Mobilier gradina

Cum alegi cel mai bun cort de gradina

Cum alegi cel mai bun cort de gradina? Te pregatesti de sezonul cald si esti hotarat sa-ti cumperi cel mai bun pavilion de gradina insa nu stii ce sa alegi? Noi te ajutam sa faci o alegere inspirata pentru a petrece momente relaxante cu cei dragi!

Nimic nu se compara cu un moment de relaxare in aer liber dupa o zi agitata la birou sau dupa o saptamana tumultoasa. Daca locuiesti la casa, te poti considera privilegiat. Iti poti transforma gradina intr-o oaza de relaxare in care sa-ti incarci bateriile si sa petreci momente de calitate impreuna cu cei dragi.

Amenajarea unei gradini frumoase nu este deloc usoara, insa cu cateva piese de rezistenta o poti transforma in locul preferat al intregii familii. Printre piesele care nu trebuie sa-ti lipseasca din acest loc minunat se numara si cortul de gradina. Acesta iti va tine umbra in zilele insorite, dar va aduce si un mare plus din punct de vedere estetic.

TOP 3 corturi de gradina

Cum alegi cel mai bun cort de gradina

Daca ai pornit in cautarea unui pavilion pentru gradina, ai observat deja, probabil, ca in magazinele online care comercializeaza astfel de produse sunt foarte multe variante. Diferenta o face materialul, dimensiunile, chiar si pretul, asa ca s-ar putea sa fii derutat intre atatea oferte. Daca nu stii ce model de cort de gradina este potrivit pentru tine, noi te ajutam sa descoperi ce cauti. Citeste cu atentie ghidul din continuare in care sunt evidentiate caracteristicile cele mai importante dupa care trebuie sa-ti ghidezi alegerea.

Tipul de pavilion de gradina

Exista doua tipuri de pavilioane, usoare si robuste, cu diferente semnificative intre ele.Aceasta diferentiere se face in functie de modul de constructie al corturilor de gradina, de greutatea cu care se monteaza, dar si de durata de utilizare (pe termen scurt sau mai lung).

  • pavilioanele usoare – sunt simplu de manipulat si transportat, fiind o solutie buna daca iti doresti doar un cort pe care sa-l montezi ocazional. Un astfel de pavilion se monteaza in cateva minute si are un pret destul de avantajos. Il poti folosi la petreceri in gradina sau la camping, fiind un model potrivit pentru tot felul de activitati in timpul liber.
  • pavilioanele robuste – sunt perfecte daca iti doresti o solutie permanenta care sa te protejeze de soare si alte fenomene meteorologice, atunci cand iti petreci timpul in gradina. Montarea nu se face la fel de usor ca in cazul corturilor usoare, insa odata montat, pavilionul va ramane fixat o perioada indelungata. Rezistenta acestui tip de pavilion este data de structura fabricata din fier, fonta, otel, PVC sau lemn. Daca sunteti in cautarea unui cort de gradina pe care sa-l montati si sa-l folositi mereu, acesta este tipul pe care trebuie sa-l alegeti.

Aspectul cortului de gradina

Fiind vorba despre gradina ta, este normal sa iti doresti ca pavilionul sa fie cat mai placut din punct de vedere estetic. Prin urmare, iata din ce modele poti sa alegi:

  • pergolele – sunt mai robuste, de uz permanent, motiv pentru care sunt si mai costisitoare, fiind fabricate din materiale mai rezistente, in general fiind construite din lemn (gen foisor);
  • cort tip pavilion – sunt printre cele mai intalnite, indiferent ca sunt simple (cadru cu copertina) sau mai elaborate, cu pereti laterali. Acestea se gasesc in numeroase forme si modele (rotunde, patrate etc), se gasesc in diferite dimensiuni, sunt usor de montat/demontat, sunt rezistente, si, cel mai important sunt extrem de practice si utile. De asemenea, unele modele mai complexe vin la pachet cu diferite accesorii foarte utile (plasa tantari etc);
  • marchizele sau copertinele – nu le putem incadra la categoria corturi de gradina, insa pot fi si ee utilizat epentru a umbri o zona anume. Sunt practice, usor de asamblat si pot fi folosite de sine statator sau in continuarea acoperisului casei. Pe timpul sezonului rece se demonteaza si se depoziteaza corespunzator recomadarilor;
  • umbrelele de gradina – de dimensiuni mari pot avea aceeasi functionalitate ca si un cort, deci, nici acestea, ca si marchizele, nu le putem incadra in aceasta categorie. Au avantajul ca sunt foarte utile, sunt usor de montat, au costuri acceptabile si le poti folosii in diferite ocazii.

Materialele din care este fabricata structura

Corturile pentru gradina pot fi fabricate dintr-o gama foarte mare de materiale. De regula, structura de rezistenta este fabricata din fier, lemn, aluminiu sau otel, materialul influentand considerabil si designul pavilionului, dar, mai ales, durabilitatea.

  • aluminiul – este una dintre alegerile des intalnite ale persoanelor intersate de un astfel de produs. Acesta rezista foarte bine factorilor de mediu, fiind destul de durabil. Multe modele au structura de rezistenta fabricata din aluminiu intarit prin anodizare, procedeu ce-l face comparabil cu otelul la durabilitate;
  • otelul – este o alta varianta buna, desi asamblarea unui cort cu structura de otel poate fi un pic mai dificila, in comparatie cu alte materiale. Iti dam un pont: asigura-te ca piesele structurii de rezistenta au fost vopsite in camp electrostatic. Astfel, vor fi mult mai rezistente la abraziune, sporind durabilitatea intregii structuri.

Copertina – materialele utilizate

Desi multi au impresia ca structura de rezistenta este cea mai importanta, copertina conteaza in egala masura. Practic, aceasta parte a cortului te protejeaza de soare, vant si intemperii

  • polistiren – cele mai multe corturi au copertina confectionata din polistiren impermeabil tratat UV, pentru ca este un material practic si eficient;
  • polietilena – este un alt material utilizat. Aceasta este folosita mai ales la corturile usoare, care nu sunt destinate folosirii permanente.
  • vinilinul – in schimb, este destinat folosirii permanente, fiind o varianta ceva mai costisitoare. Avantajele vinilinului sunt intretinerea si curatarea usoara, rezistenta crescuta in timp si gradul mare de protectie UV.

Pretul cortului de gradina

Mai degraba decat pretul in sine, analizeaza raportul calitate/pret. Este firesc sa iti doresti un cort de gradina cat mai ieftin, insa, daca il vrei pe cel mai bun, care sa te protejeze de conditiile exterioare, indiferent ca este vorba despre razele soarelui sau ploaie, s-ar putea sa scoti ceva mai multi bani din buzunar. Insa, in schimbul acelor bani, vei primi un produs de buna calitate si astfel te vei bucura vreme indelungata de aceasta achizitie, atat tu, cat si musafirii tai.

In magazinele online gasesti o gama larga de produse si la o oferta de pret variata, astfel incat sa faci alegerea potrivita pentru bugetul tau, indiferent daca iti doresti cel mai bun cort de gradina cu caracteristici moderne sau un pavilion usor, pe care sa-l folosesti din cand in cand.

Recomandari corturi de gradina

Am cautat in gama mai multor magazine si am pregatit pentru tine o selectie cu cateva modele de corturi de gradina. Acestea acopera o gama larga de nevoi si preturi, astfel incat sa poti alege cel mai bun cort de gradina pentru tine.

1. Foisor din lemn Leon

Un foisor construit integral din lemn este cea mai buna varianta pe care o poti alege. Este durabil, rezistent si nu trebuie sa-l demontezi peste iarna.

Dimensiuni: 3x 3 x 3 m
Materiale: Lemn
Culori: disponibil pe 6 culori

Vezi detalii si pret

2. Cort pavilion de gradina EGO

Pavilionul este ideal pentru gradina in timpul petrecerilor, pranzurilor de familie sau un gratar de sambata cu prietenii. Pavilionul protejeaza perfect oaspetii impotriva ploii si a soarelui, iar datorita panourilor laterale de poliester alunecoase.

Dimensiuni: 4 x 3 x 2.5 m
Materiale: poliester
Culori: disponibil pe 3 culori (bej, antracit, visiniu)

Vezi detalii si pret

3. Cort pavilion cu ventilatie Fedora

Pavilionul Fedona este potrivit pentru a fi folosit atat in zilele cu foarte mult soare cat si in zilele ploioase. Structura sa ii permite o buna ventilatie, astfel aerul circula si nu se potroduce efectul de sera.

Structura: otel, aluminiu
Dimensiuni: 4 x 3 x 2.87 m
Materiale: poliester, 220 g/m²
Culori: bej

Vezi detalii si pret

4. Cort pavilion de gradina EGO, Round

Peretii laterali ai pavilionului pot fi deschisi si inchisi de suspensia inelului. Pavilionul are 12 stalpi de acoperis, 6 picioare ancorabile si constructia metalica corespunzatoare.

Structura: metal
Dimensiuni: 3.5 m (diametru), 2.7 m (inaltime)
Materiale: poliester
Culori: disponibil pe 3 culori (bej, antracit, visiniu)

Vezi detalii si pret

5. Pavilion de gradina, EGO, patrat

Acoperisul pavilionului a fost proiectat astfel incat sa nu se acumuleze caldura in interior si sa nu va aflati in ploaie chiar si in conditii meteo nefavorabile. Acoperirea materialului acoperisului este rezistenta la apa si peretii laterali sunt hidrofugi. Intreaga tesatura este rezistenta la 50+ UV. Plasa anti-tantari

Structura: metal
Dimensiuni: 3.5 x 3.5 x 2.7 m
Culori: disponibil pe 3 culori (bej, antracit, visiniu)

Vezi detalii si pret

6. Pavilion,cort gradina RAKI

Copertina ventilata va impiedica soarele si ploaia sa strice distractia de la reuniunile de familie, gratare, picnicurile de dupa-amiaza si petrecerile aniversare. Cortul pentru petrecere are o constructie robusta din otel si un acoperis din poliester.

Structura: metal
Dimensiuni: 3 x 3 x 3 m
Materiale: poliester
Culori: bej

Vezi detalii si pret

7. Pavilion Montevideo acoperis pliabil Tarrington House

Acest pavilion modern iti va fi folositor atat la intalnirile cu prietenii cat si la evenimentele formale pe care vrei sa le ai in gradina. Este util, practic si elegant, Acoperisul este pliabil pentru o mai buna utilizare.

Structura: otel, aluminiu
Dimensiuni: 4 x 3 m
Materiale: poliester, 180 g/m²
Culori: bej

Vezi detalii si pret

8. Cort pavilion de gradina EGO, actionare automata

Datorita sistemului practic de conectare, pavilionul este complet asamblat in cateva minute. Suportul metalic si picioarele ancorabile confera acestui pavilion o pozitie buna. Acoperirea acoperisului este realizata din material impermeabil la apa.

Structura: metal
Dimensiuni: 3 x 3 x 2.5 m
Materiale: poliester
Culori: bej

Vezi detalii si pret

9. Cort pavilion Flippy Albastru

Un pavilion de gradina simplu dar foarte eficient. Este practic si util. Pavilionul de gradina este foarte usor de manipulat si strans, este tip evantai. Structura este din teava metalica de 30 x 30 cm, foarte rezistenta.

Structura: metal
Dimensiuni: 3 x 4.5 m
Material: cort Polyuretan OXFORD
Culoari: albastru

Vezi detalii si pret

10. Copertina retractabila

Un sistem unic cu suport independent de acoperire si umbrire a suprafetelor. Este disponibil in totalitate – asamblat sau in componente. Descoperiti cel mai raspandit sistem de copertina cu brate retractabile, ce ofera un grad sporit de flexibilitate la amplasare – aceasta realizandu-se prin sprijinirea doar pe suportii proprii. Bratele sistemului sunt montate pe o bara de 40mm x 40mm, permitand prinderea pe perete acolo unde dorim.

Structura: aluminiu
Dimensiuni: 3.5 x 7 m

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago