Casa & Gradina

Cum alegi cel mai bun set de masa si scaune din ratan sintetic pentru gradina

Afla cum alegi cel mai bun set de masa si scaune din ratan sintetic, astfel incat sa iti mobilezi gradina corespunzator. Citeste ghidul nostru de cumparaturi pentru a alege un produs care iti permite sa te relaxezi alaturi de familie in propria gradina!

Alegerea unui set de masa si scaune din ratan sintetic pentru gradina va transforma spatiul exterior al casei tale intr-un loc in care iti poti petrece majoritatea timpului in timpul verii, impreuna cu prietenii si familia. Fie ca planuiesti sa folosesti setul pentru a te relaxa dimineata la cafea, fie pentru a servi pranzul sau cina, mobilierul din ratan sintetic ales corect va transforma gradina intr-un spatiu din care nu iti vei dori sa pleci.

Daca vei alege un set pentru gradina de calitate, te vei putea bucura de timpul petrecut in gradina o perioada indelungata in timp, fara sa iti faci griji ca masa sau scaunele se vor deteriora. Cand vine vorba de ratan sintetic, ai de ales intr-o varietate larga de nuante, astfel ca iti va fi usor sa incadrezi setul in decorul din gradina ta.

TOP 3 seturi de masa si scaune din ratan sintetic pentru gradina

Cum alegi cel mai bun set de masa si scaune din ratan sintetic pentru gradina

Seturile de masa si scaune de gradina din ratan sintetic sunt disponibile in diverse modele moderne, astfel incat vei putea sa transformi spatiul din exterior pentru a se plia cu usurinta preferintelor si nevoilor tale. Daca vrei sa alegi cel mai bun set de masa cu scaune din ratan sintetic trebuie sa tii cont de anumite detalii despre care ghidul nostru iti ofera informatii complete.

Tipuri de seturi de mobilier pentru gradina

Producatorii de mobilier de gradina folosesc adesea ratanul pentru fabricarea seturilor de mese si de scaune in diverse marimi si forme. In general, baza mesei dintr-un astfel de set este facuta din ratan, peste care se aseaza un blat de sticla. Designurile variaza de la mesele rotunde si joase si pana la seturile tip cub sau cele cu mese inalte si patru sau mai multe scaune, similare ca dimensiuni cu mesele pentru bucatarie sau dining. Optiunile pot include scaune normale, scaune tip fotoliu sau scaune de tip otoman.

In cazul in care vrei sa creezi un decor ecletic si primitor in gradina ta, iti recomandam sa alegi un set de masa si scaune din ratan prevazut cu mai multe tipuri de mobilier, cu ajutorul carora poti crea anumite zone. De exemplu, poti aseza intr-un colt o masa rotunda cu scaune tip otoman pentru relaxare, iar in apropiere poti pune o masa inalta cu scaune normale sau scaune tip fotoliu, pe care sa le folosesti atunci cand iei pranzul sau cina.

Seturile de masa si scaune din ratan sintetic sunt disponibile atat in variante pentru familii mai putin numeroase, de 2-4 persoane, cat si in variante pentru cei care doresc sa aseze in jurul mesei 6-8 persoane. Din acest punct de vedere iti recomandam sa alegi in functie de numarul de persoane din familia ta sau in functie de cat de des iti inviti prietenii la masa in timpul verii. Un alt aspect de luat in considerare din acest punct de vedere este dimensiunea gradinii in care planuiesti sa amplasezi setul de masa si scaune din ratan.

Alege un set din ratan de calitate

Nu toate tipurile de ratan sunt la fel, astfel ca este important sa cunosti anumite detalii pentru a te asigura ca alegi un set de calitate pentru gradina ta. In acest sens, iti recomandam sa acorzi atentie in primul rand rezistentei materialului la razele solare. Alege un set care este facut special astfel incat sa fie protejat de radiatiile UV, deoarece masa si scaunele vor fi expuse vreme indelungata la lumina solara.

Atunci cand alegi un set de masa si scaune de gradina este important ca ratanul sa aiba anumite proprietati speciale. De exemplu, cele mai bune tipuri de ratan sintetic sunt PE (polietilen) si HDPE, fiind fabricate printr-un proces care respecta standardele de mediu, reciclabile si rezistente la intemperii. Exista si ratan de plastic, de tip PU (poliuretan) sau PVC (polivinil), insa aceste tipuri nu sunt la fel de rezistente la ploaie sau la acumularea de mucegai. Acesta este si motivul pentru care ratanul din plastic are un pret mai redus decat celelalte tipuri de ratan.

Atentie la calitatea cadrului si pernelor

Cel mai bun set de masa si scaune de gradina din ratan sintetic va avea un cadru metalic de calitate superioara. Astfel, iti recomandam sa alegi mobilier de gradina cu cadru rezistent din aluminiu. Comparativ cu otelul, aluminiul este un metal care nu rugineste atunci cand este tinut in exterior intr-un mediu cu umiditate crescuta. Si rezistenta blatului mesei este importanta. Alege un set cu masa cu blat de sticla temperata, pentru a preveni accidentele, mai ales daca ai copii de varste mici care obisnuiesc sa se joace afara in gradina.

Este important ca pernele scaunelor sa fie si ele de calitate superioara, pentru a asigura un confort sporit. Alege perne in culori care se imbina armonios cu nuanta ratanului si care au o grosime mai mare, deoarece pernele subtiri nu vor rezista prea mult timp in exterior. De asemenea, iti recomandam sa alegi un set cu scaune din ratan prevazute cu perne din materiale impermeabile astfel incat sa rezistente la apa.

Alege un set care poate fi depozitat usor

Asigura-te ca setul de masa si scaune de gradina din ratan sintetic poate fi depozitat cu usurinta intr-un loc din casa in timpul iernii. Uneori, cand temperaturile scad extrem de mult iarna, o simpla husa nu este suficienta pentru a proteja indeajuns setul de masa si scaune din ratan, in special daca este vorba despre mobilier din PU sau PVC. De aceea iti recomandam sa alegi un set care poate fi integrat cu usurinta in interiorul casei tale.

In cazul in care nu doresti sa muti in interior setul de mobilier de gradina pe perioada iernii si nu ai la dispozitie un garaj sau o magazie in care le poti feri de frig si de intemperii, iti recomandam sa alegi un set cu masa si scaune care se pliaza. Aceasta optiune este extrem de practica si nu va mai trebui sa iti faci griji ca mobilierul de gradina va fi afectat. Cel mai bun set de masa cu scaune din ratan sintetic pentru gradina este construit astfel incta sa iti fie usor sa il manipulezi si depozitezi.

Recomandari seturi de mese si scaune din ratan sintetic pentru gradina

Pentru a-ti facilita cautarile, am inclus in cadrul acestui ghid de cumparaturi o selectie dintre cele mai bune si cautate seturi de mese si scaune de gradina din ratan sintetic. Acestea sunt usor de comandat, au recenzii bune si au un bun raport calitate/ pret.

In cazul in care recomandarile noastre nu acopera nevoile tale, da click pe un produs pentru a cauta alte modele direct la magazinul online care le comercializeaza.

1. Set mobilier gradina Kring Thomas

Setul de mobilier Kring Thomas este potrivit pentru gradina si terasa. Este un set uti si practic pentru familia ta.

Nr. piese: 7 (6 scaune, 1 masa)
Material: Ratan sintetic
Material cadru: Aluminiu
Material blat masa: Sticla termorezistenta
Dimensiuni: 167.5 x 101.5 cm (masa); 60 x 57 cm (scaune)

Vezi detalii si pret

2. Set mobilier gradina KALINA CORUMBA

Set de gradina vesel, potrivit pentru gradina si terasa. Pernele viu colorate se vor integra perfect in decorul verde al gradinii tale.

Nr. piese: 7 (6 scaune, 1 masa)
Material: Ratan sintetic
Material cadru: Aluminiu
Material blat masa: Sticla termorezistenta
Dimensiuni: 150 x 90 cm (masa)

Vezi detalii si pret

3. Set mobilier gradina Kring Amalfi

Set mobilier gradina Kring Amalfi, masa si 6 scaune, Maro In gradina, lounge, langa piscina, terasa casei tale, pentru tine sau pentru business-ul tau, mobilierul Kring este alegerea potrivita pentru oricare din situatiile de mai sus.

Nr. piese: 7 (6 scaune, 1 masa)
Material: Ratan sintetic
Material cadru: Aluminiu
Material blat masa: Sticla termorezistenta
Dimensiuni: 152 x 102 x 72 cm (masa); 63 x 57 x 90 cm (fotolii)

Vezi detalii si pret

4. Set masa cu 4 scaune, TEKZEN

Un set extrem de elegant si practic. Poate fi utilizat atat in gradin sau terasa cat si in balcoanele de bloc.

Nr. piese: 5 (4 scaune, 1 masa)
Material: Ratan sintetic, lemn
Material cadru: Aluminiu
Material blat masa: Sticla
Dimensiuni: 75 x 95 cm (masa); 54 x 58 x 95 cm (scaun)

Vezi detalii si pret

5. Set mobilier gradina Kring Summer Bali

In gradina sau pe terasa, setul Kring Summer Bali confera eleganta si rafinament datorita fibrelor impletite manual, acest tip de impletire avand o bogata istorie si traditie in zona Asiei indepartate.

Nr. piese: 4 (2 fotolii, 1 canapea, 1 masa)
Material: Ratan sintetic
Material cadru: otel
Dimensiuni: 127 x 72 x 78 cm (canapea), 72 x 72 x 78 cm (fotolii), 110 x 40 x 60 cm (masa)

Vezi detalii si pret

6. Set mobilier gradina/terasa Kring Bahamas

Cadrul din otel, atat pentru canapeaua de 2 locuri, cat si pentru fotolii, confera rezistenta si robustete, in timp ce materialul tip ratan impletit adauga un plus estetic acestui ansamblu mobilier outdoor.

Nr. piese: 4 (2 fotolii, 1 canapea, 1 masa)
Material: Ratan sintetic
Material cadru: otel
Dimensiuni: 115 x 62 x 64 cm (canapea), 59 x 62 x 84 cm (fotolii), 80 x 48 x 45 cm (masa)

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago