Cum alegi cel mai bun set de tacamuri

Cum alegi cel mai bun set de tacamuriIndiferent ca il achizitionezi pentru tine sau doresti sa-l faci cadou, este important sa afli cum alegi cel mai bun set de tacamuri pentru a beneficia de calitatile acestuia pentru o perioada cat mai indelungata si pentru a corespunde nevoilor tale.

Atat setul de tacamuri cat si setul de farfurii sunt alegeri pe care trebuie sa le faci cu simt de raspundere pentru ca acestea sunt atat elemente utile in casa ta cat si elemente cu ajutorul carora transmiti un mesaj celor din jur.

Istoria tacamurilor este bogata si interesanta si dateaza de foarte multi ani. Totul a inceput devreme, in Preistorie odata cu aparitia cutitului care era utilizat ca obiect de aparare si unealta, apoi a continuat cu aparitia lingurii in Paleolitic si s-a incheiat dupa anul 1600 cu aparitia furculitei cu 4 dinti. Pe parcursul istoriei tacamurile au evoluat foarte mult, atat din punct de vedere al materialului utilizat cat si al intrebuintarii si formei. Anul 1871 a fost un an de maxima imporanta pentru evolutia tacamurilor pentru sa un englez a descoperit un nou material pentru producerea tacamurilor: otelul inoxidabil.

Cum alegi cel mai bun set de tacamuri

Pentru ca tacamurile au o istorie atat de bogata, o evolutie extraordinara, o utilitate necontestata si transmit un mesaj din partea ta este bine sa stii cum alegi cel mai bun set de tacamuri, care sa corespunda nevoilor tale, sa fie utilizat corect in functie de eveniment si mai ales sa reziste foarte bine in timp.

Materialul utilizat

Cum alegi cel mai bun set de tacamuriMaterialul utilizat la fabricarea setului de tacamuri este principala caracteristica de alegere. Materialul este foarte important din 2 motive: in primul rand ofera rezistenta si stabileste calitatea tacamurilor si in al doilea rand transmite declaratia ta catre invitati.

Daca la inceputuri tacamurile se faceau din piatra, chochilii de scoici, oase, lemn sau alte materiale, cu timpul materialele au fost inlocuite pentru a oferii tacamurilor o rezistenta mult mai buna si o siguranta mai mare la utilizare.

Seturile de tacamuri din inox (18/10) sunt cele mai intalnite. Acestea nu numai ca au un aspect placut dar au si o rezistenta foarte buna in timp. Setul de tacamuri din inox 18/10  este fabricat din inox cu adaos de 18% crom si 10% nichel. Cromul ofera o buna rezistenta in timp iar nichelul impiedica ruginirea, coroziunea si oxidarea.

Seturile de tacamuri din argint sau aur sunt foarte rezistente si elegante, insa au dezavantajul de a fi mult mai scumpe comparativ cu seturile din inox.

Seturile de tacamuri din inox cu elemente din lemn sau plastic nu sunt recomandate pentru ca in timp se pot dovedi foarte incomode si neigienice. Plasticul sau lemnul utilizat la manere poate prinde un miros neplacut in timp cat si acumulari de resturi daca nu sunt curatate foarte bine. De aceea este mult mai indicat sa evitati aceste modele, cu toate ca sunt destul de raspandite datorita pretului destul de mic.

Tipul de utilizare

Pentru a alege cel mai bun set de tacamuri pentru nevoile tale trebuie sa stabilesti mai intai tipul de utilizare.

Utilizare zilnica – informala sau ocazionala – formala?

Setul de tacamuri pentru o utilizare zilnica, informala trebuie sa fie simplu, fara forme sau elemente decorative deosebite si din materiale rezistente. Setul de tacamuri din inox 18/10 este cel mai recomandat pentru o utilizare zilnica pentru ca rezista foarte bine in timp si se curata foarte usor.

Setul de tacamuri pentru utilizare ocazionala, formala trebuie sa fie deosebit, sa inspire eleganta si prestanta. Setul de tacamuri din argint este cel mai bun pentru a fi utilizat la evenimentele deosebite pe care le organizezi.

In functie de tipul de petreceri pe care le dai si de rangul invitatilor poti schimba setul de tacamuri din argint cu un set de tacamuri din aur ( sau suflat).

Pentru a acoperi toate nevoile si pentru a fi pregatita in orice moment, este indicat sa ai in casa minim 2 seturi de tacamuri: un set tacamuri din inox 18/10 pentru a-l utiliza zilnic in familie si un set tacamuri din argint pentru a-l utiliza la evenimentele organizate cu diverse ocazii.

Numarul de persoane

In functie de nevoile tale, de numarul de persoane din familie sau de numarul de invitati pe care obisnuiesti sa-i inviti la masa trebuie sa stabilesti ce marime trebuie sa aiba setul tau de tacamuri. Cele mai intalnite si practice sunt seturile de tacamuri de 6 persoane si seturile de tacamuri de 12 persoane.

Setul de tacamuri de 6 persoane este utilizat de obicei de familii tinere, fara copii sau cel mult 1 copil iar setul de tacamuri de 12 persoane este utilizat de familii putin mai numeroase.

Indicat este sa achizitionezi un set de tacamuri de 12 persoane ca sa ai o rezerva si astfel vei fi asigurata in cazul in care vine si un alt membru al familie sau un prieten la masa.

Elementele componente ale setului de tacamuri

Cum alegi cel mai bun set de tacamuriIn functie de utilizarea lor trebuie stabilita si componenta setului de tacamuri.

Daca alegi un set de tacamuri pentru utilizare zilnica in familie nu ai nevoie de elemente componente speciale. Elemente precum lingura, lingurita, furculita, cutit si polonic sunt suficiente pentru tine si familia ta.

Insa, daca achizitionezi un set tacamuri pe care sa-l utilizezi la mese festive si evenimente nu strica sa alegi unul cu mai multe elemente componente, precum: furca pentru friptura, cutit mare pentru fripura, furculite pentru fructe, cutite mici pentru friptura, furculite pentru salata, polonic pentru supe, lingura mare pentru servire, spatula pentru prajituri, cutit pentru peste, etc.

Dimensiunile pieselor

In general piesele sunt facute astfel incat sa fie usor de utilizat si manevrat. Insa, sunt persoane care prefera ca elementele componente sa fie de dimensiuni mai mari, mai adanci (in special furculita si lingura). Si cand ma refer la dimensiuni la mari ma refer in special la suprafata care intra in contact cu mancare.

Asa ca, daca si voi aveti astfel de preferinte si vreti sa luati o cantitate mai mare de mancare deodata, va recomand un set de tacamuri care are lingura mai adanca si furculita cu dintii mai lungi si curbura mai pronuntata.

Pretul setului de tacamuri

Pretul setului depinde de mai multe criterii, precum: materialul utilizat, numarul de persoane si numarul de elemente componente. Acestea sunt principalele criterii care influenteaza pretul, insa se mai adauga si alte criterii cum ar fi brandul care le-a produs. Avand in minte nevoile tale si criteriil de selectie de mai sus, trebuie sa aloci un buget pe care esti dispus sa-l cheltui pentru un set de tacamuri.

Un set de tacamuri din inox de 12 persoane, bun, rezistent, nu cu foarte multe elemente componente incepe de la un pret de 400 – 500 lei si creste in functie de elementele componente.

Nu uita, un set de tacamuri este o achizitie pe termen lung si nu trebuie sa faci rabat de la calitate. De aceea, este mai bine sa achizitionezi un set mai scump, de calitate si cu mai multe elemente componente decat sa fii nevoita sa cumperi altul dupa un timp.

Garantia oferita

Garantia oferita de producator este un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi cel mai bun set de tacamuri. O garantie de 6 -12 ani este un potrivita pentru un astfel de produs. Insa, daca alegi un set de tacamuri mai scump si produs de un brand, garantia oferita de producator poate creste pana la 24 de luni.

Recomandari seturi de tacamuri de calitate

Pentru a iti facilita cautarile, am inclus in cadrul acestui ghid de cumparaturi o selectie dintre cele mai bune seturi de tacamuri cu un raport calitate/ pret foarte bun.

In cazul in care recomandarile noastre nu acopera toate nevoile tale, da click pe un produs pentru a cauta alte modele direct la magazinul online unde sunt comercializate.

1. Set 24 tacamuri argintate Inglese

 Set 24 tacamuri argintate IngleseSet de tacamuri argintate semnate Chinelli reprezinta rafinament si excelenta pentru cele mai elegante mese.

Utilizare – Formala
Numar persoane – 6 persoane
Numar piese – 24
Material – Cupru cu argint + strat de argint
Parere cumparatori – 5 stele (5/5)

Vezi detalii si pret

2. Set tacamuri 68 piese BSF Swing, Inox polisat

 Set tacamuri 68 piese BSF Swing, Inox polisatSetul de tacamuri BSF Swing este caracterizat prin forme simple si clasice cu linii clare, un set potrivit la orice masa.

Utilizare – Formala si Informala
Numar persoane – 12 persoane
Numar piese – 68
Material – Inox 18/10
Parere cumparatori – 5 stele (5/5)

Vezi detalii si pret

3. Set tacam Tackle, Inoxriv, 75 piese, cutie cadou

 Set tacam Tackle, Inoxriv, 75 piese, cutie cadou

Setul de tacamuri Tackle este potrivit pentru orice eveniment.

Utilizare – Formala si Informala
Numar persoane – 12 persoane
Numar piese – 75
Material – Inox
Parere cumparatori – 5 stele (5/5)

Vezi detalii si pret

4. Set tacamuri Jean Dubost, 24 piese

Set tacamuri Jean Dubost
Colectia Languiole a fost creata in inima Frantei mai bine de 200 de ani. Cutitele sunt realizate manual de mesteri, ale caror abilitati au fost transmise dintr-o generatie in alta.

Utilizare – Formala si Informala
Numar persoane – 6 persoane
Numar piese – 24
Material – Inox negru

Vezi detalii si pret

5. Set 24 tacamuri Galileo, grosime 3 mm

 Set 24 tacamuri Galileo, grosime 3 mm

Set tacamuri 24 piese Salvinelli, model GALILEO, made in Italy, fabricat din inox 18/10, grosime 3 mm, cutie eleganta

Utilizare – Formala si Informala
Numar persoane – 6 persoane
Numar piese – 24
Material – Inox 18/10
Parere cumparatori – 5 stele (5/5)

Vezi detalii si pret

6. Set tacamuri + suport lemn Jean Dubost Laguiole

Set tacamuri + suport lemn Jean Dubost LaguioleCalitatea este o parte importanta a politicii companiei. Produsele Dubost Colas Pradel sunt atent controlate in fiecare etapa a productiei, pentru a oferi clientilor produse cu o durata de viata cat mai mare.

Utilizare – Informala
Numar persoane – 6 persoane
Numar piese – 24
Material – Inox, Lemn

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo