Cum alegi cea mai buna barca gonflabila

Ti-e dor de aventura si ti-ai propus sa cumperi o barca gonflabila? Noi te ajutam sa faci cea mai buna alegere! Citeste ghidul nostru si afla cum alegi cea mai buna barca gonflabila si descopera tot ce trebuie sa stii despre barcile pneumatice.

Vremea vacantelor a venit! Dupa zilele pline de sarcini de serviciu este firesc sa te gandesti cu jind la relaxare si liniste in compania celor dragi. Ca totul sa fie perfect, nu strica un element de noutate in vacantele tale, iar printre cele mai populare distractii din acest sezon sunt pescuitul si plimbarile cu barca. Desi, la prima vedere, aceasta activitate ti se poate parea dificil de pus in practica, in cele din urma iti vei da seama ca nu este deloc asa, chiar daca n-ai mai cochetat pana acum cu distractiile pe apa sau cu pescuitul.

Nu ai nevoie decat de cateva ingrediente ca totul sa fie perfect: prietenii si familia, undite daca vrei sa pescuiesti si o barca gonflabila. Cu cei dragi si cu unditele vei rezolva repede, insa alegerea barcii pneumatice s-ar putea sa-ti dea ceva batai de cap, mai ales daca nu esti mare cunoscator in domeniu. O barca gonflabila este solutia perfecta daca pleci la drumetii cu cortul la munte, in Delta sau in alt loc unde exista apa. Astfel te vei bucura alaturi de familie sau prieteni de momente de relaxare.

O barca gonflabila nu este o achizitie care se face la intamplare, trebuie sa fii atent daca intreaga capacitate corespunde nevoilor tale, ce motor are, cat de usor se manipuleaza si, mai ales, cat costa. Ca sa te ajutam in alegerea ta, noi am analizat modelele de pe piata pentru a-ti recomanda ce este mai bun si in continuare iti prezentam cele mai importante caracteristici ale barcilor gonflabile.

TOP 3 barci gonflabile

Cum alegi cea mai buna barca gonflabila

La prima vedere, s-ar putea ca diversitatea existenta in magazinele online de specialitate sa te deruteze, insa daca vei analiza ofertele, vei vedea ca toate corespund anumitor necesitati. Pentru a afla ce iti trebuie tie, va trebui sa analizezi cu atentie caracteristicile prezentate mai jos si astfel vei utea sa iti identifici nevoile si sa afli cum alegi cea mai buna barca gonflabila.

In continuare, vei gasi un ghid de cumparaturi cu informatiile esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere cand faci o asemenea achizitie, pentru a fi sigur ca esti pregatit in mod corespunzator pentru distractie si relaxare.

Tipul barcii in functie de utilizare, criterial esential

In general, barcile utilizeaza cat mai mult spatiu disponibil, in functie de destinatia pentru care sunt concepute. Din acest motiv, vei vedea ca exista o diferenta majora de structura si dimeniuni, de la un model la altul. Principalele tipuri de barci pneumatice sunt: barca pentru pescuit, banca pentru rafting si caiacul gonflabil (kayak).

Barca gonflabila pentru pescuit

Barca gonflabila pentru pescuit este potrivita atat celor care sunt incepatori in domeniu, cat si pescarilor cu experienta. Aceasta are o portabilitate mare, este usor de folosit si, in plus, cei care isi doresc o varianta imbunatatita pot opta pentru o barca gonflabila cu motor atasat. De altfel, poti folosi aceasta barca si sa te plimbi alaturi de cei dragi, chiar daca nu pescuiesti. La randul lor, barcile gonflabile pentru pescuit sunt de mai multe tipuri:

  • pentru apa sarata – cu rezistenta la actiunea distructiva a sarii pe termen lung asupra peretilor barcii, dar si asupra motorului. Aceste barci sunt special concepute pentru navigarea in ape adanci, fiind voluminoase, insa exista modele adaptate si pentru ape mai mici;
  • pentru pescuit in ape dulci – barcile sunt de dimensiuni reduse majoritatea, insa exista si modele mai mari;
  • cu utilizare extinsa – acestea sunt barcile pneumatice care se pot folosi fara probleme pe orice tip de mediu, atat in apa dulce, cat si in apa sarata. Au carlig de remorcare si sunt potrivite daca planuiesti sa pescuiesti in mai multe zone, mai ales ca sunt o varianta buna si pentru pescarii experimentati, dar si pentru profesionisti;
  • barcile profesioniste – sunt o categorie aparte, utilizata de pescarii experimentati, care vor sa pescuiasca un anumit tip de peste. Necesita ceva experienta in manipulare, asa ca aceste modele de barci gonflabile se adreseaza doar celor cu experienta in domeniu.

Barca gonflabila pentru rafting

Barca pentru rafting este o barca pneumatica potrivita pentru o echipa 4-8 persoane sau chiar de 12 persoane. Raftingul este unul dintre cele mai populare sporturi acvatice outdoor si presupune coborarea pe rauri repezi de munte intr-o barca gonflabila, in echipe de mai multe persoane.

Barcile pentru rafting sunt fabricate din materiale extrem de rezistente pentru a putea trece fara probleme de orice obstacol. Raftingul este considerat un sport extrem si daca vrei sa experimentezi asa ceva trebuie sa stii ca pe langa o barca speciala si ore de antrenament, ai nevoie si de un echipament specific, format din costum din neopren, casca de protectie, vesta de salvare si padela.

Caiacul gonflabil (kayak-ul gonflabil)

Caiacul gonflabil este potrivit daca iti doresti un caiac usor de transportat si depozitat, care poate fi umflat sau dezumflat rapid cu ajutorul unei pompe. Caiacul gonflabil este rezistent si durabil, si, spre deosebire de modelele clasice, are o greutate foarte mica. Caiacele se diferentiaza in functie de numarul de locuri, de la 1-4 persoane, insa, de asemenea, se clasifica in functie de utilizare:

  • folosite pentru plimbari rare – pentru plimbari ocazionale de durata mica, pe vreme buna, este recomandat sa optezi pentru un model de caiac lat si plat, deoarece acesta iti va oferi stabilitatea si confortul de care ai nevoie. Tine minte: cand utilizezi un astfel de caiac, nu este recomandat sa te aventurezi la distante mai mari de 300 m de adapost, mai mult de o jumatate de zi;
  • folosite pentru plimbari frecvente – pentru o plimbare ceva mai lunga, ai nevoie de un caiac lung, profilat. Cu acesta poti pleca linistit la o distanta mai mare de adapost, chiar daca plimbarea ta dureaza pana la 24 de ore;
  • pentru pescuit – pentru pescuit va trebui sa optezi pentru un caiac stabil care sa-ti ofere capacitate mare de depozitare. Cu un asemenea caiac nu va trebui, totusi, sa te indepartezi cu mai mult de 300 m de un adapost.

Modele de barci gonflabile in functie de alimentare

Daca iti doresti o barca gonflabila cu care sa te distrezi in sezonul estival impreuna cu cei dragi, vei avea de ales intre urmatoarele modele:

Barca gonflabila cu vasle

Acest model este ideal daca iti propui sa explorezi si sa te relaxezi pe apa. Vei gasi in magazinele online numeroase marimi, in functie de capacitatea pe care ti-o doresti. Firesc, cu cat barca este mai mare, cu atat vei fi nevoit sa scoti ceva mai multi bani din buzunar.

Acest model de barca este foarte confortabil, gratie podelei gonflabile, insa totodata rezistent si sigur. In plus, faptul ca are valva pentru umflare si dezumflare rapida ii asigura o foarte mare portabilitate, astfel ca o poti lua cu tine oriunde calatoresti si vrei sa te plimbi pe apa.

Barcile cu vasle sunt variante economice. Vaslele pot fi fabricate din lemn, plastic sau metal si pot veni la set cu barca sau pot fi achizitionate separat din magazinele online dedicate acestei nise.

Barca gonflabila cu motor

Daca iti propui sa te plimbi in largul marii, cu siguranta, o barca cu vasle nu mai reprezinta o varianta buna pentru tine. Ai nevoie de o barca cu motor, sa te poarte in siguranta in larg si sa-ti asigure confortul necesar. Cand alegi barca gonflabila cu motor va trebui sa ai in vedere greutatea maxima admisa. In functie de pozitia motorului exista doua tipuri de barci: cu motor inboard si cu motor outboard.

  • motoarele inboard – sunt amplasate in corpul barcii, fiind caracteristice mai ales ambarcatiunilor de dimensiuni mari, folosite pentru plimbarea sau pescuirea pe ape adanci.
  • motoarele outboard – se prind de spatele barcii, existand si posibilitatea de a fi detasate la nevoie. Sunt usoare si durabile, facand fata cu brio mediului umed, intrucat sunt tratate cu substante speciale. Prin miscarea lor se asigura carmuirea barcii si sunt mult mai zgomotoase decat celelalte.

Materialul garanteaza durabilitatea

Un alt aspect esential pe care trebuie sa-l verifici cu atentie este constituit din materialul de fabricatie, intrucat acesta influenteaza durabilitatea ambarcatiunii, dar si rezistenta la factorii de mediu. Pe piata de profil, cele mai populare modele sunt cele din hypalon sau PVC si poliester.

Hypalonul este rezistent la razele UV si socuri, pastrandu-si caracterisiticile la un interval extins de temperatura (-40 pana la 90 grade Celsius). Daca iti doresti o barca din hypalon, trebuie sa stii de pe acum ca va fi necesar sa ai disponibil un buget ceva mai generos.

O varianta mai accesibila este combinatia dintre poliester si PVC, fiind, de asemenea, destul de rezistenta la abraziune si factori climatici. Acest model este destul de popular, atat printre cei care vor barci de pescuit, cat si pentru plimbare pe apa.

Un alt material utilizat cu succes la fabricarea barcilor gonflabile este vinilul. Foarte multi producatori folosesc vinil ranforsat pentru a asigura rezistenta si durabilitate sporite. Barcile din vinilin sunt confortabile si sigure, fiind un material destul de rezistent. Preturile barcilor gonflabile din vinil sunt pentru orice buget.

Depozitare si transportul barcii gonflabile

Din fericire nu ai nevoie de foarte mult spatiu pentru a depozita barca gonflabila, chiar daca ai achizitionat una foarte mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca mai toate modelele sunt construite cu podina umpluta cu aer, ceea ce ii permite o strangere (pliere) totata a barcii atunci cand nu doresti sa o folosesti.

Pe timpul iernii sau atunci cand nu o folosesti, dezumflii barca total si o pui la pastrare intr-un loc sigur pentru sezonul urmator. Umflarea si dezumflarea se face rapid datorita valvelor cu care barcile sunt prevazute. Datorita constructiei lor, barcile gonflabile sunt foarte usor de depozitat si de transportat. Acestea au fost special gandite astfel incat sa-i ofere utilizatorului un confort sporit si sa-i fie usor sa o utilizeze, transporte si depoziteze atunci cand nu foloseste barca.

Compartimentarea barcii iti asigura confortul

Compartimentarea barcii gonflabila se alege in functie de tipul de barca dorit. Compartimentarea difera in functie de tipul de barca si de numarul de persoane care pot sta in ea in acelasi timp. O barca gonflabila pentru plimbari in doi o sa aiba o compartimentare diferita fata de o barca gonflabila pentru pescuit de patru persoane sau un caiac gonflabil pentru o persoana.

Daca iti cumperi barca pentru a merge la pescuit, trebuie sa te asiguri ca iti va aduce un plus de confort atunci cand esti in larg si ca iti vei putea desfasura activitatea in voie. Astfel, alege o barca care sa gazduiasca numarul de persoane dorit, dupa care te orientezi catre celelalte aspecte: spatiu in care sa poti depozita captura, spatiu pentru unelte, suporturi incorporate pentru undite etc.

Chiar daca o vei folosi doar pentru a te plimba cu cei dragi pe apa, tot vei avea nevoie de o barca inteligent compartimentata, care sa-ti asigure un loc uscat in care sa-ti tii mancarea si obiectele personale. De asemenea, in functie de numarul de persoane care pot sta in acelasi timp, barca este special dotata cu pernute sau banchete gonflabile pentru a compartimenta si delimita zonele in care acestia pot sta.

Tine cont si de incarcatura maxima admisa

Daca n-ai de gand sa pleci de unul singur la pescuit, trebuie sa verifici atent incarcatura maxima admisa si numarul de persoane admis. Nu uita ca pe langa greutatea persoanelor din barca mai ai si alte elemente care ingreuneaza barca, cum ar fi: greutatea motorului (daca ii pui), bagajul adus pentru calatorie etc. Aceasta informatie o gasesti in descrierea produsului sau fisa tehnica si trebuie sa tii cont pe toata durata utilizarii barcii, pentru a fi mereu in siguranta.

Barcile gonflabile, beneficii si avantaje

Indiferent ca planuiesti sa folosesti barca la pescuit sau pentru plimbari relaxante, un lucru este cert: vei petrece destul de mult timp in largul apei. Prin urmare, pentru a te simti protejat si confortabil ai nevoie de o barca gonflabila buna. Barcile gonflabile au numeroase avantaje, printre ele si acestea:

  • un mod unic de a petrece timpul liber si de a te relaxa alaturi de familie si prieteni, indiferent de cum o faci (caiac, rafting la munte, pescuit, plimbari pe lac etc);
  • rezista perioada indelungata la factorii de mediu precum razele UV, abraziune, apa sarata, socuri;
  • nu isi modifica forma;
  • au rezistenta crescuta la temperaturi extreme;
  • umezeala nu provoaca aparitia mucegaiului;
  • ofera stabilitate si siguranta pasagerilor;
  • exista posibilitatea atasarii unui motor;
  • se manevreaza usor, intuitiv (exceptie fac modelele destinate sporturilor extreme, unde este necesara experienta);
  • sunt extrem de portabile, fiind dotate cu valve pentru umflare si dezumflare rapida;
  • se transporta si se depoziteaza usor. Barca gonflabila se poate transporta dezumflata in portbagajul masinii sau umflata pe portbagajul exterior sau remorca;
  • poti opta pentru un model cu diferite accesorii: manere pentru transport, vasle, suport undite, pompa manuala, franghie, scaun, geanta pentru transport.

Cum este mai usor sa cumperi o barca gonflabila

Daca ti-ai facut deja o mica schita despre cum arata barca visurilor tale, iti mai oferim un ultim pont: cel mai bine ar fi sa o cumperi dintr-un magazin online. Astfel, vei evita drumurile catre magazinele fizice cu astfel de produse si timpul pierdut inutil. In plus, oricat de magazine fizice ai vedea, tot nu ai posibilitatea sa gasesti diversitatea de modele de pe Internet.

Online este mult mai simplu sa compari ofertele de pret si caracteristicile, fara sa fie nevoie sa alergi dintr-un magazin in altul. Daca vrei sa vezi ce parere au altii despre barca pe care intentionezi sa o cumperi, exista, de asemenea, posibilitatea de a citi review-urile produselor. Un alt mare avantaj pe care nu trebuie sa-l omiti este faptul ca intregul procedeu de cumparare se desfasoara din fata calculatorului, iar barca iti va fi adusa direct acasa (poate chiar poti beneficia de livrare gratuita).

Cum alegi cea mai buna barca gonflabila

Recomandari barci gonflabile de buna calitate

Am pregatit o selectie cu mai multe tipuri de barci gonflabile din care poti alege. Modelele selectate au un bun raport calitate/pret, acopera o gama larga de nevoi si au recenzii bune din partea utilizatorilor. Alege modelul care se  potriveste cel mai bine nevoilor tale.

1. Barca pneumatica Elling Patriot 310

Barca pneumatica Elling Patriot 310 Realizata din PVC Valmex in 5 straturi, din care unul plasa armare face barca aproape imposibil de a fi sparta in trestii sau arsa cu tigara. Deasemenea, termosudarea imbinarilor conduce la utilizarea ei pe perioade lungi de timp fara a-i fi afectate proprietatile de flotabilitate.

Include: podina tego impermeabila si antialunecare, scaune 2 buc, pompa,vasle – 2 buc, maner pentru transport, kit reparatie, geanta transport, manual de utilizare, certificat garantie, garantia.

Vezi detalii si pret

2. Barca pneumatica Marine Pro (Voyager 1000)

Barca pneumatica Marine Pro (Voyager 1000) Barca pneumatica Marine Pro pentru 3 persoane. Barca poate fi folosita ca o barca de pescuit sau de agrement. Structura formata din trei straturi de material, care garanteaza o rezistenta sporita si durabilitate cu barca la abraziune, impact, apa de mare.

Include: barca pneumatica, vasle din aluminiu, pompa, buzunar pentru accesorii, 2 supape cu filet, manere rotative cu manevra, sac de accesorii si suporturi pentru tije de pescuit.

Vezi detalii si pret

3. Barca pneumatica – caiac Elling Kardinal 430SL

Barca pneumatica -caiac Elling Kardinal 430SL Realizata din PVC Valmex in 5 straturi, din care unul plasa armare face barca aproape imposibil de a fi sparta in trestii sau arsa cu tigara. Deasemenea, termosudarea imbinarilor conduce la utilizarea ei pe perioade lungi de timp fara a-i fi afectate proprietatile de flotabilitate.

Include: podina tego impermeabila si antialunecare, scaune 2 buc, pompa,vasle – 2 buc, maner pentru transport, kit reparatie, geanta transport, manual de utilizare, certificat garantie, garantia.

Vezi detalii si pret

4. Barca gonflabila Intex Mariner 4

Barca gonflabila Intex Mariner 4 Barca gonflabila Intex Mariner, capacitate 4 persoane, greutate 500kg, dimensiuni 328 x 145 x 48 cm.

Compozitie si materiale: PVC 90%; Aluminiu 1%; PET 5%; POM 1%; PP 3%.
Sport: Rafting
Tip chila: Soft
Tip podina:Umplut cu aer

Vezi detalii si pret

5. Caiac gonflabil Intex Excursion Pro

Caiac gonflabil Intex Excursion ProAceasta barca gonflabila este potrivita 2, avand o capacitate de incarcare de 180 kg. Barca are o constructie solida cu 3 straturi, care utilizeaza PVC cu un continut molecular ridicat, rezistent la abraziune, lumina solara, ulei si apa de mare.

Scaunele gonflabile confortabile cu spatar sunt reglabile si detasabile. Compartimentele de depozitare din prora si pupa sunt ideale pentru a va pune lucrurile. Caiacul este echipat cu supape de inalta presiune cu arcuri pentru o umflare si dezumflare rapida.

Vezi detalii si pret

6. Caiac gonflabil Intex Challenger K1

Caiac gonflabil Intex Challenger K1iziunea brandului Intex este sa fie cea mai recunoscuta, mai sigura si mai inovatoare companie din industrie.

Ambarcatiune gonflabila sportiva pentru 1 persoana, proiectata cu scaun gonflabil cu spatar si o forma ergonomica care ofera un spatiu generos la picioare. Dotata cu doua padele si pompa pentru umflare, Challenger K1 va putea fi montata in cateva minute. Barca este prevazuta cu o plasa sub care se pot depozita bagajele ori diverse accesorii. Vaslele din aluminiu sunt foarte usoare si rezistente.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo