Camera copiilor

Cum alegi cel mai bun pat metalic

Cum alegi cel mai bun mai bun metalic astfel incat sa beneficiezi de maximum de avantaje la un pret rezonabil pentru tine? Citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla care sunt caracteristicile care influenteaza calitatea unui pat!

Alegerea unei piese de mobilier nu este o alegere simpla, iar patul face parte din aceasta categorie. Piata este plina de magazine (traditionale si online) care ofera clientilor numeroase modele de paturi metalice, de la preturi exagerat de mici pana la unele exorbitante. Sa te orientezi intr-o astfel de piata este greu, iar de cele mai multe ori alegereile nu sunt facute dupa criteriile potrivite.

De cele mai multe ori clientii se orienteaza numai dupa pret, ceea ce nu este neaparat gresit, insa, nu te poti astepta sa beneficiezi de o calitate prea buna atunci cand platesti un pret mult prea mic pentru un produs care trebuie sa te tina cel putin 10 ani. De aceea, este bine sa ai in vedere si alte filtre pe langa cel al pretului, daca vrei sa alegi cel mai bun pat metalic si sa beneficiezi de un produs care sa reziste in timp si care sa iti acopere nevoile.

TOP 3 paturi metalice

Cum alegi cel mai bun pat metalic

Filtre precum calitatea materialelor folosite, dimensiunile patului in raport cu nevoile tale, calitatea saltelei de dormit si a somierei, stilul si pretul patului metalic sunt cele care influenteaza cu adevarat calitatea, utilitatea si confortul patului metalic. Citeste informatiile pe care le prezentam mai jos si afla toate informatiile de care ai nevoie pentru ca tu sa alegi cel mai bun pat metalic.

Materialele si stilul patului metalic

Te gandesti ca acest filtru este irelevant pentru ca denumirea spune tot: pat metalic. Nu este chiar asa! Pe langa faptul ca exista mai multe categorii de metale, de la cele rezistente pana la cele pe care trebuie sa le eviti, mai exista posibilitatea ca patul metalic sa fie fabricat in combinatie cu alte materiale. Acest lucru se practica din doua motive: pentru un aspect deosebit sau pentru a creste rezistenta patului.

  • Pat metalic simplu

Paturile metalice simple sunt printre cele mai ieftine paturi, cu exceptia paturilor simple din PAL. Pretul mai scazut fata de alte tipuri de paturi (paturi din lemn masiv, paturi tapitate, paturi din combinatie de materiale) vine din faptul ca patul realizat exclusiv din metal este mai simplu, mai usor de fabricat si nu contine alte accesorii cum ar fi spatiile pentru depozitare.

Pe langa avantajul pretului, patul metalic simplu mai are si avantaje legate de aspect. Este un pat foarte versatiul care poate “imbraca” mai multe stiluri: stilul  scandinav, stilul rustic, stilul shabby chic etc. Insa, indiferent ce model alegi, trebuie sa ai in vedere doua aspecte: metalul (otelul sau fierul forjat) folosit sa fie de buna calitate si sa fie finisat corespunzator (lacuit, vopsit etc), astfel incat sa reziste bine in timp.

  • Pat metalic in combinatie cu lemn

Patul realizat in combinatie de metal cu lemn are trei mari avantaje. In primul beneficiezi de un pat rezistent. Atat metalul, fie el otel sau fier forjat, cat si lemnul masiv sunt doua materiale rezistente si care se comporta foarte bine pe timp indelungat. Poti opta pentru un pat metalic (otel sau fier forjat) in combinatie cu lemn masiv autohton (cires, nuc etc) sau cu lemn exotic (arbore de cauciuc, lemn malaezian etc).

In al doilea rand are un aspect deosebit, o cambinatie frumoasa intre romantism, simplitate si eleganta. Poate fi ales atat pentru un stil clasic, un stil rustic, un stil modern sau unul shabby chic. Diferenta o fac accentele metalului, accesoriile, culorile si lemnul folosit. Si nu in ultimul rand, este vorba despre pretul avantajos si un bun raport calitate/pret. Patul din metal cu lemn are preturi accesibile, si este o investitie care merita facuta.

  • Pat metalic tapitat

Indiferent ca vorbim de patul metalic tapitat total sau despre patul tapitat partial, adica numai tablia patului, acest tip de pat este incadrat la categoria premium. Aceasta incadrare este facuta datorita confortului sporit pe care il ofera patul tapitat, mai ales in zona tabliei, pentru ca iti permite sa stai sprijint, chiar fara a folosi perna.

Aspectul patului metalic tapitat este mult mai elegant si “pretentios” fata de celelalte doua tipuri de paturi metalice. De asemenea, acest tip de pat ofera si avantaje precum spatii de depozitare pentru lenjerie, perne sau pilota. Pretul patului metalic tapitat depinde de materialele folosite (stofa, piele ecologica, piele naturala), de calitatea acestora, de confortul oferit (strat de spuma pentru un confort ridicat etc) si mai ales de rigurozitatea procesului de fabricatie.

Dimensiunile patului metalic

In functie de nevoile tale si dimensiunile patului metalic am impartit paturile metalice in 4 categorii. Daca vrei sa afli mai multe informatii folositoare despre dimensiunile paturilor de dormit citeste si articolul Cum alegi patul de dormit in functie de dimensiuni.

Atentie! Pentru ca dimensiunea totala a patului difera de la un model la altul, clasificarea paturilor se face in functie de dimensiunea saltelei, adica in functie de suprafata de dormit. Suprafata de dormit este de fapt dimensiunea saltele de dormit si este zona pe care o folosesti atunci cand dormi.

  • Pat metalic de o persoana

In categoria pat de o persoana putem sa incadram paturile metalice care au saltelele cu urmatoarele dimensiuni: 80×190 cm (Small Single), 90×200 cm (Single) si 120×200 cm (Super Single). Insa, pentru un adult, care doreste sa doarma confortabil, recomandat este patul metalic de o persoana de 120×200 cm.

  • Pat metalic matrimonial

In tara noastra, in categoria pat matrimonial ne este “permis” sa incadram paturile metalice care au saltelele cu urmatoarele dimensiuni: 1400×200 cm (pat Dublu sau Matrimonial), 160×200 cm (pat King) si 180×200 cm (Super King). Pentru ca doi adulti sa doarma confortabil, patul metalic King (160×200 cm) este perfect, insa, daca persoanele sunt corpolente recomandam un pat Super King (180×200 cm).

  • Pat metalic supraetajat

Patul metalic supraetajat este o investitie perfecta daca esti parintele a doi copii, iar acestia trebuie sa imparta dormitorul, daca esti student si vrei sa schimbi patul din camin sau vrei sa ai un pat in plus in caz de nevoie. Avantajul patului metalic supraetajat este ca poate fi folosit atat de copii cat si de adulti. Un pat metalic supraetajat normal are salteaua cu dimenisiunile de 80×190 cm sau 90×200 cm.

  • Pat metalic pentru copii

Dimensiunea patului metalic pentru copii este alesa in functie de varsta copilului pentru care il cumperi. Poti opta pentru un pat metalic din categoria paturi pentru o persoana daca ai un copil adolescent (80×190 cm sau 90×200 cm) sau pentru un pat mai mic daca varsta copilului este mai mica (70×140 cm sau 80×160 cm).

Salteaua si somiera patului metalic

Atunci cand vorbim despre salteaua si somira patului metalic trebuie sa mentionam doua aspecte: calitatea acestora si daca acestea sunt incluse in pretul patului sau trebuie sa le achizitionam setarat. Cel mai mul pat metalic nu este cel mai bun daca nu are o saltea si o somiera de buna calitate.

  • Calitatea saltelei de dormit si a somierei

Calitatea patului de dormit si confortul resimtit depind foarte mult si de aceste doua aspecte nu numai de calitatea cadrul si accesoriilor. De aceea, este obligatoriu sa te asiguri ca atat salteaua cat si somiera patului sunt de foate buna calitate. Somiera patului trebuie sa fie rezistenta si solida, indiferent ca este fabricata din lemn sau metal. In ceea ce priveste salteaua, trebuie sa te asiguri ca si aceasta este fabricata respectand cele mai inalte standarde.

  • Sunt incluse sau le achizitionezi separat

In cele mai multe cazuri, patul metalic vine la pachet cu somiera si nu este nevoie sa o cumperi separat. Insa, in ceea ce priveste salteaua este o alta poveste. In 99% din situatii, salteaua nu vine la pachet cu patul ales. Ceea ce este foarte important este ca ulterior sa alegi o saltea buna si care sa se potriveasca cu patul ales. Nu te ingrijora, toti producatorii mentioneaza la descriera produsului atat dimensiunea totala a patului cat si ce saltea de dormit se potriveste (dimensiunea ei).

De asemenea, un alt aspect care este foarte important legat de saltea, este sa stii ce tip de saltea vrei si ai nevoie. Poti opta pentru o saltea din arcuri, saltea din spuma de memorie, o saltea ortopedica etc. Daca nu stii ce sa alegi si vrei sa afli mai multe informatii legate de saltelele de dormit, iti recomandam articolele urmatoare: Cum alegi cea mai buna saltea din arcuri individuale, Cum alegi cea mai buna saltea ortopedica, Cum alegi cea mai buna saltea superortopedica din arcuri, Cum alegi cea mai buna saltea din spuma cu memorie, Cum alegi cea mai buna saltea cu arcuri, Cum alegi cea mai buna saltea pentru copii.

Paturi metalice: recomandari si recenzii

Pentru a iti veni in ajutor, am pregatit o lista cu mai multe modele de paturi metalice din care tu poti alege. Acestea sunt alese din gama mai multor magazine de specialitate, astfel incat sa iti oferim ce este mai bun. Paturile alese sunt din stiluri diferite, cu diferite dimensiuni si cu o plaja variata de preturi, astfel incat tu sa gasesti cel mai bun pat metalic pentru tine.

De asemenea, paturile metalice alese au numeroase recenzii pozitive din partea clientilor care au cumparat si folosit produsul respectiv. Astefl, iti va fi mai usor sa vezi daca poti avea incredere sau nu in produsul respectiv.

1. Pat matrimonial Elena Economic

Cadrul de metal, rezistent la greutati mari, somiera este inclusa in pret, deci pentru un somn perfect si linistitor va mai lipseste doar salteaua.

Tip: pat metalic
Materiale: metal
Dimensiuni saltele: 180×200 cm (disponibil si pe alte dimensiuni)
Altele: contine somiera, nu contine saltea

Vezi detalii si pret

2. Pat matrimonial Adela Economic

Patul metalic Adela Economic a fost conceput cu un aspect modern, putandu-se adapta cu usurinta la alt mobilier existent déjà in dormitoare.

Tip: pat metalic
Materiale: metal
Dimensiuni saltele: 160×200 cm (disponibil si pe alte dimensiuni)
Altele: contine somiera, nu contine saltea

Vezi detalii si pret

3. Pat rama metalica Apolda

Frumusetea unui pat stabil si robust cu cadru metalic consta in simplitatea sa. Cu o tetiera clasic eleganta, va fi piesa favorita din dormitorul dumneavoastra.

Tip: pat metalic
Materiale: otel
Dimensiuni saltele: 120×200 cm (disponibil si pe alte dimensiuni)
Altele: nu contine saltea si somiera

Vezi detalii si pret

4. Pat single Adriana Economic

Somiera metalica, realizata cu lamele elastic din fag stratificat, este inclusa.

Tip: pat metalic
Materiale: metal
Dimensiuni saltele: 80×200 cm (disponibil si pe alte dimensiuni)
Altele: contine somiera, nu contine saltea

Vezi detalii si pret

5. Pat supraetajat Imaj

Este format din 2 paturi, unul cu pentru o singura persoana si unul pentru 2 persoane.

Tip: pat metalic supraetajat
Materiale: metal
Dimensiuni saltele: 90×190 cm si 140×190 cm
Altele: contine somiere, nu contine saltele

Vezi detalii si pret

6. Pat supraetajat Denis&Denisa

Accesul la patul superior se face prin intermediul unei scarite confectionata tot din metal.

Tip: pat metalic supraetajat
Materiale: metal
Dimensiuni saltele: 80×200 cm
Altele: contine somiere, nu contine saltele

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago