Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna patura din bumbac

Cum alegi cea mai buna patura din bumbac? Bumbacul este un material pe care foarte multe persoane il aleg, datorita calitatilor sale. Afla cum alegi cea mai buna patura din bumbac urmarind recomandarile si noastre!

Paturile sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in casa, indiferent de sezon, deoarece ofera confort si utilitate atunci cand este cazul. Bumbacul este unul dintre cele mai indicate materiale pentru o patura, datorita numeroaselor avantaje pe care le are: este un material care permite circulatia aerului, nu retine praful, se curata usor, poate fi utilizata in toate sezoanele si este potrivit persoanelor care sufera de diverse alergii.

Paturile din bumbac sunt o alegere potrivita pentru vara, primavara, toamna sau iarna, cand pot fi folosite pentru un plus de confort termic in noptile friguroase. Trebuie insa sa stii ca nu toate paturile din bumbac sunt la fel si ca produsul finit depinde foarte mult de calitatea firelor de bumbac folosite pentru fabricare.

Cum alegi cea mai buna patura din bumbac

In afara faptului ca patura trebuie sa aiba dimensiunile potrivite pentru patul tau si ca trebuie sa iti placa modelul ales (culoare, imprimeu), exista si alte aspecte importante de care trebuie sa tii cont in alegerea ta. Citeste informatiile pe care ti le oferim pentru a afla ce inseamna un bumbac de calitate, ce design ar trebui sa alegi in functie de efectul pe care vrei sa il creezi, dar si cum sa stabilesti bugetul pentru patura din bumbac.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un bumbac de calitate

Bumbacul este un material foarte bun, indiferent de tipul acestuia. Asadar, alegerea in acest caz depinde de ceea ce iti va satisface nevoile si preferintele. In orice caz, pentru alegerea corecta a paturii din bumbac, trebuie sa cunosti anumite aspecte legate de acest material, care se refera la calitatea fibrelor, dimensiunea firelor, finisaje, densitate si calitatea procesului de fabricare.

  • Lungimea firelor – calitatea materialului depinde foarte mult de lungimea firelor de bumbac. Cu cat firele sunt mai lungi, cu atat mai buna este calitatea produsului finit. In ceea ce priveste marimea firelor, aceasta este determinata de finete. Astfel, cu cat este mai fin bumbacul, cu atat marimea firelor obtinute va fi mai mare.
  • Finisajul bumbacului  – depinde de tehnologiile folosite la fabricare: mercerizare, parlire, spalare, uscare si altele. Parlirea bumbacului este un proces tehnologic prin care se elimina firele de dimensiuni foarte mici, creandu-se astfel o suprafata cat mai neteda. Mercerizarea este un alt proces, care adauga un plus de rezistenta, luciu si aderenta pentru vopsea, daca firele urmeaza sa fie colorate. Trebuie sa stiti ca paturile din bumbac de calitate inferioara nu vor trece prin aceste procese.
  • Densitatea tesaturii – atunci cand vreti sa alegeti o patura de bumbac trebuie sa luati in considerare si densitatea materialului, dar si calitatea procesului de fabricare a paturii. Densitatea se refera la numarul de fibre per centimetru patrat de material, iar procesul de fabricare reprezinta modalitatea prin care s-a obtinut o anumita densitate.
  • Alte caracteristici – avand in vedere toate aceste aspecte, trebuie sa stiti ca o patura obtinuta din bumbac cu fibre lungi va fi mai rezistenta si mai moale, comparativ cu o patura din bumbac pima (o specie obtinuta prin incrucisarea unor specii de bumbac Egiptean cu bumbac American), care are o lungime a fibrelor curpinsa intre 35 si 38mm. Paturile din bumbac in combinatie cu alte materiale sunt si ele destul de populare, mai ales pentru paturile care sunt utilizate si pe post de cuvertura de pat. Cele mai multe paturi realizate din combinatii de materiale sunt cele din bumbac si poliester, in diferite procente.

Dimensiunile paturii din bumbac

Cea mai buna patura din bumbac are dimensiunile potrivite nevoilor tale si intrebuintarii pe care o vrei. In functie de nevoile si intrebuintarea paturii din bumbac trebuie sa te orientezi catre o patura cu anumite dimensiuni.

  • Paturi mari – de exemplu, daca ai nevoie de o patura din bumbac pe care sa o folosesti pe post de cuvertura, trebuie sa alegi o patura de dimensiuni mai mari, in functie de marimea patului tau. Patura pentru pat trebuie sa fie cu cativa centimetrii mai mare decat dimensiunile patului (10 – 15 cm), astfel incat sa cada peste marginile patului.
  • Paturi normale – paturile din bumbac normale, pe care sa le folosesti pentru a te proteja de frig au in general dimensiuni standard. Cele mai populare sunt cele de 140 x 200 cm si 160 x 200 cm, insa plaja de dimensiuni este mult mai mare astfel incat sa acopere mai multe necesitati.
  • Paturi mici – in schimb, daca ai nevoie de o patura mica, cu rol decorativ, pe care sa o pui pe marginea patului sau pe tablia patului, alege o patura din bumbac cu dimensiuni mici, insa suficient de mare pentru a fi utilizata pentru a te proteja daca se face racoare in camera.

Designul si culoarea paturii din bumbac

Atat designul, cat si culoarea paturii din bumbac pe care o vei alege tin de preferintele tale. Paturile fabricate din bumbac egiptean sau din bumbac organic sunt foarte moi la atingere, insa majoritatea sunt disponibile in culori neutre. Pe de alta parte, cele din bumbac 100% sunt disponibile in diverse culori si cu diferite imprimeuri. Tine cont si de cum arata majoritatea lenjeriilor de pat atunci cand cumperi o patura. De exemplu, daca asternuturile tale au imprimeu floral sau grafic, le poti combina cu o patura verde sau rosie.

Vei avea de ales dintre foarte multe combinatii de culori atunci cand vrei sa cumperi o patura din bumbac. In cazul in care vrei sa oferi dormitorului tau o nota moderna, atunci mergi pe variantele neutre de gri, bej sau alb ori combinatii dintre acestea. Aceste detalii simple vor da un aer sofisticat patului tau. Pe de alta parte, daca vrei sa creezi un cadru dinamic in dormitor, atunci poti opta pentru culori vii. Culorile inchise sunt recomandate adeptilor stilului elegant.

Bugetul alocat pentru achizitionarea paturii din bumbac

Dupa ce hotarasti ce tip de bumbac vei alege si iti faci o idee si despre designul paturii, trebuie sa iei o decizie cu privire la suma de bani pe care esti dispus sa o platesti. Daca planuiesti sa folosesti patura din bumbac o perioada lunga de timp, iti recomandam sa alegi una de calitate superioara si care poate fi curatata usor. Pe de alta parte, daca vrei sa achizitionezi patura doar pentru a o tine in dulap in caz ca musafirii vor ramane peste noapte, poti aloca un buget mai redus, insa si in acest caz iti recomandam sa nu faci rabat de la calitate.

Cea mai buna patura din bumbac este cea care iti va satisface cel mai bine nevoile, iar acest aspect iti va influenta bugetul pe care trebuie sa il aloci si alegerea finala. In functie de confortul pe care il doresti si cerintele pe care le ai de la patura (caldura oferita, calitatea bumbacului, rezistenta, intretinerea paturii etc) va depinde pretul paturii.

Recomandari paturi din bumbac pentru pat

Pentru a iti facilita cautarile, am pregatit o selectie de modele de paturi din bumbac din oferta mai multor comerciati din tara. Modelele alese acopera o gama larga de stiluri si nevoi, au un bun raport calitate/pret cat si recenzii bune din partea clientilor care deja au utilizat produsele respective.

1. Patura Tricotata Sugar Pie Pink

Patura Tricotata Sugar Pie Pinks din 100% bumbac este confortabila, catifelata la atingere si foarte practica. Datorita proprietatei de bumbac a transpira, aceasta patura perfeta la vara acasa si in natura. Aceasta patura poate fi utilizata atat ca patura pentru pat pentru camera adultilor sau copiilor cat si ca patura decorativa pentru canapea.

Material: 100% bumbac
Dimensiuni: 150 x 130 cm

Vezi detalii si pret

2. Patura/ Cuvertura usoara Pique, turcoaz

Aceasta patura poate fi folosita atat pe post de cuvertura cat si pe post de patura. Poate fi adaugata peste patura pentru a va incalzi pe timp de noapte. Iar atunci cand nu aveti timp sau energie dimineata pentru a face patul, nu trebuie decat sa acoperiti asternuturile cu ea.

Material: 100% bumbac
Dimensiuni: 220 x 240 cm

Vezi detalii si pret

3. Patura din lana 90%, ILITEX model Ilinca

Paturile din lana sunt recunoscute dintotdeauna pentru calitatile sale: sunt foarte calduroase, sunt adevarate podoabe pentru casa, regleaza temperatura corpului, necesita doar aerisire pentru a mirosi din nou a proaspat, este antibacteriana, este singurul tip de fibra care rezista in mod natural la foc, este un remediu natural impotriva durerilor musculare si articulare.

Material: 90% bumbac, 10% fire
Dimensiuni: 150 x 200 cm

Vezi detalii si pret

4. Cuvertura Pled Heinner Home, Galben

Cuvertura Pled Hainner Home este ideala pentru orice camera. POate fi utilizate cu succes atat pe post de patura cat si pe post de cuvertura pentru pat. Este disponibila in 3 culori (albastru, rosu si galben).

Se spala la masina automata la temperatura de 40°C, cu actiune mecanica redusa, clatire si centrifugare normala. Calcare normala, la termperatura mica.

Material: 75% Bumbac si 25% Poliester
Dimensiuni: 160 x 200 cm

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago