Cum alegi cele mai bune rafturi pentru depozitare

Cum alegi cele mai bune rafturi pentru depozitare Cum alegi cele mai bune rafturi pentru depozitare? Informatiile din acest ghid de cumparaturi te vor indruma sa alegi rafturile de depozitare potrivite nevoilor tale, care sa fie atat utile cat si sa aduca un plus estetic casei tale. Criterii precum aspectul estetic, calitatea materialelor, nevoile tale sunt esentiale in alegerea ta.

Rafturile de depozitare au devenit piese de mobilier utile si recomandate intr-o casa. De cele mai multe ori ai nevoie de o piesa de mobilier in plus pe care sa asezi diverse obiecte de decor, carti, amintiri sau chiar florile in ghiveci.

De asemenea, cu ajutorul unui raft suspendat pe care sa depozitezi cartile tale preferate poti crea o zona a camerei total diferita, o zona in care tu sa te relaxezi.

In schimb, daca un raft de depozitare iti este necesar strict pentru utilitatea lui, atunci rafturile metalice sunt alegerea perfecta pentru a “mobila” camara sau balconul. Vei vedea ca sunt perfecte pentru zonele special amenajate pentru a depozita diverse lucruri. Fie ca ai nevoie de rafturi metalice in camara pentru a depozita borcane si sticle fie ca ai nevoie in garaj pentru a depozita sculele, rafturile metalice sunt alegerea perfecta.

Cum alegi cele mai bune rafturi pentru depozitare?

Rolul rafturilor

In primul rand trebuie sa stabilesti rolul lor pe care vor avea in casa. Bineinteles, toate rafturile sunt cumparate pentru utilitatea lor intr-o casa, insa, trebuie sa stabilesti daca le vei achizitiona numai pentru a depozita lucruri pe el sau si pentru aspectul estetic.

Rafturi depozitare camara sau garaj

Raft metalic depozitareIn cazul in care cauti rafturi de depozitare pe care sa le amplasezi in spatii vizitate numai de tine si care au un rol strict de depozitare, fara a avea importanta asa mult aspectul estetic, atunci recomandat este sa te orientezi catre rafturi metalice de depozitare.

Facute integral din metal, sau metal cu blaturi din PAL, rafturile metalice sunt ideale pentru camara, garaj sau chiar balcon. Sunt usor de asamblat, foarte rezistente si practice, mai ales atunci cand ai nevoie sa optimizezi fiecare centimetru din camera. Indiferent ca ai nevoie sa depozitezi borcane cu muraturi, sticle cu bulion sau  echipamente electrice (bormasina, trusa scule, etc), rafturile metalice sunt perfecte pentru aceasta sarcina.

Rafturi depozitare camere

Atunci cand vorbim despre rafturi depozitare pentru diferite camere din casa (camera copil, camera zi, bucatarie, etc) trebuie sa ai in vedere si aspectul estetic al acestora. Trebuie sa alegi rafturi de depozitare care sa fie atat rezistente cat si frumoase si care sa fie in armonie cu elementele din camera respectiva.

Pentru astfel de zone cele mai intalnite sunt rafturile din lemn, pentru ca sunt elegante si pot fi usor de potrivit cu celelalte elemente din camera. De asemenea, daca iti place sa creezi contrast intr-o camera poti opta pentru rafturi din lemn pe care sa le vopsesti in diferite culori sau chiar rafturi din lemn forjat.

Orice ai alege, ai in vedere faptul ca rafturile pe care le alegi, nu numai ca iti vor fi utile si vei depozita pe ele diverse obiecte, dar sunt si elemente de decor, care iti vor aduce un plus de valoare in camera respectiva, dar pentru asta trebuie sa faci o alegere potrivita.

Dimensiunile rafturilor de depozitare

Pentru a alege dimensiunile perfecte pentru rafturile tale, trebuie in primul rand sa iti stabilesti nevoile, rolul pe care il vor avea noile rafturi si zona unde vor fi amplasate. De asemenea, trebuie sa te gandesti ce vei aseza pe ele si de cat spatiu de depozitare ai nevoie. La fel de important este si spatiul disponibil din camera unde vor fi amplasate. Indicat este sa masori locul respectiv inainte sa alegi raftul pentru a fi sigur ca nu alegi un raft prea mare care nu va incapea in camera.

Asa ca, in functie de spatiul disponibil in camera si de cat de mari ai nevoie de fie (de cat spatiu de depozitare ai nevoie) vei alege dimensiunile rafturilor de depozitare.

Ceea ce este frumos la rafturile de depozitare este ca te poti juca cu dimensiunile si poti opta sa achizitionezi mai multe rafturi de dimensiuni diferite pe care sa le pui in diverse zone din camera si astfel vei avea mai mult loc pentru depozitare.

Rafturi mari – in general rafturile mari sunt ori cele pentru camara sau garaj, unde ai nevoie de mult spatiu de depozitare ori pentru camera de zi. Rafturile de depozitare mari pentru camera de zi sunt cel mai des utilizate pe post de biblioteci pentru ca au avantajul de a fi practice, minimaliste si spatioase. Daca cu multi ani in urma bibliotecile erau voluminoase si masive, astazi ele sunt mai simple, insa pastrand calitatea materialelor.

Rafturi mici – sunt in general utilizate in camere, bai chiar si living, pentru a depozita obiecte de decor, reziste, rame foto, flori, etc. De asemenea, daca nu ai un volum mare de carti, un raft de de perete de dimensiuni mai mici este indicat pentru depozitarea cartilor.

Forma rafturilor de depozitare

Forma rafturi depozitareForma rafturilor de depozitare va fi aleasa in functie de preferintele personale, stilul camerei in care vor fi amplasate cat si de rolul lor.

Cele mai comune forme sunt patrate sau dreptunghiulare si sunt mai ales intalnite pentru rafturile metalice pentru camara sau rafturile pentru carti. Insa, din fericire, plaja este foarte larga si poti gasi rafturi de depozitare in foarte multe forme. De la rotund, oval pana la forme atipice si design-uri neobisnuite.

Insa, indiferent de forma aleasa, trebuie sa te gandesti modalitatea de prindere, daca vor fi rafturi suspendate, rafturi de perete sau rafturi independente.

Rafturile suspendate au avantajul ca pot fi montate pe orice perete al camerei si astfel optimizezi spatiul. Poti monta un raft suspendat deasupra fotoliului, comodei TV, etc si astfel vei vea la dispozitie mai mult spatiu de depozitare.

Rafturile independente sunt elegante si in general de dimensiuni mai mici si pot fi mutate in orice loc al camerei. Daca ai nevoie sa multi raftul langa fotoliul atunci cand citesti, pur si simplu il deplasezi acolo unde ai nevoie.

Rafturile de perete sunt si ele independente (nu sunt prinse de perete), insa in general acopera un perete, avand o singura fata spre utilizare.

Materialele utilizate la fabricarea rafturilor

Indiferent ce rafturi de depozitare alegi trebui sa ai in vedere calitatea materialelor folosite la fabricarea lor. In functie de calitatea materialelor utilizate, rafturile vor avea o rezistenta mai ridicata sau mai scazuta la greutate mai mare, vor avea un aspect mai placut sau din contra, un aspect ieftin si mai ales va influenta durata lor de viata.

Rafturi din lemn – nucul, stejarul, frasinul sunt numai cateva tipuri de lemn din care se fac rafturile. Rafturile din lemn sunt alese pentru rezistenta si eleganta lor.

Rafturi din metal sunt rezistente si se preteaza foarte bine pentru camara sau pentru depozitarile “industriale”. Varianta eleganta a rafturilor metalice, care pot fi utilizate cu succes in camere sunt rafturile din feir forjat.

Rafturi din mase plastice sunt aparute recent si sunt utilizate de cei care au un stil minimalist – modern si au avantajul ca se gasesc in foarte multe culori si forme.

Foarte multi producatori prefera sa combine materialele pentru a realiza rafturi mult mai rezistente si cu un design spectaculos (raft din lemn de nuc cu elemente din otel, etc).

Pe langa materiale de mai sus se mai gasesc pe piata si rafturi fabricate din alte materiale, insa nu la fel de rezistente ca lemnul sau metalul. Rafturi fabricate din materiale precum PALul, furnirul sau MDF sunt in general alese pentru preturile lor scazute si pentru a depozita obiecare nu foarte grele.

Aspectul rafturilor de depozitare

Daca ai nevoie de rafturi de depozitare pentru camera de zi sau o alta camera din casa, trebuie sa ai in vedere si aspectul estetic al rafturilor. Trebuie sa alegi rafturi din materiale de calitate, care sa arate frumos si mai ales sa fie in armonie cu celelalte elemente din camera.

Rafturile trebuie sa se potriveasca cu stilul camerei in care vor fi amplasate. De exemplu, daca in camera ai un stil clasic, poti opta pentru rafturi din lemn sau rafturi din fier forjat. Insa, daca iti place stilul minimalist, rafturile din mase plastice pot functiona perfect.

Rafturi depozitare recomandate

Pentru a scuti timp pretios, am efectuat un studiu si am inclus in acest ghid de cumparaturi cateva modele de rafturi de depozitare care sunt printre cele mai cautare online si au un raport calitate pret foarte bun.

1. Raft de perete Woody Fashion Pool, Alb/Finisaj Nuc

Raft de perete Woody Fashion Pool

Raftul de perete Woody Fashion Pool este fabricat din placi aglomerate de 18. Raftul de perete Woody Fashion Pool este potrivit atat intr-un living clasic – elegant, cat si intr-un living modern si simplist. Stilul si designul il face usor de adaptat si integrat in livingul dvs.

Dimeniuni: 120 x 19,5 x 120 cm
Material: placi aglomerate melaminate

Vezi detalii si pret

2. Rafturi albe RAA1 – sertar si 3 cosuri model trandafiri

Rafturi albe - sertar si 3 cosuri model trandafiriRaftul de perete RAA1, format din rafturi de depozitare, polita si cosuri din rachita pentru depozitare este solutia perfecta pentru a suplimenta intr-un mod elegant spatiile de depozitare din casa dvs. Acest raft este potrivit atat pentru living, cat si pentru hol sau alt loc din casa.

Dimeniuni: 80 x 30 x 34 cm
Material: Lemn si MDF, cosurile din Rachita, Poliester si Bumbac

Vezi detalii si pret

3. Etajera Varm

Etajera Varm

Raftul de depozitare Varm creeaza o atmosfera moderna si este perfecta pentru a depozita o multitudine de obiecte.

Stil : Modern
Material : Lemn masiv
Culoare : Alb / Stejar

Dimensiuni:
Latime: 29 cm
Adancime: 35,5 cm
Înălţimea totala: 130 cm

Vezi detalii si pret

4. Raft de perete Wooden Art, 100 x 107.2 x 22 cm, Walnut

Raft de perete Wooden Art, 100 x 107.2 x 22 cm, Walnut

Raftul de perete Wooden Art este fabricat din melamina acoperita cu placi aglomerate si este perfect atat pentru living cat si pentru camera copilului.

Dimeniuni: 100 x 107.2 x 22 cm
Material: melamina acoperita cu placi aglomerate

Vezi detalii si pret

5. Raft metalic ES187KD, Planet Safe, 5 polite, 80 kg polita, 187 x 100 x 30 cm

 Raft metalic ES187KD, Planet Safe, 5 polite, 80 kg polita, 187 x 100 x 30 cm, Gri

Raft metalic ES187KD este un sistem universal de stocare a diverselor marfuri in case, birouri, garaje si depozite mici. Asamblare rapida si usoara, fara suruburi, in aproximativ 10 minute. Tipul unic de fixare ofera rezistenta si stabilitate. Sarcina maxima pe polita este de pana la 80 kg.

Dimeniuni: 187 x 100 x 30 cm
Material: metal

Vezi detalii si pret
Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo