Casa & Gradina

Cum alegi cel mai bun set de tacamuri de argint

Afla cum alegi cel mai bun set de tacamuri din argint astfel incat evenimentele formale sa nu fie o corvoada pentru tine! Ocaziile speciale cer un decor special, iar pentru acest lucru este ideal sa ai in casa un set de tacamuri de argint.

Seturile de tacamuri din argint sunt pretuite de multa vreme si au castigat un loc de cinste in casele tuturor celor care detin unul. In trecut erau folosite cu precadere de familiile instarite, atunci cand se asezau in jurul unei mese bogate si foloseau pentru fiecare fel de mancare un anumit tip de tacamuri speciale. Frumusetea tacamurilor din argint, durabilitatea si valoarea pe care si-o pastreaza in timp nu poate insemna decat ca aceasta investitie este una care merita banii. Tacamurile din argint sunt piese ce rezista foarte bine in timp, nu se deretioreaza si nu isi pierd valoarea si aspectul.

Cum alegi cel mai bun set de tacamuri de argint

Daca este prima data cand vrei sa alegi un set de tacamuri de argint, s-ar putea sa ai nevoie de anumite informatii, care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. Ghidul nostru de cumparaturi iti ofera detalii cu privire la toate aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a face o investitie intr-un asemenea set de tacamuri.

Tacamuri din argint sterlin sau tacamuri suflate cu argint

Argintul pur este prea maleabil pentru a fi folosit la fabricarea tacamurilor, astfel ca este folosit in combinatie cu alte metale precum cuprul, acest lucru oferindu-i un plus de duritate si rezistenta in timp.

  • tacamurile din argint sterlin – sunt facute din 92.5% argint si 7.5% aliaj. Acestea au o stralucire aparte si au deseori o forma delicata si modele deosebite. Fiind fabricat dintr-un metal pretios, un set de tacamuri din argint sterlin nu isi va pierde niciodata valoarea odata cu trecerea timpului. Asadar, reprezinta o investitie valoroasa, care poate fi transmisa din generatie in generatie, pentru oricine il va achizitiona.
  • tacamurile suflate cu argint – sunt mai putin valoroase decat cele facute din argint sterlin. Acestea sunt fabricate dintr-un aliaj metalic precum nichel, cupru sau zinc, iar apoi sunt acoperite cu un strat subtire de argint sterlin. Avand in vedere ca un astfel de set contine o cantitate infima de argint pur, pretul va fi unul extrem de accesibil. Totusi, daca vrei sa alegi un set de tacamuri din argint, insa nu iti permiti sa acorzi achizitiei un buget generos, poti alege un set suflat cu argint de calitate, care arata exact ca unul fabricat din argint sterlin. Singurele diferente vor fi greutatea tacamurilor si faptul ca stratul de argint de la suprafata s-ar putea deteriora in timp.

Dimensiunea tacamurilor din set

Tacamurile din argint sunt impartite in functie de dimensiune in doua categorii: standard si continental. Pentru a face o alegere din acest punct de vedere trebuie sa decizi in primul rand asupra frecventei cu care vei folosi tacamurile.

  • tacamurile standard – daca vrei sa alegi un set de tacamuri care sunt confortabil si usor de tinut in mana chiar si de catre copii, atunci iti recomandam sa alegi unul standard.
  • tacamurile continentale – au o dimensiune mai mare in comparatie cu cele standard. De asemenea, sunt mai grele, ceea ce inseamna ca cei mici le vor manui mai greu. Cu toate acestea, sunt piese excelente pe care trebuie sa le alegi daca vrei sa iesi in evidenta intr-un mod pozitiv sau daca ai de gand sa le folosesti doar la ocazii speciale sau intr-un cadru formal.

Designul setului de tacamuri din argint

Poate ca una dintre cele mai dificile sarcini pe care le vei avea este sa te hotarasti asupra unui anumit model de tacamuri de argint. Designul setului ar trebui sa complimenteze atmosfera din camera de luat masa, iar in magazine vei gasi foarte multe variante, potrivite oricarui stil: de la accente aurii si pana la modele cu flori sau modele moderne – exista cate un set pentru toate gusturile! Pentru a lua o decizie trebuie, in primul rand, sa iei in considerare modelul setului de pahare, setul de farfurii, dar si designul fetelor de masa pe care le folosesti la ocazii.

  • aspectul tacamurilorfarfuriile, paharele, fata de masa si setul de tacamuri ar trebui sa fie un tot unitar care sa iti exprime personalitatea si sa creeze atmosfera pe care ti-o doresti. De exemplu, daca alegi un set de tacamuri de argint cu design elaborat, pe care le vei aseza langa o farfurie din portelan fin, vei crea automat o atmosfera luxurianta. Pe de cealalta parte, tacamurile din argint simple, fara model, complimenteaza eleganta minimalista a unui set de farfurii din portelan cu accente moderne. In general, regula de baza este consecventa: alege un stil care te caracterizeaza pentru toate elementele pe care le pui pe masa, fie ca este vorba despre stilul clasic, traditional sau contemporan.
  • usurinta cu care se folosesc – in ceea ce priveste designul, nu numai modelul de pe tacamurile din argint ar trebui sa fie important, ci si aspectul lor general. Trebuie sa iei in considerare faptul ca tacamurile trebuie sa fie usor de manuit si folosit, fara elemente de design care ar putea sa stirbeasca din rolul functional. Lingurile pentru supa ar trebui sa fie suficient de adanci si de late, iar cutitele indeajuns de ascutite pentru a putea fi folosite cu usurinta la taierea mancarii. De asemenea, manerul cutitelor este important, atat pentru manuirea usoara, cat si pentru echilibru.

Cum determini calitatea tacamurilor din argint

Calitatea este un criteriu foarte important, pe care ar trebui sa il iei in considerare atunci cand alegi un set de tacamuri din argint. Verifica tacamurile indeaproape – acestea trebuie sa aiba un marcaj care sa ateste autenticitatea. Marcajul se afla pe fiecare tacam din set si de cele mai multe ori este reprezentat de numele producatorului si de data la care au fost fabricate tacamurile.

Acest marcaj este o garantie a calitatii argintului. Alte marcaje pe care le-ai putea gasi pe tacamuri sunt cuvantul „sterlin” sau „sterling” ori numarul „925/1000”, acestea variind in functie de producator. In orice caz, indiferent de marcaj, cel mai important lucru este ca el garanteaza conformitatea la standardul de calitate.

Seturi tacamuri de argint recomandate

Pentru a iti facilita cautarile, pe langa informatiile prezentate mai sus, am pregatit si o selectie cu cateva seturi de tacamuri din argint. Acestea au fost alese de noi in baza mai multor criterii, printre care: calitate, aspect, producator, marime si raportul calitate/pret.

1. Set tacamuri argint masiv Inglese, 77 piese

Produs manual in Italia, stantat 30PD Z 925. Zaramella Argenti a fost fondata in anul 1948 in regiunea Padua. Calitatea exceptionala, meticulozitatea si grija pentru detalii fac din fiecare produs un obiect de arta. Pot fi spalate la masina de spalat vase. Cutie din lemn pentru depozitare.

Set de tacamuri din argint masiv 925 compus din 77 piese: 12 linguri, 12 furculite, 12 cutite, 12 lingurite mari, 12 furculite desert, 12 cutite desert, 1 lingura salata (horn), 1 furculita salata (horn), 1 polonic, 1 lingura mare servire, 1 furculita mare servire.

Vezi detalii si pret

2. Set tacamuri argint masiv Barocco, 48 piese

Produs manual in Italia, stantat 30PD Z 925. Zaramella Argenti a fost fondata in anul 1948 in regiunea Padua. Calitatea exceptionala, meticulozitatea si grija pentru detalii fac din fiecare produs un obiect de arta. Pot fi spalate la masina de spalat vase. Cutie din lemn pentru depozitare.

Set de tacamuri din argint masiv 925 compus din 48 piese: 12 linguri, 12 furculite, 12 cutite, 12 lingurite. Clasic si sofisticat, designul acestui rafinat set de tacamuri din argint va complimenta cele mai exigente gusturi si va conferi note de lux aristocratic ospetelor festive.

Vezi detalii si pret

3. Set 48 Tacamuri Borealy, placat cu argint, made in Italy

Designul, aspectul, calitatea materialului, lustrul perfect si functionalitatea tacamurilor ….. respecta cele mai inalte standarde. Piesele acestui set sunt placate cu argint de cea mai buna calitate, motiv pentru care aceasta investitie se dovedeste a fi una pe viata, demna de cele mai selecte si de prestigiu case.

Brandul italian Chinelli ne propune o gama variata de cadouri si accesorii pentru casa, remarcabile prin eleganta si cu designuri specifice inconfundabilului stil „Made in Italy”. Set de tacamuri alcatuit din 48 de piese: 12 linguri, 12 furculite, 12 cutite si 12 lingurite.

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

3 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago