Cum alegi cea mai buna plita electrica incorporabila

Cum alegi cea mai buna plita electrica incorporabila? Vrei sa iti cumperi o plita electrica incorporabila, dar nu stii ce functii trebuie sa aiba? Noi te ajutam sa faci o alegere insiprata! Afla din ghidul nostru de cumparaturi tot ce trebuie sa stii despre plitele electrice incorporabile!

Daca iti place sa gatesti pentru familia ta, atunci singur iti doresti sa achizitionezi cele mai performante electrocasnice pentru a-ti face momentul pregatirii mesei mai placut si mai usor. Printre cele mai importante ajutoare in bucatarie gasim hota, plita incorporabila, cuptorul incorporabil sau aragazul, asta daca ai ramas pe stil clasic. Daca esti o persoana moderna si iti doresti o plita incorporabila, acum apare dilema, si anume ce tip de plita sa alegi si care este cea mai buna plita incorporabila?

Din fericire (sau nu), exista mai multe tipuri de plite incorporabile, astfel incat sa impace mai multe nevoi si preferinte. Cea mai mare distinctie se face intre modul de alimentare al plitelor. In functie de acest criteriu avem plite pe gaz si plite electrice. Daca la plitele incorporabile pe gaz alegerea este relativ simpla, la plitele electrice incorporabile mai avem de ales intre doua modele (pe inductie sau vitroceramica).

TOP 3 plite electrice incorporabile

De ce sa alegi o plita electrica si nu una pe gaz?

Parerile sunt impartite, si asa si trebuie sa fie. Daca unii prefara plitele pe gaz pentru ca sunt obisnuiti cu ele de atatia ani, multi sunt si cei care prefera plitele electrice. Toata lumea dezbate acest subiect: “plite electrice versus plite pe gas” sau “ce plita sa ales, una pe gaz sau una electrica”. Aceste intrebari sunt valide si normale, pentru ca o plita este o investitie pe care o faci pe termen lung si este bine sa te documentezi.

Motivele pentru care foarte multi aleg plitele electrice incorporabile (PRO)?

  • usurinta cu care se curata (suprafata plana si se sterge cu o carpa),
  • sunt mai sigure, de exemplu pentru familiile cu copii (riscul de arsuri, nu e flacara deschisa etc), nu exista riscul de scurgere de gaze etc,
  • se pot folosi in zonele unde nu exista conecatre la gaz (sate etc); tot ce trebuie sa faci este sa o bagi in priza,
  • ca pret sunt asemanatoare cu cele pe gaz (aici si in functie de performanta si dimensiuni),
  • cu toate ca nu raspund la fel de repede la schimbarile temperatura, dupa ce se incalzesc ofera un gatit eficient,
  • aspect modern si stilat.

Ce nu poti face la o plita electrica incorporabila (CONTRA)?

  • nu poti schimba rapid temeperatura cu care gatesti, spre deosebire de cele cu gaz unde tot ce trebuie sa faci este sa dai flacara mai mare si totul e instant;
  • nu poti parli sau rumeni ca la cele pe gaz, unde ai posibilitatea sa folosesti flacara,
  • pentru ca gazul este mai ieftin decat curentul electric, nu poti avea facturi mai mici. Sunt sanse sa platesti mai mult la factura daca ai o plita electrica (in functie si de cat gatesti).

Cum alegi cea mai buna plita incorporabila electrica

Ca sa faci o investitie inspirata, trebuie sa te asiguri ca plita pe care o vei cumpara este fabricata din materiale de calitate si ca iti va oferi toate performantele pe care le astepti. O plita incorporabila are un mare plus din punct de vedere estetic, intrucat se va incadra perfect in designul bucatariei tale. In plus, o plita electrica te va scapa de montajul si racordarea la reteaua de gaze. Daca nu stii ce model sa alegi din toate cele pe care le-ai vazut in magazinele online, in continuare vei descoperi principalele aspecte de care trebuie sa tii cont.

Tipul plitei: prima alegere pe care trebuie sa o faci

Asa sum am mentionat deja, in functie de modul de alimentare vei avea de ales dintre doua tipuri de plite electrice: vitroceramice si cu inductie. Mai exista modele care sunt mixte (zone cu electric si zone cu gaz), astfel incat sa satisfaca toate nevoiele.

  • plitele cu inductie  – acestea sunt renumite prin inertia lor termica performanta si prin faptul ca nu risipeste energie. Dezavantajul acestora este faptul ca va trebui sa achizitionezi si vase speciale pentru inductie, intrucat, la acest tip de plita, vasul este cel care se incalzeste, nu plita. Aceasta contine electromagneti puternici (nu spirale metalice). Atunci cand sunt activati, acestia genereaza un camp magnetic care incalzeste direct vasul in care gatesti, iar suprafata de gatit ramane rece. Datorita acestui fapt, plitele pe inductie sunt mai eficiente decat orice alt tip de plita electrica.
  • plitele vitroceramice – denumirea de plita vitroceramica vine mai degraba de la materialul din care este fabricata si anume sticla ceramica. Sub acest strat vitroceramic sunt ascunse elemente de metal spiralate care se incalzesc sub actiunea energiei electrice la temperatura pe care o setezi tu. Aceste spirale incalzesc apoi suprafata, iar vasul in care gatesti este astfel infierbantat. Pentru a pastra o temperatura constanta, elementele metalice se incalzesc si se racesc intermitent, ceea ce face temperatura la care gatesti mai putin precisa si mai putin controlabila.

Numarul de suprafete active

plita electrica pe inductie sau plita electrica vitroceramicaAcesta este reprezentat, practic, de numarul de arzatoare de la plitele pe gaz. Trebuie sa alegi numarul suprafetelor active in functie de cat de mare este familia ta si de cat de des obisnuiesti sa gatesti. Astfel, daca ai o familie numeroasa, iti recomandam sa optezi pentru o plita incorporabila electrica cu cel putin 4 suprafete active, ca sa poti gati mai multe feluri de mancare in acelasi timp.

Inainte de a hotari numarul zonelor active, va trebui sa iei in calcul si spatiul din bucataria ta pe care il vei aloca plitei. Un numar de zone active mai mare presupune, evident, si o plita mai mare. Insa, daca alegi o plita mica, si cu timpul ai nevoie de suprafete de gatit mai multe, va fi nevoie sa cumperi o noua plita.

Performantele plitei electrice

Ca sa stii daca o plita este suficient de performanta, va trebui sa analizezi urmatorii trei factori: eficienta transferului de energie, costurile si timpul de incalzire pana la fierbere. Potrivit specialistilor, plita cu inductie sta cel mai bine la aceste calcule. Fata de plitele pe gaz, modelele electrice prin inductie au o eficienta de 90%, luandu-se in calcul raportul dintre energia pe care o consuma si caldura pe care o transfera alimentelor. Cu cat o plita este mai performanta, cu atat si pretul sau de achizitie va creste, insa, in timp, vei ajunge la concluzia ca a fost o investitie inteligenta iar investitia s-a amortizat eficient.

Functiile suplimentare

Daca vrei sa ai parte de o experienta de gatit cat mai placuta, iti recomandam sa alegi o plita incorporabila electrica ce iti va pune la dispozitie diverse functii suplimentare. Functia de detectare a vaselor te va ajuta sa faci economie, pentru ca plita se va opri din functionare in momentul in care iei oala cu mancare de pe ea. Astfel, vor fi evitate si eventualele accidente.

Daca esti mereu pe fuga si pot fi momente in care iti vei dori sa scurtezi cat mai mult timpul de gatire, functia Power Boost iti va fi de folos. Prin actionarea acestei functii, vei avea un plus de energie care va face ca plita sa se incalzeasca mai repede si sa reduca, astfel, timpul de gatire al alimentelor.

De asemenea, ai posibilitatea de a seta exact temperatura la care doresti sa gatesti, astfel incat preparatele tale sa fie mereu perfecte. In plus, poti utiliza functia Timer, prin care setezi un anumit timp de gatire, in functie de preperatul respectiv, dupa care plita se va opri din functionare.

Intretinerea plitei electrice

Problemele precum mancarea arsa si lipita de suprafata de gatit devin istorie daca iti cumperi o plita cu inductie. Acest tip de plite nu incalzesc, deci mancarea ce sare pe ele accidental in timpul gatirii nu este greu de indepartat. Nu este nevoie decat sa se stearga putin suprafata plitei, iar acest lucru se poate face imediat dupa terminarea prepararii mancarii, pentru ca suprafata nu va fi fierbinte.

Daca vrei o plita care sa arate mereu ca si cum nici n-ai fi folosit-o vreodata, iti poti achizitiona si una vitroceramica. Spre deosebire de tipul anterior, aceasta va arde stropii de mancare ce ajung accidental pe ea, pentru ca suprafata se incalzeste, insa o vei curata mult mai usor decat cureti un aragaz clasic, fara sa ramana pete si fara sa se zgarie.

Producatorul si garantia oferita

Plita incorporabila electrica este o adevarata investitie pe care o vei face pentru tine si pentru familia ta, asa ca este normal sa te astepti la un produs de calitate, care sa-si pastreze performantele o perioada indelungata. Nu-ti cumperi plita electrica in fiecare an, asa ca este important sa fii foarte atent pe ce dai banii.

Unul dintre indiciile calitatii produselor electrocasnice este brandul. Alege sa cumperi plita de la un producator de incredere, cu renume in domeniu. Degeaba te orientezi catre producatori necunoscuti, cautand un pret cat mai mic. Chiar daca te bucuri la cumparare de o oferta buna, s-ar putea ca plita sa se defecteze in scurt timp si sa ai probleme cu garantia sau, in cel mai rau caz, sa trebuiasca sa iti cumperi una noua. Astfel, se va dovedi ca ceea ce initial ai crezut ca este o afacere buna a fost doar o alegere neinspirata.

Cum alegi cea mai buna plita electrica incorporabila

Recomandari plite electrice incorporabile

Pentru ca iti doresti sa alegi cea mai buna plita electrica incorporabila pentru casa ta, am pregatit pentru tine o selectie de modele de plite electrice din care poti alege. Selectia a fost facuta astfel incat produsele sa ofere un bun raport calitate/pret, sa acopere o gama larga de preferinte, sa fie fabricate de producatori cunoscuti, astfel incat sa garanteze pentru calitatea lor. De asemenea, produsele recomandate are recenzii foarte bune din partea clientilor care deja au folosit produsele respective, ceea te iti ofera o alta garantie a calitatii lor.

1. Plita incorporabila Whirlpool ACM 816 BA – Inductie

Plita incorporabila Whirlpool ACM 816 BA, Inductie

Tip: plita electrica inductie
Functii: Touch Scree, Timer, Protectie copii, Heat booster, Indicator de caldura reziduala, Functie Bridge
Detalii: material – sticla, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni spatiu incastrare – 56 x 3 x 49 cm

Plitele vin cu beneficiul de a opta pentru nivelul de putere: 2.5kW, 4.0kW, 6.0kW sau 7.2kW.

Vezi detalii si pret

2. Plita incorporabila Electrolux EGD6576NOK – Mixta

Plita incorporabila Electrolux EGD6576NOK, MixtaTip: plita mixta gaz si electrica
Functii: Oprire automata, Timer, Protectie copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Heat booster, Conversie LPG, Sistem aprindere, Indicator de caldura reziduala, Protectie impotriva scurgerilor de gaze
Detalii: material – ceramica, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni – 59 x 52cm

Economiseste timp prin atingerea imediata a temperaturilor inalte cu functia Booster.

Vezi detalii si pret

3. Plita incorporabila Bosch PKE611D17E – Vitroceramica

Plita incorporabila Bosch PKE611D17E, Vitroceramica

Tip: plita electrica vitroceramica
Functii:  touch screen, oprire automata, protectie copii, indicator de caldura reziduala
Detalii: material – sticla, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni – 59 x 52cm

TouchSelect: totul la o atingere cu un deget.Cu acest nou panou de comanda, poti regla cu usurinta zona de gatit dorita. Selecteaza pur si simplu nivelul de putere pe care il doresti.

Vezi detalii si pret

4. Plita incorporabila Electrolux EIT60428C – Inductie

Plita incorporabila Electrolux EIT60428C, InductieTip: plita electrica inductie
Functii:  Oprire automata, Protectie copii, Detectare automata a vasului de gatit, Indicator de caldura reziduala, touch screen
Detalii: material – sticla, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni – 59 x 52cm

Datorita tehnologiei cu inductie de care dispune aceasta plita, suprafata nu se incinge niciodata. Astfel, petele de alimente varsate nu se intaresc si pot fi curatate printr-o stergere rapida.

Vezi detalii si pret

5. Plita incoporabila Hansa BHI68368 – Inductie

Plita incoporabila Hansa BHI68368, InductieTip: plita electrica inductie
Functii:  Oprire automata, Timer, Protectie copii, Indicator luminos, Heat booster, Senzor prezenta tigaie
Detalii: material – ceramica, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni – 58 x 52cm

Functia Booster va poate ajuta in acest scop, deoarece aceasta sporeste puterea de incalzire, permitandu-va sa preparati mai rapid felurile de mancare dorite.

Vezi detalii si pret

6. Plita incorporabila Samsung CTR164NC01 – Vitroceramica

Plita incorporabila Samsung CTR164NC01, VitroceramicaTip: plita electrica vitroceramica
Functii:  Oprire automata, Protectie copii, Semnal sonor la finalizarea programului, Indicator de caldura reziduala
Detalii: material – ceramica, 4 zone de gatit (arzatoare), dimensiuni – 58 x 51 cm

Se curata prin simpla stergere a suprafetei. Cu suprafata de gatit din sticla ceramica usor de curatat de la Samsung, lichidele varsate nu sunt o problema.

Vezi detalii si pret

Ne bucuram sa iti cunoastem parerea

      Lasa un mesaj

      SuperGhid.ro
      Logo