Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna pilota cu umplutura sintetica

Cum alegi cea mai buna pilota cu umplutura sintetica? Exista multe tipuri de umpluturi sintetice pentru pilote si trebuie sa stii care este cea mai porivita nevoilor tale. Citeste articolul si afla ce optiuni ai.

Daca ai pielea sensibila la alergeni, pilota cu umplutura sintetica este o alegere buna pentru tine. Nu mai ramane decat sa alegi una cu o umplutura care sa iti ofere acelasi sentiment de confort ca si cele naturale. Astfel, este important ca fibrele sintetice din interiorul pilotei sa se aseze similar cu modul in care se aseaza puful de gasca sau alte materiale naturale, pentru a evita aplatizarea sau adunarea unei cantitati mari de umplutura intr-o singura zona. De aceea trebuie sa alegi o pilota de calitate.

Pentru ca fiecare persoana este unica si preferintele noastre difera, dar si pentru ca nu toate pilotele din umplutura sintetica sunt la fel, alegerea uneia poate fi derutanta, avand in vedere varietatea de oferte din magazine. Pentru inceput, trebuie sa raspunzi la cateva intrebari care te vor ajuta sa ai o idee de baza despre ce trebuie sa alegi. Preferi sa dormi intr-un mediu mai calduros sau mai racoros? Care este temperatura medie din dormitorul tau? Vrei sa folosesti aceeasi pilota tot timpul anului sau sezonier?

TOP 3 pilote cu umplutura sintetica

Cum alegi cea mai buna pilota din umplutura sintetica

Cu totii ne dorim sa avem parte de un mediu confortabil in timpul somnului si sa ne cuibarim intr-o pilota moale, usoara si calduroasa. Pilotle din umplutura sintetica sunt de mai multe tipuri si cu siguranta vei gasi una care sa se potriveasca gusturilor tale si temperaturilor de afara. Pentru a te ajuta sa afli cum alegi cea mai buna pilota cu umplutura sintetica iti oferim informatii complete de care sa tii cont inainte de a face o achizitie.

Tipuri de umpluturi sintetice pentru pilote

Pentru acest tip de pilota se pot folosi mai multe feluri de umpluturi sintetice, iar cele mai des intalnite sunt poliesterul (microfibra sau nanofibra) si bilutele din fibra siliconica (puf siliconat). Pilotele din umplutura sintetica cu fibre siliconate au o capacitate crescuta de izolare a aerului in jurul corpului. Microfibra si nanofibra sunt o alegere buna pentru ca fibrele sunt foarte fine, imitand cu succes senzatia oferita de pilotele realizate cu umplutura din materiale naturale.

Daca vrei sa cumperi o pilota antialergica iti recomand una cu umplutura din nanofibra. In afara proprietatilor antialergice si antimicrobiene extrem de eficiente, nanofibra este si singurul material sintetic care este la fel de moale precum puful de gasca, apropiindu-se de acest tip de umplutura si in ceea ce priveste rezistenta si capacitatea de izolare a aerului. Pentru toate aceste motive si pentru ca este cea mai fina si rezistenta fibra sintetica, pilota cu umplutura sintetica cu nanofibra poate fi alegerea perfecta.

Indicele de caldura si densitatea pilotei din umplutura sintetica

Cand vrei sa alegi un produs trebuie sa acorzi atentie mare detaliilor de pe eticheta si informatiilor din descrierea produsului respectiv. In acest caz, verifica indicele de caldura si densitatea pilotei pe care urmeaza sa o achizitionezi. Ambele fac referire la confortul termic oferit de pilota. Indicele termic are valori cuprinse intre 1 si 4, iar densitatea pilotei este masurata in grame de umplutura/ metru patrat si are, de obicei, valori cuprinse intre 170 si 500. Trebuie sa stii ca cele doua valori nu au legatura cu greutatea pilotei. In cazul pilotelor cu umplutura sintetica, o pilota usoara inseamna o calitate buna, iar o pilota mai grea este un semn al unei calitati inferioare.

Daca vrei sa achizitionezi o pilota cu umplutura sintetica pentru vara, alege una cu indice termic de maxim 2 si cu o densitate de sub 200 de g/m². In cazul pilotei din umplutura sintetica pentru iarna, indicele termic 4 este varianta recomandata, fiind preferata de cele mai multe persoane. Aceasta trebuie sa aiba o densitate cuprinsa intre 300 si 500 de g/m². Indicele termic si puterea de umplere (densitatea) pilotei se aleg in functie de preferintele tale. Daca esti o persoana mai friguroasa, atunci valorile trebuie sa fie mai mari. In caz contrar, daca iti place sa dormi intr-un mediu racoros, poti alege valori mai mici.

Daca vrei sa te asiguri ca ai in casa pilota potrivita pentru toate anotimpurile, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cumperi trei sau patru pilote cu indice de caldura si densitati diferite. Pilota cu umplutura sintetica 4 anotimpuri este formata din doua bucati care se pot uni pentru a forma o singura pilota. Cea mai usoara dintre ele va avea o densitate mai mica si este ideala pentru a fi folosita in timpul verii, iar cea mai grea are o densitate mai mare, ideala pentru folosirea in timpul primaverii si toamnei. Odata cu venirea iernii poti uni cele doua pilote ajutandu-te de capse sau sistemul velcro si vei fi pregatit sa faci fata temperaturilor scazute.

Exteriorul pilotei – tesatura de acoperire

Odata ce ai decis ce fel de confort termic preferi sa iti ofere pilota cu umplutura din fibre sintetice este timpul sa alegi calitatea materialului preferat. Recomandarea mea este sa alegi o pilota cu tesatura de acoperire din bumbac 100%.

Acest lucru nu inseamna ca ai o singura optiune, pentru ca din fericire exista mai multe tipuri de tesaturi din bumbac 100%, iar cele mai potrivite pentru a acoperi umplutura unei pilote sunt damascul, bumbacul cambric, batistul de bumbac, bumbacul satinat si bumbacul poplin.

Bumbacul este un material care permite aerului sa circule si astfel pilota va putea fi aerisita. Asigura-te ca alegi o pilota acoperita cu un material cu textura densa, care are propiretati antialergice si care este fin la atingere.

  • Tesatura de acoperire din damasc – damascul este un material care ofera calitate excelenta la un pret accesibil. Daca vrei sa ai parte de un plus de confort atunci cand folosesti pilota cu umplutura sintetica, atunci alege una acoperita cu damasc, care va imbunatati si aspectul general al pilotei.
  • Tesatura de acoperire din bumbac cambric – bumbacul cambric este un material obtinut prin tehnici standard de tesere, care rezista foarte bine in timp. Din acest motiv, bumbacul cambric este folosit foarte des ca si tesatura de acoperire pentru umplutura pilotelor, dar si pentru fabricarea asternuturilor de pat.
  • Tesatura de acoperire din batist de bumbac – bumbacul batist este un material foarte usor si in ciuda acestui fapt durabilitatea sa este foarte buna. Din cauza densitatii reduse a fibrelor, batistul de bumbac este usor transparent, insa acest lucru nu este un minus, deoarece pilota va fi oricum acoperita de un cearșaf plic.
  • Tesatura de acoperire din bumbac satinat – bumbacul satinat ofera o senzatie foarte placuta la atingere, fiind un material moale si fin. Procedeul de tesere ofera acestui material un aspect usor lucios. Tesatura din bumbac satinat are o densitate mare a fibrelor, acest aspect oferindu-i un plus de rezistenta.
  • Tesatura de acoperire din bumbac poplin – bumbacul poplin este un tip de bumbac foarte rezistent, firele fiind tesute compact, creandu-se astfel un material dens. Pilotele acoperite cu acest tip de tesatura nu se vor sifona prea tare dupa ce le vei curata in masina de spalat.

Cum alegi dimensiunea potrivita a pilotei

Unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tii cont in alegerea ta este dimensiunea pilotei pe care o vei achizitiona. Acest lucru depinde atat de marimea patului in care intentionezi sa o folosesti, cat si de numarul de persoane care vor folosi pilota.

  • Pilota pentru 1 persoana – pentru un pat de o persoana o pilota cu umplutura sintetica cu dimensiunea de 140 x 200 cm este cea mai potrivita. Daca folosesti singur un pat dublu, indreapta-ti atentia catre o pilota cu dimensiunea de 160 x 200 cm.
  • Pilota pentru 2 persoane – in cazul in care vrei sa cumperi pilota pentru un pat dublu pe care il folosesc doua persoane, ai doua variante. Fie cumperi o pilota de dimensiuni mari, care sa poata fi folosita cu lejeritate de doua persoane (200 x 230 cm sau 200 x 200 cm), fie cumperi doua pilote, cate una pentru fiecare persoana, dar de dimensiuni mai mici (140 x 200 cm sau 160 x 200 cm). Acest detalii iti vor oferi un plus de confort in timpul somnului, eliminand riscul de a te trezi neacoperit in mijlocul noptii.

Asigura-te ca pilota din umplutura sintetica se curata usor

Unul dintre avantajele pilotei din umplutura sintetica este ca se poate curata cu usurinta acasa, in masina de spalat, spre deosebire de unele (nu toate) pilote cu umplutura naturala (puf si pene, lana), care necesita curatare chimica si o ingrijire mai atenta. Citeste cu atentie informatiile despre produsul pe care doresti sa il achizitionezi.

In cazul in care indicatiile interzic curatarea la masina de spalat, ar trebui sa te indrepti spre un alt produs. Un produs slab calitativ se va strange atunci cand este spalat si isi va modifica dimensiunea si acesta poate fi unul dintre motivele pentru care producatorul nu recomanda spalarea. Toate pilotele din umplutura sintetica de calitate pot fi spalate acasa, in masina de spalat, fara probleme.

Recomandari pilote cu umplutura sintetica

Pentru a va usura munca si pentru a castiga timp pretios, am pregatit o selectie cu mai multe pilote cu umplutura sintetica, comercializate de cateva magazine online de specialitate. Am ales mai multe modele de calitate, insa diferite, pentru a acoperi o gama larga de nevoi. Cele mai multe dintre modele au parere pozitive din partea clientilor.

1. Pilote Hipoalergice 4 Anotimpuri cu umplutura Dreamfill

Incantatoare la atingere, umplutura DreamFill este realizata din milioane de micro fibre, fiecare de 10-15 ori mai groasa decat fibrele de matase. Suprafata pilotei este acoperita cu un puf bland, care garanteaza ca pilota nu se va misca in interiorul invelitorii si va sta mereu in locul potrivit.

Material umplutura: microfibre
Material exterior: bumbac
Dimensiune: la alegere (135x 200 cm, 155 x 200 cm, 180 x 200 cm)
Utilizare: 4 anotimpuri

Vezi detalii si pret

2. Pilota matlasata 4 anotimpuri, Renforce 100% bumbac

Pilota matlasata confectionata din tesaturi naturale 100% bumbac Renforce, cu umplutura panouri de vata poliester siliconat Finessa, usoare sicalduroase, ideale pentru orice anotimp. Caracteristici cheie: antialergic si matlasata.

Material umplutura: poliester, fibre siliconice
Material exterior: bumbac
Dimensiune: 200 x 220 cm
Utilizare: 4 anotimpuri

Vezi detalii si pret

3. Pilota 140×200 Dormeo Siena

Materiale moderne pentru un somn exceptional de placut. Pilota Siena este fabricata din materiale moderne, care asigura conditii placute pentru un somn odihnitor. Umplutura este din 100% microfibre avansate Wellsleep®, iar greutatea umpluturii este de 250 g/m².

Material umplutura: microfibre
Material exterior: microfibre
Dimensiune: 140 x 200 cm
Utilizare: temperaturi intre 12–20 °C

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago