Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna saltea superortopedica din arcuri

Cum alegi cea mai buna saltea superortopedica din arcuri? In magazine exista mai multe tipuri de saltele superortopedice din arcuri, asa ca citeste ghidul nostru de cumparaturi si afla ce caracteristici are fiecare si cum o alegi pe cea mai buna pentru tine!

O persoana petrece in medie 25 de ani in pat de-a lungul intregii vieti. Se presupune ca acest timp ar trebui sa fie petrecut dormind, insa atunci cand cineva sufera de dureri musculare sau osoase, somnul se poate transforma intr-un lung sir de miscari de pe o parte pe cealalta, in cautarea unei pozitii confortabile. Ei bine, daca si tu te regasesti in aceasta descriere, solutia ideala este sa alegi o saltea superortopedica din arcuri pentru patul tau, care ii ofera corpului tau sustinerea de care are nevoie si un grad superior de confort in timpul somnului.

Saltelele superortopedice sunt potrivite pentru cei care sufera de disconfort, in special in zona spatelui si a articulatiilor. Aceste tipuri de dureri necesita o grija speciala, iar o saltea superortopedica ajuta foarte mult in acest sens, avand un grad sporit de fermitate si fiind conceputa in asa fel incat sa ofere sustinere maxima in timpul noptii in zone precum cea lombara, a soldurilor sau a gatului, diminuand astfel durerile de spate si de articulatii. De asemenea, comparativ cu alte tipuri de saltele care permit corpului sa se „scufunde” in ele, saltelele superortopedice impiedica pozitionarea coloanei intr-o pozitie curbata ce poate rezulta in dureri si mai mari de spate.

TOP 3 saltele superortopedice din arcuri

Cum alegi cea mai buna saltea superortopedica din arcuri

Pentru a alege cea mai buna saltea superortopedica din arcuri este necesar sa cunosti caracteristicile fiecarui tip in parte si sa decizi care varianta se potriveste cel mai bine nevoilor tale si afectiunilor de care suferi. Cele mai importante detalii pe care trebuie sa le iei in considerare in alegerea ta sunt tipul de arcuri si tipul de strat de confort, iar ghidul nostru de cumparaturi iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru ca investitia pe care o vei face in salteaua superortopedica sa merite!

Ce inseamna o saltea superortopedica?

Daca salteaua ortopedica este cunoscuta de toata lumea, salteaua superortopedica este mai putin cunoscuta de publicul larg, ea fiind cautata mai mult de persoanele care intradevar doresc o saltea ferma, care sa le sustina corespunzator corpul.

  • Salteaua ortopedica – ajuta la mentinerea unei pozitii corecte pe parcursul somnului, ofera o aliniere corecta a coloanei vertebrale si ofera un somn odihnitor si confortabil. Pornind de la calitatile saltelei ortopedice, producatorii cu ajutorul  medicilor au dus acest produs mai departe si au dezvoltat salteua superortopedica.
  • Salteaua superortopedica – are un grad de fermitate mai mare decat al saltelei ortopedice si este special conceputa pentru persoanele care au nevoie de o sustinere buna a corpului, pentru persoanele care sufera de dureri de spate sau celor care dorm pe spate, astfel ca acest tip de saltele asigura o pozitie corecta a coloanei vertabrale. Pe o sara de la 1 la 10, saltelele superortopedice au un grad de fermitate estimat de specialisti cuprins intre 7 si 10.

Tipuri de saltele superortopedice

Exista mai multe feluri de saltele superortopedice, in functie de tipul arcurilor folosite la fabricarea lor. Astfel, vei avea de ales intre saltele superortopedice din arcuri bionice sau arcuri Bonell, saltele superortopedice din arcuri interconectate si saltele superortopedice din arcuri individuale sau arcuri Pocket.

Una dintre principalele diferente intre aceste tipuri de saltele superortopedice este asa-numitul „timp de raspuns”, adica schimbarea gradului de fermitate a saltelei pe masura ce arcurile se comprima: in prima faza un nivel scazut de fermitate pentru ca salteaua sa ia forma corpului, urmat de un grad ridicat de fermitate pentru a oferi sustinerea de care corpul are nevoie.

Nu uita! Cu cat grosimea arcurilor folosite este mai mare si cu cat numarul de arcuri utilizate la fabricarea saltelei este mai mare, cu atat salteaua este mai ferma.

  • saltele superortopedice din arcuri biconice– arcurile biconice au forma de clepsidra, sunt individuale insa sunt prinse de suporti superiori si inferiorifiind. Ele sunt atat flexibile, cat si rezistente. De asemenea, acest tip de saltele superortopedice nu se deformeaza, chiar daca greutatea corpului este una mai mare. Desi saltelele superortopedice din arcuri biconice sunt potrivite pentru ca ofera sustinere, exista si dezavantaje la folosirea acestui sistem (vezi arcurile Bonell).
  • saltele superortopedice din arcuri Bonell – sunt cele mai cunoscute arcuri de tip biconic. Acestea sunt tratate termic si sunt fabricate din sarma din otel – carbon cu o grosime de 2.4 mm. Arcurile Bonnell pot crea disconfort din cauza punctelor de presiune si nu sunt extrem de potrivite daca esti deranjat de miscarile partenerului din timpul somnului, deoarece aceste arcuri nu permite independenta fata de miscarile partenerului, creand un ”efect de val”.
  • saltele superortopedice din arcuri Pocket – arcurile Pocket sunt arcuri separate impachetate individual intr-un buzunar textil. Acest aspect fiind principalul avantaj datorita gradului sporit de confort pe care il ofera, suprafata saltelei raspunzand mai rapid si mai precis la miscarile corpului. La fabricarea saltelelor superortopedice din arcuri Pocket se foloseste un numar de arcuri de trei-patru ori mai mare decat in cazul saltelelor superortopedice din arcuri bionice sau din arcuri interconectate. O saltea superortopedica din arcuri individuale este poate cea mai buna investitie pe car eo poti face.
  • saltele superortopedice din arcuri interconectate – acest tip de saltea superortopedica este facuta din arcuri asezate unul langa celalalt si interconectate, ceea ce rezulta intr-o saltea pe care distribuirea greutatii corpului se realizeaza in mod egal pe intreaga suprafata. Arcurile interconectate sunt mai putin folosite la aceste tipuri de saltele, insa utilizarea acestui sistem confera un grad ridicat de fermitate. Astfel, nivelul de sustinere este dat de suprafata rigida a saltelei, care ajuta mentinerea unei posturi corecte a corpului in timpul somnului. In comparatie cu alte tipuri de saltele superortopedice, cele din arcuri interconectate au un pret foarte accesibil.

Tipul de strat de confort utilizat

Asa cum am mentionat anterior, tipul de strat sau zona de confort este un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o saltea superortopedica. Indiferent de materialul folosit pentru stratul de confort, fie ca este vorba despre spuma poliuretanica, spuma de memorie, latex sau cocos, calitatea trebuie sa fie una foarte buna. In caz contrar, daca la fabricarea saltelei superortopedice se face rabat de la calitatea materialelor folosite, nivelul de confort va fi unul foarte scazut, iar salteaua iti poate provoca dureri si mai mari de spate sau articulatii.

  • spuma poliuretanica – daca alegi o saltea superortopedica al carei strat de confort este facut din spuma poliuretanica, pretul acesteia va fi mai mic, comparativ cu saltelele superortopedice cu zona de confort din latex sau cocos, insa acest lucru nu inseamna ca nu te vei bucura de un somn linistit.
  • strat sin cocos – un strat de confort din cocos prezinta avantaje in plus, cum ar fi adaptarea perfecta la structura anatomica a corpului, un detaliu important pentru cei care au nevoie de o saltea superortopedica.Alte avantaje ale stratului de cocos este faptul ca permite o buna circulatie a aerului, nu permite dezvoltarea bacteriilor si are proprietati hipoalergenice.
  • strat din latex – un alt material folosit pentru interiorul saltelelor superortopedice este latexul, ale carui beneficii sunt flexibilitatea excelenta si sustinerea sporita a corpului, indiferent de pozitia de somn. Un alt avantaj al stratului din latex este faptul ca este un produs natural, cu proprietati hipoalergenice si antimicrobiene, foarte bland cu pielea.
  • strat memory – spuma cu memorie (memory foam) beneficiaza de cel mai avansat proces tehnologic. Spuma cu memorie sau spuma vasco elastica a fost creata initial in 1970 de catre NASA pentru a creste siguranta navelor. Spuma memory are beneficii ortopedice pentru ca se pliaza pe forma corpului si o mentin, elimina punctele de presiune si ajuta la mentinerea unei pozitii corecte a corpului. Tipuri de spuma memory: spuma vasco elastica, spuma cu gel, spuma pe baza de plante etc.

Dimensiunile saltelei superortopedice

Daca vrei sa alegi cea mai buna saltea superortopedica, car esa iti ofere un confort sporit, trebuie sa tii cont si de dimensiunile saltelei. In functie de numarul de utilizatori, greutatea si inaltimea utilizatorilor, cele mai intalnite si recomandate dimensiuni pentru saltele sunt:

  • saltelele pentru 1 peroana – pentru o persoana adulta e bine ca lungimea saltelei sa fie 200 cm, iar latimea sa fie aleasa in functie de nevoi si preferinte. Saltelele superortopedice de 70×200 cm, 80×200 cm si 90×200 cm sunt bune pentru persoane cu o constitutie normala, pe cand saltelele cu o latime mai mare de 100 cm (100×200 cm, 110×200 cm) sunt recomandate pentru persoanele corpolente, care au nevoie de mai mult spatiu.
  • saltelele pentru 2 persoane – dimensiunile trebuie alese in functie de constitutia celor doi parteneri. Daca nu sunt persoane  corpolente poti opta pentru o saltea superortopedica de 140×200 cm. In schimb, daca cele doua persoane sunt mai corpolente e bine sa te orientezi catre o saltea superortopedica de 160×200 cm, 180×200 cm sau chiar 200×200 cm.

Recomandari saltele superortopedice de buna calitate

Ghidul nostru de cumparaturi te ajuta sa alegi cea mai buna saltea superortopedica pentru tine si pentru familia ta. Pentru a-ti facilita cautarile, am inclus in cadrul acestui ghid de cumparaturi o selectie cu cateva modele de saltele superortopedica. Acestea sunt usor de comandat, au recenzii foarte bune din partea utilizatorilor (sute de review-uri) si au un bun raport calitate/ pret.

1. Saltea super ortopedica Premium Plus 24 + Husa Protectie

Salteaua cu arcur Bonell, super-ortopedica Premium Plus, are in compozitie materiale de calitate, antialergice, realizate in asa fel incat sa-ti ofere confortul si siguranta unui somn linistit, intr-o pozitie corecta. Salteaua super ortopedica Premium Plus poate fi folosita atat iarna, cat si vara.

Arcuri: nemtesti tip Bonell, tratate termic, de inalta rezistenta
Diametrul sarmei de arc: 2,4mm
Inaltime saltea: 24 cm
Densitate vata volumica anti-alergica: 200 gr/m2

Vezi detalii si pret

2. Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme 27 + Husa Protectie

Nu se lasa la mijloc – O saltea durabila in timp care nu se lasa la mijloc, datorita arcurilor Bonell cu grosime de 2,4 mm. Fara dureri de spate – Tine spatele drept, previne si elimina durerile de spate. Va veti trezi odihniti si fara dureri de spate, datorita proprietatilor ortopedice. Contine Lana: respira, absoarbe umezeala, incalzeste iarna iar vara tine racoare, este antibacteriala.

Arcuri: nemtesti tip Bonell, tratate termic, de inalta rezistenta
Diametrul sarmei de arc: 2,4mm
Inaltime saltea: 27 cm

Vezi detalii si pret

3. Saltea Dormeo Fresh Prima

Saltea de inalta calitate cu fermitate medie. Saltea cu 3 zone de confort, nucleu de 16 cm, care asigura sustinerea corpului. Testata si certificata cu tehnologia Octaspring®. Husa moale din spuma cu memorie lavabila. Protectie antibacteriana si anti-acarieni. Asigura un somn de calitate – deopotriva pentru adulti si copii.

Arcuri: tehnologie Octaspring®
Inaltime saltea: 18 cm

Vezi detalii si pret

4. Saltea super-ortopedica cu arcuri Sensation, 24 cm

Confortabila si Odihnitoare – Arcurile nemtesti asigura o sustinere ideala indiferent cum dormi. Te trezesti odihnit si revigorat datorita suprafetei potrivit de tare. Ferma si Comoda – Ofera o suprafata ferma si foarte confortabila de dormit. Ai un somn relaxant si odihnitor. Fara dureri de spate – Tine spatele drept, previne si elimina durerile de spate.

Arcuri: nemtesti tip Bonell, tratate termic, de inalta rezistenta
Diametrul sarmei de arc: 2,4mm
Inaltime saltea: 24 cm

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago