Activitati indoor

Cum alegi cea mai buna bicicleta fitness

Vrei sa fii in forma fara sa pierzi timp si bani la sala? Noi te ajutam sa afli cum alegi cea mai buna bicicleta fitness care sa te aduca in forma de invidiat! Cumpara-ti o bicicleta fitness potrivita pentru tine, astfel incat rezultatele sa nu intarzie sa apara.

Nu este un secret, numarul celor care isi doresc un corp suplu, de invidiat, este in crestere. In acest scop, oamenii apeleaza la diete minune, suplimente alimentare, tratamente corporale, chiar si interventii chirurgicale, omitand ca cea mai sigura si simpla cale catre un corp perfect este miscarea fizica regulata. In plus, pe langa un trup armonios, miscarea are numeroase alte beneficii: sustine sanatatea organismului, ajuta la eliberarea de stres si aduce un plus de energie si vitalitate.

Totusi, pe cat de simpla este aceasta solutie, pe atat de complicata poate fi pentru unii oameni care au un program zilnic foarte incarcat si nu au timp sa ajunga la sala de fitness. Daca si tu te numeri printre acestia, noi iti propunem solutia: cumpara-ti o bicicleta fitness! Astfel, poti exersa oricand iti doresti, chiar de la tine de acasa.

TOP 3 biciclete fitness

Cum alegi cea mai buna bicicleta fitness

Daca vrei sa-ti cumperi o bicicleta indoor, pe care sa o folosesti sa faci miscare acasa, sa stii ca ai de unde alege. Magazinele sunt pline de modele dintre cele mai variate, asa ca sigur vei gasi un aparat fitness pe gustul tau. Daca nu stii de unde sa pornesti cautarea modelului optim, noi iti oferim, in randurile care urmeaza, un scurt ghid care sa te ajute sa gasesti o bicicleta fitness buna, la un pret avantajos.

Tipul bicicletei fitness, primul aspect de hotarat

In functie de felul in care iti doresti sa te antrenezi si de rezultatele dorite vei avea de ales intre bicicleta fitness standard (stationara) si bicicleta fitness eliptica.

  • Biciclete fitness stationare (standard)

In magazinele de profil vei gasi mai multe modele de biciclete stationare, diferentiate dupa modul in care vei avea pozitia corpului in timpul utilizarii. Printre acestea, cele mai populare sunt modelele care permit exersarea in pozitie verticala. Sigur stii cum arata aceste modele, sunt destul de cunoscute si utile celor care vor sa scape de kilogramele in plus.

Desi au numeroase avantaje, printre care si un pret destul de bun, bicicletele stationare care permit pedalarea verticala au si un punct minus si anume ca antreneaza in principal musculatura picioarelor. Prin urmare, daca iti doresti un aparat care sa-ti lucreze intens si alte grupe, va trebui sa te reorientezi. Daca, in schimb, cauti o bicicleta care sa-ti fie un aliat bun in lupta cu greutatea, e ceea ce-ti trebuie. Acest model te va ajuta sa te antrenezi exact ca si cum ai folosi o bicicleta normala, in aceeasi pozitie. Ai grija, acest lucru inseamna si ca pastreaza zona de sezut identica, astfel ca, dupa mai mult timp de folosire s-ar putea sa ti se para incomoda.

Un alt tip de bicicleta fitness care pastreaza pozitia verticala este bicicleta cu roti spinner, sau bicicleta de ciclism indoor. Bicicleta spinning te va ajuta sa ai parte de un antrenament mult mai intens si cu rezultate mai bune si mai rapide. Insa, pentru achizitionarea ei va trebui sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, prin comparatie cu modelul anterior.

Un model specific de bicicleta fitness stationara este bicicleta medicinala sau bicicleta fitness orizontala. Aceasta este destinata persoanelor care fac recuperare sau, pur si simplu, celor care isi doresc o pozitie mai confortabila atunci cand fac miscare. De regula, bicicleta medicinala este populara printre persoanele cu greutate corporala mare sau in randul celor care au probleme cu spatele. Exercitiile pot fi executate in pozitia de sezut, astfel ca o poti folosi fara probleme in timp ce privesti la TV, de exemplu.

  • Bicicleta fitness eliptica

Bicicleta fitness eliptica are un alt principiu de functionare. Aceasta inlocuieste miscarea rotativa a pedalelor cu una oscilanta, supunand intregul organism la efort fizic intens. Daca vrei sa lucrezi mai multe grupe de muschi si sa te tonifiezi atunci cand folosesti bicicleta, probabil ca bicicleta eliptica este modelul perfect pentru tine, deoarece pe langa picioare vei solicita si muschii spatelui, abdomenul si bratele. Astfel, vei beneficia de un program intens de exercitii fizice, doar folosind bicicleta eliptica.

* Pentru mai multe informatii legate de acest tip de bicicleta fitness, vezi si articolul “Cum alegi cea mai buna bicicleta eliptica pentru acasa”!

Dimensiunile bicicletei fitness sunt importante

Pentru a putea folosi aparatul intr-un mod cat mai confortabil, va trebui ca dimensiunile acestuia sa fie compatibile cu ale tale. In plus, bicicletele de fitness sunt de cele mai multe ori destinate folosirii in locuinta, intrucat putine persoane au spatiul necesar pentru a-si amenaja o sala de sport acasa. Prin urmare, ideal ar fi ca bicicleta sa ocupe cat mai putin loc. Gandeste-te inca de dinainte de a o cumpara unde o vei amplasa, trebuie sa fie un loc placut si pentru tine, dar si un spatiu ferit de mobila sau alte obiecte din casa, pentru a nu exista risc de accidentare.

Nu te gandi insa ca e o idee buna sa iti cumperi o bicicleta usoara. Cu cat aceasta este mai grea, cu atat iti va oferi o stabilitate mai mare. In schimb, poti sa optezi pentru un model cu roti pentru transport, care sa-ti faca mutarea aparatului dintr-un loc in altul mai usoara si astfel iti va creste gradul de confort resimtit.

Legat de greutate, va trebui sa verifici, de asemenea, greutatea maxima admisa, pentru a fi sigur ca o poti folosi in siguranta. Un model bun ar trebui sa poata suporta in jur de 130 kilograme. Chiar daca nu ai o asemenea greutate, iti recomandam sa alegi o bicicleta cu rezistenta mai mare, deoarece va fi mai sigura.

Sistemul de rezistenta la pedalare, un element important

Pentru ca efortul depus sa fie cat mai eficient, sistemul de franare si treptele de rezistenta ale bicicletei au un rol esential. Rezultatele oferite depind foarte mult de aceasta caracteristica importanta.

Franarea cu volanta – este un mod simplu de franare naturala, o volanta fiind pusa in miscare pe masura ce exersezi pe bicicleta. Partea neplacuta este ca nu poti seta trepte de rezistenta la aceste modele. Greutatea volantei este un element foarte important. Cu cat aceasta este mai grea, cu atat bicicleta va fi mai stabila si exercitiile mai fluide. O volanta usoara iti poate crea senzatia ca bicicleta iti “fuge” de sub picioare daca accelerezi ritmul si te va face sa te simti nesigur, provocandu-ti un stres inutil.

Franarea mecanica – presupune existenta unei volante mult mai usoare si posibilitatea de a seta trepte de rezistenta inainte sau in timpul pedalarii. Cu o astfel de bicicleta de fitness iti poti regla activitatea dupa preferinte si poti executa mai multe tipuri de exercitii. Trebuie sa stii ca o bicicleta cu un astfel de sistem de franare este destul de zgomotoasa.

Franarea magnetica – utilizeaza forta electro-magnetica in scopul modificarii rezistentelor. Rezistenta se seteaza cu ajutorul unui buton special si, in plus, acest mecanism este foarte silentios. Acest sistem este dotarea standard pentru bicicletele spinnere, care sunt printre cele mai performante.

Sistemul de franare cu fluid – nu este foarte popular, deoarece costurile sunt foarte mari. Este folosit la transformarea unei biciclete normale intr-un stationara. Are la baza o elice care in timpul functionarii se scufunda intr-un fluid. Pe masura ce durata utilizarii creste, fluidul isi mareste temperatura si devine mai vascos, opunand astfel rezistenta. Pe acelasi principiu functioneaza si sistemul de franare cu aer, numai ca in locul fluidului este utilizat aerul.

Tine cont si de nivelul tau de pregatire

Desi pedalatul pe o bicicleta fitness ti se poate parea floare la ureche, sa stii ca nu este chiar asa. Exista modele diferentiate in functie de experienta si pregatire, si daca esti incepator iti va fi extrem de dificil sa te antrenezi pe o bicicleta pentru avansati. Prin urmare, tine cont de conditia ta fizica. Ai de ales intre biciclete fitness pentru incepatori, intermediari, nivel expert si avansati, iar sfatul nostru este sa iti cumperi un model cu o treapta superioara nivelului tau actual, pentru a-ti spori motivatia.

Afisajul si senzorii, elemente ce nu trebuie ignorate

Majoritatea bicicletelor de fitness sunt dotate cu ecrane sau computere de bord care afiseaza diferite informatii: distanta parcursa, timpul, viteza si numarul de calorii arse. Cu cat bicicleta este mai performanta, cu atat computerul este dotat cu mai multe functii: setarea nivelului de rezistenta, senzori care sa-ti indice daca utilizezi aparatul corespunzator, pulsul, tensiunea etc.

Exista modele de ultima generatie care permit conectarea calculatorului bicicletei la telefon si folosirea telefonului ca interfata, au jocuri sau permit o personalizare semnificativa a antrenamentelor. Partea de tech este foarte importanta pentru ca iti poate face mai placuta experienta si usoara munca.

Bugetul vs. performantele bicicletei fitness

Inainte de a incepe sa verifici ofertele din magazinele online, este important sa iti setezi si un buget pentru achizitionarea bicicletei fitness. Tine cont de faptul ca o bicicleta fitness buna te va scuti de banii pe care i-ai da luna de luna pe abonamentul la sala de fitness. In plus, daca ai o familie numeroasa, poate fi folosita si de ceilalti membri ai familiei, economiile fiind astfel si mai mari.

Bicicletele fitness incep de la preturi destul de mici, insa daca vrei un aparat din materiale de calitate, sigur si eficient, va trebui sa fii dispus sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, indiferent ca este vorba despre o bicicleta eliptica sau o bicicleta fitness stationara. In fond, o bicicleta pentru fitness este o achizitie importanta, care iti poate schimba definitiv in bine stilul de viata, asa ca merita investitia.

Prin urmare, alege cu mare atentie bicicleta pe care o vei cumpara, opteaza pentru un model produs de un producator cunoscut si fii gata de miscare. Pe internet vei gasi o sumedenie de modele de biciclete de fitness standard si eliptice, de la variante mai simple, la variante cu dotari de ultima generatie.

Recomandari biciclete fitness stationare si eliptice

Pentru a iti facilita cautarile si pentru a nu mai pierde timp, am facut pentru tine un research la mai multi comercianti de top care comercializeaza biciclete fitness. Am selectat mai multe modele performante, cu un bun raport calitate/pret. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul care acopera cel mai bine nevoile tale.

1. Bicicleta eliptica EL520 auto-alimentată DOMYOS

Produs conceput pentru utilizatorii de nivel începător-mediu. Testată și validată pentru o utilizare medie de 5h/săptămână. Doriți să pedalați în fața ferestrei (sau a televizorului), dar nu aveți priză? Nu aveți nevoie de priză: bicicleta eliptică EL520 se auto-alimentează prin pedalare! Avantajul: amplitudinea mișcării!
Bicicleta eliptică solicită principalele grupe musculare ale corpului. Dar, înainte de toate, bicicleta eliptică încurajează practica de fitness cardio, pentru oxigenarea mușchilor. Cu cât mișcarea este mai amplă, cu atât lucrați mai mulți mușchi, iar inima este solicitată! Amplitudinea pasului: 39 cm.

Vezi detalii si pret

2. Bicicleta fitness Kondition BMG-5700

Tip: bicicleta fitness stationara verticala
Dimensiuni: 105 x 52 x 142 cm

Sistem de franare magnetic; 8 trepte de rezistenta la pedalare; Volanta 5,5 kg; Display ce afiseaza: timp, distanta, viteza, calorii, RPM, puls, grasimea corporala, timpul de recuperare; Senzori de puls la manere; Sezut ajustabil pe inaltime si adancime; Ghidon reglabil pentru o pozitionare cat mai corecta.

Vezi detalii si pret

3. KLARFIT Mobi FX 250 Exercitarea bicicleta

Klarfit FX 250 este un antrenor de biciclete neobosit al cărui design de produs inteligent surprinde nevoile de funcționare pt studio , acasă de lux tocmai la un preț corect. Ergonomic Klarfit X-Bike se potrivește 700 exercițiu biciclete datorită celor 7 etape de înălțime șa reglabila pentru aproape orice exercitiu fizic. Un scaun mai mare cu captuseala moale suplimentar și spătarul susțin garantat antrenamentul nedureros pentru mai multe ore. Pedale anti-alunecare cu picior reglabil,plăci ce ajuta în transmiterea puterii optime de la picior la pedala.

Vezi detalii si pret

4. Bicicleta magnetica FitTronic 601B

Bicicleta magnetica FitTronic 601B este o bicicleta cu design modern, cu reglare a rezistentei la pedalare in 8 trepte, avand o pedalare lina si silentioasa. Computerul si ecranul LCD sunt proiectate pentru o operare cat mai usoara si afiseaza: timp, viteza, distanta, caloriile arse, ritmul cardiac. Bicicleta 601B are o volanta de 9 kg si este proiectata sa rezista pana la 120 kg greutatea utilizatorului. Bicicleta are un design placut si oferta specificatii de varf cu dimensiuni nu foarte mari, fiind robosta si compacta.

Vezi detalii si pret

5. Bicicletă Eliptică EL120 DOMYOS

Utilizarea bicicletei eliptice constituie o excelentă activitate cardio-vasculară. Aceasta permite: îmbunățățirea rezistenței, tonifierea corpului. În scopul îmbunătățirii rezistenței cardio-respiratorie, musculatura și sistemul osos și pentru menținerea sănătății, Organizația Mondială a sănătății recomandă practicarea unei activități de rezistentă, de intensitate moderată, cel puțin 2h30 pe săptămână. Bicicleta lucrează toate grupele de mușchi (membrele inferioare, superioare, bustul, spatele și mijlocul). Așadar, cu cât mișcarea este mai mare, cu atât mai mult acești mușchi lucrează, antrenând de asemenea și intensitatea cardio.

Vezi detalii si pret

6. Capital Sports Azura Air bicicletă de exerciții

Ergonomic, bicicleta de exerciții Capital Sports Azura Air se adaptează la aproape orice formă datorită înălțimii șeii reglabile în 7 poziții. O șa largă, cu umplutură foarte moale și spătarul de sprijin, garantează antrenamentul fără durere în decurs de câteva ore. Pedalele anti-alunecare cu curele reglabile ajută la transferul optim al puterii de la picior la pedală. Monitorul pentru ritmul cardiac integrat în mâner simt alimentarea calculatorului de antrenament cu date despre rata pulsului, permițând un control eficient al performanței.

Vezi detalii si pret

7. Bicicletă de Apartament auto-alimentată EB 900 DOMYOS

Punem accentul pe ascultarea utilizatorilor noștri, iar în funcție de opiniilor lor, ne concepem produsele. Confortul este cel mai important! De aceea, bicicleta de apartament BIKE 900 este prevăzuă cu o șa CONFORT 900, cea mai confortabilă din gamă! Bicicleta de apartament este, de asemenea, concepută cu un cadru jos și drept, ceea ce permite practicarea cu spatele perfect drept! Fluiditatea pedalajului este determinată de greutatea roții de inerție!Bicicleta BIKE 900 este prevăzută cu o roată de inerție de 8kg și o curea de calitate, ce asigură confort total în timpul antrenamentului!

Vezi detalii si pret

 8. KLARFIT Bicicleta eliptica Myon Cross crosstrainer

Klarfit Myon Cross crosstrainer este un dispozitiv de exerciții fizice, ergonomic conceput pentru a spori performanța organismului și pentru a vă readuce sistemul cardiovascular pe calea cea bună. cesta este modul în care fitness-ul este cu adevărat distractiv: Myon Cross crosstrainer de la Klarfit combină toate componentele importante pentru o pregătire productivă și în același timp, delicată într-un echipament mobil de sport. Nivel de rezistență ideală: rezistență cu un total de 8 nivele. Sistemul de frânare magnetic: funcția MagResist cu volant de înaltă calitate.

Vezi detalii si pret

9. Bicicletă fitness de Apartament E Seat DOMYOS

Este o activitate completă ce permite: îmbunățățirea rezistenței, tonifierea corpului. În scopul îmbunătățirii rezistenței cardio-respiratorie, musculatura și sistemul osos și pentru menținerea sănătății, OMS recomandă practicarea unei activități de rezistentă, de intensitate moderată, cel puțin 2h30 pe săptămână.
Consolă: 6 funcţii: calorii arse, distanță parcursă, timp, viteză, frecvență cardiacă. Centură cardio furnizată. 9 programe create în colaborare cu antrenorul nostru. Pentru motivație sau amuzament, este posibilă conectarea la aplicațiile Econnected si Kinomap.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago