Cum alegi cea mai buna masina de facut paine

Cum alegi cea mai buna masina de facut paine? De ce sa achizitionezi o masina de facut paine? In randurile de mai jos o sa descoperi avantajele achizitionarii unei masini de facut paine si cel mai important, care sunt caracteristicile care influenteaza calitatea produsului si mai ales ce functii trebuie sa aiba masina astfel incat sa iti usureze munca.

Este important sa incepi sa economisesti timp pretios pe care sa-l petreci alaturi de familie si prieteni si nu in bucatarie. Alege sa iti usurezi treburile casnice cu ajutorul unor electrocasnice si echipamente utile si eficiente. Alege echipamente de buna calitate, echipamente care sa te ajute si nu echipamente pe care sa risipesti bani pentru ca nu sunt bune si utile. Indiferent ca alegi o plita incorporabila, un mixer sau o masina de facut paine, alege un produs de buna calitate.

TOP 3 masini de facut paine

De ce sa achizitionezi o masina de facut paine?

Economisesti timp, nu depui efort, utilizezi ingredientele preferate si controlezi calitatea. Contribui la sanatatea ta si a familiei tale.

De avantajele unei masini de facut paine pot beneficia toti, atat cei care fac paine acasa la ei in mod uzual, cat si cei care nu dispun de timp si prefera sa o achizitioneze de la magazin. De ce si cei care achizitioneaza painea de la magazin? Simplu, pentru ca persoanele care consuma paine din comert o fac pentru ca nu dispun de timpul necesar sa o prepare acasa si nu pentru ca prefera gustul acesteia.

E mult mai usor sa cumperi paine de la magazin decat sa pierzi ore intregi cu framantatul, dospitul, mutatul in alte oale, etc. Acum, cu ajutorul unei masini de facut paine te poti bucura de gustul placut al painii facute in casa, fara sa mai fie nevoie sa pierzi timp cu prepararea ei. Totul este controlat si pregatit de masina de facut paine.

O masina de facut paine este o alegere perfecta nu numai din punct de vedere financiar ci si din punct de vedere al sanatatii. Dispunand de o masina de facut paine poti controla calitatea si poti prepara paine utilizand ingredientele preferate de tine si familia ta. Din pacate painea din comert nu este foarte sanatoasa deoarece contine foarte multi aditivi de crestere sau mai rau, este facuta din diverse premixuri neprietenoase cu organismul nostru.

Un alt aspect foarte important este timpul. Cu o masina de facut paine economisesti timp pretions, deoarece aceasta face totul pentru tine. De la framantat, dospit, coacere, totul este controlat. Tot ce trebuie sa faci este sa pui ingredientele in masina si sa o pornesti. Iar daca alegi cea mai buna masina de facut paine buna, o poti programa sa pornesca la ora aleasa de tine sau sa pastreze painea calda pana ajungi acasa pentru a savura aroma placuta a painii proaspat coapta.

Diversitatea este un alt atuu al unei masini de facut paine. Cu ajutorul unei masini de facut paine poti prepara diverse tipuri de aluat. De la aluat de paine, pizza, bicuiti, paste sau cozonac, totul este usor de pregatit si mai importat, totul are calitatea aleasa de tine cu ingredientele alese de tine. De sarbatori nu mai trebuie sa muncesti excesiv de mult, cu o masina de facut paine poti face cozonacul si prajituri traditionale foarte usor.

Avantajele unei masini de facut paine sunt clare, dar hai sa vedem cum alegi cea mai buna masina de facut paine si care sunt criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand o achizitionezi.

Cum alegi cea mai buna masina de facut paine?

Capacitatea cuvei

In functie de preferintele personale si de marimea familiei tale alegi capacitatea cuvei masinii de facut paine. Capacitatea cuvei varieaza intre 500 gr pana la 2 kg. Recomandat este sa achizitionezi o masina de facut paine cu o capacitate mai mare pentru a fi sigur ca acoperi nevoile familie tale cat si cazurile speciale in care ai invitati.

Programe disponibile

In functie de numarul de programe variaza si plaja preparatelor pe care le poti face la masina de facut paine. Masinile de facut paine performante au programe la care poti prepara diverse sortimente: paine, baghete, paste, placinte sau chiar si gemuri. Este mai bine sa platesti putin mai mult la inceput iar ulterior sa ai toate mijloacele pentru a prepara diferite produse delicioase.

Functiile masinii

Functii precum pastrare la cald, pornire intarziata sau grad diferit de coacere, sunt numai cateva dintre functiile cu care  sunt dotate unele masini de facut paine. Daca vrei sa alegi cea mai buna masina de facut paine incearca sa achizitionezi o masina de facut paine cu toate aceste functii pentru ca nu stii cand o sa ai nevoie de ele si o sa iti fie foarte utile.

Accesorii incluse

Nu toate masinile de facut paine vin dotate cu accesorii. Tavi si suporti metalici pentru paine, pensule, pahare gradate, palete, linguri pentru masurat sunt cateva exemple de acesorii cu care unele masini de facut paine vin dotate. Acordati timp si acestui aspect pentru ca cele mai multe dintre ele sunt utile si iti pot facilita munca.

Pretul si Brandul

Aceste doua aspecte sunt strans legate intre ele si de cele mai multe ori sunt strans legate si cu criteriile de mai sus. Daca doriti cea mai buna masina de facut paine cu capacitate suficienta, multe programe si functii disponibile si accesorii incluse trebuie sa aveti in vedere facptul ca acestea sunt produse in general de branduri de renume, cu ani de exerienta si tehnologie performanta si pentru asta trebuie sa platiti in o suma mai mare de bani.

Oricum, in timp o sa vedeti ca ati facut alegerea cea mai buna alegand un produs de la un brand de renume pentru ca acestia  ofera calitate si garantie produselor lor. Printre cele mai cautate sunt masinile de facut paine Tefal, masinile de facut paine Philips si masinile de facut paine Panasonic.

Garantia oferita de producator

Si ca tot am vorbit de brand, pret si calitate, trebuie sa ai in  vedere si garantia oferita de producator. In general produsele de brand au garantie de la producator ca si certificare a calitatii lor. O garantie de 24 luni este o garantie corecta pentru un astfel de produs.

Daca achizitionezi o masina de facut paine de la un brand renumit, sunt sanse minime sa se strice, insa, pot exista anumite probleme din fabricatie, iar o garantie este solutia de solutionare.

Recomandari masini de facut paine calitative

Am pregatit o lista cu cateva modele de masini de facut paine care au un bun raport calitate/ pret. De asemenea, parerile utilizatorilor despre aceste masini de facut paine sunt mai mult decat multumitoare. Dupa ce au utilizat aceste modele au ramas placut impresionati. Citit parerile despre fiecare model!

1. Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE, 1200 g, 17 programe

Cu un design modern finisat in inox, acest breadmaker Panasonic este un plus ideal pentru casa ta. SD-ZB2512 va ofera confortul de a avea paine proaspata in orice moment din ingrediente proaspete de baza si poate satisface anumite cerinte dietetice (fara gluten, continut ridicat de fibre).

Capacitate: 1200 g
Programe: 17 programe
Caracteristici: senzor de temperatura, dozator de drojdie, dozator de stafide si nuci, 17 tipuri de programe de coacere, tava cu strat neaderent pe baza de fluoropolimer diamantat, cronometru digital pentru 13 ore.

Vezi detalii si pret

2. Masina de paine Tefal Bread of the World PF6118, 1500 g, 19 programe

Masina de paine Tefal Bread of the World PF6118 este o masina de inalta tehnologie, cu design modern si 19 programe pe care sa le folosesti sa pregatesti diferite specialitati de paine, baghete sau chiar gemuri.

Capacitate: 3 dimensiuni – 750 g, 1000 g, 1500 g
Programe: 19 programe (aluaturi, gemuri si placinte)
Functii: 3 grade de rumenire, pornire intarziata, pastrare la cald
Accesorii: 4 tavi, canapentru masurat, carlig, cutit, pensula

Vezi detalii si pret

3. Masina de paine Philips HD9046/90, 14 programe, timer

Aparatul de paine Philips are 14 programe presetate gata de utilizare care coc perfect orice paine, de la grau integral la fara gluten, varietati frantuzesti si dulci. Face de asemenea si specialitati de paine cum ar fi Borodinsky, cozonac si aluat delicios de paste, chiar si cu gem.

Capacitate: 2 dimensiuni – 750 g, 1000 g
Programe: 14 programe (aluaturi, gemuri si placinte)
Functii: 3 grade rumenire, pornire intarziata, pastrare cald, coacere rapida
Accesorii: pahar pentru masurat, paleta, lingura

Vezi detalii si pret

4. Masina de paine Tefal Pain Doré PF210, 700 W, 12 programe

12 programe automate, mereu la indemana, pentru preparate de casa – Paine normala, paine frantuzeasca, paine dulce, paine de secara, paine integrala, paine fara gluten, paine rapida, prajituri, gem, terci, programe pentru dospit si copt.
Paine proaspata in doar cativa pasi – Trebuie doar sa adaugi ingredientele si sa programezi pornirea aparatului.

Capacitate: 1000 g
Programe: 12 programe (aluaturi, gemuri si placinte)
Functii: 3 grade rumenire, pornire intarziata, pastrare cald, coacere rapida

Vezi detalii si pret

5. Masina de paine Heinner HBM-690W, 600W, 12 programe

Masina de paine Heinner HBM-690W are 12 programe. Primele 3 sunt: Programul 1: Paine de baza, Programul 2: Paine frantuzeasca, Programul 3: Paine din faina integrala, Programul 4: Paine rapida, Programul 5: Paine dulce, Programul 6: Ultrarapid I, Programul 6: Ultrarapid II, Programul 8: Aluat, Programul 8: Gem, Programul 8: Prajituri, Programul 8: Sandvis, Programul 8: Coacere.

Capacitate: 900 g
Programe: 12 programe (aluaturi, gemuri si placinte)
Functii: diferite grade rumenire, pornire intarziata, coacere rapida

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago