Casa & Gradina

Cum alegi cel mai bun pisoar

Cum alegi cel mai bun pisoar? S-ar putea sa nu stii ce ar fi mai bine sa cumperi, mai ales daca vrei sa il montezi intr-o baie a unui local. Afla din acest articol ce aspecte trebuie sa urmaresti pentru a face cea mai buna alegere.

Daca ai senzatia ta ca baia ta este incompleta si crezi ca e nevoie sa montezi un pisoar esti exact unde trebuie. Vei afla in continuare cum trebuie sa alegi un pisoar bun, fie ca il iei pentru acasa sau pentru o toaleta publica.

Multi cred ca un pisoar nu este cu mult diferit fata de un vas de toaleta si nu-i vad utilitatea. Aceasta idee este formata insa inainte de a cunoaste pe deplin functiile unui urinal si modul in care acesta isi poate gasi intrebuintarea in orice baie. De asemenea, multi aleg sa includa in baia lor doar piese de baza, cum ar fi un vas de toaleta, o chiuveta si cada sau cabina de dus. Daca vrei insa sa ai o baie completa, utila si confortabila, trebuie sa iti montezi si un pisoar si un bideu, daca spatiul ti-o permite.

TOP 3 pisoare (urinal)

Cum alegi cel mai bun pisoar

Nefiind o piesa foarte des intalnita sau, mai bine spus, fiind o piesa intalnita mai mult in baile de uz public de la diferite institutii sau localuri, s-ar putea sa intampini dificultati atunci cand cumperi un pisoar. Probabil ca nu stii ce caracteristici trebuie sa aiba unul bun sau care este diferenta dintre un model sau altul, asa ca ofertele magazinelor te pot deruta.

In plus, multi nici nu stiu cat de util este un pisoar intr-o baie, asa ca iti prezentam principalele lui avantaje:

    • Utilizarea rapida;
    • Ocupa putin spatiu;
    • Este simplu de folosit pentru problemele cu diverse afectiuni;
    • Scapi de vesnica ridicare a capacului de toaleta;
    • Exista modele pentru adulti cat si pentru copii;
    • Pot si utilizate atat in baia personala cat si in baile publice.

Daca te-ai hotarat sa cumperi un urinal, afla in continuare care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont daca vrei sa alegi cel mai bun pisoar!

Utilizatorul pisoarului si locul unde il vei amplasa

Daca ai cautat deja pe internet exemple de urinale, ai vazut probabil ca exista doua modele: pentru adulti si pentru copii. Este usor sa le distingi, intrucat cele pentru copii sunt colorate si au diferite aplicatii, pentru a fi cat mai prietenoase. Dincolo de design, mai difera si materialul din care sunt fabricate.

Pisoarele pentru adulti sunt din materiale rezistente, precum ceramica sau portelanul, chiar si inox, in vreme ce modelele pentru copii sunt majoritatea din plastic. Daca ai copii mici si baia ta iti ofera posibilitatea, le poti achizitiona pe amandoua, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

In cazul pisoarelor pentru adulti, daca esti in cautarea unui model pentru acasa, ai nevoie de un produs simplu, clasic. Daca, in schimb, iti doresti pisoarul pentru o toaleta a unui spatiu public, s-ar putea sa-ti fie de ajutor sa afli ca poti cumpara un model ce poate fi folosit de mai multe persoane concomitent, tip jgheab.

Materialul este important, pentru rezistenta si design

Revenind la material, trebuie sa stii ca acesta influenteaza in mod considerabil si pretul, dar si designul produsului. Exceptand modelele din plastic pentru copii, pisoarele sunt din portelan sau din ceramica, cu design placut si elegant, majoritatea cu finisaje albe.

Cum te astepti probabil, modelele din portelan implica un cost ceva mai mare de achizitie, insa sunt si foarte rezistente. Rezistente sunt insa si modelele de ceramica, iar pretul lor este ceva mai accesibil decat al celor din portelan, asa ca daca nu te incadrezi in bugetul unui pisoar din portelan, poti sa alegi cu incredere unul de ceramica.

Exista si o varianta pentru buget mai redus, si anume urinale din inox, intalnite cu precadere in toaletele publice. Acestea sunt destul de rezistente si sunt preferate in toalete publice, intrucat in cazul in care sunt distruse, costul de inlocuire nu este la fel de mare ca in cazul celor de ceramica.

O varianta mai eleganta, insa, si mai costisitoare este pisoarul din piatra de rau sau alt material mai putin intalnit. In cazul in care ai o baie amenajata intr-un stil anume sau cu o tematica speciala, trebuie sa te asiguri ca si pisoarul s eintegreaza perfect in acel decor.

Tipul de alimentare al pisoarului

Alimentarea unui urinal se poate face in doua moduri: prin spate sau prin partea superioara. Potrivit consumatorilor, alimentarea prin spate ar fi mai sigura, motiv pentru care este preferata de majoritatea celor care isi achizitioneaza un pisoar pentru baie.

Exista doua tipuri de montare

Modalitatea de montare nu afecteaza in niciun fel functionalitatea produsului, dar, chiar si asa, trebuie sa stii ca ai de ales intre doua posibilitati de montare a urinalului: pe perete – suspendat sau pe podea – cu picior. Verifica atent daca kitul de instalare cuprinde toate piesele si accesoriile necesare instalarii.

Montarea propriu-zisa se face prin racordarea la reteaua de alimentare cu apa si la canalizare, asa ca, cel mai probabil, vei avea nevoie de ajutorul unui instalator.

Masoara atent dimensiunile

Chiar daca urinalul nu este un obiect foarte voluminos, este necesar sa masori si sa calculezi foarte bine locul unde il vei amplasa in baie. Va trebui sa fie la o inaltime potrivita pentru a fi utilizat corespunzator, intr-un loc in care sa se racordeze cu usurinta la retelele de apa si canalizare si, probabil, iti doresti sa fie si cat mai apropiat de chiuveta.

Actionarea jetului, un element de igiena

Jetul pisoarului poate fi actionat in doua feluri: printr-un buton de tragere a apei sau pe senzor. Din nou este important locul pentru care vrei pisoarul, deoarece daca il folosesti acasa este destul de igienica si varianta cu buton, intrucat nu va fi utilizat de foarte multe persoane.

In cazul unei toalete de uz public, datele problemei se schimba. Prin urmare, s-ar putea sa fie mult mai inspirata varianta pe senzor, eliminand preocuparile legate de igiena. In plus, este si mai modern. Pe de alta parte, multi considera ca butonul de actionare este mult mai rezistent decat senzorul.

Totusi, daca alegi un pisoar care se activeaza pe senzor, opteaza pentru unul activat in prezenta utilizatorului si nu pentru cele ce se activeaza automat la interval regulate. Aceasta varianta este mult mai economica.

Sita odorizanta, un accesoriu de care nu te poti lipsi

Daca vrei sa uiti de mirosul neplacut si sa pastrezi curatenia in jur, fara sa mai ai problema stropilor de pretutindeni, alege o sita odorizanta. Acesta este un accesoriu care va da un plus de valoare pisoarului, iar cel care il vor folosi se vor simti foarte confortabil si vei elimina mirosul neplacut din baie, indiferent ca vorbim de o baie publica sau baia personala.

Daca vrei sa cumperi usor, alege online

Daca urmaresti sa gasesto cel mai bun pisoar foarte usor, fara sa bati magazinele si sa consumi timp, iti recomandam sa-ti cauti pisoarul pe internet la magazinele online care comercializeaza astfel de produse.

Vei gasi multe modele si oferte si iti va fi mai usor sa compare pisoarele intre ele pana cand il gasesti pe cel potrivit pentru tine. Acum ca ti-ai facut deja o idee despre modelul pe care il doresti, esti doar la cateva click-uri distanta de cea mai buna achizitie. Cu un minim de efort ai gasit cel mai bun pisoar pentru baia ta!

Recomandari pisoare de buna calitate

Am cautat pisoare de calitate la mai multe magazine online care comercializeaza astfel de produse si am ales pentru tine cateva modele de la doua din magazinele respective. Modelele selectioneaza sunt de buna calitate, au o plaja de pret larga pentru satisface mai multe bugete si au design diferit, astfel incat, fiecare sa-si gaseasca modelul potrivit baii sale.

1. Pisoar Grohe Bau

Pisoar cu montaj suspendat face parte din colectia Bau Ceramic, acesta este confectionat din portelan vitros (aspect sticlos-lucios) de culoare alb. Are kit-ul de fixare inclus, volum de clatire – 1 l.

Tip: pisoar suspendat
Material: portelan
Alimentare apa: spate
Dimensiuni: 36 x 56 cm

Vezi detalii si pret

2. Urinal Ideal Standard Connect

Urinalul face parte din gama Ideal Standard, colectia Connect.Volumul de spalare este de 0,3-0,7 l/sec., maxim 2 litri de apa pe fiecare spalare.

Tip: pisoar suspendat
Material: Ceramica sanitara
Alimentare apa: spate
Dimensiuni: 31 x 33 x 57 cm

Vezi detalii si pret

3. Pisoar Gala Argos

Pisoarul ceramic Argos face parte din gama Gala. Pisoarul Gala Argos este prevazut cu: spalator cu spray, scurgere, protectie antistropire si set de fixare.

Tip: pisoar suspendat
Material: Ceramica
Alimentare apa: spate
Dimensiuni: 47 x 65 cm

Vezi detalii si pret

4. Pisoar interCeramic

Pisoarul de la interCeramic este confectionat din portelan de culoare alba, are un design simplu, dar foarte elegant, ceea ce-l face potrivit pentru orice baie.

Tip: pisoar suspendat
Material: portelan
Alimentare apa: pe sus
Dimensiuni: 37 x 69 cm

Vezi detalii si pret

5. Urinal Ideal Standard Eurovit

Urinalul face parte din gama Ideal Standard, colectia Ecco. Volumul de spalare este de 0,3-0,7 l/sec., maxim 2 litri de apa pe fiecare spalare.

Tip: pisoar suspendat
Material: portelan
Alimentare apa: spate
Dimensiuni: 36 x 56 cm

Vezi detalii si pret

6. Pisoar Cersanit President P101

Pisoar Cersanit President. Pisoar (urinal) din seria President de la Cersanit, alb. Alimentare superioara, evacuare inferioara.

Tip: pisoar suspendat
Material: ceramica
Alimentare apa: pe sus
Dimensiuni: 31 x 44 cm

Vezi detalii si pret

7. Pisoar oval din inox Holdmann

Urinal oval, din inox AISI304 este un elegant pisoar din inox ce poate fi montat atat in baile particulare cat si in cele publice (baruri, institutii etc).

Tip: pisoar suspendat
Material: inox
Alimentare apa: pe sus
Dimensiuni: 25 x 45 cm

Vezi detalii si pret

8. Pisoar baieti Happy Frog Mint

Pisoar pentru baieti Little Mom Happy Frog. Baieteii pot face acum pipi ca adultii. Montare inteligenta pe peretele din baie cu ajutorul ventuzelor.

Foarte distractiv datorita moristii incluse. Usor de montat. Igienic si usor de curatat. Confectionat din plastic rezistent si usor. Dimensiuni: 17 x 21 x 29 cm. Potrivit pentru baieti cu varsta de peste 3 ani.

Vezi detalii si pret

9. Pisoar U-Grow pentru copii

Pisoar colorat pentru baieti. Foarte distractiv de folosit datorita moristii incluse. Usor de folosit datorita faptului ca are inaltimea reglabila.

Usor de montat, avand doua posibilitati de montare si folosire. Poate fi prins pe perete cu ajutorul ventuzelor sau poate fi folosit pe podea cu ajutorul picioruselor. Igienic si usor de curatat. Varsta de utilizare 12 luni +

Vezi detalii si pret

 

 

Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago