Casa & Gradina

Cum alegi cea mai buna baterie de bucatarie cu dus extractibil

Cum alegi cea mai buna baterie de bucatarie cu dus? De ce sa alegi o baterie cu dus extractibil pentru bucatarie? Afla aceste informatii si multe altele citind ghidul nostru de cumparaturi.

Am analizat destul de multe modele de baterii de chiuveta pentru bucatarie ca sa putem sa spunem capentru bucatarie, bateria cu dus extractibil este cea mai practica si eficienta si la un pret rezonabil. Si nu orice baterie cu dus, ci bateria monocomanda si cu cu pipa pivotanta (mobila).

Mai jos o sa iti prezentam avantajele si caracteristicile bateriilor de bucatarie cu dus extractibil si o sa iti spunem de ce acestea sunt mai eficiente in bucatarie decat cele normale. Dupa ce ai toate informatiile necesare, poti alege modelul dorit, in functie de nevoile tale si de bugetul de care dispui.

TOP 3 baterii de bucatarie cu dus extractibil

De ce o baterie cu dus pentru chiuveta din bucatarie?

Ce este bateria cu dus extractibil? Bateria de bucatarie cu dus extractibil este o baterie care are capul detasabil si prevazut cu un furtun extractibil, pentru a putea muta jetul de apa si in zonele mai putin accesibil ale chiuvetei. In plus, aceasta ofera posibilitatea transformarii jetului de apa dintr-un normal in unul foarte puternic.

Exista multe modele si tipuri de baterii de chiuveta pentru bucatarie, insa bateria cu dus se numara printre cele mai bune datorita unui raport foarte bun eficienta/ pret. Pe piata exista baterii pentru chiuveta de bucatarie mult mai performante (senzor, electronice etc), insa acestea se gasesc la preturi destul de mari, si uneori acest lucru nu se justifica.

Daca te intrebi de ce sa alegi o baterie cu dus extractibil pentru chiuveta din bucatarie, iti enumeram cateva avantaje. Datorita dusului care se extinde, poti sa:

  • speli eficient indiferent de adancimea si marimea cuvei chiuvetei,
  • poti spala usor chiar si oale si tavi de mari dimensiuni,
  • te ajuta sa speli legume si fructe eficient, fara sa faci stropi in jur,
  • poti utiliza si muta jetul de apa in functie de nevoi,
  • ai o flexibilitate, manevrabilitate si o raza de actiune mult mai mare,
  • ajungi in orice punct al chiuvetei datorita furtunului extractibil.

Cum alegi cea mai buna baterie bucatarie cu dus extractibil

Printre bateriile de bucatarie cu dus extractibil exista multe modele si diferite calitati. Daca te-ai convins de avantajele unei astfel de baterii trebuie sa stii si catre ce model sa te indrepti. Mai jos va spunem care sunt caracteristicile cele mai importante pe care o baterie de bucatarie cu dus extractibil trebuie sa le aiba.

Daca vrei sa afli informatii si depre celelalte tipuri de baterii de chiuveta pentru bucatarie (nu numai despre cele cu dus) iti recomandam sa citesti si articolul Cum alegi cea mai buna baterie de chiuveta pentru bucatarie.

  • Alege o baterie din inox sau alama

Bateriile (atat bateriile de bucatarie cat si bateriile de baie) din inox si alama sunt cele ai intalnite si recomandate. In functie de buget si preferite, alege o baterie de bucatarie fabricata din unul din aceste doua materiale.

Bateriile din inox sunt cele mai rezistente, sunt de buna calitate, rezistenta la coroziune, rezistenta la temperaturi extreme (fierbere/ inghet), nu modifica proprietatile apei si se intretin usor.

Bateriile din alama nu sunt la fel de rezistente, insa au preturi mult mai avantajoase fata de cele din inox. Daca mergi pe alama, ai grija sa alegi un model care are in compozitie un procent de peste 59% cupru (sub 41% zinc), pentru a nu modifica proprietatile apei.

  • Alege o baterie cu pipa pivotanta

Daca vrei sa ai o baterie de bucatarie usor de folosit, chiar si atunci cand nu ii folosesti dusul, alege o baterie cu pipa pivotanta (mobila). Astfel, vei putea sa muti jetul de apa dintr-o cuva in alta, fara sa folosesti furtunul dusului.

Bateria mobila se poate roti pe o anumita raza (80°, 150°, 210° etc) si astfel usureaza munca atunci cand trebuie sa speli sau sa limpezesti diferite obiecte in chiuveta. Faptul ca bateria se poate roti te ajuta foarte mult in trebuirile pe care trebuie sa le faci.

  • Alege o baterie cu cartus ceramic

Cartusul ceramic (pastila ceramica) este performant, nu se zgarie usor (nisip, impuritati etc), este rezistent si nu face asa de mult zgomot precum cea din teflon. Pastila ceramica este superioara celei din teflon din punct de vedere al calitatii, iar diferenta de pret intre ele nu este mare.

  • Alege o baterie cu 2 tipuri de jet

Daca vrei ca bateria cu dus retractabil sa fie eficienta si in situatii dificile, alege o baterie cu doua tipuri de jet. Jetul normal poate fi utilizat in conditii uzuale de spalare, iar jetul tip dus se utilizeaza atunci cand ai nevoie de un jet puternic pentru a indeparta diferite murdarii sau pentru a clati obiecte mari (oale, tavi etc).

  • Alege un producator de renume

Exista producatori de renume in domeniu, cu istorie de zeci de ani.. Bateriile de bucatarie produse de Grohe, Franke, Teka, Kludi, Schock, Pyramis sunt printre cele mai bune baterii de chiuveta. Acestia au dedicat timp si bani cercetarilor pentru a dezvolta obiecte sanitare de cea mai buna calitate.

Bateriile de bucatarie SCHOCK – Schock este inventatorul chiuvetei din granit si este unul din producatorii de top la nivel mondial cu peste 30 de ani de experienta in domeniu, prezent in peste 70 de tari. Peste 80% din chiuvetele de granit vandute la nivel mondial sunt produse folosind tehnologia dezvoltata si patentata de SCHOCK. Chiuvetele si bateriile Schock se remarca prin calitate si eleganta.

Bateriile de bucatarie FRANKE – Franke este cel mai mare producator de chiuvete pentru bucatarie din lume si este leader in cercetarea si dezvoltarea unor materiale si a unor produse noi pentru bucatarie. Compania a fost fondata in 1911 si are 70 de subsidiare in 40 de tari la nivel global.

Bateriile de bucatarie GROHE – se numara printre cele mai bune si rezistente baterii de bucatarie. Grohe este unul dintre liderii de piata, cu produse de foarte buna calitate. De zeci de ani, Grohe respecta valorile brandului, si anume: calitate, design si durabilitate.

Bateriile de bucatarie KLUDI – Kludi se afla printre furnizorii de baterii de baie si bucatarie de top in peste 20 de tari. Au cinci fabrici in toata lumea, din care una in Germania. Kludi se lauda cu faptul ca nu face compromisuri in ceea ce priveste calitatea produselor sale.

Recomandari baterii bucatarie cu dus extractibil

Mai jos am pregatit o lista cu cateva baterii de bucatarie cu dus extractibil de buna calitate. Modelele alese acopera mai multe categorii de nevoi si bugete. In functie de preferinte si bugetul alocat, alege cea ma buna baterie de bucatarie cu dus extractibil pentru tine.

1. Baterie bucatarie Grohe Essence cu dus retractabil-32171000

Datorita furtunului retractabil alimentele, vasele si fiecare colt al chiuvetei se pot spala fara probleme. De asemenea, datorita faptului ca bateria este inalta, oalele si vasele mari se spala foarte usor. Baterie bucatarie cu GROHE SilkMove® si suprafata cromata GROHE StarLight®.

Tip: baterie de bucatarie cu dus extractibil
Material: inox
Debit apa: reglabil
Tip pipa: pivotanta, 140°
Tip cartus: ceramic

Vezi detalii si pret

2. Baterie monocomanda bucatarie KLUDI OBJEKTA, pipa extractibila

Kludi dezvolta si produce baterii de lux pentru baie si bucatarie, sisteme de dus si accesorii pentru baie precum si baterii medicale pentru clinici.Bateria Kludi Objekta este o baterie de bucatarie de foarte buna calitate, usor de folosit, durabila si eficienta. Bateria Kludi are debitul de apa reglabil astfel incat sa ajustezi jetul in functie de nevoi.

Tip: baterie de bucatarie cu dus extractibil
Debit apa: reglabil
Tip pipa: pivotanta
Tip cartus: ceramic

Vezi detalii si pret

3. Baterie granit Schock Cosmo cu Dus Extractibil Beton

Baterie bucatarie granit Schock Cosmo cu Dus Extractibil Beton cu aspect CRISTALITE+ si perfect armonizata cu chiuvetele Schock din granit este optiunea ideala pentru toti cei care doresc sa creeze o ambianta de modernitate atemporala in bucataria lor.

Tip: baterie de bucatarie cu dus extractibil
Material: granit
Debit apa: reglabil
Tip pipa: pivotanta, 150°
Tip cartus: ceramic

Vezi detalii si pret

4. Baterie bucatarie Pyramis BALATA, monocomanda

Baterie bucatarie Pyramis BALATA este o baterie cu un bun raport calitate/ pret. Realizata din materiale si componente de calitate, aceasta va rezista multiplelor utilizari. Singurul dezavantaj este faptul ca are pipa fixa, insa compenseaza prin existenta furtunului retractabil.

Tip: baterie de bucatarie cu dus extractibil
Material: inox
Debit apa: reglabil
Tip pipa: fixa
Tip cartus: ceramic

Vezi detalii si pret

5. Baterie bucatarie Pull Out,cap 2 functii Gromix Black Cleanmann

Baterie pentru bucatarie cu furtun retractabil si cap 2 functii, jet normal si jet dus. Furtunul de dus este extractabil avand lungime de 1 m. Bateria de bucatarie cu dus extractibil Pull Out are un design aparte ce o deosebeste de celelalte modele.

Tip: baterie de bucatarie cu dus
Debit apa: reglabil
Tip pipa: pivotanta
Tip cartus: ceramic

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago