofere un masaj blând, ce pune în mișcare circulația sangvină. Poți personaliza modul de funcționare după propriile preferințe. Acesta oferă o curățare mai intensă decât aparatele manuale, de aceea este mai eficient pentru estomparea imperfecțiunilor și o curățare mai eficientă.

După tipul materialelor folosite

Dispozitivele de curățare facială pot fi făcute din mai multe tipuri de materiale. Acestea influențează atât modul în care se realizează curățarea, cât și durabilitatea aparatelor, de aceea trebuie să le analizezi cu atenție.

Capătul de curățare poate avea pămătuful din păr sau din mici noduli din silicon. Peria de curățare cu capul din păr nu este rigid și se modelează mai ușor după forma feței și, în funcție de model, poți pătrunde și în zonele greu accesibile.

În schimb, o perie cu capăt de curățare din silicon nu permite acumularea atâtor bacterii, deoarece curățarea după fiecare utilizare se face mai ușor, la multe modele, numai cu apă caldă. De asemenea, dispozitivele de curățare facială din silicon sunt și mai puțin sensibile comparativ cu cele din păr (asta și în funcție de producător, preț și brand).

Cele care au mâner din lemn sunt mai rezistente în timp, însă din cauza umidității își pot schimba aspectul, motiv pentru care peria trebuie înlocuită o dată la câteva luni. De asemenea, cele din lemn sunt mai rudimentare în privința funcțiilor pe care le are, fiind de multe ori numai un mâner cu un cap din perii.

Modelele făcute din plastic sunt ușoare și mai practice, și nu se deteriorează deoarece nu absorb umiditatea. Acestea au și mai multe funcții si efectuează proceduri mult mai complexe și benefice tenului.

După modul de funcționare

Nu toate periile de curățare facială funcționează la fel, iar alegerea se face ținând cont de problemele tenului.

Dacă pielea ta nu are acnee sau alte probleme, poți să te îndrepți către o perie cu rotații. Aceasta are un efect mai „agresiv” asupra tenului, oferind o exfoliere în profunzime, iar îndepărtarea celulelor moarte face ca tenul să devină mai catifelat și mai luminos.

Periile cu pulsații nu sunt atât de agresive, de aceea sunt indicate pentru persoanele care au un ten sensibil și necesită o curățare mai blândă, dar profundă. Ele reușesc să îndepărteze mizeria din interiorul porilor, deci oferă o curățare și o exfoliere profundă, fiind potrivite pentru persoanele care se confruntă cu acnee.

După numărul de oscilații și funcții

Cum alegi cea mai buna perie de curatare facialaAceasta caracteristica este valabilă numai pentru periile de curățare facială electrice. La cele manuale, frecvența sau pulsațiile sunt date de îndemânarea si dexteritatea utilizatorului.

Pulsațiile se referă la mișcările pe care le face peria pe parcursul unui minut. Cu cât acestea sunt mai multe, cu atât curățarea va fi mai intensă. Numărul diferă de la un produs la altul, de aceea este greu de spus care este valoarea cea mai potrivită. Totuși, specialiștii recomandă să alegi un dispozitiv care are cel puțin 9.000 de pulsații pe minut.

Unele modele sunt simple, dotate doar un buton pentru pornit oprit, iar altele mai complexe sunt prevăzute cu diverse funcții ce îți permit să personalizezi modul de folosire.

Posibilitatea de reglare a vitezei cu ajutorul mai multor trepte este una dintre facilitățile apreciate de cumpărători, deoarece poți personaliza modul de folosire în funcție de tipul tenului și de problemele cu care te confrunți.

Unele dispozitive îți permit să alegi între funcția de vibrare și cea de rotație. Modul de folosire se stabilește, ținând cont de efectul pe care vrei să îl aibă utilizarea periei asupra tenului tău.

Pentru a economisi energie, unele modele pot fi prevăzute și cu timer. Acesta oprește automat funcționarea, după o anumită perioadă de timp în care nu ai mai folosit dispozitivul. Ca să cureți toată fața în profunzime, nu doar anumite zone, produsul poate avea un senzor care te avertizează atunci când trebuie să schimbi zona de acțiune a periei.

După design și manevrabilitate

Ca să poți folosi ușor peria pe care o alegi, analizează cu atenție forma și designul. Variantele prevăzute cu mâner sunt mai ușor de manevrat, deoarece îți oferă o prindere mai sigură, chiar și atunci când obiectul este ud. De asemenea, și forma mânerului este foarte importanta. Alege o perie facială care are un mâner ergonomic care iți oferă un grip (prindere) bună și stabilă pentru o manevrabilitate mai bună.

Periile de curățare facială rotunde sunt mai compacte și au partea exterioară acoperită cu cauciuc și striații, tocmai pentru a preveni alunecarea. Acestea pot fi mai dificil de manevrat de către cei care nu au prea multă îndemânare, însă după ce dobândești puțină experiență lucrurile nu vor mai fi atât de complicate.

După modul de alimentare și utilizare

Acest aspect vizează doar periile de curățare facială electrice pentru ca cele manuale nu au nevoie de alimentare sau încărcare.

Este util să alegi un dispozitiv de curățare facială care poate fi utilizat și fără să fie în priză. După ce-l lași la încărcat îl poți folosi fără probleme, fără a mai fi condiționată de existenta unei prize. Este util un dispozitiv care are o autonomie de funcționare cat mai mare, până necesită o noua re-încărcare.

Un alt aspect foarte important este ce tip de utilizare permite. Exista varianta de utilizare uscata, umedă sau mixtă. Recomandarea noastră este să alegi un dispozitiv de curățare facială care iți permite să-l utilizezi atât umed cât și uscat.

După accesoriile incluse în preț

accesoriile periei de curatare facialaPentru a te bucura din plin de aparatul achiziționat, ar fi indicat ca acesta să aibă cât mai multe accesorii.

Unele perii de curățare facială acționează prin pulsații, altele prin rotații sau doar vibrând. Folosindu-le pe fiecare, vei putea să obții un aparat de curățare facială complex și astfel nu va mai fi nevoie să mergi frecvent la tratamente cosmetice. Este util ca aparatul ales să iți ofere toate aceste variante.

Pe piață găsești perii de curățare facială cu mai multe capete, ce pot fi schimbate între ele sau capete de rezervă. Acestea îți pot fi de folos în momentul în care periile nu mai sunt la fel de igienice și sau deteriorat din cauza utilizării frecvente sau cât ai nevoie să schimbi capul în funcție de rezultatele dorite.

Ca să poți avea aparatul mereu la îndemână și transportul să fie unul facil, ai în vedere și un săculeț pentru depozitare. Acesta îți va fi foarte util, deoarece vei putea pune toate piesele componente laolaltă și astfel nu mai trebuie să pierzi timp pentru a le căuta, atunci când ai nevoie de ele.

Recomandări perii de curățare facială

După ce ai aflat de toți acești parametri de selecție probabil te întrebi de unde ai putea achiziționa la un preț convenabil un astfel de dispozitiv. Noi îți spunem să te îndrepți către mediul online, deoarece aici găsești o gamă variată de modele la prețuri accesibile. O parte dintre ele ți le prezentăm și în rândurile de mai jos.

De asemenea, achiziționând un dispozitiv de curățare facială online poți compara facil mai multe produse și ai acces la recenziile si review-urile celorlalți utilizatori care au cumpărat produsele respective.

1. Dispozitiv de curatare faciala FOREO LUNA play plus

Dispozitiv de curatare faciala FOREO LUNA play plusPerie pentru curatare faciala cu 2 zone potrivita pentru toate tipurile de piele. Curata delicat pielea sensibila sau normala pe zone precum obrajii si fruntea, curata zonele uleioase, cum ar fi zona T. 8.000 de pulsatii T-Sonic pe minut ofera o curatare faciala care lumineaza si uniformizeaza tenul, indepartand 99,5% din murdarie, ulei, celule de piele moarta si reziduuri de machiaj. Reduce aspectul porilor si imbunatateste absorbtia produselor preferate de ingrijire a pielii, lasand in acelasi timp pielea sa para sanatoasa, radianta si clara.

Vezi detalii si pret

2. Perie mini de curatare faciala Philips VisaPure BSC111/06

Perie mini de curatare faciala Philips VisaPure BSC111/06Miscarea de rotatie indeparteaza rapid, dar delicat impuritatile prin periere, lasand pielea curatata mai in profunzime. Acest dispozitiv este 100 % rezistent la apa si poate fi utilizat usor sub dus si curatat la robinet. Cand este complet incarcat, acest dispozitiv dispune de 20 de utilizari fara fir, echivalentul a 10 zile daca este utilizat de doua ori pe zi. Datorita tehnologiei de rotatie si celor 17.000 de peri fini ai periei de curatare normale obtii rezultate de curatare de sase ori mai bune pentru o piele moale si radianta. Are un design compact si usor si incape usor in geanta sau pe raftul din baie.

Vezi detalii si pret

3. Perie curatare faciala pentru tenul sensibil – Alien Brush

Perie faciala pentru tenul sensibil - Alien Brush

Alien Brush este mai mult decat o perie de curatare faciala deoarece este conceputa cu tehnologie DUBLA (vibratii sonice + rotatii magnetice) care ofera o rutina completa de curatare si masare a tenului. Daca tenul tau este sensibil, nu trebuie sa iti faci griji deoarece perii de silicon sunt moi si nu ranesc sau irita pielea. Alien Brush indeparteaza in mod igienic si delicat 99,5% din impuritatile tenului. Are patru moduri de utilizare: masaj sonic standard + rotatii magnetice, masaj sonic cu pulsatii + rotatii magnetice, doar rotatii magnetice, doar masaj sonic cu pulsatii.

Vezi detalii si pret

4. Perie pentru curatare fata, demachiere, masaj EGGO Skin

Perie pentru fata, demachiere, EGGO Skin

Obtineti un ten radiant si sanatos cu ajutorul EGGO Brush in doar 2/3 minute de utilizare zilnica. Dispozitivul EGGO Brush este special conceput pentru indepartarea machiajului si eliminarea impuritatilor de la nivelul fetei. Aceasta perie este perfecta pentru calatorii datorita dimensiunilor si a greutatii reduse. Beneficii utilizare EGGO Brush: eliminare sebum; micsorare pori; regenerare mult mai rapida a tenului; piele mai curata si luminoasa; ten revigorat. Avantaje EGGO Brush: nu necesita capete de inlocuire; nu favorizeaza acumularea bacteriilor; timp ridicat de utilizare; usor de transportat; rezistent la apa.

Vezi detalii si pret

5. Perie curatare faciala Beurer FC45, 2 nivele de rotatie

Perie faciala Beurer FC45, 2 nivele de rotatie

Perie faciala Beurer FC45, 2 nivele de rotatie, buton On/Off.
Caracteristici: Peria este ideala pentru uz zilnic, are 2 nivele de rotatie pentru a fi utilizata in functie de nevoile tale, este rezitenta la apa, insa este mai potrivita pentru a fi utilizata uscata si dispune de un buton de ON/OFF iluminat.
Cu ajutorul periei de curatare faciala Beurer FC45 fata ta va fi curata, luminoasa, fara piele moarta, te va ajuta sa iti reduci ridurile finede pe fata, reduce sebumul si are rol de purificator.

Vezi detalii si pret

6. Perie curatare faciala Beper, 40.947

Perie curatare faciala Beper, 40.947

Perie curatare faciala Beper, 40.947, 5 accesorii, cutie pt stocare, Alb/Roz.
Accesorii si tipuri de utilizare: Perie pentru piele normala, perie pentru piele sensibila, burete pentru indepartarea machiajului, burete pentru curatare in profunzime, accesoriu de exfoliere, accesoriu pentru masaj.
Tipul de ten: normal si sensibil. Destinat pentru: masaj, curatare, indepartare machiaj, exfoliere. Beneficii: rol demachiant, relaxare, curatare.
Peria de curatare functioneaza cu baterii (2xAA).

Vezi detalii si pret

 

 

 

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo