Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru bebelusi

Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru bebelusi? Pentru ca venirea pe lume a bebelusului presupune o pregatire amanuntita din partea parintilor, afla din acest ghid de cumparaturi cum alegi o lenjerie pentru patutul sau!

Pregatirea pentru primirea unui nou membru in familie poate fi un proces placut, insa in acelasi timp plin de provocari. Sunt foarte multe lucruri de bifat intr-un timp cat mai scurt, iar daca nu acorzi atentie si celor mai mici detalii, nasterea bebelusului te poate prinde nepregatit. La fel de important precum celelalte lucruri de pe lista ta este si alegerea lenjeriei de pat pentru bebelusi.

Imediat dupa achizitionarea patutului pentru bebe va trebui sa alegi si lenjeria de pat pentru bebelus, un detaliu caruia poate nu i-ai acordat atentia cuvenita. Chiar daca cea mai populara alegere este reprezentata de cearsaful cu elastic, acesta nu este singurul criteriu dupa care ar trebui sa te ghidezi atunci cand cauti lenjeria perfecta pentru patul bebelusului tau.

Cum alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru bebelusi

Ca viitor parinte poti fi tentat sa incerci lucruri noi sau diferite, insa nu trebuie sa iti lasi atentia distrasa de diverse texturi si culori fara a cunoaste toate detaliile despre ceea ce urmeaza sa cumperi pentru bebelusul tau. Trebuie sa inveti sa alegi lucruri de calitate pentru cel mic, iar ghidul nostru de cumparaturi iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru ca tu sa alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru bebelusul tau.

Materialul lenjeriei – important pentru sanatatea bebelusului

Un aspect important pe care trebuie sa il iei in considerare cand alegi lenjeria de pat pentru bebelusi este materialul din care aceasta este facuta. Vei avea de ales intre materiale naturale si materiale sintetice. Iata care sunt caracteristicile fiecarui material si care sunt cele mai bune optiuni pentru sanatatea fragila a unui bebelus si pentru confortul acestuia!

  • Fibre organice si naturale

Parintii care isi doresc o lenjerie de pat pentru bebelusi de foarte buna calitate, sigura si hipoalergenica, isi pot indrepta atentia catre materialele organice, care pot fi optiunea perfecta pentru preferintele lor. In afara bumbacului organic, mai poti alege lenjeria de pat din bambus, un material a carui popularitate a crescut foarte mult in ultima perioada datorita calitatilor sale.

Desi bambusul este un material organic benefic pentru sanatatea bebelusului, acesta tinde sa fie mai aspru si se deterioreaza foarte usor, mai ales in urma spalarilor repetate. Din aceste motive, bumbacul organic ramane o alegere mai buna decat bambusul, in cazul in care doresti sa alegi o lenjerie de pat pentru bebelusi din materiale naturale, organice.

  • Fibre sintetice

Poate fi tentant sa alegi o lenjerie de pat pentru bebelusi din poliester, avand in vedere multitudinea de modele si imprimeuri colorate disponibile in magazine. Poliesterul este cel mai intalnit material sintetic. El poate avea forma unui velur moale sau textura microfibrei, ceea ce il face foarte confortabil pentru somnul bebelusului.

Din pacate, avantajele oferite de acest material se opresc aici. Poliesterul poate fi un material durabil, insa acest lucru depinde foarte mult de producator. Desi acest material este o optiune mai ieftina decat bumbacul, nu permite aerului sa circule foarte bine si nu este confortabil in lunile calduroase, din cauza faptului ca retine caldura si umiditatea, iar bebelusul nu se va simti confortabil.

Sfat util! Opteaza pentru materiale hipoalergenice, antialergice (vezi diferenta intre ele AICI), materiale care sunt blande cu pielea bebelusilor. Evita lenjeriile de pat la care s-au utilizat substante toxice sau necertificate.

Componentele setului de pat pentru bebe

Lenjeria de pat pentru bebelusi difera in cele mai multe cazuri de lenjeria de pat pentru copii, astfel gasesti clasicele lenjerii de pat cat si seturi cu 5 componente special concepute pentru a oferi siguranta celor mici. Pentru ca patutul pentru bebe este diferit de patutul copiilor, iar nevoile celor mici sunt diferite (sa nu se sufoce in somn etc), si lenjeria de pat pentru cei mici este diferita, astfel incat sa respecte norme privind siguranta bebelusilor atunci cand dorm si nu numai.

  • Lenjerii de pat pentru bebe clasice – sunt formate din clasicul cearsaf de pat (de preferat cu elastic), o husa pentru perna si o husa pentru pilota. In unele cazuri le gasesti la set iar alteori le poti achizitiona separat.
  • Seturile de pat pentru bebe – sunt formate din mai multe componente. Cele mai intalnite seturi sunt de 5 componente si contin o pernuta pentru dormit (diferita de pernele pentru copii), o pilota pentru bebe, cearceaf pentru salteluta si doua aparatoare laterale. Aceste piese sunt foarte importante pentru siguranta bebelusului, protejandu-l de lovituri sau accidente in timpul somnului.
  • Cearsaf de pat cu elastic – este cea mai buna alegere pe care o poti face este cearsaful cu elastic. Acesta se va mula perfect pe salteaua patutului, neexistand riscul sa se adune pe anumite portiuni, prezentand astfel un risc pentru cei mici.

Dimensiunea – o masura pentru siguranta bebelusului

Alegerea unei lenjerii de pat cu dimensiunea corecta pentru bebelusul tau este importanta atat pentru sanatatea, cat si pentru siguranta bebelusului. Un cearsaf prea mare nu va sta strans pe saltea si copilul poate avea de suferit din aceasta cauza. Pentru a elimina acest risc, este necesar sa alegi o lenjerie de pat care sa se potriveasca perfect marimii saltelei din patutul bebelusului tau, astfel ca va trebui sa faci masuratorile necesare.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi dimensiunea lenjeriei de pat pentru bebelusi sunt dimensiunile saltelei de dormit si dimensiunile totale ale patului (inaltime si latime laterale pentru protectii etc). Dimensiunea pilotei se alege in functie de dimensiunea saltelei si a patului. Ea nu trebuie sa fie cu foarte mult mai mare decat salteaua.

Recomandari lenjerii de pat pentru bebelusi

Pentru a te ajuta sa economisesti timp si pentru a alege produse de buna calitate, am facut o selectie cu cateva modele de lenjerii de pat care din punctul nostru de vedere, dar si al altor utilizatori sunt de buna calitate. Cele mai multe dintre ele au fost deja verificate de catre mamici si au primit evaluari si review-uri pozitive.

1. Lenjerie patut cu 10 piese Puppy Beige

Setul contine 10 piese, iar produsele sunt confectionate din bumbac 100% cu certificat OEKO – TEX Standard 100.
Setul contine: 1 buc. plapuma (aprox.) 110 x 80 cm; 1 buc Cearceaf pilota cu fermoar 110×80 cm; 1 buc Fata de perna cu fermoar 40×30 cm; 1 buc. perna 40 x 30 cm; 1 buc. cearsaf cu elastic 120 x 60 x 12 cm; 1 buc. aparatoare laterala 180 x 30 cm bolta de 40 cm; 1 Paturica PortBebe 2 in 1; Perna pentru alaptat cu husa detasabila si umplutura non-alergica; Baldachin din tule cu bordura imprimata. Este confectionat dintr-un material textil care permite patrunderea luminii si a aerului foarte usor; Suport metalic de baldachin.

Vezi detalii si pret

2. Lenjerie patut cu 10 piese Love Rome

Lenjerie patut Love Rome ofera copilului tau confortul necesar pentru a avea un somn linistit precum si bucuria de a fi insotit la culcare de figurine simpatice executate prin brodare. Produsele sunt din bumbac 100% cu certificare OEKO – TEX Standard 100.
Contine: perinita slim alba 35 x 45 cm, intrucat bebelusii nu au voie sa doarma pe pernite inalte; 1 husa pilota cu suprafata din bumbac 100%; O pilota realizata cu o umplutura usoara, moale si termoizolanta (100 x150 cm); 1 cearceaf  pentru patut din bumbac 100% (100 x 150 cm); 2 fete de perna 35 x 45 cm; protectie laterala completa (2 x 35/60 cm si 2 x 35/120 cm).

Vezi detalii si pret

3. Lenjerie de pat bebelusi brodata “Fii binecuvantat Ingeras”

Lenjeria este realizata din bumbac satinat si poate fi spalata in masina de spalat la 30 de grade, dar va recomandam sa evitati folosirea inalbitorilor.
Contine 7 piese: 1 cearceaf dotat cu elastic 140×80 cm; 1 pilota umpluta cu vatelina siliconizata antisufocare si termoizolatoare 100×80 cm; 1 perna umpluta cu puf siliconizat hipoalergenic si antiacarieni 25×35 cm; 2 aparatori pentru lateralele patutului din bumbac umplut cu vatelina siliconizata pufoasa 120×35 cm fiecare; 2 aparatori pufoase de 60×35 cm pentru cap si picioare.

Vezi detalii si pret

4. Lenjerie de pat bebelusi Baby Dan Baby

Baby Dan este o companie daneza cu traditie de peste 60 de ani, care produce echipamente pentru siguranta, textile si mobilier pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 5 ani.
Din bumbac moale de cea mai buna calitate, lenjeria Baby Dan cu model geometric este gata sa il primeasca pe bebe pentru un somn lung si odihnitor si asigura un decor placut al camerei. Lenjeria de pat este confectionata din bumbac certificat Oeko-tex conform standardelor europene de calitate. Este lavabila la 60°. Setul de pat Baby Dan contine lenjerie de 100 x 140 cm si fata de perna de 40 x 45 cm.

Vezi detalii si pret

5. Lenjerie patut cu 5 piese Ursuletul fericit

Produsele sunt confectionate din bumbac 100% cu certificat OEKO – TEX Standard 100.
Contine: 1 perinita slim, intrucat bebelusii nu au voie sa doarma pe pernite inalte. Aceasta este de o grosime ideala (39 x 29 cm); 1 plapuma cu suprafata din bumbac 100%, cu o umplutura usoara, moale si termoizolanta (105 x 74 cm); 1 cearceaf cu elastic (120 x 60 x 12 cm) – asigura o asezare perfecta si ramane fixat la miscarea bebelusului si faciliteaza aerisirea; 2 aparatoare laterale pentru a proteja interiorul patutului in intregime (180 x 30 cm).

Vezi detalii si pret

6. Lenjerie patut cu 3 piese Happy Bear

Lenjeria pat copii cu 3 piese (perinita, cearceaf cu elastic si plapuma moale, calduroasa) este ideal si in calatorii sau excursii pentru a inveli patuturile rabatabile si nu necesita mare spatiu. Aceasta lenjerie o putet folosi atat in patut cat si in carucior la plimbare cu  in zilele mai racoroase.

Setul contine: 1 buc. plapuma 105 x 74 cm, cu suprafata din bumbac 100% cu o umplutura usoara, moale si termoizolanta; 1 buc. perna 39 x 29 cm. Perinita este „slim” intrucat bebelusii nu au voie sa doarma pe pernite inalte; 1 buc. cearsaf cu elastic 120 x 60 x 12cm.

Vezi detalii si pret

 

Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago