Baie

Ce cada de baie este mai buna: din acril, fibra de sticla sau fonta?

Cada de baie din acril, fibra de sticla sau fonta? Ce cada de baie este mai buna? Afla toate informatiile despre aceste materiale pentru a alege cea mai buna cada de baie pentru tine.

Daca atunci cand trebuie sa alegi designul, forma si dimensiunile cazii de baie lucrurile sunt destul de simple, cand vine vorba despre alegerea materialelor din care este fabricata cada de baie, lucrurile se complica putin. Designul, forma si dimensiunile sunt alese in functie de marimea baii in care vei monta cada si de gusturile personale.

In schimb, materialul trebuie ales in functie de calitatile acestuia, iar pentru asta trebuie sa ai cunostinte minime despre fiecare material in parte, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere pentru tine si pentru familia ta.

TOP 3 cazi pentru baie

Ce cada e mai buna: din acril, fibra de sticla sau fonta?

Alegerea materialului trebuie sa se bazeze in primul rand pe calitatile acestuia, si ulterior pe partea estetica a materialului. Cum o cada de baie este un obiect sanitar ce trebuie sa reziste multi ani, fara sa sufere deteriorari, rezistenta si calitatea materialului utilizat la fabricarea cazii sunt foarte importante. Insa, pentru a lua o decizie bazata pe calitatea materialului, trebuie mai intai sa afli plusurile si minusurile fiecarui material.

Cada de baie din ACRIL

Acrilul sau acrilul sanitar este cel mai folosit material pentru fabricarea cazilor de baie. Datorita calitatilor sale, acesta a cunoscut o rapida crestere in notorietate, atat din partea clientilor cat si din partea producatorilor. Acrilul sanitar este noul material minune al vremurilor noastre.

  • Cada de baie din acril sau din acril sanitar?

Acrilul sau acrilul sanitar este unul si acelasi lucru cand vine vorba despre cazile de baie. Aceasta dilema apare pentru ca unii producatori mentioneaza la materialul utilizat acril sanitar, altii acril antibacterian, iar altii numai acril. Insa, indiferent ca este trecut ca acril, acril sanitar sau acril antibacterian, se refera la acelasi lucru.

Ceea ce poate face o diferenta enorma este calitatea materialului folosit (acrilului), grosimea lui si tehnicile producatorului. In general, un produs de calitate o sa-l gasesti la producatori de renume si la preturi mai mari.

  • De ce o cada de baie din acril sanitar?

Spre deosebire de celelalte materiale, cada de baie din acril are foarte multe avantaje. Aceasta imbina perfect functionalitatea cu utilitatea si esteticul.

1.   este rezistenta la socuri, lovituri si zgarieturi,
2.   acrilul este un material ce rezista bine in timp,
3.   acrilul mentine temperatura apei constanta, pentru o perioada lunga de timp,
4.   este antibacteriana si antimucegai,
5.   este usor de curatat si de intretinut, chiar si cu agenti de curatare,
6.   acrilul confera cazilor un grad sporit de confort,
7.   acrilul este un material ce permite o gama larga de modele si forme,
8.   are un aspect placut, o suprafata foarte fina, neporoasa,
9.   se potriveste foarte bine intr-o baie moderna,
10. cada din acril se monteaza foarte usor,
11. are un raport bun calitate/ pret.

  • Ce cazi de baie din acril poti alege?

Dupa cum vezi, avantajele unei cazi de baie din acril sunt foarte mari, printre care si versatilitatea materialului. Acrilul permite obtinerea unei plaje foarte largi de modele si forme. Alegerea modelului (forma, dimensiuni, aspect etc) se bazeaza numai pe preferintele personale, dimensiunile si forma baii in care va fi montata.

Cada de baie din acril dreptunghiulara, patrata, ovala, asimetrica, o cada de colt, o cada tip insula sunt numai cateva din formele din care poti alege. Alege modelul care iti place, care se potriveste cu baia ta si cu celelalte obiecte sanitare din baie (toaleta, lavoar etc).

  • Pretul unei cazi de baie din acril?

Pretul difera in functie de acrilul folosit (grosime etc), de dimensiunile cazii, forma si de functiile speciale (hidromasaj etc). O cada de baie din acril incepe de la 600 lei si ajunge si pana la 15.000 lei sau chiar si mai mult. Insa, o cada de baie buna, rezistenta si cu un aspect deosebit este in jur de 1000 – 1200 lei (pentru un model simplu).

Pentru cazi de baie mai mari sau cu forme asimetrice sau speciale, trebuie sa cresti pretul. Cu cat cada de baie este mai mare, are o forma mai ciudata si functii care sporesc confortul, cu atat va creste si pretul.

Cada de baie din FIBRA DE STICLA

Cada de baie din fibra de sticla este destul de similara la aspect cu cada de baie din acril, insa sunt diferente destul de mari cu privire la calitatea materialului. Un motiv pentru care cazile de baie din fibra de sticla nu sunt la fel de raspandite si folosite precum cele din acril este tocmai calitatea mult mai scazuta a materialului si rezistenta acestuia.

  • De ce o cada de baie din fibra de sticla?

Din pacate, o cada de baie din fibra de sticla nu are asa multe avantaje precum cada din acril. Pentru ca fibra de sticla este destul de fragila, nu rezista la lovituri si la zgarieturi, foarte multe cazi din fibra de sticla sunt realizate in combinatie cu acril pentru a ii creste rezistenta.

1. pretul este mai scazut comparativ cu celelalte materiale,
2. se intretine si se curata usor,
3. este usor de montat.

  • Ce cazi de baie din fibra de sticla poti alege?

Datorita faptului ca fibra de sticla nu este un material asa de rezistent, multi producatori evita sa fabrice cazi din fibra de sticla. Din acest motiv nu exista pe piata la fel de multe modele precum cele din acril, sau ceea ce exista este in combinatie de fibra de sticla cu acril.

Cele mai multe modele de cazi de baie din fibra de sticla sunt simple, dreptunghiulare si cu dimensiuni normale (160/ 170/ 180 cm x 60/ 70 cm). Modelele pentru colt, modelele asimetrice nu sunt la fel de raspandite precum cele din acril, insa exista cateva variante si din fibra de sticla.

Cada de baie din FONTA

Cazile de baie din fonta sunt printre cele mai vechi si elegante modele de pe piata. O baie in care exista o cada din fonta este o baie eleganta, o cada cu prestanta. Cada din fonta se realizeaza prin turnarea otelului topit intr-o matrita cu forma dorita. Ulterior, aceasta este invelita cu un strat de email pentru aspect si confort.

Dezavantajele cazilor de baie din fonta este ca se gasesc la preturi destul de mari, fiind printre cele mai scumpe modele si ca au o greutate destul de mare din cauza materialului. Greutatea materialului ingreuneaza montajul si de cele mai multe ori, pardoseala necesita intariri.

  • De ce o cada de baie din fonta?

Ca si cada din acril, si cea din fonta are numeroase avantaje si calitati. Ceea ce face diferenta intre cada din fonta si cada din acril este aspectul si profilul clientului. Cazile de fonta sunt folosite in bai elegante, in bai unde toate elementele sunt de foarte buna calitate (mobilier, lavoar etc) si unde inclinatia pentru design este esentiala.

1.   este printre cele mai rezistente la socuri si zgarieturi,
2.   rezista foarte multi ani, fiind un element ce nu necesita inlocuire,
3.   mentine temperatura apei constanta, pentru foarte mult timp,
4.   rezista la produse chimice,
5.   are un aspect deosebit, elegant, cochet,
6.   este potrivita pentru baile elegante, clasice.

Recomandari cazi de baie din acril, fibra de stila si fonta

Am analizat mai multe modele de cazi de baie din acril, fibra de stilca si fonta si am pregatit o lista cu cele care au un raport bun calitate/ pret.

1. Pachet Complet – Masca, Cadru, Sifon si Cada de Baie Fibrex Quadra

Cada de baie Quadra este o cada dreptunghiulara, din placa acril antibacterian. Produsele din acril antibacterian beneficiaza de rezistenta, durabilitate, rigiditate, nu se decoloreaza si nu isi pierde atractivitatea deoarece este colorat in masa.

Material: acril sanitar
Dimensiuni: 1800 x 800 x 450 mm
Contine: masca frontala, cadru metalic reglabil in inaltime, sifon de scurgere, cada

Vezi detalii si pret

2. Pachet Complet – Masca, Cadru, Sifon si Cada Fibrocom Hercules

Cazile de baie Fibrocom sunt confectionate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, fund dublat cu placa lemn pentru sustinere cadru. Suprafata pentru baie este invelita in acril sanitar certificat si are o garantie de 10 ani.

Material: acril, fibra de sticla
Dimensiuni: 1800 x 800 mm
Contine: masca frontala, cadru metalic reglabil in inaltime, sifon de scurgere, cada

Vezi detalii si pret

3. Pachet Complet Cada Acril pe Colt Fibrocom Gemini

Cazile de baie Fibrocom sunt confectionate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, fund dublat cu placa lemn pentru sustinere cadru. Suprafata pentru baie este invelita in acril sanitar certificat si are o garantie de 10 ani. Vine insotita de sifon de scurgere, masca frontala (cu cleme de fixare) si suport metalic.

Material: acril sanitar
Dimensiuni: 1200 x 1200 mm
Contine: 1 x Cadru 1 x Cada 1 x Sifon scurgere 1 x Masca frontala

Vezi detalii si pret

4. Cada de baie Belform Equilibra, material acril

Cada de baie Belform Equilibra este o cada eleganta, potrivita pentru colt. Designul cazii de baie si dimensiunile (140 x 140 cm) ofera un confort sporit utilizatorului. Materialul utilizat la fabricarea cazii ii asigura protectie impotriva microbilor.

Material: acril sanitar
Dimensiuni: 1400 x 1400 mm
Contine: cada de baie (fara masca frontala si cadru metalic)

Vezi detalii si pret

5. Cada fonta ovala free-standing Roca Newcast

Cada eleganta din fonta tip insula cu baza anti-alunecare cu capacitate 222 litri. In prezent, Roca Obiecte Sanitare comercializeaza pe plan local marcile Roca, Zoom si Laufen. Roca Design Centre colaboreaza cu cei mai prestigiosi designeri si arhitecti in vederea dezvoltarii produselor printre care enumeram pe: Antonio Bullo, Carlo Urbinati, Joan Gaspar.

Material: fonta
Dimensiuni: 1700 x 850 mm
Contine: cada (nu contine picioarele)

Vezi detalii si pret
Share

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun air fryer (friteuza cu aer cald)

Cum alegi cel mai bun air fryer sau friteuza cu aer cald, fara ulei? Doresti…

1 an ago

Beneficiile unei friteuze cu aer cald (air fryer)

Care sunt beneficiile unuei friteuze cu aer cald, fara ulei? Ce diferente sunt intre o…

1 an ago

Cum alegi cel mai bun invertor auto

Te-ai gandit vreodata cat de utila ar fi o sursa de alimentare cu energie pentru…

2 ani ago

Cum alegi cel mai bun compresor auto

Cum alegi cel mai bun compresor auto? Simplu! Citeste ghidul nostru de cumparaturi si alege…

3 ani ago

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă

Cum alegi cele mai bune aparate fitness pentru acasă astfel încât să beneficiezi de rezultate…

4 ani ago

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să…

4 ani ago