Cum alegi cel mai bun hamac de exterior

Citeste informatiile din ghidul nostru de cumparaturi si afla cum alegi cel mai bun hamac pentru dupa-amieze relaxante de vara si momente placute de vacanta indiferent de zi!

Hamacul provine din America de Sud, unde era folosit in trecut de catre oameni pentru a dormi pe o suprafata uscata, departe de solul umed. In zilele noastre, hamacul nu este folosit doar pentru scopul sau practic, fiind preferatul tuturor mai ales pentru starea de relaxare si confort pe care le ofera. Odata cu trecerea timpului au aparut mai multe feluri si stiluri diferite de hamace, toate bucurandu-se de popularitate si putand fi folosite in gradina din curtea casei, la piscina, in camping-uri sau chiar in interiorul casei.

Hamacele pot fi gasite intr-o larga varietate de modele, inclusiv modele pentru copii si bebelusi sau portabile pentru camping. Exista chiar si hamace care au incorporate tehnologie de ultima generatie, putand fi conectate la o sursa de curent pentru a fi leganate automat. Avand in vedere ca designul hamacelor a evoluat considerabil de-a lungul timpului, cercetatorii s-au intrecut si ei in a studia beneficiile utilizarii hamacelor si au concluzionat ca atat copiii, cat si adultii adorm mult mai repede si au un somn mai linistit atunci cand folosesc un hamac.

Cum alegi cel mai bun hamac de exterior

Cum alegi cel mai bun hamac de exterior

Hamacele sunt usor de folosit si mentinut, portabile si accesibile la pret. Poti avea parte de ore intregi de relaxare si confort daca alegi un hamac potrivit stilului tau de viata. Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi un hamac, precum stilul preferat, metoda de agatare si spatiul disponibil pe care il ai pentru instalarea sa. Ghidul nostru de cumparaturi iti ofera informatii detaliate pentru ca tu sa alegi cel mai bun hamac.

Sezutul hamacelor – cat de importante sunt materialele

Hamacele sunt facute din mai multe tipuri de materiale, precum panza sau sfoara din bumbac si poliester, material matlasat sau nailon triobal, cunoscut si sub numele de panza pongee sau matase de parasuta. Indiferent de tipul materialului textil pe care il vei alege, trebuie sa stii ca densitatea face diferenta intre un hamac de buna calitate si unul mai putin rezistent.

Din acest motiv, iti recomandam sa alegi un hamac al carui material pentru sezut are o densitate de aproximativ 320g/mp. Daca vrei sa alegi un hamac pentru copii, o densitate a materialului de aproximativ 280g/mp ar trebui sa fie suficienta. Iata care sunt caracteristicile fiecarui tip de hamac!

  • Hamace din panza

Aceste hamace sunt usor recognoscibile si sunt unele dintre cele mai des intalnite in ofertele magazinelor. Sezutul poate fi fabricat din bumbac, poliester, nailon sau dintr-o combinatie dintre cele trei.

Hamacul din bumbac este confortabil, materialul se intinde si ia usor forma corpului, insa nu se usuca usor si mucegaiul se poate forma cu usurinta din aceasta cauza. De aceea, daca alegi un hamac de bumbac este recomandat sa il feresti de umezeala si ploaie.

Poliesterul este un material mai durabil, rezistent la umiditate si nu se deterioreaza din cauza ploii sau a radiatiilor UV. Toate aceste calitati fac hamacele din poliester mult mai rezistente, comparativ cu cele din bumbac. Desi nu este un material care se intinde la fel de mult ca bumbacul, poliesterul poate fi aproape la fel de confortabil.

Poti sa alegi un hamac din nailon (panza pongee, matase de parasuta) in cazul in care obisnuiesti sa mergi in drumetii sau in camping-uri. Chiar daca nailonului ii lipseste flexibilitatea, materialul se poate dovedi a fi confortabil si extrem de rezistent la rupere. Principalele avantaje ale hamacelor cu sezut din nailon este faptul ca se usuca extrem de repede si ca adesea sunt prevazute si cu diverse accesorii (plase de tantari etc).

  • Hamace din sfoara impletita

Hamacele din sfoara impletita au un design care ne duce cu gandul la vacanta si la plaja. De asemenea, sunt si foarte rezistente, fiind prevazute cu doua bare de lemn la ambele capete, pentru o sustinere mai buna. Aceste hamace sunt facute din sfoara rezistenta de poliester sau bumbac si, in ciuda faptului ca suprafata lor nu este uniforma, sunt extrem de confortabile.

Hamacele cu sezut din sfoara de bumbac sunt mai moi si au un design mai traditional, comparativ cu cele din sfoara de poliester. Trebuie sa stii ca daca alegi un hamac din sfoara de bumbac, culoarea acestuia se va schimba in timp, din cauza expunerii la soare. In schimb, culorile sforilor din poliester vor rezista mai mult.

  • Material matlasat

Hamacele cu sezut matlasat sunt foarte confortabile si calduroase. Intre doua bucati de material se aseaza un strat moale si confortabil de spuma sau puf, iar apoi hamacul se coase asemanator unei pilote. Daca vrei sa folosesti acest tip de hamac in exterior, iti recomandam sa alegi unul din materiale impermeabile si rezistente la radiatiile UV, pentru a preveni deteriorarea si decolorarea hamacului.

Unele hamace matlasate au doua fete, astfel ca sezutul poate fi intors in cazul in care o parte a fost udata din greseala. Fiecare dintre cele doua fete poate fi uni sau poate avea un imprimeu viu colorat cu vopsea care nu se decoloreaza si nu isi pierde din intensitate. Hamacele matlasate sunt mult mai sigure pentru copii, comparativ cu cele din panza sau cu cele din sfoara impletita, deoarece sunt mult mai stabile.

Modelul si dimensiunea hamacului

Daca vrei sa alegi cel mai bun hamac pentru tine si familia ta, pe langa materialul hamacului mai trebuie sa ai in vedere si tipul hamacului si dimensiunile acestuia. Poti opta pentru modelele clasice suspendate sau modelele mai moderne prevazute cu un suport metalic ori din lemn. De asemenea, trebuuie sa te gandesti daca vrei un hamac pentru o persoana sau pentru mai multe persoane.

  • Hamacele clasice, suspendate

Hamacele clasice sunt printre primele modele aparute, sunt simple, usor de trasportat si de montrat si nu necesita mult loc de depozitare. Acestea sunt construite numai din sezut care este o panza din bumbac sau impletitura de bumbac cu poliester si se leaga de obicei intre doi copaci. In mod normal aceste hamace sunt pentru o persoana (latime 100 – 130 cm), cel mult doua daca au dimensiuni mai mari (latime 135 – 155 cm).

  • Hamacele cu suport

Aceste modele au inceput sa inlocuiasca hamacele traditionale mai ales daca sunt achizitionate in scopul de a fi utilizate in curtile si gradinile proprii. Daca modelele clasice sunt mult mai practice in excursii, hamacele cu suport metalic sau din lemn sunt mult mai practice pentru a te relaxa in intimitatea curtii tale.

Acestea se gasesc in diferite modele, de la cele simple cu schelet de sustinere si panza pentru sezut, pna la cele mai moderne cu umbrela si perne pentru un confort sporit. Avantajul acestor hamace este ca poate fi utilizat de mai multe persoane daca se alege o dimensiune mai generoasa. Modelele persormante combina avantajele hamacelor cu cele ale leaganelor si balansoarelor pentru a creste confortul oferit.

hamac simplu cu sfori

Recomandari hamace pentru exterior

Cu ajutorul acestui ghid de cumparaturi dorim sa te ajutam sa alegi cel mai bun hamac de gradina avand in vedere atat nevoile tale cat si calitatile si caracteristicile produselor. Am ales mai multe modele astfel incat sa acoperim o gama larga de nevoi si cerinte. Hamacele recomandate au un bun raport calitate/ pret si recenzii bune din partea utilizatorilor.

1. Hamace pentru 2 persoane

Am selectat doua hamace construite astfel incat sa fie folosite de pana la 2 persoane. Constructia acestora este similara, in sensul ca ambele hamace sunt au cadru de sustinere pentru o utilizare si montare mai facila. Diferenta intre cele doua o face modul de asamblare a panzei de sustinere, insa:

  • primul hamac – husa este constuita astfel incat sa permita o “scufundare” in interiorul panzei percum un cocon.
  • al doilea hamac – husa este construita asemenea unui pat, fiecare utilizator avand spatiul propiu de confort.

2. Hamace pentru o persoana

Am ales doua hamace reprezentative pentru aceasta categorie. Ambele modele au recenzii foarte bune din partea utilizatorilor. Diferenta intre cele doua modele fiind:

  • primul hamac – de tip suspendat si este o combinatie intre hamac si fotoliu suspendat. Dimensiuni: 160×130 cm
  • al doilea hamac  – cu suport din aluminiu iar husa acestuia este din poliester, tip pat. Dimensiuni: 300x90x100 cm

3. Hamace clasice, suspendate

Ca reprezentate ale acetui tip de hamace am ales doua modele diferite, doau modele care acopera nevoi diferite. Ambele modele necesita sustinere (stalpi, copaci etc), insa cu anumite diferente:

  • primul hamac – husa realizata din impletitura de fire si prinsa cu 2 bare din lemn pentru o sustinere mai buna.
  • al doilea hamac – model clasic realizat din nailon si recomandat pentru a fi utilizat in excursii si drumetii.

 

 

 

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo