Cum alegi cel mai bun blender
Cum alegi cel mai bun blender? Ce caracteristici trebuie sa aiba un blender bun? Care este cel mai bun blender? Citeste informatiile din acest ghid de cumparaturi si vei afla tot ce trebuie sa stii despre un blender de calitate.
Blenderul a parcurs un drum lung de la aparitia lui in 1922 si a avut o evolutie dinamica. Intrebuintarea si utilitatea lui a parcurs mai multe domenii: utilizat in baruri, cunoscuta bautura Pina colada fiind martora, in laboratoare, hoteluri dupa care si-a gasit binemeritatul loc in bucatariile gospodinelor facand mult mai usoara munca lor.
Blenderul este un aparat electrocasnic foarte versatil, nu ocupa mult loc (spre deosebire de robotul de bucatarie), este usor de folosit si curatat si are numeroase intrebuintari: amesteca, toaca, macina, face piure, sucuri, emulsii, etc.
Cum alegi cel mai bun blender?
Tipul de blender ales
Pentru a alege cel mai bun blender pentru tine trebuie mai intai sa iti identifici nevoile si sa stabilesti ce tip de blender iti este util.
Blender vertical sau blender de mana, este un blender inventat mult mai tarziu fata de cel clasic (la 30 ani dupa) si a aparut din necesitatea de a pregati mai rapid alimentele indiferent de recipientul in care sunt.
Benderul vertical sau blenderul de mana se manevreaza manual, nu are un recipient fix el fiind utilizat direct in recipientul final sau direct in oala in care au fiert alimentele. Blenderul vertical este in forma de bat (stick blender) si functioneaza prin imersiune-scufundare.
Blender de blat sau blenderul traditional este cel despre care vor vorbii astazi pentru a afla toate caracteristicile esentiale pe care le are un blender de calitate, un blender care sa corespunda nevoilor tale.
Puterea blenderului
Puterea blenderului este foarte importanta pentru va influenta tipul de operatiuni pe care le poti face cu ajutorul blenderului. Puterea unui blender varianza intre 200 si 1500 W.
Insa, daca alegi un blender cu o putere mica vei fi limitat la intrebuintare lui pentru ca acesta nu are puterea necesara sa execute toate comenzile. Cu ajutorul unui blender cu putere mai mare poti executa mai multe operatiuni: tocat, spart gheta, rasnit, piure, etc.
Daca vrei un blender de calitate, pe care sa il utilizezi cu usurinta la mai multe operatiuni iti recomandam sa alegi un blender cu o putere de minim 600-700 W.
Treptele de viteza / Functiile blenderului
Cele mai multe blendere au 4-5 trepte de viteza, insa exista si blendere mai performante care au pana la 14 trepte de viteza care iti permit sa il utilizeazi la mai multe operatiuni.
In functie de ceea ce doresti sa executi si de caracteristicile ingredientelor, poti utiliza blenderul la diverse programe – trepte predefinite astfel incat sa pregatesti instant mancarea fara sa deteriorezi alimentele sau sa pierzi din nutrienti (functia supa, functia smoothie, functia sosuri, etc).
De exemplu, la viteza de procesare a setarii “Supa”, ingredientele vor fi incalzite la o temperatura ridicata pentru a prepara supe fierbinti, delicioase si proaspete din ingrediente crude.
Una dintre cele mai importante functii ale unui blender de calitate este treapta turbo care iti permite sa pregatesti ingredientele intr-un timp mult mai scurt si mult mai eficient.
Functionare in mod silentios si spalare la masina de spalat vase sunt alte “functii” utile pe care un blender de calitate le are.
De asemenea, functia de spart gheata este foarte utila atunci cand doresti sa prepari bauturi delicioase.
Materialul recipientului
Materialul din care este facut recipientul este foarte important pentru ca de el depinde usurinta cu care se va curata, rezistenta la zgarieturi, calitatea preparatelor si rezistenta la temperaturi extreme (termorezistent).
Recomandate sunt recipientele din sticla pentru ca rezista mult mai bine, se curata foarte usor si cel mai important este ca nu schimba calitatea alimentelor procesate in ele. Dar cum tehnologia a avansat foarte mult, acum poti achizitiona si un blender cu recipient din plastic pentru ca acesta este fabricat dintr-un plastic special care rezista bine.
Insa, daca vreti sa alegi cel mai bun blender pentru tine si pentru sanatatea familiei tale, recomandat este sa achizitionezi unul cu recipientul din sticla, termorezistent. Pretul lui este putin mai mare, insa in timp de dovedeste o alegere inteleapta.
Capacitatea recipientului
Nu trece cu vederea acest aspect foarte important. Blenderele au in general o capacitate cuprinsa intre 0,4 l si 2,5 l. In general blenderele cu recipiente de capacitate mica (mini blendere) au o utilizare foarte restransa, fiind utilizate pentru a prepara un pahar de suc sau a mixa un cocktail.
Daca vrei un blender de calitate pe care sa-l utilizezi in toate scopurile si sa iti fie de ajutor in mai multe retete (spart gheata, supe, sucuri, piure, etc) recomandat este un blender cu o capacitate cat mai mare.
Lama blenderului
Materialul lamei
Lama blenderului este foarte importanta pentru ca in functie de rezistenta acesteia poti utiliza blenderul in mai multe operatiuni. Pentru a avea un blender de calitate, rezistent si capabil sa execute cat mai multe functii este necesar ca acesta sa aiba o lama rezistenta. Cel mai indicat material utilizat la fabricarea lamei este otelul inoxidabil.
Manevrabilitatea
Nu este rau daca optezi pentru un blender cu lama detasabila. In acest fel vei putea curata recipientul mult mai usor si vei evita posibile accidente.
Forma lamei
Inainte sa alegi blenderul trebuie sa te asiguri ca lama are forma potrivita pentru a executa cat mai multe operatiuni. Exista blendere cu lama intr-o anumita forma care este dedicata numai pentru anumite operatiuni, cum ar fi tocat.
Insa, pentru a avea un blender util si eficient, trebuie sa fie cu o lama care sa fie adaptata tuturor operatiunilor. Aceste informatii le gasesti cu usurinta in descrierea sau in specificatiile produsului respectiv.
Sisteme de siguranta
Sistemele de siguranta sunt cele care te impiedica sa ai accidente nedorite atunci cand utilizezi blenderul. Sisteme precum oprire automata daca motorul se incinge prea tare, pornire in siguranta numai daca recipientii si componentele sunt fixate corespunzator, suporti anti – alunecare sunt cele mai importante, iar un blender bun trebuie sa le aiba.
Accesorii incluse
In functie de model si mai ales in functie de pretul blenderului poti beneficia de un blender care are incluse mai multe accesorii precum: rasnita, mai multe recipiente, cantar, spatule, etc. Aceste accesorii iti vor fi de folos atunci cand vrei sa prepari o reteta si trebuie sa masori sau cand trebuie sa cureti bolul de continut.
Un al accesoriu care iti va fi de mare folos este o carte de retete pentru a prepara diverse mancaruri si bauturi la blender. O carte cu retete pentru blender iti va da mai multa inspiratie de retete delicioase pentru smoothie-uri, supe creme, sosuri, deserturi si alte dulciuri delicioase.
Alege blenderul cu accesoriile potrivite nevoilor tale si care iti vor face viata mai usoara.
Pretul blenderului
Pretul blenderului este foarte important pentru ca acesta te ghideaza si iti vorbeste despre calitatile, utilitatea si eficienta blenderului. Un blender bun, pe care sa il utilizezi la multe operatiuni si care sa fie rezistent in timp nu poate fi gasit la un pret foarte ieftin.
Intervalul in care se misca pretul unui blender este 150 – 1200 Ron, chiar si mai mult pentru unele modele performante.Insa, daca vrei un blender de calitate, util, rezistent si eficient nu iti recomandam sa cumperi unul ieftin pentru ca nu va rezista si nu iti va fi de ajutor.
Garantia oferita de producator
Achizitioneaza numai blendere produse de producatori de renume, producatori care ofera garantie produselor sale. O garantie de minim 24 luni este potivita pentru un astfel de produs. Insa, cu cat creste pretul blenderului, cu atat si garantia este mai mare (poate ajunge pana la 84 luni).
Recomandari blendere de calitate
Pentru a iti facilita cautarile, am inclus in cadrul acestui ghid de cumparaturi o selectie dintre cele mai bune si cautate blendere de pe piata, produse de cele mai renumite branduri din lume.
In cazul in care recomandarile noastre nu acopera toate nevoile tale, da click pe un produs pentru a cauta alte modele direct la magazinul online unde sunt comercializate.
1. Blender Profesional Versa Oster
Blenderul Oster Versa reprezinta combinatia perfecta intre putere, viteza mare de rotatie, precizie si performanta dovedita pentru prepararea celor mai proaspete si sanatoase preparate.
Putere: 1400 W
Capacitate recipient: 1,9 l
Trepte viteza: viteza variabila in 8 trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata, 3 trepte predefinite (Supa, Smoothie, Sosuri)
Pareri cumparatori: 5 stele (5/5)
2. Blender Philips Avance Collection HR2195/00
Blenderul Philips cu tehnologia inovatoare ProBlend 6 pentru a amesteca fructe, a taia legume si a zdrobi gheata in cel mai eficient mod.
Putere: 900 W
Capacitate recipient: 2 l
Trepte viteza: viteza variabila in trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata, mod silentios
Pareri cumparatori: 5 stele (5/5)
3. Blender Artisan 1.5L – KitchenAid
Blenderul KitchenAid Artisan este robust, stabil si construit sa reziste mult timp – oferindu-va controlul total de care aveti nevoie pentru obtinerea perfectiunii de fiecare data.
Putere: 550 W
Capacitate recipient: 1,5 l
Trepte viteza: viteza variabila in 5 trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata, 5 predefinite (stir, chop, mix, puree, liquefy)
4. Blender Oster Reversible BRLY07-Z00-050
Blenderul Oster Reversible va usureaza munca, fie ca doriti sa realizati sosuri cremoase, supe creme, smoothie-uri proaspete, sau sa sfaramati gheata pentru cocktail-uri.
Putere: 600 W
Capacitate recipient: 1,25 l
Trepte viteza: viteza variabila in 5 trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata
Pareri cumparatori: 5 stele (5/5)
5. Blender Gorenje B800E
Blender Noua Genereatie, 800W, 3 Viteze, Lame De Lame De Inox, Functie Pulse, Cupa De Masurare, Recipient Din Sticla De 1.5 L, Picioruse De Cauciuc, Tub De Alimentare Xxl, Accesoriu Pentru Rasnit Cafea, Desing Inox
Putere: 800 W
Capacitate recipient: 1,5 l
Trepte viteza: viteza variabila in 3 trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata, maruntire
6. Blender Bosch MMB64G3M
Indiferent ce doresti sa faci, blenderul din sticla TempSafe este instrumentul potrivit.
Putere: 800 W
Capacitate recipient: 2,3 l
Trepte viteza: viteza variabila in trepte
Functii: Turbo, zdrobire gheata, 2 predefinite (smoothie, tocat)
Pareri cumparatori: 5 stele (5/5)