Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna cabina de dus cu hidromasaj

Nu stii cum sa alegi cea mai buna cabina de dus cu hidromasaj? Citeste ghidul nostru de cumparaturi pentru a afla principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont pentru a beneficia de un produs util si practic!

Cabina de dus este o solutie ideala daca ai o baie mai mica sau, pur si simplu, daca statul in cada nu se numara printre preferintele tale. Multi oameni cred ca o cabina de dus inseamna ca renunti, din start, la momentele de relaxare pe care le ai in cada si ca se vor putea bucura numai de dusuri rapide. E adevarat numai pe jumatate. Daca iti cumperi o cabina de dus cu hidromasaj te vei putea relaxa pe indelete in timp ce esti la dus, iar jeturile de apa iti vor curata corpul.

De asemenea, daca ai spatiu suficient in baie, poti opta pentru o cabina de dus cu hidromasaj si cada normala. Acest model de cabina de dus imbina beneficiile ambelor produse, astfel, cand vrei un dus rapid stai in picioare si lasi apa sa actioneze, iar cand vrei sa te relaxezi, te intinzi in cada cabinei si te bucuri de muzica ta preferata.

TOP 3 cabine de dus cu hidromasaj

De ce este mai avantajoasa o cabina de dus in locul cazii?

Poate ca si tie iti plac imaginile din filme sau reclame in care cineva sta confortabil intr-o cada de baie plina de spuma cu un pahar de vin in mana sau ascultand muzica preferata. Insa, indiferent cat de mult ne place aceasta idee, de a beneficia de confortul unei cazi de baie, din pacate, majoritatea bailor (mai ales cele de apartament) nu au suficient spatiu pentru instalarea unei cazi confortabile.

In plus, vei constata ca de cele mai multe ori nu vei avea suficient timp de petrecut in cada si vei prefera sa faci rapid un dus. De asemenea, in cazul in care ai o cabina de dus iti va fi mult mai usor sa controlezi volumul de apa pe care il folosesti, prin achizitionarea unui cap de dus cu debit reglabil, sau, daca vrei cu adevarat rasfat, vei achizitiona o cabina de dus cu hidromasaj; astfel vei combina eficienta dusului cu relaxarea cazii de baie.

Cum alegi cea mai buna cabina de dus cu hidromasaj

De fiecare data cand faci achizitii pentru locuinta ta, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte: calitate, utilitate si confort. Pe scurt, exista caracteristici de care nu te poti lipsi si caracteristici pe care le iei in calcul numai pentru ca iti aduc un plus de confort in utilizare. Acest lucru este aplicabil si in cazul cabinei de dus. Inainte de a consulta ofertele magazinelor online pentru alegerea cabinei de dus cu hidromasaj perfecte, citeste acest ghid in care sunt prezentate caracteristicile esentiale ale unui astfel de produs.

Stabileste-ti un buget

Cabina de dus cu hidromasaj trebuie privita ca o investitie pe termen lung, pentru ca nu iti vei mai achizitiona prea curand una noua. Cand calculezi bugetul maxim alocat, ia in calcul fapul ca un produs de calitate inseamna un pret mai mare. Daca iti doresti o cabina de dus cu hidromasaj rezistenta si performanta, va trebui sa scoti ceva bani din buzunar pentru a garanta rezistenta si eficienta ei in timp.

Alte aspecte pe care trebuie sa-le ai in vedere si care au legatura directa cu bugetul stabilit sunt producatorul si garantia oferita de acesta. Opteaza pentru un model de cabina de la un producator cunoscut si care sa-ti ofere cel putin doi ani garantie pentru produsul sau.

Alege tipul de cadita potrivit pentru tine

Cabinele de dus cu hidromasaj au la baza o cadita. Exista modele cu cadita mica/ joasa, folosita doar ca suport pentru picioare si la scurgerea apei, insa exista si modele cu cada mai medie, inalta si chiar cu cadita tip cada de baie.

In general, cabinele de dus cu hidromasaj care sunt eficiente si confortabile sunt cele cu cadita mai inalta. Acestea au si un suport special care iti permite sa stai in sezut, astfel te vei putea relaxa mai mult timp in cabina de dus. O alta varianta este cabina de dus cu cada normala, care combina beneficiile unei cazi de baie cu cele ale unei cadine de dus. Acest tip iti ofera posibilitatea unui dus rapid dar si a unei bai relaxante.

  • cabina de dus cu cadita joasa,
  • cabina de dus cu cadita medie,
  • cabina de dus cu cadita inalta si suport sezut,
  • cabina de dus cu cada de baie.

Materialul influenteaza calitatea cabinei de dus

In ceea ce priveste materialele, sunt mai multe componente pe care trebuie sa le urmaresti: sticla, cadita si rama. Foarte importanta este calitatea sticlei, mai exact grosimea acesteia, cuprinsa de cele mai multe ori intre 3mm si 8-10mm. Chiar daca optezi pentru sticla clara sau opaca, este esential sa fie securizata pentru a se evita pericolul de taiere in cazul in care se sparge accidental. In plus, daca vrei sa fie mai usor de intretinut si de curatat ar fi bine sa optezi pentru un model tratat anticalcar.

In ceea ce priveste profilul, acesta trebuie sa fie fabricat din materiale tratate antirugina, fie ca este din aluminiu sau crom. Opteaza pentru o cabina de dus cu elemente de imbinare din metal, pentru ca sunt mult mai rezistente decat cele din plastic. Cadita poate fi din acril, daca preferi sa fie mai usoara, sau din compozit, mai solida.

Sistemul de hidromasaj, un element cheie

Cabinele de dus cu hidromasaj functioneaza prin emiterea unor jeturi de apa care te vor curata si relaxa in acelasi timp. Jeturile ies prin orificii speciale prezente pe lateralele si spatele cabinei. Cu cat cabina de dus are mai multe astfel de orificii, cu atat performantele acesteia sunt mai ridicate.

De asemenea, exista modele care au sistem de jet si dus la pentru picioare, in cadita de dus. Atfel de sistem de hidromasaj este foarte util, mai ales dupa zilele lungi de la birou si simti nevoia de un masaj la picioare.

Etanseitatea este necesara pentru confortul tau

Posibil sa stii cat de neplacut este ca dupa un dus intreaga baie sa fie plina de apa pe care trebuie sa stai sa o strangi cu mopul. Daca iti doresti sa scapi de aceasta povara, trebuie sa iti alegi o cabina de dus cu hidromasaj care se inchide etans, indiferent care este modalitatea de imbinare a panourilor, cu sau fara rama.

Ai grija la dimensiuni

Oricat de mult te-ar atrage un model sau altul, trebuie sa te asiguri ca se potriveste in baia ta ca dimensiune. Nu trebuie nici sa nu ai loc suficient in dus, dar nici cabina de dus sa iti ocupe mare parte din spatiul baii, deoarece se va crea o impresie de aglomeratie, in plus, trebuie sa ai loc si pentru celelalte obiecte sanitare.

Din fericire exista foarte multe dimensiuni disponibile pe piata. De la dimensiunile standard (80 x 80 cm, 80 x 120 cm, 110 x 110 etc.), la cabinele de dus cu forme mai deosebite sau cu dimesniuni atipice. Tot ce trebuie sa faci este sa masori locul din baie unde vei instala cabina de dus cu hidromasaj si sa alegi in functie de spatiul respectiv si nevoile tale.

Opteaza pentru un design potrivit in baia ta

Modelele actuale de cabine de dus cu hidromasaj sunt in forme cat mai diversificate. Prin urmare, poti sa optezi pentru un design standard, patrat, dreptunghiular sau rotund, insa poti alege si o cabina asimetrica. Optiunea ta va fi influentata si de spatiul disponibil, dar si designul general al incaperii.

Usa este un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere. Ai de ales intre usi glisante sau batante. Usile batante sunt mai rezistente si mai elegante, insa iau din spatiu, asa ca s-ar putea sa fie o problema daca ai baia mica. Altfel, te poti orienta catre usile glisante, care folosesc mai putin spatiu, fiind compuse din  doua module ce se gliseaza unul in spatele celuilat. Nu-ti face griji, nu exista niciun risc ca apa din cabina sa se scurga catre exterior, nici unul din cele doua tipuri de usi prezentate nu vor permite acest lucru.

Functii si accesorii pentru un plus de confort

Modelele moderne de cabine de dus cu hidromasaj au foarte multe dotari care te vor incanta si iti vor asigura momente petrecute la dus cu adevarat relaxante. Spre exemplu, ar fi perfect sa poti face baie ascultand muzica ta preferata, asa ca un model cu radio ti-ar putea parea excelent pentru tine. Dincolo de functiile extra, cum ar fi panoul de comanda cu touchscreen, radio, iluminare LED, masaj pentru picioare, exista accesorii care sunt cu adevarat utile: etajera pentru produsele de igiena, suport pentru prosop, scaun, ventilator pentru aerisire. Unele modele sunt dotate chiar si cu telefon.

Functiile suplimentare vor creste, automat, pretul de achizitionare, asa ca alegerea acestora este influentata si de bugetul pe care il aloci cabinei de dus cu hidromasaj. In plus, ar fi bine sa iei in calcul diferite accesorii si functii daca ai de gand sa stai sa te relaxezi in timpul folosirii cabinei de dus, daca obisnuiesti sa faci doar dusuri rapide s-ar putea sa consideri ulterior ca dotarile nu iti sunt cu nimic utile.

Iti imaginezi deja cum te relaxezi la baie, in timp ce jeturile de apa iti maseaza corpul? Nu mai sta pe ganduri! In magazinele online vei gasi cu siguranta cea mai potrivita cabina de dus cu hidromasaj, perfecta pentru tine si familia ta.

Recomandari cabine de dus cu hidromasaj

Pentru ca iti doresti sa alegi cea mai buna cabina de dus cu hidromasaj pentru tine si familia ta, am pregatit pentru tine o selectie de modele de cabine de dus din care poti alege. Selectia a fost facuta astfel incat produsele sa ofere un bun raport calitate/pret, sa acopere o gama larga de preferinte, sa fie fabricate de producatori cunoscuti, astfel incat sa garanteze pentru calitatea lor. De asemenea, produsele recomandate are recenzii foarte bune din partea clientilor care deja au folosit produsele respective, ceea te iti ofera o alta garantie a calitatii lor.

1. Cabina dus cu hidromasaj si cada simpla Nevada PR170

Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cada simpla
Dimensiuni (L x W x H cm): 85 x 170 x 223
Pachetul include: Cabina de dus cu hidromasaj si cada dotata cu baterie cu comutator de functii, 4 duze pe panelul de hidromasaj, 4 duze hidromasaj spate, dispersor mobil si suport de dus reglabil, scaun rabatabil, etajera, port prosop, panou comanda electronic, dispersor fix cu cromoterapie- LED integrata, ventilator, radio, difuzor, role duble, 5 mm sticla securizata.

Vezi detalii si pret

2. Cabina de dus cu hidromasaj Sanotechnik Quick Line,VITA

Cabina de dus cu montaj rapid Sanotechnik Quick Line cu 6 duze cu hidromasaj si sitem de montare rapida.

Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cadita inalta
Dimensiuni (L x W x H cm): 90 x 90 x 215
Pachetul include: duze cu hidromasaj, usi din sticla securizata de 5 mm, role duble, profile din aluminiu, cadita de dus inalta, dispersor mobil si fix, etajera de sticla, radio, ventilator, iluminare

Vezi detalii si pret

3. Cabina de dus completa cu montaj rapid Scala White

Cabina de dus cu montaj rapid cu 6 duze de hidromasaj.

Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj, cu cadita joasa si cu scaun
Dimensiuni
 (L x W x H cm): 90 x 90 x 215
Pachetul include: Sticla securizata de 5mm la usi; role duble; profile din aluminiu; dispersor fix; dispersor mobil cu suport reglabil; 6 duze de hidromasaj; etajera de sticla; radio; iluminare; scaun rabatabil pe inaltime

Vezi detalii si pret

4. Cabina de dus completa cu montaj rapid Twist 1

Cabina de dus cu montaj rapid Twist 1 cu 3 duze de hidromasaj, role duble, usi din sticla securizata de 5 mm, profile aluminiu, dispersor fix si mobil, etajera de sticla, suport prosoape.

Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cadita joasa
Dimensiuni (L x W x H cm): 80 x 80 x 210
Pachetul include: 3 duze de hidromasaj, role duble, usi din sticla securizata de 5 mm, profile aluminiu, dispersor fix si mobil, etajera de sticla, suport prosoape.

Vezi detalii si pret

5. Cabina de dus cu hidromasaj Sanotechnik PC50

Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cadita inalta
Dimensiuni (L x W x H cm): 90 x 90 x 210
Pachetul include: sticla securizata de 4 mm; sticla spate neagra; sticla fata transparenta; profile din aluminiu; manere din ABS cromat; sus: role duble EASY – CLIPS; jos: role simple EASY – CLIPS; etajera de sticla; baterie de dus cu comutator de functii; 6 duze de hidromasaj; dispersor fix; dispersor mobil; cadita inalta completa cu: cadru metalic, picioare reglabile, masca detasabila si sifon; cadita de dus cu inaltimea de 35 cm.

Vezi detalii si pret

6. Cabina de dus completa cu hidromasaj Sanotechnik TREND 1

Cabina de dus completa cu hidromasaj cu sistem de montaj rapid.
Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cadita joasa
Dimensiuni (L x W x H cm): 90 x 90 x 210
Pachetul include: sticla securizata de 5mm; usi culisante pe role duble cromate; profile din aluminiu finisaj lucios; cadita de dus din acril, cu picioare reglabile si sifon; dispersor de dus fix din otel inoxidabil cu iluminare LED; dispersor de dus mobil cu suport fix pe laterala din sticla; radio; etajera de sticla; manere cromate; conexiune bluetooth; 100 microdiuze de hidromasaj pe panelul din otel inoxidabil.

Vezi detalii si pret

7. Cabina de dus completa cu hidromasaj Sanotechnik TREND 3

Sistem de montaj rapid fara suruburi si fara siliconarea imbinarilor.
Tip produs: Cabina dus cu hidromasaj si cadita joasa
Dimensiuni (L x W x H cm): 80 x 120 x 210
Pachetul include: sticla securizata de 5mm; usi culisante pe role duble cromate; profile din aluminiu finisaj lucios; cadita de dus din acril, cu picioare reglabile si sifon; dispersor de dus fix din otel inoxidabil cu iluminare LED; dispersor de dus mobil cu suport fix pe laterala din sticla; radio; etajera de sticla; manere cromate; conexiune bluetooth; 100 microdiuze de hidromasaj pe panelul din otel inoxidabil.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

3 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago